Gisteren had ik koude oortjes

oortjes Koude oortjes is moeilijk. Je voelt het de hele tijd. En weet u wat het is ik ben aan mijn oren zo gevoelig, nog meer dan op mijn buik. Dus het was best een moeilijke dag.

Verharen

De dag ervoor was het warm en toen ging ik opeens verharen.  Dat vond ik stom. Want ik had toch al een zomervacht dacht ik. Maar het was wel warm en mijn oortjes waren gewoon, dus die voelde ik geeneens, eigenlijk was het een fijne dag.

Dat weet ik nou.

Wisselvallig

Mijn vrouw zegt dat het weer wisselvallig is en dat we het moeten doen met wat we krijgen. De ramen bij mij thuis zijn nou dicht. En  ik krijg vaker aaien, en ook heb ik een snack gekregen dat was soep met kip erin. Dus dat was wel weer extra fijn. Maar mijn oortjes werden er niet warm van.

Het is niet zo dat ik omdat ik een dier ben alles snap van het weer, of het warm of koud is. Daarvoor ben ik veels te lang een binnenkater. Dan ben je nog wel oer van binnen, soms bedoel ik, maar je bent vooral binnenkater. Dus als er een verandering is dan denk je wat nou weer.

 • opeens verharen terwijl je net gestopt was
 • koude oren terwijl je de dag ervoor nog in de vensterbank kon liggen
 • dat je de hele tijd knuffels wil wegens dat je je koud voelt

Feesboek

Op Feesboek had iedereen het koud. Ramen dicht, onder dekentjes, extra slapen en een van mijn vrienden ging aan extra beweging doen om warm te worden. Het leek serieus waar wel of het herfst was of winter of erger. En het was zomer.

Ik ging dus ook maar slapen. Dat kan ik gelukkig altijd en toen ik wakker werd, waren mijn oortjes weer warm. Dus dat was dubbel fijn.

8 thoughts on “Gisteren had ik koude oortjes

 1. Lieve Bert,

  Inderdaad,het is van dat rare weer dan is het lekker warm en worden wij de volgende dag verrast met koude temperaturen en veel ,vooral heel veel wind voor degenen die aan de kust wonen, maar ja dat is het typisch nederlands weertje he, ja en dan kunnen mijn Kitty en Coco
  ook niet op balkon en inderdaad de raampjes weer dicht.

  Net als bij mensen ben ik nl ook bang dat mijn Kitty en Coco last kunnen krijgen van de temperatuurschommeling,maar ja ,ik denk dan weer ook ,misschien valt dat wel mee want jullie hebben een lekkere dikke vacht!

  1. hoi Jeanine, het is nou elke dag weer anders dus ik denk dat het altijd zo blijft en dat we dan een tussenvacht krijgen, dus Kitty en Coco ook. Dat is misschien zo maar ik weet het niet zeker.

 2. Wat een stom weer. Eerst staan de ramen hier dag en nacht op het haakje. Ik kan dan net mijn neusje er in stoppen en SNUFFFFFF AAAAAAAH lekker,een fris windje in mijn neusje. Natuurlijk kan ik ook op mijn balkon hoor. Die staat overdag ook gewoon open.
  Maar voor gebeurd veel meer dan achter.
  Maar gisteren zaten mijn oortjes zelfs mee te bibberen van de kou. En ik heb,volgens floor,seizoensoortjes. Ze zijn nu kalig.😭😭😭
  Het personeel sloot gisteren alles. Zo koud werd het binnen. Toen werd het snel weer iets warmer. Ik ging ook maar slapen,wat moet je anders doen?🤔

  1. Wat erg van je oren Katrien ik weet hoe gevoelig je daar bent. Heb ik ook. Maar anders. Misschien komt er nog meer haar op als de zon schijnt dat kan best.

 3. Bert op Kenji na vond iedereen het weer niet lekker. Het was kouder en we de ramen waren dicht geen lekker windje door het huis. Zitten we met de zomvervacht voelt het aan als winter. Kenji is kou gewend dus die vond het misschien iets beter, maar wat heel knap van hem is met de hitte ging hij op koele plekken liggen. Op het douchemat met zijn kop en zijn pootjes op de tegels. De mensen van het weer hebben gezegd dat het volgende week beter weer gaat worden. Wij hopen dan dat de temperatuur langzaam omhoog gaat niet in 1 keer. Want dat omschakelen is heel veel energie voor ons dat we moeten gebruiken

  1. Ja precies het moet langzaam aan met de temperatuur anders snap ik het gewoon niet wat voor weer het is, en dan ga ik misschien heel erg verharen. Wat knap van Kenji!!

 4. Hallo Bert,

  Nou Bert, Vrouwtje en ik krijgen ook het heen en weer van dit koude en dan weer hete weer. Ik heb zelfs helemaal niet veel zin om buiten op het balkon te zijn. Nu valt het mee met de waai-waai, maar de laatste dagen zou ik haast uit mijn bontjas zijn gewaaid en dan voor jeweetwel in de kijkerd hebben gestaan in mijn naakie. Ik heb ook al 2 nachten onder het dekbed bij vrouwtje geslapen van de kou. Maar ik mag het van vrouwtje eigenlijk niet laten weten, maar zij vind deze temperatuur heel fijn, zij kan niet goed tegen die warmte en ja zet je pootjes stevig op de grond, want volgende week weer tropen weer.
  Eigenlijk moeten we gaan leren dat dit voor ons normaal gaat worden, vrouwtje zegt dat al een aantal jaren de klimaatsverandering aan de gang is. Dus aantal weken heet en hup kou en nattigheid.
  Bert we gaan ons met z’n alle gewoon sterk maken en miauwen hup we slaan er ons doorheen, moet wel want er veranderd toch niks.

  Nu ga ik aan mijn taak van huisbewaking beginnen, want vrouwtje moet weer naar de poesjes. Wordt erg zwaar vandaag, want er is weer bulten herrie in de woontoren.
  Ga jij maar weer wat onder je dekentje liggen en een dutje doen, fijne dag samen met vrouwtje hoor.
  Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat is ook beroerd van die herrie. Ik snap best dat het moeilijk is. Misschien kun je een beetje slapen en dan extra diep. En ik weet van mezelf dat knuffels helpen dus als je vrouw er weer is krijg je die vast!! poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *