Bram over een paar gefoelige saake

gefoelige
Lieve allemaal, dees blog is de eerste blog als mienister van gefoelige saake. Het is mijn taak om over gefoelige saake te praten. Nu is het zo dat gefoelige saake ook kanten heeft. Dat wil zeggen, goede en minder goede dingen. Gefoelige saake kan dus alles zijn.

Berichten

Toen mijn blog er Zaterdag was, leerde ik van Mevrouw Annelieke dat haar Tombo een ster is geworden. Mevrouw Annelieke verzorgde Tombo heel goed en Tombo is haar vriend geworden. Vanavond doe ik naar Tombo swaaien en geef ik diegietaale kopjes aan Mevrouw Annelieke. Ik hoop dat ze helpen.
Daarnaast heb ik bij gefoelige saake ook een beterschapsbericht voor Foppe. Foppe zijn buikje is niet helemaal lekker en hij krijg mediesijne. Wij draaien poote dat Foppe’s buikje weer gewoon gaat doen. Want pijn is niet leuk. Foppe, wij thuis geefe jou zachte beterschapsneusjes. Ik hoop dat je ze fijn vindt. Woef broer Toby had een afspraak bij de witte jas voor kontroole. Toby’s niertje doet het niet goed en hij krijgt hiervoor KaaDee brokken van de witte jas. Toen Toby bij de witte jas was, liep er ineens een haan op de parkeerplaats. Dees haan kontrooleert of alles goed is met de pasjenten. Dat vertelde de haan. Toby is helemaal gezond volgens de witte jas en Toby kreeg een snek omdat hij zo dapper was.

gefoeligeDeele

Als mienister van gefoelige saake kan het ook best zijn dat je andere taken hebt als alleen berichtjes geefe. Nu dat ik een beetje weet wat het is om mienister te zijn, kan ik ook meer met jullie deele. Alles wat met gefoel te maken heeft. Van mezelf vind ik poosietief gefoelig het fijnst. Dat alles en iedereen gezond is en dat iedereen ook blij is. En als het niet zo is, dan kunnen we dat saame wel zo maken. We kunnen saame poosietief en gefoelig zijn.

Kriebels in mijn kop

Als mijn manspersoon thuis komt van het werk, dan gaat hij vaak eefe ruste achter de peecee. Hij heeft een speesjaale geemstoel waar hij dan in gaat zitten. Dan weet ik van mezelf dat ik mijn manspersoon een liefe groet wil brengen. Eerst mauw ik vanaf de akwaariejum, die is vlak bij de voordeur omdat ik weet dat hij daar naar binnen komt. Zo zeg ik altijd gedag. Dan sta ik op en krijg ik kriebels op mijn kop van mijn manspersoon. Als hij binnen is, dan folg ik hem tot aan de keuken. Hij zet zijn spullen op de tafel neer in de woonkamer en ik loop door naar de keuken. Daar ga ik op mijn tafel wat brokjes eten. Ook doe ik wat water drinken. En daarna ga ik eefe naar de bak. Meestal is het een klein plasje.
Mijn manspersoon doet ook zijn dingen in de kamer en keuken voordat we allebei klaar zijn. Hij neemt meestal een beker mee met koffie. Dat heb ik geleerd. Koffie is bruin spul en dat is heet. Mensen drinken dit. Ik vind het stinken. Dan loopt mijn manspersoon naar boven naar zijn geemkamer. Dat is een Engels woord voor spelkamer. Daar doet mijn manspersoon spelletjes op de peecee. Dees spelletjes zijn kei moeilijk en ik snap daar niks van. Maar hij doet niet geemen als hij thuis komt van zijn werk. Dan doet hij een filmpje aanzetten op de peecee. En dan kom ik in beeld.

Saame

Ik moet gewoon even haaibaaien rond de geemstoel. Dat is lopen en zeuren te gelijk. Mijn staart is dan vaak ook recht omhoog en een beetje aan het bibberen omdat ik gewoon gefoeligemeteen aandacht wil. Ik heb dan geen geduld meer. En hoe langer mijn manspersoon wacht, hoe harder ik mauw en zeur. Negeren werkt niet bij mij. Negeren is wanneer je geen aandacht geeft. Ik ga gewoon door tot ik mijn zin heb. En dat is bij hem op zijn buik liggen. Dat is een liefe groet brengen. Ik bedoel het lief want ik ga dan kopjes geefe en kletsen maar ik luister ook naar mijn manspersoon en wat hij op zijn werk heeft gedaan. Ik weet dat hij iets met peecees doet maar ik snap dees tegniese dingen niet. En mijn manspersoon vind het ook fijn dat ik een liefe groet breng want hij geeft altijd kusjes op mijn kop en zegt dan tegen me dat ik een lieve ongeduldige katermans ben. Dan gaat mijn motor meteen aan en krijg ik kriebels over mijn lijf van mijn manspersoon.
Zo brengen we een tijdje saame door. Saame gefoelige saake bespreeke en knuffelen. Dit is poosietief gefoelige saake! Want het is goed en super fijn. Fijn wiekent allemaal.

15 thoughts on “Bram over een paar gefoelige saake

 1. Hallo Vriendje Bram,

  Ik doe ook altijd op vrouwtje wachten bij de deur als ze thuis komt, nou zie in altijd de auto komen en ik weet dat vrouwtje die in de garage zet, ja die heeft ook ervoor gezorgd dat vrouwtje weer veilig thuis is en nu in de garage mag gaan uitrusten. Ik ga dan rustig wachten tot vrouwtje de deur op een kiertje zet en ik eerst heel veel kriebels op mijn koppie krijg en ik doe dag praat miauwen en vertel dat ik weer blij ben dat ze weer thuis is en dat ik goed het huis heb bewaakt. Ik krijg ook veel knuffies en wat lekkers. Ja ik heb tenslotte in mijn dutjes goed huistakenwerk gedaan. Nee ik ben geen minister, want daar ben ik helemaal niet goed in en ik heb mijn poten al vol om voor vrouwtje te zorgen en voor ons huis en de tuin. Is best veel werk hoor.
  Nu gaan we samen van de zaterdag een fijne dag maken en van mijn vrouwtje krijg jij een grote knuf en poot en kopje van je vriendje Jip.

  1. Haaai Jip, jij ben van jouw eige jouw eige mienister. Dat doe je kei goed want je bent kei goed in thuissaake enzo. Ik ben kei tros op jou Jip! Swaai je vanavond ook naar Tombo? fijn wiekent , kopje van mij Bram

 2. Hoi Bram,

  Dank je wel voor lieve kopje, dat kan ik heel goed gebruiken.
  Je hebt een heel zacht kopje zeg, echt superfijn.
  Zullen we vanavond samen naar Tombo zwaaien?

  Vind dat je een goeie mienister van gevoelige zaken bent, je doet het supertjes goed.
  Als mijn baasje thuis kom lig ik in mijn mandje op hem te wachten, en dan wacht ik net zo lang totdat hij mij komt begroeten en een heerlijke kroele kroel geeft.
  Daar ga ik zo van spinnen, want kroelen is best wel fijn.
  Als hij dan op bed gaat zitten of liggen, dan kruip ik graag op schoot, samen kwellietietime hebben is fijn.

  Dit wiekent mag ik op het huis passen want baasje is naar mijn deeltijdbaasje, en komt zonnige dag weer thuis.
  Het is wel een beetje saai, maar ik heb wel oppas die regelmatig komt kijken hoe het met mij is. Maar dat is toch anders dan mijn eigen baasje hé.

  Een heel fijn wiekent van mij.
  Pootje van Tommy!

  1. Haaaai Tommy en mevrouw Annelieke, gelukkig werkt het kopje. Vanavond doe ik mee swaaie naar Tombo. Het is kei stoer dat jij helemaal alleen bent met de oppas. Doe je foorzichtig? kopje van mij, Bram

 3. Hajoooooo oompje bwam.
  Oooooh uwes doet uwes werk as gefoelige mienisser goet hoor.
  Ikke ben ook mienisser. Fan pootballe. Ikke ben al beesig een tiem same te stelle. Fjientje khumba komp in hut doel. Aween moet ik hut er met hem oofer heppe dat hij niet awwe balle moet kapotbijte hihihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Haaai Dorus, wat een koele pooziezie heb jij als mienister! Misschien moet je inderdaad duidelijk zijn met Khumba en met de andere woef mienisters. Ik kijk uit naar de eerste wetstrijt van pootballen, succes knul. kopje oom bram

