De dierenarts kwam naar me toe

dierenarts  De dierenarts kwam. Voor een prik. Ik voelde me gespannen want de dag was anders dan gewoon. En ik hou alleen van gewoon.

Ik zal vertellen hoe het ging.

Veel te vroeg in de middag zette mijn vrouw opeens de computer uit. Dat was al raar.  Dus ik keek wat van nou. We gingen bankhangen en ik mocht in haar arm. Ik ontspande wel maar ik wist best dat er iets aan de hand was.

Deur

“Daar is ze,” hoorde ik opeens. Mijn vrouw liep over de trap naar beneden, en ze opende de voordeur. Ik hoorde stemmen. Daarna kwam er iemand anders naar de kamer. Nou dat vond ik een eng geluid. En er kwam nog een vreemde vrouw binnen ook. Ik schrok zo dat ik in elkaar dook. Gelukkig kwam mijn vrouw heel snel bij me zitten.

Ik dacht dit gaat niet goed. Dus ik bleef op mijn kussen liggen.

Dokter

Dus ik keek naar de vrouw en zij was dus de dierenarts. O ja, ze was hier eerder.  En ik zag dat haar hand dichtbij me kwam en ik rook dat er lekkere brokjes op lagen. Dan eet je, hoor. De brokjes waren klein en donker en ik had ze nooit eerder op en ze waren superlekker.

Dus toen de hand leeg was, sprong ik van de bank en ik keek in haar tas die op het tapijt stond. Het rook naar die snoepbrokjes.  Ze strooide er een paar van op het tapijt. Ik eten. En ze gaf me complimenten dat mijn vacht zo goed was (ja ik was mezelf) en dat ik zo ontspannen was (bankhangen helpt altijd en mijn vrouw was er dus bij) en dat ik psyschich vooruit was gegaan (wegens dat ik meer durf).

Dus ik een beetje rollen en mijn buik laten zien.  Had ik nooit moeten doen!!

Prik

Wat gebeurt er? Mijn vrouw komt dichtbij me en geeft brokjes en begint zo zachtjes tegen me te praten. Ik voelde me lekker. De dokter aait me en dan tang!!! een prik!!! Ik kijk van: wat? wat! wat?

Toen at ik de rest van de brokjes maar op. En ik heb mijn doos kopjes gegeven. En ik heb de dokter kopjes gegeven, zij was vast ook geschrokken.

Ze kriebelde me achter mijn oor. Dus ik dacht Bertje, pak je kans. Ik op mijn zij liggen en de poten omhoog en de kop scheef en ja hoor!! Borstkroelen!! Was superlekker!!

Uitslag

De uitslag van het onderzoek door de dierenarts was dat ik gezond ben en dat ik een maatje meer kater ben. Maar dat mag best. En dat ik soms wat in mijn oog heb komt omdat ik als kitten niesziekte heb gehad en daar kun je dus wat aan overhouden. En ze komt volgend jaar terug. Hopelijk neemt ze dan weer snoep mee.

12 thoughts on “De dierenarts kwam naar me toe

 1. Pfff..spannend, hoor Bertje. Ik hoorde van mijn vrouwtje dat voor mij de dierenarts ook naar mij toe komt. Gelukkig duurt dat nog heel lang want ik heb in het asiel alle onderzoekjes en die enge prik al gehad. Maar die snoepjes en dat borstkroelen vind ik wel fijn….dat wil ik nu al!
  Ik heb een kerstboom gehad. Vrouwtje noemt hem ‘katproof’ wat dat ook mag betekenen. Er hangen geen glinsterende dingen in maar wel van hout, touw en leer. De boom ruikt heerlijk en ik vind het gezellig zo.
  Groetjes,
  Fietje

  1. bij je thuis is toch het fijnste Fietje. Dan voel je het veilige van thuis, dat weet ik nou. Wat gaaf dat je een boom hebt gekregen met lekkere luchten, misschien kun je er ook wel inklimmen!! Bertje

 2. Hallo Bert,

  Als jij van te voren had geweten dat het zo gaan met de mevrouw dokter, dan had jij je nooit zo zenuwlappig gemaakt. Je zei dat het wel leek dat mijn Tante Ans een vriendin was, maar die van jou ook wel. Ik krijg nooit snoepjes hoor. Maar wat was ze lief voor jou en je liet je zelfs door haar knuffelen en je gaat rollebollen en je doos kopjes gegeven. Nauw Bert dan vond jij haar ook echt wel lief. Kerel je was gewoon rustig en ontspannen.
  Wat ik nu zo fijn voor jou vind is dat ze zegt dat je zo vooruit bent gegaan, kijk ik had je dat ook vaak gezegd, maar nu zegt zij dat ook. Hahaha, je bent dus helemaal niet te dik. Dus neem gerust af en toe een heerlijk snackje en snoepje en doe je gym op z’n tijd, zoals je afgelopen jaar hebt gedaan. Fijn dat je ook je prik niet erg vond en het geen pijn deed.
  Wat zal Loesje blij en trots op jou zijn als ze dit hoort.
  Bert vrouwtje moet nu gaan werken en ik moet ophouden met schrijven. Tot morgen weer, en o ja ik had gisteren op vrouwtjes verjaardag een hele fijne dag en kreeg dus van mijn vriendin en haar zoon heel veel knuffels. Ik had hem nog nooit gezien en ik was helemaal niet bang van hem en liet mij ook meteen knuffelen. Vrouwtje vond dat zo goed van mij en was en is trots op mij.

  Nu Bert nog vlug de groetjes en knuffels sturen voor jullie van vrouwtje en van mij een poot en kopjes.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, wat goed van je dat je je door een vreemde man durfde te laten aaien. Die moet dat echt in orde zijn geweest. Maar het is natuurlijk ook dat je je veilig thuis voelt en dat je vrouw erbij blijft. Dan kun je als kater gewoon meer, dat weet ik zelf ook. poot van Bertje

 3. Oh wat goed van jou Bertje,ik vind het al heel knap van jou dat je gewoon blijft liggen of zitten op je plek als er visite komt.

  Als bij ons de bel gaat en er komt iemand binnen dan is Kitty ineens verdwenen,ze houdt helemaal niet van visite of vreemde mensen,ze gaat zich dan altijd verstoppen,ze is heel eenkennig.

  Maar Bertje,ik vind jou heel stoer,dat moet even gezegd.

  1. Vroeger was ik ook wel zoals Kitty, dat ik snel schrok en ik hou nog steeds niet van vreemde mensen. Dus ik snap Kitty wel. En misschien kan ze ontdekken dat ze thuis veilig is maar daar heb je gewoon tijd voor nodig. Kopjes voor Kitty!!!

 4. Wat ben jij dapper Bertje, dat je helemaal niet weg ben gekropen, en wat een goed nieuws, dat je zo goed gezond ben, daar ben ik blij om!

 5. Hoi Bertje,

  Complimenten voor je goede gezondheid en ook voor je dapperheid!
  Dat je je zomaar laat aaien door een vreemde vrouw, dan ben je zeker vooruit gegaan met wat je durft.
  En een maatje meer is prima, al zeg ik het zelf. Dan sta je wat steviger op je hoefjes, zegt mijn vrouw altijd.

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. dankjewel voor het compliment Bolle, en het is helemaal waar wat je vrouw zegt. Ik heb geen hoefjes maar ik sta wel stevig op mijn poten. Dat is best belangrijk. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *