Kever heeft een mening over Kever-zijn (video)

keverVan mezelf ben ik een makkelijke katerman, ik lust alles en ik eet ook alles, ik kan prima slapen, ik hau heel veel van knuffelen en ik kan fantastiese natte neusjes geven, ik hoef geen spesjale spullen om aan te krabben want ik krab overal, ik ga netjes op mijn bak in de tuin (veel fijner dan binnen!), ik bijt of krab niet meer, en als ik iets wil ga ik tetteren zodat mijn mensen me kunnen helpen, soms mopperen ze daar wel eens over, maar als PUNTje bij paaltje komt krijg ik toch mijn zin.

Dingen leren

Ik kan alles wat ik moet kunnen, daar ben ik best blij om, want nieuwe dingen zijn moeilijk, en als ik iets niet snap word ik ferdrietig of een beetje bozig, maar gelukkig kan ik alles wat Keverje als Kever zijnde nodig hebt, logies natuurlijk want ik ben Kever!, ik ben goed zoals ik ben, en dat komt omdat ik een kat ben, alle katten zijn goed zoals ze zijn, dat is nau eenmaal zo, het is niet dat ik zo spesjaal ben hoor!, ik ben niet aarogant, nee bah daar hau ik helemaal niet van, ik ben gewoon Kever en dat vind ik prima, PUNT uit.
Mijn mensen vinden soms dat ik nog dingen zau kunnen leren, zoals met dat krabben: ik heb een krabmeubel, een krabpaal, vijf krabkartonnen, een spesjale krabmat en drie plankjes die aan de deuren hangen, ik gebruik ze ook allemaal wel, maar het liefst krab ik gewoon waar ik toefallig lig of sta, ik ga toch niet spesjaal naar zo een karton lopen?, mijn mensen legden eerst de kartons neer op plekken waar ik aan de floerbedekking krabde, en dan krabde ik er gewoon naast, ja ik zei toch dat de floerbedekking fijner is?!, nau hebben ze het opgegeven, dat is dus een PUNTje voor Kever!

Luikje

Maar mijn man bleef vinden dat ik één ding moest leren, en dat was mijn kattendeurtje, daar heb ik eerder over geschreven, en mijn vrouw ook, dat ik dat niet kan, niet durf en niet wil, dat is toch duidelijk?, maar mijn man zei dat hij niet de hele winter in de kau gaat zitten, met twee open luikjes die zo groot zijn dat hij zelf zijn hoofd er doorheen kan steken, ikzelf bleef weigeren er doorheen te gaan en mijn vrouw vond mij zielig, maar op een afond zei ze ineens Probeer het een keertje Keef!, nau ja!!!, hoe ik ook tetterde, het deurtje bleef dicht, en weten jullie wat ik toen deed?, het staat op fillum, ik deed het deurtje helemaal ZELF open!!!, met de PUNT van mijn neus.

(tekst loopt door onder video)

Zooo heee en ik kreeg me toch een boel kompliementen en knuffels en kouwstiks!!!, mijn mensen zeiden dat ik zo een slimme en lieve en handige Keverjongen ben, ik was helemaal trots, nau ga ik elke afond door mijn luikje in de tuindeur naar binnen, en ook door mijn luikje in de keukendeur, mijn mensen moeten er dan wel vóór gaan zitten hoor, en tegen me praten, maar dan kan ik het!, naar buiten lukt nog niet maar dat geeft niks vinden we alledrie, op dat PUNT kom ik vanzelf (of niet).

34 thoughts on “Kever heeft een mening over Kever-zijn (video)

 1. Woooooooow Kevermans!! Zooooo, ik ben kei tros op jou! Jij bent zo dapper en ik ga kei hard tetteren! Misschien hoor je me wel. Ik vind jou zo knap en mooi en slim en vooral heel lief. Wat een mooie mauw had je binnen, ik kon je op de viediejo zien. Ik heb twee likwit sneks voor het deurtje neergelegd, dan kan je ze altijd opsnoepen. Ik ben kei tros Kevermans. Heel veel neusjes van je brammievlinder

  1. Heeeee lieve Brammie, dankjewel dat je tros op me bent, nau ben ik helemaal blij!, en omdat je zo hard tetterde durfde ik zomaar nog een keer door mijn deurtje, ik vind het zoooo leuk als je tettert, maar het allerfijnste vind ik om SAMEN te tetteren, zullen we dat straks doen?, ik ben keitros dat jij mienister van gefoelige saake bent geworden!, want daar ben je presies de goede katermans voor, zooo heee en ik vond twee likwit sneks, dankjewel!, eentje heb ik opgesnoept en de andere bewaar ik voor straks, lieve Brammie ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik ben blij dat met Toby alles goed was bij de dokter, dat was ik gisteren fergeten te zeggen, en spesjaal voor jau heb ik kipsnekkies neergelegd in je ooranje mandje op je krabding, en ik geef er twee natte neusjes bij, eentje voor jau en eentje voor je vrouw, ze zijn van je Kevermans!!!

 2. Hallo Grote vriend Kever,

  Nou je laat heel goed zien dat jij dingen kan leren en eigen deurtjes open doen vind ik heel knap en het lijkt me ook heel moeilijk. Zouden de mensen niet begrijpen waarom jij dat deurtje moeilijk vond. Misschien was het zo moeilijk omdat jij niet kon zien wat en hoe het zou zijn aan de andere kant van je deur. Ja er kan toch van allerlei enge dinge plotsklaps achter zitten. Ik heb geen kattendeurtjes, IK hen een portier die bij slecht en koud weer het raam van de slaapkamer of in de kamer de tuindeur voor mij open doet. Maar als het mooi en warm weer is heeft de portier vrij, want dan zijn die alle 2 open en kan in zelf naar mijn ren. Kever ik weet zeker dat we allemaal dingen hebben doe we moeilijk vinden om te doen of te leren.
  Tja en je graag ondeugende dingen wil doen, moet je gewoon net doen dat je oren een vrije dag hebben en je het niet hoort. Nou ik heb ook toen in een jonge Jip was een hele ondeugende streek gedaan en daar ben ik pas mee op gehouden toen alles weg was. IK sloopte echt alle planten of ze nou groot of klein waren, de hele grote planten vond ik het leukste, daar ging ik in klimmen en had ik een mooie uitkijk plant. Nou vrouwtje had mij reuze vaak op de kop gemopperd maar ik deed het lekker toch. Toen heeft ze grote zakken gepakt en alle planten erin gedaan en weg er mee. Toen ging ze planten met van die prikkers kopen, haha miauw kon ik mooi mijn tanden mee schoonmaken. Oke ik heb daarna nooit meer planten stuk gemaakt die in huis zijn gekomen, maar ik heb ook heel veel eigen planten en daar mag ik aan knabbelen zoveel als ik wil. Het zijn nl. kattenplanten. Bloemen slopen deed ik ook graag en het liefste de bloemen uit de vaas halen of omkieperen. Met de jaren heb ik Jippe verstand gekregen zegt vrouwtje want nu doe ik al een paar jaar de bloemen niet meer stuk maken, wel nog erbij gaan zitten om eraan te snuffelen.
  Zo nu ga ik in mijn snoepkast eens kijken of ik een lekkere snekkie voor jou kan vinden, Oja een heerlijk pakje met snoepstaafjes en die leg ik bij je schaapje. Vrouwtje stuurt lieve groetjes voor jouw man en vrouw en voor jou een reuze grote knuffel. Poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, eerst was het best moeilijk met het deurtje, maar nau gaat het heel goed!, het deurtje is van doorsichtig plestik, maar dat kan je niet goed zien op de fillum, ik kan gewoon zien wat er aan de andere kant is hoor, en mijn vrouw zag mij, ik wist eerst niet zo goed of ik het nau met mijn poot moest doen of met mijn neus, maar mijn neus is het handigste heb ik ontdekt!, mijn man wilde ook dat ik het leer voor de feiligheid, als er iets is binnen dat ik snel naar buiten kan, en ook andersom zegt hij, en weet je wat zo gaaf is?, nau kan ik gewoon altijd de tuin in als ik wil!, Jip had jij echt planten kapoo gemaakt toen je jonger was?, ik geef kopjes aan de planten en verder niks, ging je ze ook eten?, en wat voor planten heb je spesjaal voor katten?, ik maak niks kapoo in huis behalfe de bank en de floerbedekking, mijn mensen zeggen altijd dat dat erbij hoort, en dat vind ik ook, maar ze vragen ook wel eens voor de grap of ik nieuwe floerbedekking ga kopen, en ik weet helemaal niet hoe dat moet!, dankjewel voor de snoepstaafjes Jip, ze zijn heerlijk!, ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van jullie grote vriend Kever!!, mijn mensen sturen jullie heel veel lieve groetjes, en ik heb spesjaal voor jau zo een kupje van Voskes neergezet bij het raam naar je ren, maar ze sataan binnen!!!

 3. Lieve Kever,

  Wat super goed van jou dat je door het luikje bent gegaan, ben mega trots op je.
  Zo knap dat je dat kan, echt waar.
  Heb zelf helemaal geen luikje, maar ik ga dan ook niet naar buiten zoals jij.
  Maar geloof me, ook ik zou het eng vinden hoor.

  Enne……………je kan al zo heel veel vind ik, daar mag je ook super trots op zijn.
  je bent wie je bent, dat is zeker waar……………en dat je nou geleerd hebt om door het luikje te gaan is heel knap van jou.

  Mijn baasje leert mij ook nog steeds dingen, nu hoeft dat voor mij niet zo……………maar als hij het leuk vind ach wie ben ik dan om het niet te proberen.
  En hij is wel zo, dat als ik echt! Echt! niet wil dan hoeft het ook niet.
  Het liefst lig ik in mijn mandje dat naast het bed staat, heerlijk slapen en doezelen, dat is het fijnste van alles voor mij.

  Omdat jij zo goed door het luikje bent gegaan krijg je van mij een doosje heerlijke snoepjes en lickwit sticks, speciaal voor jou alleen.
  Voor je mensen heb ik een bakje thee/koffie op het aanrecht staan met een overheerlijke slagroomgebakje, om het te vieren.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, ben je echt trots op me?, dankjewel!, ik was zelf ook wel een klein beetje trots hoor, fooral de eerste keer, nau kan ik het al best goed, ik tetter één keertje en dan komt mijn man of mijn vrouw op de grond zitten en dan kom ik door het deurtje, en dan zeggen ze altijd dat ik geweldig ben!, moet jij ook nog steeds dingen leren?, folgens mij kan jij alles al toch?, en gelukkig dat het niet hoeft als je het ECHT niet wilt, ik hoef ook niks dat ik ECHT niet wil, alleen naar de dokter, dat moet ik wel, ook als ik het liever niet wil, dat is belangrijk voor mijn gesond vinden mijn mensen, o en ik stuur natuurlijk nog hele lieve kopjes voor je deeltijdvrouw, het is omdat Tombo een ster is geworden, ik heb elke afond naar hem gezwaaid in de tuin, lieve Tommy dankjewel voor alle heerlijke snekkies!, en mijn mensen roepen dankjewel voor de thee (voor mijn vrouw) en koffie (voor mijn man) en de taart!, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik een zakje partiemiks in je mandje op het grote bed gelegd, en voor je mensen staat er appeltaart met slagroom in de keuken, met voor je vrouw een pakje heeeeele zachte zakdoekjes voor de tranen!!!

   1. Hoi Kever,

    Ja ben mega trots op jou, echt waar.
    En soms leer ik ook nog dingen hoor, maar ik hoef gelukkig niks van de baas.

    Zo zielig van lieve Tombo, en ik zal de kopjes aan deeltijd baasje doorgeven.
    Dank je wel daar voor, ik doe ook elke avond zwaaien naar Tombo, en deeltijd baasje ook zegt ze.

    Owh wat veel lekkers dank je wel.
    En voor het gebak zeggen mijn baasjes………..dank je wle Kever………het smaakt verrukkelijk…… en dank je wel voor de zakdoekjes, kan ze goed gebruiken.

    Pootje van Tommy!

    1. Lieve Tommy, ik ben helemaal frolijk omdat je trots op me bent!, en gelukkig dat jij ook niks hoeft te doen dat je echt niet wilt, want dan waren we wel een hondje geworden als we kunstjes deden toch?, Tombo ziet jullie vast zwaaien, en ik denk dat hij jauw vrouw ook mist!, als de zakdoekjes op zijn stuur ik nieuwe!, gelukkig dat het gebak lekker is, en ik stuur jullie alledrie nog een keer heeeeeeeel veel ekstralieve kopjes, ze zijn van Kever!!!

 4. Hajoooooooo poomsie.

  Ooooooh heppe se nu einnewuk hun sin? Oooooh wat errug sniksnik. Ik hoop niet dat uwes neusie pijn doet fan dat duwe teege uwes luikie aan. Ikke fin ut so erg. Wat maak een beetje kau nu uit? Ikke sau, as ik uwes was, dat fillumpie opstuure naar een diertjesbesgerming en dan sulle se uwes mense wel segge hoe hut moet.
  Ikke sit teets foor de ballekondeur te huiwe dat ik naar buite wil. En dan segge se het isse kauwt doorie. NEE gil ik dan. Isse niet kauwt!!
  Weet uwes wat se dan doet.(se is me frauw!!!)
  Dan doet se de deur oope en geeft me een duw naar buite. Ooooooooh dan sta ik opmijeens in de kauw buite!!! Egniet dat ikke buite bwijf!!! Brrrrrr sniksnik. En dan kwijg ik te hore ikke sei ut tog!!!
  Stomme mense fan mij!!
  Poomsie… bij uwes plingplongbet ligge stikkies. Kun uwes so pakke hoor!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heee lieve grote jongens zwarte pantersiejemees, wat erg dat jauw mensen net zo stom zijn als die van mij!, ik ga de diertjesbesgerming bellen en dan vertel ik van mijn deurtje, en ik zeg ook dat jij in de kauw naar buiten moet!, ik vind dat je een kachel moet krijgen op je balkon, of gewoon sentrale ferwarming, dan kan je altijd lekker warm op je balkon, en ik vind dat ik gewoon elke keer als ik naar binnen of naar buiten wil dat moet kunnen doen en dat mijn mensen dan bij de deur wachten, of ik wil een luikje op afstandsbediening, dat lijkt me helemaal top!, mijn neus is een beetje plat geworden van dat deurtje, vannagt om vijf uur wilde ik naar buiten, toen hadden mijn mensen mijn deurtjes op de elastieken gezet en toen heb ik toch nog drie keer spieraal gespeeld, gewoon voor knuffels!, Door hau jij ook vol met huilen?!, NIET opgeven hoor!, dankjewel voor de stikkies, die had ik echt even nodig!, ik heb voor jau een doos kaastoktoknoepies besteld, en ik heb een terrasverwarmer aangevraagd voor op je balkon, het is van je poomsie Kever!!

 5. Hoi Kever,
  Wauwwww zeg wat goed van jou!!!!
  Soms kun je meer als dat je zelf denkt!!
  Je moet toch nu wel super trots op jezelf zijn………wij zijn in ieder geval wel super trots op jou!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heee lieve allemaal, zomaar ineens durfde ik het!, dankjulliewel dat jullie trots op me zijn, nau moet ik rennen en tetteren, zo blij ben ik daarvan!, ik kan het deurtje alleen open doen als mijn mensen erbij zijn hoor, dus om vijf uur in de morgen gaat hij nog op elastieken, dan ga ik aan de spieraal krabben om naar buiten te mogen, maar op een dag kan ik het misschien wel helemaal zelf!, lieve Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle, Dopey, Pippi, Dotje en mevrouw Ceciel, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van een best wel een beetje trotse Kever!!!

 6. Wow 🤩 goed gedaan jochie!!
  Ik moest heel hard lachen om jouw krabplek redenatie 😆
  En wat heerlijk dat je alles lekker vindt, gaat het al beter met een beetje minder eten?
  Fijne zondag van Roos en Sandra

  1. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, nau ben ik helemaal trots dat jullie Wow zeggen, en ook Jochie, want dat vind zo leuk!, het was best moeilijk hoor, maar ineens durfde ik het om zelf mijn luikje open te duwen, maar ik blijf wel gewoon krabben waar ik wil hoor, ik ga niet alles veranderen!, met het eten doe ik mijn best, mijn vrouw weegt mijn eten af, en het is maar heeeeel weinig, maar ik ben nog niet slank geworden, misschien komt dat vanself als ik vaak tegen mijn deurtje aan duw?, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie allebei, en ook een fijne zondag natuurlijk, en ik heb voor Roos snekkies neergelegd en voor u een stukje taart, omdat het wiekent is!, het is van Kever!!!

    1. Heeeeeel graag gedaan, en geniet er maar lekker van!!, ik word altijd zooo blij van lekker smullen!!

 7. Lieve Kever,

  jij ben zofeel goed beesig, van mij eigen weet ik nie wat mij oor hoor en wat mij oog zie. Jij kom gewoon door jou luikje en jij tetter van jou geluk. Lieve Kever jij weet, van mij eigen ben jij goed zo assie ben. In mij huis heb ik gezocht en ik ben ook op mij balkon gewees. En jij geloof het nie van jou oor maar selluf heb ik nie een andere Kever kunne vinde. Mij vrouw loop nog te soeke maar zij roep, Loes onse huis heb geen Kever. Dan weet jij seeker, jij ben van jou eigen jou enige, échte Kever. En jij kan tettere en jij houw van kouwstik en jij heb jou eigen leefeswerk. Jij ben onse groote vriendje Kever en ik zeg jou eerluk. Van mij eigen hoop ik dattie nooit nie feranner. Maar jij mag gerus ook door jou luik naar buite, dan wor jij Keverluikje. Maar jij mag het nie door jou war haale met jou Keverbuikje. Jjij weet, Loes bedoel zoies nooit nie verkeerd want van mij eigen ben ik mij nette poesedame. Maar ik ben ook trots op jou eigen Kever want jij kan stees meer. Mij vrouw zeg dattie denk dattie ofer jou tijdje selluf jou mense ze foordeur oope maak en dattie dan jou mense roep met jou tetter offie binne durref te koome. Maar toen heb ik wel teege mij vrouw gezeg, jij kan ook oferdrijfe!
  Lieve Kever vandaag krijgie mij Luikjeswaafeltaart en assie goed kijk ziee jij ooferal luikjes en jij kan er jou poot doorheen duuwe maar jou buik mag ook. Agter jou luikjes lig jou ferrassing.
  En er is ook een luikje foor jou vrouw, jou menseman en Ooma want zij ferdien ook ze ferrassing. Hoop dattie Saame geniet want dat is belangrijk en het is van mij eigen,

  Loesje

  1. Lieve Loes, zag je hoe ik zo door dat deurtje kwam?, ik kan het echt wel hoor!, maar ik heb eigenlijk toch liever dat mijn mensen de deur open doen, dus daarom ga ik eerst tetteren, o ja en ik durf alleen door mijn deurtje als mijn mensen er bij zitten, dus als ze slapen of niet thuis zijn staan mijn deurtjes nog op de elastieken, bij jullie in huis is er dus geen andere Kever?, hier ben ik ook de enige Kever, mijn vrouw denkt dat er misschien nog wel andere Kevers op de weereld zijn, maar dat zijn dan andere Kevers, dat ben ik niet, je zegt het presies goed: ik ben Kever van de tetters en de kouwstiks, en van mijn eigen leefeswerk, dat heb ik van jau geleerd Loes, om zo een mooi leefeswerk te krijgen, froeger in het asiel was ik heel maager net als jij, dan heb je veel mootiefaatsie om een mooi rond leefswerk te krijgen!, en ik denk niet dat ik nog veel ga feranderen, want nau kan ik echt alles!!, dat van die deur van mijn mensen daar ga ik nog eens over denken, maar die is echt heeeel groot!, zooo heee Loes en wat heb je weer een fantastiese taart gebakken!, ik heb al achter bijna alle luikjes gefoeld en er lagen allemaal ferrassingen, het was echt heel spannend!, mijn mensen en Ooma smullen al van de waafels, maar ik wil eerst alle luikjes prooberen!, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en de frietjes komen nau uit de frietuur, ze zijn lekker krookant, en nau ga ik kipnukkets frietuuren, voor erbij is er ketjsup en maajonesse!!!

 8. WAUWMIAUW KeverT,

  Met open bek en ingehouden adem hebben we naar jouw film gekeken. En toen, toen, toen je zomaar uit jezelf door het deurtje ging, hebben we keihard gemiauwd van blijdschap. En met al onze poten geklapt. CW deed ook mee. Kon je ons horen?

  Ferme koppen en zachte kopjes en nog veel meer van ons allemaal.

  Foppe, het is ook van Cato, Nola&Magnum en Japie

  1. Heeeee lieve Foppe, wat een spannende fillum was het hè?, maar ik deed het echt!, en ik hoorde jullie miouwen en klappen, daarom durfde ik het ook!, ik kan het nog niet altijd hoor, als mijn mensen er niet zijn of als ze slapen staat het deurtje nog op de elastieken, maar in de afond kan ik echt helemaal zelf binnenkomen als mijn mensen erbij gaan zitten, ik wist zelf ook niet dat ik het kon!, lieve Foppe ik vind het helemaal top dat je hier bent, ik stuur jau en Cato en Nola & Magnum en Japie en CW en natuurlijk ook mevrouw Mo heeeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik hoop dat je nieuwr brokken lekker zijn!, het is van KeverT!!!

 9. Lieve Kever.

  Oh ik ben helemaal onder de drukinkt van jouw filmpje!
  Ik vind het knap hoor, maar je moet wel zorgen dat je mensen nog wel zo nu en dan de deur voor je blijven doen. Je bent tenslotte de Kater in huis!!
  Ik heb hier een klei foutje gemaakt met de deur. Ik wilde naar de gang, en stond te piepen voor de deur. mijn vrouw deed helemaal niets en toen heb ik met mijn nagels de deur naar me toe getrokken, zodat hij open ging. Net toen keek mijn vrouwmens om natuurlijk.
  Nou, je snapt het wel. Ze doet nu alleen nog maar de deur voor me open als hij echt in het slot zit.
  Wij hebben toch onze mensen voor dat soort dingen?
  Oh, krab jij ook aan de vloerbedekking? Ik ook. Mijn vrouw heeft een paar tapijttegels neergelegd, en om haar een plezier te doen gebruik ik die ook, en ook de krabpaal, maar je moet toch kunnen krabben waar je wilt.
  Vriend Kever, ik ben hartstikke trots op je!

  Heel veel zachte kopjes voor jou en je mensen.van Fietje.

  1. Heee lieve vriendin Fietje, dankjewel dat je trots op me bent, ik was het zelf ook eigenlijk wel een beetje, als mijn mensen er niet zijn of slapen staan mijn luikjes nog op de elastieken hoor, want ik durf het eigenlijk alleen als ze er bij zijn, en mijn vrouw roept dat je je niet druk hoeft te maken of ik mijn mensen ook nog de deur open laat doen, want dat vind ik toch het fijnste, net als jij, dus ik ga altijd EERST heel zielig tetteren, wat ben jij slim dat je met je naagels de deur open maakt!, ik wist helemaal niet dat dat kon, dan moet je wel goed scherpe naagels hebben natuurlijk, dus logies dat je aan de floerbedekking krabt!, mijn vrouw zegt weleens dat het enige waar ik nog nooit aan heb gekrabd mijn spesjale krabmat is, en dat is waar!, maar die vind ik veeeeeels te mooi om aan te krabben, goed dat jij ook oferal krabt, dan kan ik zeggen dat er meer katten zijn die dat doen!, lieve Fietje, ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik een hele berg snekkies bij je krabpaal neergelegd, dat je genoeg eenersjie hebt om oferal te krabben!!

 10. Hallo lieve Keverbaas, een mooie film was dat, met jou in de hoofdrol. Iets leren is altijd geweldig toch?
  Al ben je goed zoals je bent.
  Wat heb je veel krabspullen. Voor Sam had ik een krabplank gekocht toen ze hier kwam wonen maar ze vindt er niets aan zegt ze. Ze krabbelt liever aan de vloerbedekking. Aan papier knagen doet ze ook. Wat daar nou zo leuk aan is zal ik wel nooit begrijpen. Volgens Sam is het dé manier om haar gebit te onderhouden. Maar toen ik een tandenborsteltje voor haar werd ze kwaad.
  Nu ligt ze bij de bank te slapen. Lekker volgegeten. Moest ook want ze werd te mager. Ze krijgt nu Prednison wat heel goed gaat.
  Tot volgende week Keverbaas. Ik stuur je inktvisringen uit de frituurpan en een bakje Custardvla.
  Groetjes van Sam & Kim

  1. Lieve mevrouw Kim, het was net een echte aksiefillum hè?, dat ik zomaar door mijn deurtje kwam?, nau kan ik het al een beetje sneller hoor, maar ik wil wel dat mijn mensen er even bij komen staan, wat gaaf dat Sam ook aan de floerbedekking krabbelt, kan je het ook zien?k ik trek een soort draaden eruit, het staat best heel mooi, en dan weet iedereen dat ik hier woon, dat is belangrijk!, wat gesellig dat Sam aan papier knaagt, dat deed Popje die hier froeger woonde ook, hij knaagde altijd aan kartonnen dozen, maar de snippers spuugde hij uit, zo een tandenborsteltje heb ik ook, maar toen heb ik mijn vrouw gekrabd!!!, net goed!, ze heeft het twee keer geprobeerd maar nau durft ze niet meer, ik snap heel goed dat Sam het niet wil want je tanden zijn prifee!, wat fijn dat Sam weer lekker kan smullen van de Prednison, want om aan de floerbedekking te krabbelen en aan papier te knagen moet je goed sterk zijn!, zooo heee en die inktfisringen waren heerlijk!, en de fla ook!, dankuwel!, lieve mevrouw Kim ik stuur u en Sam heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb voor u alvast frietjes in de frietuur, en ik ga nau sjokoolaadetaart maken, en voor Sam heb ik brokjes gefrietuurd!!, tot folgende week!!

    1. Ik kan misschien wel Kever nul nul zeven worden!, dat in de bieoskoop kom!!

     1. Ik had een verkeerde letter gemaakt, er moest staan ik!, het komt omdat ik hele brede pooten heb!!

 11. TEDERDETETETETETET. Hallo Superpepeoom Super Kever +. Zo u hebsse vast gehoord dat wij allemaal hebben getetterd. De grootste tetter was natuurlijk van mij. Want wij ikjes bensse supertrots op mijn dappere Pepeoom. Siesse u wel u kunsse feel meer dan u denksse en u bensse een dappere Pepeoom. Oooh en sttt nu kan ik samen met u lekker op onderzoek gaan noeppies meenemen sokken verzamelen wattenstokjes en oooh nog sofeel meer. Maar sttt als mijn mensen en Oma Sjakcentjes het lezen..

  Ik heb fanmiddag heel de liedel leeg gekocht met stikkies en voor u mensen heb ik grote bollen met sjokolaa en fol met sjagjoom. Nu zaten er in de bollen een klein gaatje en toen zat de sjagjoom in mijn buik. Dus ze zijn niet meer zo bol. Maar het is niet erg want het is feest omdat mijn Pepeoom Super knap mooi lief en dapper is. Koes Faalentino

  1. Haaaaa daar is mijn Faalentino, mijn allerliefst en allerknapste en allerslimste en allermooiste Pepekind!, ik hoorde ineens allemaal getteter, met één tetter er bovenuit, toen wist ik meteen dat jullie dat waren en dat jauw tetter de grootste tetter was, ik herken jau altijd!!, dankjewel voor alle kompliementen, ik word er helemaal blij van!, en natuurlijk hau ik het geheim dat wij samen op stap gaan om sokken en noepies en wattenstokjes en nog veel meer te verzamelen!!, ik zeg niks als mijn of jauw mensen het lezen, of je mamsie, want het is ONS afontuur en anders mag het misschien niet, en wij kunnen dat best met zijn tweetjes!!, ik heb een paar stikkies bewaard voor onderweg, de anderen zitten per ongeluk in mijn buik, is dat erg?, en mijn mensen hebben niks gemerkt hoor, van die heerlijke sjookoolaadebollen, en slagroom is heeeeeel erg gesond voor jau, dus ik ben blij dat het in je buik is gekomen, en als we op ontdekkingsreis gaan hebben we veel eenersjie nodig!, lieve Faalentino, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Pepeoom Super Kever +!!!, en ik heb een grote kom slagroom onder de tafel gezet, dan zien je mensen het niet, en er staan oferal in huis schaaltjes partiemiks, en voor je mensen heb ik appeltjeskruimeltaart gemaakt!!

 12. ha lieve Kever, wat een geweldig mooi filmpje heb je ons laten zien dat je door je luikje tevoorschijn komt. Super gedaan lieve Kever. Muppet roep extra hard prrr prrr prrrr naar je als catpliment (dat mooie woord hebben we van Japie de halfbakken koen geleerd).

  En om je krab gedrag moesten wij wel glimlachen hoor. Muppet krapt het liefst ook op de grond, overal waar ze zin in heeft. Er zijn krabpalen, krabkarton, en meer van die dingen. En als we iets neerleggen, krabt ze ernaast. Net als jij. Dus wij laten het ook maar gebeuren.

  prr prrr prrrr van Muppet, ik krab even aan je deurtje om gedag te meowen, en lieve knuffel van mij, maria

  1. Lieve mevrouw Maria en lieve Muppet, dankjulliewel voor de prrrr prrrrs als catpliment, het is een machtig mooi woord, en ook voor dat u zegt dat ik het super heb gedaan!, nau ben ik best wel trots, het was moeilijk, dat deurtje, maar ineens durfde ik het, ik doe het alleen als mijn mensen erbij zijn, dus als ze slapen of als ze weg zijn staan de deurtjes nog op elastieken, en ik vind het helemaal top dat Muppet ook oferal krabt!, dat is toch het beste denk ik, folgens mij zijn al die krabdingen eigenlijk gewoon voor mensen, want mijn vrouw krabt er wel eens aan, en dan kijkt ze mij aan, of ik het zie, jahoor ik zie het altijd prima, maar waarom doet ze dat?, en ik vind ook dat katten altijd gelijk hebben, dat is nau eenmaal zo!, lieve mevrouw Maria ik stuur u en Muppet en jullie meneermens heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en Muppet ik vond het zooooo gesellig dat je aan mijn deurtje krabbelde!, ik krab even aan jullie floerbedekking om dankjewel te zeggen, en ik heb spesjaal voor jau hele lekkere snekkies neergelegd achter je kastje!!

Reacties zijn welkom