Over friemels die ik wil en friemels die ik niet wil

friemels
Elke avond doen mijn vrouw en ik de avondknuffel. Ik ben er nou steeds meer van gaan houden dus ik meld me al vroeg aan, en dan zegt ze: “Nog eefe wachten Bert.”

Ja, dan wacht ik.
Ik ga op het tapijt zitten en ik kijk naar haar of het al tijd is. Of ik ga wat scheuren dan snapt ze ook dat ik heel graag de avondknuffel wil.
Alles is dan fijner echt waar.

De leptop staat uit dus ik weet zeker dat de dag voorbij is en dan is de tijd voor mij
Het is stil in de straat zodat ik gewoon foel dat mijn werk als controleur af is en ik hoef alleen te liggen en te ontspannen
In de kamer is het een beetje licht veel minder dan overdag dat is ook fijn bij de knuffel

De avondknuffel duurt heel lang en het wordt steeds fijner. We liggen dan op het tapijt en ik krijg eerst gewoon aaien dan moet ik spinnen.
Daarna komen de friemels op mijn buik.
Zoo, hé, daar ga ik weer anders van spinnen.
Soms sta ik op en dan ga ik weer liggen dan is de knuffel weer anders.
Friemels achter mijn oor vind ik ook fijn.

Laatst raakte ik opeens helemaal uit de ontspanning toen mijn vrouw met de friemels achter mijn oor stopte en zei: “Je hebt iets in je oor, wat is dat?”
Nou dan weet je het wel als katerman zijnde. Als een vrouw in je oor kijkt, wil ze er ook in friemelen en dat zijn friemels die ik niet wil.
Niks in mijn oor.
Niks in mijn bek dat zeg ik er ook eefe bij.
Dus ik hield op met spinnen en ik bewoog helemaal niet meer en ik dacht dadelijk ga ik op de bank liggen maar ze snapte het want ze zei: “Ik laat je oor met rust hoor Bertje.”
Toen ging ze weer aaien en de afondknuffel ging door, gelukkig.

Die nacht zat ik in de vensterbank naar de autolampen te kijken. Ik foelde me aalert. Niks geen friemels in mijn oor, serieus echt waar niet. Folgens mij was mijn oor goed zoals het was, maar heel zeker wist ik het opeens niet meer.

12 thoughts on “Over friemels die ik wil en friemels die ik niet wil

 1. Hoi Bert,
  Het is wat hé als ze iets aan je ontdekken??!!
  Het kijken ernaar is niet zo erg maar ze willen er meteen aan zitten.
  Ik Izzy had ook iets aan de zijkant bij mijn oor…….vrouw voelde het.
  Nou en dan begint het….”Izzy laat eens kijken wat heb je daar” en “Izzy kom nou”!
  Nou ik zal je vertellen Izzy is niet gek!!!
  Je mag knuffelen maar niet aan mijn oor en ik wijs haar wel aan waar ze wel mag knuffelen.
  En echt waar…….als ik dan slaap hangt ze stiekem boven me om naar mijn oor te kijken en maakt er dan een foto van!!!
  Niet te geloven hé??
  Maar na de foto zei vrouw dat het een korstje was……niks ergs…..gaat gewoon vanzelf weer weg!!!!
  Maar Bert misschien moet je je vrouw ook een foto laten maken van je oor…..niks geen gefriemel. Dan kan ze de foto ook wat groter maken en kijken wat het is!!!!
  En je moet altijd denken dat ze het voor je eigen gezondheid doen!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Dat is ook erg met die vragen ik snap jou heel goed dat zoiets niet mag Izzy dat is gewoon eng! Dat van de foto doet mijn vrouw ook en geeneens als ik slaap gewoon altijd en dan wil ze toch in mijn oor maar ik niet en ik leef nog steeds!
   knuffels terug
   Bertje

 2. Hoi Bert,

  Een heerlijke knuffel is fijn, maar als ze dan ineens iets zien dan is er niks meer aan.
  Mijn baasje die doet wel eens met een wattestaafje in mijn oor, om die schoon te maken.
  Nou dan ben ik ook niet blij hoor, wordt dan altijd zo stevig vastgepakt alsof hij bang is dat ik wegga.
  Doe ik dan ook, maar dat zeg ik maar niet
  Volgens baasje zijn mijn oren altijd vies, nouja zeg………………ik poets me echt super goed.
  Hij zegt dan altijd tegen mij, je oor van binnen kan je toch niet zelf poetsen lieve Tommy.
  En als de viesigheid er niet uit gaat dan krijg je een auw oor en dan moet je naar de dokter toe.
  Ja dat wil ik dan ook weer niet, dus laat ik het maar toe onder een hoop gemopper.

  Gelukkig begreep je vrouw jou meteen,en heeft ze verder niks meer aan je oor gedaan.
  Knuffelen is toch het beste medicijn tegen bijna alles vind ik.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, dat lijkt me helemaal grieselig zoon staafje en ik ben altijd schoon in mijn oore en jij ook zeg dat maar thuis wegens dat je kat bent, hoe het met andere dieren zit weet ik niet maar van ons wel, nou heel misschien met een zacht warm lapje een beetje wrijven maar echt waar niks meer,
   pootje terug
   Bertje

