Seniorpoes is Britches zeker weten: deze dame met rondingen is al twintig jaar.  De ouderdom komt ook voor haar met enkele gebreken, maar daarom geniet ze nog wel volop van haar poezenleven.

Hoi Britches uit Texas, Amerika!

Verrassing

Deze supersenior is niet wat je zou verwachten van de gemiddelde twintigjarige poes. Ze houdt van slapen en knuffels, maar ze is elke dag blij dat ze er is. Wanneer ze een dekentje ontdekt, gaat ze het meteen uitproberen: ligt het lekker, slaapt het goed? Ze is niet bang voor iets nieuws.

Wanneer Britches een snoepje wil, gaat ze even op haar achterpootjes zitten. Dat kunstje helpt altijd. De knuffels die ze erna krijgt, kunnen haar niet lang genoeg duren. Elke dag is een feest voor haar.

Gezondheid

Met haar leeftijd zijn ook wat gezondheidsproblemen ontstaan. Ze heeft al haar tanden niet meer. Haar geheugen hapert soms, wat voor een actieve poes lastig kan zijn. En ze heeft af en toe een epileptische aanval. Soms is de bak net even te ver weg en dan doet ze wat ze moet doen, waar ze is.

Haar vrouw vertelt: “Ze kan alleen naar de linkerkant draaien, ze loopt de hele tijd in de weg en vanwege haar geheugenverlies wordt ze voor haar gevoel elke dag wakker in een nieuw huis, maar ze is mijn poes en ze is volmaakt.”
Dat is liefde.

Asiel

Met die klachten zat de seniorpoes in het asiel te wachten op een thuis. Wie zou haar dat geven? Ze was toen ook nog te dik, wat weer andere gezondsheidsproblemen kon veroorzaken. Maar toen de juiste vrouw haar zag, was het meteen in orde.  Britches gaf haar een kopje en ging mee naar haar nieuwe thuis.

Hier raakte ze op een gezond gewicht en werd ze de blije knuffelpoes die ze van binnen eigenlijk was. “Van binnen is ze nog steeds een kitten,” zegt haar vrouw.

seniorpoesVriendin

In haar nieuwe huis heeftt Britches een vriendin gevonden in een  andere poes. Olive helpt haar oudere dame met alles. Ze zorgt dat ze veilig is, dat ze het altijd warm heeft en dat ze weet waar het lekkere eten staat.  Zo brengt deze seniorpoes het beste naar boven: in de vrouw die haar een thuis gaf, en in haar poezevriendin.

(bron: Lovemeow.com)

4 thoughts on “Senior Britches (20) geniet volop van haar poezenleven

 1. Wat een super lief verhaal! Ik hoop dat Britches nog een tijdje kan blijven genieten van warme dekentjes, knuffels en het gezelschap en de liefde van haar vrouw en vriendin…

  1. hoi Fietje, ja ik hoop ook dat Britches nog heel lang en gelukkig is. Ik vind verhalen over leuke seniorkatten heel belangrijk!! Want als je senior bent of je hebt een rugzakje of allebei dan heb je nog wel veel te bieden.

 2. Hallo Bert,

  Wat een hart verwarmend verhaal heb je weer geplaatst. Geweldig dat Britches op oudere leeftijd met haar problemen een gouden eigen huis met vrouwtje en een vriendinnetje heeft gekregen. Vaak worden deze lieverds niet gezien of wil men die niet hebben. Vrouwtje heeft 2 katers gehad die 20 jaar zijn geworden ( Japie en Joris) en ook zij werden vergeetachtig, mensen noemen dat dementie maar daar waren ze echt niet minder om hoor. Ze kletste vrouwtje de oren van het hoofd en wisten soms ook niet het verschil meer in de dag en de nacht. Maar ze waren super lief. Toen Japie over de regenboogbrug ging had vrouwtje voor de eenzame demente Joris 2 kittens gehaald en die waren zo lief voor Joris, ze gingen bij hem in de mand slapen en hoe klein ze waren ze waste hem ook altijd, want ja door dat Joris het ook niet meer wist en hoe het moest deden zij dat. Ja dieren kunnen zo geweldig zorgzaam voor elkaar zijn. Nou ik mag en hoop heel oud te worden en als ik niet meer zo gezond ben en vergeetachtig wordt dan zal vrouwtje mij heel goed verzorgen heeft ze gezegd. Heeft jouw vrouwtje ook gedaan voor Tim, zij verzorgde hem tot het echt niet meer kon en Tim over de regenboogbrug is gegaan en nu heel goed op vrouwtje en jou let dat alles goed met jullie is.

  Bert fijne dag en wij zijn blij dat jouw vrouwtje ook thuis blijft met al die sneeuw. Hele fijne dag hoor en knuffies van vrouwtje. Poot en kopje van mij.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, wat jij hebt dat heb ik ook: dus we gaan alletwee lekker heel erg oud worden en ons laten vertroetelen thuis!! Met extra hapjes en knuffels!! Jouw vrouw lijkt volgens mij van binnen op mijn vrouw. Dat ze blijft zorgen. Ik weet een beetje hoe het met Tim is gegaan en jij weet het van Joris. Wat lief dat die twee kittens zo voor hem hebben gezorgd. Dat jonge spul kan dus wel wat meer dan gek springen. poot van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *