Hoe Mittens de asielpoes een thuis kreeg

asielpoes   Mittens de voormalige asielpoes ligt er heerlijk bij. Luxe kussens in je eigen huis, dat is superheerlijk. En er is ook volop liefde, dankzij de inzet van een jong meisje.

Dit verhaal komt uit Texas, Amerika. Eigenlijk begint het twee jaar geleden. Toen ging  de kat die er toen woonde over de regenboogbrug en het hele gezin was ontroostbaar. De kat was dan wel 19 jaar, op zich een mooie leeftijd maar toch – of beter gezegd juist daardoor leek het leven zonder  moeilijk. Als je zo lang samen bent geweest…

 

De muur

Peyton, de jongste dochter in het gezin wilde dat er een nieuwe kat zou komen. En wel een kat uit het asiel, omdat die het hardste een nieuw thuis nodig hebben.

asielpoesHaar vader zei nee.

Wat doe je dat als jong meisje? Precies. Je gaat emotionele druk uitoefenen. Binnen de kortste keren verscheen er in de huiskamer een muur vol zielige tekeningen en teksten, bedoeld om het hart van de vader te verzachten. En ze ging er vol in, zoals we dan zeggen.

Hoe kon een vader weerstand bieden aan zulke dringende oproepen van zijn dochter?  Hij wankelde dus.

 

Verjaardag

Peyton wist dat ze een extra troefkaart had: haar verjaardag kwam eraan. Op 9 december was dat. En wat onvermijdelijk was, gebeurde. Enkele dagen ervoor ging Peyton met haar vader naar Watauga Animal Shelter, het plaatselijke asiel.

Daar zat al een poosje de tweejarige Mittens te wachten tot ze een nieuw thuis kreeg. Toen Peyton haar zag, was het liefde op het eerste gezicht. Mittens had haar mandje gevonden, en wat voor mandje. Heerlijk als je zo welkom bent,

Gezin

Nu is het gezin weer compleet en dat komt dankzij Mittens. Ze ligt op de bank, ze hangt met haar mensen waar ze maar kan en ze slaapt ook graag op de schoot van de vader, die nu helemaal begrijpt dat zijn jonge dochter gelijk had. In hun gezin hoort gewoon een kat, en die is er nu. Mittens is nu ex-asielpoes.

(Bron: Lovemeow.com)

 

2 thoughts on “Hoe Mittens de asielpoes een thuis kreeg

 1. Hallo Bert,

  Wat toevallig vandaag, vrouwtje kwam ook dit stukje tegen op de pagina van Kattenmanieren, alleen een klein stukje. Prachtig wat jij over die lieve dochter vertelt wat ze allemaal heeft gedaan om haar vader toch zover te krijgen dat hij gaan inzien dat een poes uit het asiel een plaats moet krijgen in hun liefdevolle warme huis. Het mooiste is nog, vader wil eerst niks van weten en als Mittens dan bij hun in huis is hij heel graag bij hem op schoot gaat liggen. Mittens wilde vast en zeker op die manier laten weten hoe dankbaar hij is dat hij bij hen mag wonen. Kijk Bert dat doe jij ook nog iedere dag om het aan vrouwtje te laten weten.

  Bert dit meisje komt er wel als ze groot is gaat ze vast er zeker ook huisdieren nemen en er heel goed voor zijn en gelukkig zijn er zo heel veel mensen.
  Fijne dag Bert en veel plezier met de kerstmuis. Knuffels van vrouwtje en doe jij jouw vrouwtje de groetjes van die van mij en van mij een poot en kopje.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, wat leuk dat een mooi verhaal over katten overal staat!! Dat is ook belangrijk dat mensen weten dat je ook goede dingen kunt doen, je kunt gewoon ergens beginnen. poot van je vriend Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *