Alkmaar heeft een kattencafé

 Alkmaar heeft het: een nieuw kattencafé. Op de website van DigiBeet en Kattencafé (zo heet het) worden de katten voorgesteld. Wat leuk om al die verschillende poezen en katers alvast een beetje te leren kennen. Klik en kijk 

 

Lefko

Een goed voorbeeld is de poes linksboven. Zij heet Lefko en er staat bij: “Van de witte katten is Lefko de kleinste. Ze heeft twee verschillende kleuren ogen. Lefko werd moederziel alleen op straat gevonden en is daarna met de fles grootgebracht. Hierdoor is ze erg op mensen ingesteld en zeer aanhankelijk. Ze zit graag bij je op schoot en dan gaat de motor op volle sterkte aan. (vrouw van April 2017)”  Dan weet je meteen wat je kunt verwachten. Maar evenzogoed gelden er in het kattencafé van Alkmaar de gewone regels. Respect voor deze bewoners staat op de eerste plaats.

Computers

In dit kattencafé kun je ook terecht als je computerproblemen hebt. Dus voor advies en ook reparaties. Dat doen de katten niet, ook al helpt elke kat graag. De combinatie van katten en computers is bedacht door de initiatiefneemster van het kattencafé.  Doenja Bobbeldijk komt uit de IT en wilde iets anders, maar wel met IT en ook met katten. Ja, dan kom je op zoiets uit. Als het er is, lijkt het opeens vanzelfsprekend.

Griekenland

Minder vanzelfsprekend is de herkomst van de tien katten die in het café wonen. Ze zijn allemaal zwervers uit Griekenland, die nu een nieuw leven in Nederland hebben gekregen. Elk van de katten heeft een eigen manier om met mensen om te gaan, maar nieuwsgierig en aanhankelijk zijn ze allemaal. Je krijgt de indruk dat ze inmiddels heel goed Nederlands begrijpen.

Reserveren

Wil je het café bezoeken, dan moet je reserveren.  Dat is nodig omdat de katten maar een beperkt aantal mensen aankunnen. Logisch. Te veel bezoek is voor niemand goed. Zin in een bezoekje? Klik en reserveer. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *