Lucky vertelt over je fijn voelen

fijnHoi allemaal, deze keer wil ik jullie iets vertellen over wat ik heel graag doe en waarom dat het deze week een hele dag niet kon. Ik ben dan wel een grote kater maar heel stoer ben ik meestal niet en ik houd er al helemaal niet van als ik harde geluiden hoor. Ik schrik daar namelijk nogal van. Ik lig nu het buiten koud is het liefste in een mandje, mijn hangmat (en ja, binnenkort krijg ik een andere maar de postmevrouw moet deze nog komen brengen) of in een doos.

Er is nog een plek waar ik ook heel graag lig. Gewoon omdat ik dat heel erg fijn vind. Dat doe ik vooral in deze tijd want in de zomer kan dat eigenlijk niet. Als mijn vrouw aan het werk is aan de laptop, dan heeft ze vaak een lamp nodig om goed te kunnen zien. In de zomer is het langer licht, dus dan is de lamp niet altijd aan. Omdat het nu pas laat licht wordt en al snel weer donker, dus wel. Die lamp is lekker warm dus daar ga ik dan gewoon onder liggen. Ik heb een soort zonnebank zeg maar. Ik mag daar alleen liggen als er iemand bij is hoor, want anders zou ik mijn vachtje kunnen branden. Maar ik ben voorzichtig hoor, altijd.

fijnDat fijne warme

Maar wat ik deze week nu meegemaakt heb… ik snapte het eerst niet zo goed moet ik eerlijk zeggen. Vrouwtje doet de lamp aan en die zegt ineens poef. Toen was het licht en dat fijne warme er niet meer. Hij is stuk zei ze. Nu weet ik wel wat het betekent als iets stuk is hoor want dat doe ik bijvoorbeeld ook met de bank en soms met speelgoed, lekker slopen. Maar ik heb de lamp niet stuk gemaakt. Echt niet want die deed het niet meer toen ze op het knopje duwde. Die besloot er ineens zelf mee te stoppen. Nu kon ik niet warm meer op tafel liggen slapen. Dat vond ik wel heel erg want daar lig ik graag, ook omdat het dicht bij mijn mensen is. En samen is nu eenmaal erg fijn.
En weet je wat het allerergste was? Ik moest wel tot ’s avonds wachten voordat ze het konden maken. Kon ik toch heel de dag niet daar liggen omdat het er niet meer zo lekker warm was. Nou ja zeg… dat is toch echt niet leuk. Weet je wat ik zo fijn vind aan dat warme? Dan wordt mijn vachtje lekker warm en dan kan ik heel fijn slapen. Dan heb ik niet alleen een warm gevoel van buiten maar ook van binnen zeg maar. Dan droom ik wel eens over leuke dingen zoals vogels, vlinders, buiten spelen en nog veel meer. O, vooral lekkere brokjes niet vergeten natuurlijk.

Warm gevoel

Ik ben wel een katermans met veel gevoel hoor. Als ik iets niet leuk vind of ergens van schrik, dan is mijn gevoel niet fijn. Dan ben ik niet zo happy natuurlijk. Daarom ga ik dan in een mandje liggen of lekker dicht bij Molly om me weer prettig en rustig te voelen. Een warm gevoel en lekker in je vel zitten is nu eenmaal heel fijn. Dat vind ik tenminste. Ik ga ook dicht bij mijn mensen liggen als ik wil knuffelen. Ook daarvan krijg je dan een warm gevoel. En als mijn mensen zich wel eens niet zo lekker voelen, help ik ze daarmee. Ook dat heeft met gevoel te maken. Dan voel ik dat ze wel wat steun gebruiken kunnen. Ik vind het
fijnnamelijk erg belangrijk dat we dan samen kunnen zijn want daarbij voelt iedereen zich immers beter!
O ja, voor het geval dat het niet helemaal duidelijk is: de lamp doet het hoor en mijn privé hoogtezon werkt nu weer goed. Die kan er weer wat jaartjes tegen zodat ik steeds daar kan slapen waar het lekker warm is. Een mandje is trouwens ook warm hoor, zeker als je er al een poosje in ligt. Als je slaapt, voelt het dan steeds warmer aan en lig je lekker geborgen. Warmte is fijn… ik droom nog even verder hoor. Knuffel van Lucky!

10 thoughts on “Lucky vertelt over je fijn voelen

 1. Hallo vriendje Lucky,

  Wat was dat schrikken miauw, een hele dag geen zonnetjes lamp, toch nog een hel geruststelling dat de lamp het in de avond weer deed en jij er weer onder kon slapen. Wij hebben ook zo’n lamp, maar die staat boven op de werktafel van vrouwtje, ja en daar is vrouwtje niet zo veel en is die lamp dan natuurlijk niet aan. In ons andere huis was vrouwtje heel veel aan de werktafel en dus ging i ook altijd onder die lamp snurkjes doen. Maar ik ga hier in huis niet klaagmiauw doen, vrouwtje doet altijd een deken over mij als ik in de stoel mijn snurk ga doen en verder heb ik veel mandjes op de vensterbank en bij de warme plaat.
  Geniet maar weer vel door veel bij vrouwtje te liggen en kun jij meteen ook controle doen met kijken of ze alles wel goed doet. Fijne dag Lucky en knuf van vrouwtje. Poot en kopje van jou vriendje Jip.

  1. Hoi lieve Jip vriend, wat leuk dat jij ook onder de lamp ging liggen. Dat is fijn om te doen he? maar een deken over je heen als je in de stoel ligt te slapen lijkt me ook erg prettig moet ik zeggen. Dropje hier ligt vaak onder de plaid maar dat vind ik zelf nog wel een beetje erg spannend om te doen. Vrouwtje moet me dan ook helpen om er goed onder te kunnen liggen maar dan lukt het wel hoor. Ik probeer haar ook goed te helpen zodat ik weet dat alles lukt. En dan kan ze ook op tijd pauze nemen want dat is ook belangrijk. Dan is het meteen knuffeltijd voor mij natuurlijk! Kopjes van Lucky voor jullie samen!

 2. Hajooooooooo oom wukkie.
  Ooooooh wat errug dat uwes hoogeson kapot was. En datte se um niet meteen maakte is hewemaal errug 🙀🙀
  Nau hat uwes hut een heewe dag kauwt😭😭
  Oooooh wat errug. Foortaan ijsen dat se het meteen maake hoor!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Ha die Dorus, niet normaal he dat ik heel de dag moest wachten om weer onder de warme lamp te kunnen liggen he? Maar vrouwtje zei dat ze geen nieuwe had. Ze was al in de kast en op zolder wezen zoeken maar ze had geen goede meer en toen moest mijn man deze meebrengen maar hij is er speciaal voor naar de winkel gegaan. Hij heeft er twee gekocht zodat ik volgende keer meteen weer lekker warm kan liggen. Ik lig daar veel te graag natuurlijk dus dan moeten ze het ook maar meteen weer maken,. toch? Knuffel van Lucky!

 3. Hoi Lucky,

  Wat leuk om te lezen dat jij onder een lamp gaat liggen voor het lekker warm zijn, dat ken ik zelf niet.
  Warmte is wel heel fijn, dat weet ik ook uit ervaring zelf lig ik graag in mijn mandje dat bij het bed staat.
  Die is zo lekker zacht en warm als ik er een tijdje in heb gelegen, dat slaapt zo lekker.
  Gevoelig zijn is helemaal niet erg hoor, dat ben ik ook net als jij.
  Wij zijn gewoon gevoelige katermannen, ook al zie je dat niet aan de buitenkant, maar onze mensen weten wel beter.

  Eigenlijk lijken wij wel op elkaar ook ik hou van dutten en ben ook gevoelig net als jij, en volgens mij lijken we qua uiterlijk ook nog eens op elkaar.
  We zouden zo een 2 ling kunnen zijn hihihi.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy,
   warmte is fijn he? Als je een heel tijdje in een mandje ligt, is dat ook vanzelf warm geworden. Soms ga ik er dan even snel uit om wat te eten of te drinken maar als je dan niet te lang wegblijft, is het mandje nog steeds een beetje warm. Dat vind ik erg fijn moet ik zeggen. Ja, ik denk dat wij innerlijk en uiterlijk best wel op elkaar lijken. Beetje stoere katermansen om te zien maar eigenlijk gewoon heel gevoelig. Wie weet zijn we wel ergens familie van elkaar…een tweeling zijn lijkt me erg leuk trouwens! Knuffel van Lucky

 4. Lieve Lucky, wat een fijne letters heb je gemaakt, ze foelen lekker zacht en warm aan!, en de footoos erbij zijn ook zo gezellig, fooral de eerste!, ik zau zo naast je komen liggen en lekker gaan slapen, is dat een footoo dat je onder je hoogtezon ligt?, hier op het buro staat ook zo een hoogtezon, ik ga er wel eens onder liggen maar ik pas er niet zo goed onder, wat erg dat de lamp kapoo was, en lees ik nau dat jij ook de bank kapoo maakt?, ik ook!, zooo heee ik kan krabben aan de bank… soms hang ik gewoon met mijn naagels erin en dan de rest van mijn lijf los, hoe vind je dat?, en wat leuk dat je naast je mammapoes Molly kruipt, dat is en feilig gefoel denk ik, want Mollys kunnen alles, dat heb ik hier al vaak gehoord!, je hebt helemaal gelijk dat het belangrijk is om lekker in je fel te zitten en dat knuffelen belangrijk is, daarom stuur ik jau en je famielie heeeeeeeeel veel ekstrazachte en ekstrawarme knuffels, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik oferal lekkere snekkies verstopt, dan kan je ook lekker smullen!!

  1. Hoi lieve Kever. op die foto lig ik inderdaad onder mijn hoogtezon. Dat is lekker warm. Jij past daar wel bij hoor want het is een lamp met een stok eronder dus die kan makkelijk op twee katers tegelijk schijnen. Zo’n kleine hebben ze hier ook staan, boven dus maar dat past idd net wat minder makkelijk. Maar die is wel net zo warm hoor. Molly poezen kunnen alles he? Dat denk ik ook. En als ik dichtbij haar lig, dan is dat een fijn gevoel en schrik ik niet zo snel ergens meer van. Dus jij doet ook gewoon krabben waar je dat wilt? Dat doen wij ook hoor. Dat vinden ze niet altijd leuk hier maar dan kan ik goed mijn nagels pedicuren. wow, dan heb jij wel super sterke nagels als jij daar zo maar aan de bank kunt hangen! Dat vind ik knap. Misschien ga ik dat ook eens proberen. Dank je wel voor de lekkere snekkies en knuffels. Heel veel knuffels terug van Lucky en de rest.

 5. Lieve Lucky,

  wat hebbie jou fijne letters gemaak. Dattie warm foel in jou hart en op jou vagt assie onner jou lamp lig. En dattie dan saame met jou vrouw ben. Jou vrouw doe jou brokke ferdiene en jij doe jou vrouw kontrooleere. Assie katerman ben dan hebbie jou belangrijke taak, jij neem jou feranwoordelukheid. Jou vrouw hoef alleen maar foor jou warm zijn te zorge, dattie warm lig want dan kan jij beeter kontrooleere.
  Lieve Lucky jij ben heel feel goed beezig en jij raak ook mij hart want assie niemeer weet hoe jij moet gaan ligge dan ga jij bij jou Molly ligge. Van mij eigen weet ik, assie Molly ben dan heb jij jou warme hart. Dan kan jij tog warm zijn foele Lucky en dat is belangrijk. Jou lamp in jou hart,

  Kopje van mij eigen foor jullie allemaal,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, ik vind het erg fijn om warm te liggen. Dan voel ik me het prettigste. Dan heb ik een warme vacht maar voel ik me ook van binnen helemaal warm en kan ik van fijne dingen dromen. En ik lig graag bij Molly in de buurt hoor. Dan voel ik me veilig want mijn mamapoes zorgt goed voor haar kindjes. Ook al zijn we al groot. Dat is net als wat jij doet voor Oopa Floris. Dat is heel belangrijk. En ik help mijn vrouw dan ook heel goed als ze daar zit hoor. Dan zorg ik dat ze op tijd thee drinkt en mij dan ook kan aaien en zo. Dan kan ze daarna het weer goed doen en brokjes voor ons verdienen. Ik heb ook een nieuwe mand gekregen..als ze een mooie foto hebben gemaakt mag ik daarmee ook op FB. Eigenlijk is de mand voor Dropje omdat die van haar versleten is en heel erg plat is geworden maar ik probeer deze gewoon vast even voor haar uit. Dan kan ik haar vertellen hoe deze ligt. Dikke knuffel van Lucky uit een warm hart!

Reacties zijn welkom