 3. Hallo vriend Bert,

  Ik vind friemelen en krabbelen aan mijn buik vaak niet fijn, en als vrouwtje dat toch soms doet ga ik met mijn pootjes trappelen en dan weet vrouwtje dat ze alle mat knuffelen en niet de buik. Ik ben wel een heel gemakkelijke Jip op een ding na als de lijf controle komt, mijn bekkie mag ze eggies niet open maken voor nakijken en dat doet vrouwtje gelukkig nooit. Nou kan ik mijn bekkie heel ver open doen als ik moet gaten. Kijk dan ziet vrouwtje meteen hoe het met mijn bekkie is.
  vannacht hebben wij samen heel veel knuffelen gedaan, vrouwtje kon toch niet slapen en ze ging wat lezen in het bed en dan ga ik in het holletje van haar armen stevig tegen haar aanliggen, en dan krijg ik me toch een berg knufjes en dan doe ik heel zachtjes spinnen.
  Nu ga ik heel vlug naar mijn kussen in de vensterbank, daar is heel veel zonnetje en is het tijd voor een snurkje, heb ik verdiend hoor, helpen controle of de boodschappen allemaal uit de auto zijn en natuurlijk kijken of ze goed boodschappen heeft gedaan.
  Bert ik stuur jou bergen zonnetje en je krijgt een reuze zonnige knuffel van vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Zo is dat Jip als je gaapt dan is er genoeg te zien en dat is bij mij ook zo dus verder niks te eefe kijken wat ze dan zeggen. Goed dat jij er bent als je vrouw niet kan slaape dan heeft ze aan jou gezelligheid en dan is het toch weer een beetje fijn en misschien lukt het slaape dan opeens wel,
   pootje van je vriend
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  assie verkering heb dan weet jij feel van elkaar. En assie zofeel verkering heb als wij van ons eigen dan weet jij nog meer. Dattie bijfoorbeeld heel hard ga spinne als jou vrouw jou buik kriebel. Maar jij heb ook jou priefee en jou oor is jou priefee. Assie verkering heb weet jij zoies en nu weet jou vrouw het ook. Want zij ken jou eigen en zij heb het gefoel Bert, dattie het nie wil. Assie iets nie wil en jij ben Katermans of poezedame dan hebbie al jou regt assie zoies laat merke. Mij meening is, niemand kom aan jou oor of jou vagt of jou buik assie het nie wil. Jij weet van mij binneste ben ik een poes van preifussie en van mij respek. Dat is belangrijk ook al woon jij Saame Bert of hebbie verkering.

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is waar jij weet van alles van mij heel veel meer dan iedereen en jij bent ook van de preifussie en al dat soort dingen. Maar ik weet ook dat je soms iets zegt over het gezond en dat soms iets dan toch moet, wat is dat moeilijk. Het gefoel zegt nee maar je denken is anders. Maar in mijn oor is niks meer gebeurd en dat is ook belangrijk,

   je Bertje

 5. Hoi lieve Bert, knuffelen en aaien is fijn, maar wat jij zegt over je oor, dat is niet knuffelen of aaien, mijn mensen doen dat ook wel eens, en als ik echt pech heb tilt een van de twee me dan op en gaat de andere kijken, nau ja!!, zo heb ik al meegemaakt dat op die manier mijn naagels werden geknipt, of mijn oogen schoongemaakt, dat doet mijn vrouw elke dag, en elke dag doet ze eerst net of we knuffelen en dan gaat ze ineens aan mijn oogen foelen, aan die hoekjes weet je wel?, en dat wil ik echt NIET!!!, mijn ooren zijn ook van mijzelf, daar hoeft niemand naar te kijken, de enige bij wie mijn mensen dat nooit durfden, om zo aan oogen of ooren te friemelen was bij Beer, die ging meteen grommen, misschien moeten jij en ik dat ook eens proberen?, ik heb altijd een beetje fettige ooren aan de binnenkant, dat hadden Mol en Bol ook, en dat zijn prima ooren!, hau je taai Bert!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. hoi Kever, ik weet niet hoe ik moet grommen en ik heb het een keer meegemaakt dat mijn vrouw gromde ze dacht dat ik het leuk zou vinden maar echt waar het was grieselig en ze heeft het nooit meer gedaan. Een beetje fettig lijkt me heel goed voor oore dan zijn ze beschermd en dat is belangrijk in het leefe.
   kopjes terug
   Bertje

 6. Lieve Bert,

  Het is heel herkenbaar wat je schrijft. Het lijkt wel of alle baasjes hetzelfde doen. Bij knuffelen voelt onze vrouw een klit zitten die dan gelijk eruit moet. Of ze ziet weer vuil in onze ogen, oren of neus zitten. En wanneer ze vraagt : moet ik weer even ogen- ,neus- en orenpoets doen ? Nou, dan zijn we helemaal op onze hoede. Wij kunnen onszelf prima schoonhouden en we houden niet van dat overdreven poetsen van onze vrouw. Misschien is het wel goed dat ze ons met onze lange haren met de klitten helpt, maar vooral niet te vaak natuurlijk. Maar van knuffelen houden wij juist heel veel en dat kan natuurlijk niet lang genoeg duren. We vinden het ook heerlijk wanneer we achter onze oren worden gekriebeld. Of juist lekker lange aaien over onze rug en staart. Heerlijk gewoon!

  Lieve Bert, geniet maar van al dat knuffelen. Je krijgt zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een voorzichtige aai van onze vrouw.

  1. Hoi indel, Fenneke, Jillie en Ivar, ja dat heb ik ook! Dat liefe aaien en dan opeens foel je een friemel van ik wil wat weete. Dat is opeens en heel ander gefoel. Dan ben ik aalert. Maar eerlijk is ook eerlijk dat ze haast nooit enge dingen doet. Klitten lijkt me helemaal niet fijn in je vacht. En hoe dat moet weet ik eigenlijk niet goed,
   kopjes terug
   Bertje

Reacties zijn welkom