 4. Heeee lieve Brammievlinder, je bent de allerbeste mienister van gefoelige saake die er bestaat!, het past ook presies bij je, omdat je een lieve en gefoelige katerman bent, die graaf voor iedereen zorgt, ik stuur ook zachte kopjes naar mevrouw Annelieke, voor Tombo is dat, en natuurlijk hoop ik dat Foppe snel weer beter is van zijn buik!, ik vind poosietief gefoelig ook het fijnst, want ferdriet en pijn en alleenzijn vind ik niet zo leuk, het zijn moeilijke gefoelens, je kan er bang van worden, waarom zijn die gefoelens er eigenlijk?, ik heb ze liever niet!, maar knuffels en snekkies en SAMENzijn en zon en spelen vind ik fijn, daarom ben ik mienister van knuffels en SAMENzijn geworden!, dan ga ik proberen dat iedereen genoeg knuffels krijgt en dat niemand meer alleen hoeft te zijn, we kunnen misschien ook SAMENwerken Brammie?, ik ben blij dat je zo goed kan knuffelen met je man, want knuffelen is heeeeeeel belangrijk!, lieve Brammievlinder ik stuur jau en je famielie heeeeeeel veel lieve kopjes en zachte neusjes, ze zijn van je Kevermans!, en ik heb spesjaal voor jau snekkies met kipsmaak in je ooranje mandje gelegd!!

  1. Haaaai Kevermans, jaaaaa laten we saame werken!! Dat ken wij goed. Ik kom straks nog even op de blog want nu heb ik eigenlijk geen schermtijd. Tot snel Kevermans

  2. Daar ben ik weer Kevermans. Hoe gaat het met je? Ik wil keihard tetteren omdat ik je kei veel mis. Thuis denk ik vaak aan jou en aan je mensen. Maar ik denk aan iedereen hoor. Zeker op Zaterdag Brammie-dag want dan swaai ik naar onze sterfriende in de hemel. Ik ga al jouw knuffels doorgeven Kever want dan is niemand meer alleen! Dank je wel voor je liefe snek! Mijn vrouw mauwt ook nog even. ‘Er komt binnenkort een iemeel naar jou vrouw van mijn vrouw’. Kever, ik heb een kaassmaak likwit snek binnen bij de raam gelegd, zie je hem? Hij is voor jouw van mij! Heel veel kopjes en neusjes voor jou en je mensen van je brammievlinder

   1. Lieve Brammievlinder, dankjewel voor je lieve letters, ook voor je vrouw, zullen we straks samen tetteren, als we naar de sterren hebben gezwaaid?, dan is er eerst moeilijke gefoelens van ferdriet, en dan kunnen we daarna poosietieve gefoelens hebben met tetteren!, zooo heee en die snek was helemaal top!, heeeeeeeel veel kopjes en hele zachte neusjes voor jau lieve Brammievlinder, van je Kevermans!, en mijn vrouw zegt tegen jauw vrouw Doe maar rustig aan!!

 5. Haai Mien,

  Haai Mien hier Oopa Floris.
  Ken ik jou?
  Ben jij iets met Mien?
  Loes hellep…
  Wie is Mien?
  Wat Mienister?
  Die ken ik nie, ik ben nie gek?
  Ik ben Oopa, gewoon Oopa!
  Oopa van vroeger whaaa Jaaa….
  Hee kerel ik heb alles gelezen.
  Echt wel, kei gaaf.
  Wat zeg je Loes?
  Ooh kei gefoelig.
  Nou ik vind het best.
  Loes moet ik nog meer zeggen?
  Niet?
  Dan niet!

  Mientje de ballen,

  Oopa

  1. Haaaai Oopa Floris! Kei koel dat je er bent. Misschien moet jij ook in het katbinet, voor de demente onder ons. Ik durf te wedden dat jij dat ook kan. Kopjes voor jullie allemaal, van mij Bram

 6. Hoi Bram,

  Je bent een keigoede Minister van Gevoelige Zaken. Fijn dat je je gevoel zo mooi deelt. Wij hebben een duobaan in het Katbinet, die van Inspectie en Dozencontrole. Gaaf he!! We zijn er heel trots op.

  Veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

Reacties zijn welkom