Over mijn ideale dag als binnenkater

ideale dag Gisteren had ik een ideale dag. Het was bijna steeds stil en er gebeurde helemaal niks. Mijn vrouw was de hele tijd thuis.  Ik heb veel geslapen. Superheerlijk!!

Ik hou van ontspannen. Dat je lekker ligt en dat je je tevreden voelt en dat je nooit meer wilt opstaan.

Samen

Als het aan mij lag, deed ik de hele tijd aan ontspannen. Maar ik woon samen met een vrouw en daarom lukt het nooit. Dat begint ’s morgens al. Meestal lig ik net diep in slaap, dat ik echt helemaal slap en warm ben,  en dan gaat ze bewegen in bed. Ik voel dat toch. Ze wil dan opstaan en blijven liggen. “Ben je ook wakker?” vraagt ze. Ik doe alsof ik slaap.

Even later ga ik achter haar aan de trap af. Samen zijn vind ik nog belangrijkerdan ontspannen.

Beneden

In de huiskamer deden we de gewone ochtenddingen. De brokjesbal en heel lang aaien. He was zondag dat weet ik omdat het dan extra stil is. Dus ik begon te gapen en ik dacht nou kan ik weer slapen. Maar ik moest eerst nog water drinken, er zat vis in.

Later die middag kwam mijn vrouw naast me slapen op de bank. Het was nog steeds stil buiten. Ik bleef gewoon liggen. Ik kreeg ook weer knuffels. Toen kwam het avondeten dat was precies hetzelfde als altijd dus ik hoefde nergens aan te wennen.

Nacht

Erna ging ik uitbuiken op de bank. Ik heb ook nog even in de vensterbank gezeten om te zien of er wat in de straat gebeurde. Er was helemaal niks te zien. Daarna ben ik weer gaan bankhangen.

Op het laatst van de avond kreeg ik een snack. En knuffels. En toen gingen we weer naar boven om te slapen en op bed kreeg ik een lange zachte welterusten-knuffel. Het was een ideale dag gweest en ik ging tevreden slapen.

5 thoughts on “Over mijn ideale dag als binnenkater

 1. Oooooooh bertje.
  Wat super. Mijn zondag begon goed,maar ook rampzalig. Echt verschrikkelijk. Ik kreeg gewoon mijn eten op de normale tijd. Ik lekker eten,manpersoneel zat bruin water te drinken. En na mijn 2e hapje zag ik hem op de bank gaan liggen. NEEEEEEEE hij ging slapen!!!!! Nou ja,ik moest gewoon zelf naar mijn bakje met eten toelopen😳😳
  Schandalig gewoon. Ik kijken of vrouw wakker was,nee. Die sliep nog. Het lef dat ze dat gewoon deed terwijl ik verging van de honger. Nou….ik zingen om half 6. Ongelooflijk bertje,ze sliep gewoon door. Toen ben ik van pure ellende zelf maar naar mijn bakje gaan lopen en ben ik maar gaan eten. Toen ging ik op de bank springen om op mijn wolletjedeken te gaan uitbuiken. Om 7 uur werd vrouwpersoneel eindelijk wakker. Ze zag me op mijn wolletje liggen en keek in mijn bakje. Ja,die was bijna leeg. Gek he,ik had rammelende honger,dan wil je eten.
  Ze aaide me en gaf mijn bakje voor mijn neus. Eindelijk….zoals het hoort.
  Vanmorgen ging het gewoon zoals altijd. Ik miauwde dat ik eten wou,eerst at ik lekker op mijn vaste plekje en daarna zette ze het weer voor me. Oooooh bertje,zo ben ik het gelukkigst

  1. wat een dag was dat Katrien, dat je al die dingen meemaakt. Als huispoes ben je toch afhankelijk van je mensen en soms is dat superfijn en soms supermoeilijk en soms heb je zoals jij het allemaal op dezelfde dag!

 2. Hallo Bert,

  Bert wat fijn dat je gisteren zo een fijne slaap/ontspannen dag hebt gehad met vrouwtje. Nu kun je er weer tegenaan voor deze week, want het zal heus weer druk zijn in de straat en heb je daar de poten weer vol aan. Nou ik heb gisteren ook veel geslapen, maar toen vrouwtje tjuis kwam van de oppas poesjes hebben we heel veel samen lol gehad met spelen. Je weet ik krijg altijd van dat heerlijke kraakpapier en nu waren mijn muizen zo ondeugend om steeds onder dat papier te gaan en o,o ik moest dat weer op jacht om ze eronderuit te halen. Nou het papier vloog alle kanten uit en natuurlijk ook mijn muizen. Vrouwtje was me ook af en toe kwijt, ja ze zag een grote bult van papier en daar verstopte ik mij dan onder. We hebben ook heel veel samen geknuffeld, want ja ze is steeds veel weg nu. Vandaag en morgen is ze haast de hele dag weg en krijg ik extra knuffels en samen spelen als ze er is. Kijk op die manier kom ik ook aan mijn trekken. Nu ga ik vrouwtje nog vlug helpen met de was opruimen en de kasten inspecteren, Ja dat laatste is voor iedere dag een nieuwe taak erbij hoor.
  Jij met vrouwtje een fijne dag en neem wel goed de tijd om een dutje te doen. Van vrouwtje grote knuffel en groeten voor jouw vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, de kasten inspecteren lijkt me best moeilijk. Ik heb hier geen kasten alleen eentje waar ik soms even in spring. Dus meer doe ik er niet mee. Maar ik weet dat inspecteren veel werk is en dat je overal op moet letten want je weet maar nooit. poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *