Opeens voelde ik het van binnen

   Opeens voelde ik het van binnen. Dat ik ander eten wilde. Laatst had ik tonijn-eten van een ander merk, het zat in een doos. Dat was echt superduperlekker. Ik at alles op en toen heb ik nog een hele tijd op de bank liggen spinnen.

Mijn vrouw ging meteen naar de winkel en ze kocht twee grote dozen. “Nou hebben we voorraad, Bert,” zei ze en ze had een blij gezicht.

Eerste bord

Die avond kreeg ik weer tonijn. Ik rook er even aan voor de zekerheid. Ja, dat was het. Het rook hetzelfde en toch anders dat ik opeens van binnen voelde: nee.

Ik hoefde het toch niet. Zelfs geen hapje. Ik liep van mijn bord weg en ging op een afstand op het tapijt zitten zodat ik goed naar mijn vrouw kon kijken.

“Lust je het niet?” vroeg ze.  Ik bleef zitten waar ik zat.  En toen zei ze: “Maar ik heb net twee dozen gekocht.”

Tweede bord

Ze ging met mijn bord naar de keuken. En met een ander bord kwam ze terug, daar lag avondeten op uit de doos maar het was een andere smaak. Gewoon vis, geloof ik.

Toen ze het had neegezet, keek ze me aan. “Probeer het tenminste,” zei zei. Dus ik erheen en even ruiken en toen wist ik meteen al dit gaat niks worden. Zij wist het ook toen ik wegkeek.

Derde bord

Nou, en toen kwam dus mijn derde bord uit de keuken. Daar lag mijn gewone avondeten op wat ik elke avond krijg behalve die ene keer dus. Ik rook weer aan dit bord, je kunt nooit weten, en gelukkig was het in orde. Ik kon eten.

“Maar je vond dat andere net zo lekker,” zei mijn vrouw tijdens de avondknuffel. Ja, nee, dat wel, maar ik heb toch liever dat mijn avondeten gewoon hetzelfde is en blijft, behalve als ik trek heb in iets anders.

7 thoughts on “Opeens voelde ik het van binnen

 1. Ooooooh dit ken ik. Dan halen ze hier een proefzakje en presenteren ze het aan mij. Kijk eens katrien,de katten in de reclame zeiden dat het zo lekker was. En dan zeg ik fijn voor die katten,ik ben katrientje en ik ben geen reclamekat.
  Probeer het nou ff.
  Snufsnuf…,,bleeeeeeeeh gatverdamme,wil je me vergiftigen? Hou je niet meer van mij????
  Hadden ze een glimlach op hun snoet bij het geven,als ze het weer oppakken en ermee naar de vuilnisbak lopen was die glimlach ver te zoeken.
  Katriehien…,probeer dit anders.
  O grutjes….nee he. Weer baggereten. Geef nou maar gewoon whiskas pate,dat vind ik lekker.
  En soms vind ik het wel lekker hoor. Maar dan voor 1 keer. Maar ik ben gewoon whiskas pate liefhebster. Met dat eten ben ik opgegroeid.
  En ze kopen dan ook meerdere blikjes/zakjes. Nou….dan geven ze het maar aan de katjes in het asiel,ik blieft het niet.
  Ik wil gewoon whiskas. Of vis uit de magnogwat. Of gemalen vleesje. Of hun broodbeleg. Of pizza.

  1. dat heb ik ook zo Katrien, soms is iets superlekker maar dan voor 1 keer. Of voor over zeven weken en drie dagen nog een keer. Pizza klinkt lekker.

   1. Menseneten is soms heel lekker hoor. Zaterdag kreeg ik een paar stukjes zoute haring. OOOOOOOH Bertje,ik doe daar een moord voor. Zo lekker

 2. Hallo Bert,

  Ik ben ook zo een rare snuiter zegt vrouwtje. Vrouwtje heeft ook dozen vol met eten staan, wat is zo verdraaide lekker vond en nu miauw ik dat zij dat mag op smikkelen, Zelf de poezensoep mag ze hebben. Ze had allerlei lekkere hapjes gekocht omdat ik medicijnen moest innemen en dan kon ze dat daar door heen doen. Prima hoor en ik heb dat ook een tijd lekker gevonden, maar toen was het plotsklaps zo van nee ik wil dit niet meer en vrouwtje kon steeds alles weg kieperen met de medicijnen erbij. Geen medicijnen meer in mijn eten AUB vrouwtje en laat die dozen maar staan. Misschien wil ik het over een aantal maanden wel weer eens proberen. Maar mijn dieetvoer voor een maatje teveel verveeld mij ook niet, tenminste als ze in het weekend eens een bakje van Sheba geeft, wat ook mag van Tante Ans.

  Bert wat er bij jou dus gebeurde is bij de meeste zo en ja die vrouwtjes die kopen dan dus meteen een grote hoeveelheid. Wie weet lus jij ook wel af en toe nog eens een hapje van die grote voorraad.

  Tot morgen weer Bert en eet van de smakelijke hoor, want dat doe ik ook. Nu ga ik vlug genieten samen met vrouwtje, want vanmiddag gaat ze weer naar de poesjes.
  Knuffels van vrouwtje voor jou en groetjes voor jouw vrouwtje.
  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. het is wel fijn dat je je gewone dieeteten blijft lusten Jip, want dan heb je tenminste een basis. Dat heb ik met mijn brokjes. Maar alleen een basis is zo kaal. En ja zo komt een vrouw dan aan een grote voorraad dozen, bij jou en bij mij thuis is dat zo!! poot van je vriend Bert

 3. Bert hier krijgen we soms iets nieuws maar meestal krijgen wij vaak hetzelfde wat wij lekker vinden. En toen Kenji kwam had hij een zak met zijn eigen voer bij hem. Dus het vrouwtje gezocht maar het is niet in Nederland te koop wel in Duitsland het heet Farmina en het is graanvrij. Gelukkig eet Kenji gekookte vis, kip het wit van een ei en Royal Canin. Dus ons vrouwtje mengt nu zijn Farmina met de kitten brokjes van Royal Canin. Want Kenji moest natuurlijk langzaam wennen aan ander voedsel. Wat wij vaak krijgen op de kattenshow zijn kleine zakjes voer. 1 zakje is dan voor ons om te proberen en lusten wij het niet dan geeft ze het aan Ed voor de zwerfkatten op zijn werk. Die lusten echt alles dus droogvoer wordt er nooit weggeooid

  1. ik vind dat Kenji zich supergoed aanpast. Ook met dat eten. Toen ik hier pas woonde kreeg ik de eerste dagen ook het eten dat ik in het asiel gewend was. En toen iets anders dat lustte ik ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *