Binnenkater en de kou buiten

binnenkater Veel mensen denken nou die Bertje is een binnenkater, die voelt de kou niet. Dus ik dacht daar ga ik over vertellen deze keer.

Iedereen voelt dat het nou anders is dan in de zomer. Maakt niet uit of je binnenkater bent of een wilde tijger in de jungle. Je hebt oer in je en dan voel je zulke dingen. En ik dus ook.

Achterwerk

Mijn Facebookvriend BramĀ  vroeg deze week een paar keer aan mij hoe ik een warm achterwerk hield. Eerst snapte ik het niet. Dat gaat toch vanzelf. Maar toen het toch kouder werd, begreep ik het wel. Bram is daar gevoeliger dan ik dus hij wist het eerder. Of waar hij woont is het kouder, dat kan ook. Bram gaat ook een tuin in, scheelt ook al.

Dus wat ik doe voor een warm achterwerk is:

 • mij laten aaien, dat is ook gezellig
 • half onder een dekentje liggen, alleen een beetje, helemaal is te moeilijk voor me
 • uit de vensterbank blijven, daar voel ik dat het geen zomer is

Dat zijn belangrijke tips hoor. Ik zeg het er maar even bij.

Helpen

Toen ik vroeger op straat moest leven, was de kou veel moeilijk dan nu. Dan heb je hulp nodig. Dus als u denkt ik wil helpen, dan kunt u misschien wat geld geven aan een dierenasiel. Ik kom zelf uit het Dierenhospitaal in Den Haag, die hebben me van de straat gehaald. Anders had ik nooit dit huis gevonden en was ik nooit een binnenjongen geworden.

Pootjes

Oja, het is ook belangrijk dat je pootjes warm blijven. Ook voor mensen. Dus je moet geen gekke dingen doen buiten en het is beter om binnen te blijven. Vind ik eigenlijk altijd wel. Ik hou mijn pootjes warm door veel rekken en strekken, en door slapen onder de deken en ook door wassen. Ik hoop dat het snel weer zomer is.

3 thoughts on “Binnenkater en de kou buiten

 1. Lieve Bertje,

  Het is weer effe wennen met de kou he?Vooral nu met de sneeuwval is het niet echt buitenspeelweer.

  Mijn Kitty vindt het heerlijk om met uitgestrekte voorpootjes en met opgeheven kopje voor de kachel te liggen.
  Haar lichaampje wordt dan helemaal warm en soms ligt zij gewoon voor de kachel te slapen,de vloer voor de kachel voelt dan natuurlijk lekker warm aan.

 2. Hallo Bert,

  Ja het is duidelijk een verschil of je een huiskater of een voor altijd buiten kater bent. Jij zelf weet er alles van om in die vreselijke koud te moeten overleven, laat staan ook nog voor de buikvulling te zorgen. Je weet ik was mijn eerste jaar ook een buitenkater, maar wel een verschil met jou dat ik bij mensen woonde die mij eten gaven. Ik moest in een schuurtje op een dun dekentje op de ijskoude betonvloer slapen en mocht nooit naar binnen.
  Vrouwtje leest nu regelmatig nu het zo koud wordt en met die sneeuw, wat mensen kunnen doen als er bij hun huis een straatkat komt om wat eten en warmte. Je kan voor de katten een simpel maar warm hokje maken. van bv. tempex en oude kratten oud konijnen huis of met stro, dekentjes, maak eventueel een klein plaatsje in een schuurtje vrij met de deur op een kiertje, zet eten en drinken neer. och Bert er zijn zoveel manieren om een dier te helpen.

  Ik heb het nu reuze goed als huiskater, maar net wat jij schrijft al ben je in huis bij de verwarming of kachel, wij voelen het toch in ons lijf, het zit in ons. Ik ben net nog heel even op het balkon geweest, brr er lag wat sneeuw en dat is toch wel kou en het was ook wat glad. Ik had vlug nog wat sneeuwvlokken op mijn bontjas laten komen en die heb ik aan vrouwtje gegeven, ja zij wilde ook wel wat sneeuw.

  Zaterdag hadden de oppas poesjes van vrouwtje dolle pret in de sneeuw, er vielen hele grote vlokken en die gingen ze vangen en buikje glijden deden ze ook. Toen ze genoeg van hun sneeuwpret hadden kwamen ze naar binnen via hun poezenluikje en ging vrouwtje ze droog wrijven met een handdoek, en daarna heerlijk bij elkaar op hun deken op de bank. Ja dus niet alle katten en poezen vinden de winter heel erg, als ze daarna maar fijn heerlijk in hun warme huisje kunnen.

  Ja een ding Bert je moet nog lang wachten op de zomer hoor, je moet de hele winter nog door, maar dat zal vast goed gaan nu je ook al een stukje heerlijk warm onder je dekentje kunt liggen.

  Fijne dag hoor en doe je de groeten aan vrouwtje van mijn vrouwtje en geef haar van mij kopjes en een poot. Voor jouw veel knufjes en van mij een kopje en poot.

  Je vriend Jip.

Reacties zijn welkom