Nieuw speelgoed is heel erg wennen

mentos

Roos is mijn Feesboekvriendin en ze speelt heel graag met Mentos-papier. Ik wist niet hoe dat was. Mentos hebben we niet thuis. Dus Roos stuurde wat op. Dankjewel Roos!!

En meteen leerde ik twee dingen:

1 ik weet niet hoe het moet

2 ik moet heel erg wennen aan nieuw speelgoed

Wennen

Serieus ik heb aan al mijn speelgoed moeten wennen. Dat ik snapte waarvoor het was (om te spelen dus) en hoe het moest. Eigenlijk heb ik het liefste dat mijn vrouw het even voordoet dan hoef ik het zelf niet te bedenken.

En het wennen is ook dat het speelgoed naar thuis gaat ruiken, anders kan er ik helemaal niks mee. Ik ga echt niet aan vreemde spullen zitten, dat is eng.

Potlood

“Het is net een potlood,” zei mijn vrouw en ze deed er iets mee waardoor het even bewoog als een potlood. Ik vind een potlood leuk daar speel ik graag mee. Een staafje soms ook. Het leuke is dat het alle kanten op gaat en je weet niet waarheen, dus dan is het ook een beetje spannend.ย  Alleen dit was anders. Dus ik keek enย  dacht, nou vandaag even niet hoor.

Papier

Toen zei mijn vrouw: “Het is papier, Bert, dus je kunt het vangen en ermee rollen.” En ze gooide het in de lucht wat ik bij gewoon papier best spannend vind, dan wil ik met dat papier wilde dingen doen en dat lukt dan ook, maar ja dit was geen papier alleen iets anders, geloof ik. Dus ik deed voor de zekerheid even niks.ย  Ik neem geen riesiekoo met dat soort dingen.

Ruiken

mentos“Ga er nu maar aan ruiken,” zei mijn vrouw en dat kon ik wel. Ik snuffelde er heel voorzichtig aan. Het was een geur die ik niet kende. Een beetje scherp. En ook een vaag iets van een gezellig iemand dat moet Roos zijn geweest (hoi Roos!) en nog een paar geuren waarvan ik dacht dat weet ik nog niet helemaal zeker.

Dus ik kwam er goed in, en net toen ik dacht misschien kan ik er tรฒch mee spelen, toen moest ik opeens op d e foto en of ik daar zit in had, dat heeft u al gezien.

Morgen ga ik verder met de Mentos.

13 thoughts on “Nieuw speelgoed is heel erg wennen

 1. Hajoo oompie bert.
  Bij mij sjijn al mijn speeltjes nieuw ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
  En ik fin alle speeltjes leuk. Ook propjes papier. Datte wat uwes oppe foto hep lijk mij ook leuk ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ uwes moet er gewoon tikkies tegen geef. Nou… en dan aanfalle.
  Pootjes oompie bert ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. ja Dorus jongen iemand van jouw leeftijd snapt dat soort dingen meteen. Maar Ome Bert is al op leeftijd dus dan is het een beetje moeilijker. Maar dat komt best in orde!!

 2. Hoi Bert,
  Wat jij schrijft herken ik helemaal! Meestal is mijn vrouw erg blij met mijn speelgoed ๐Ÿ™‚ !!
  Maar zo’n Mentospapiertje is, als je eigen lucht eraan zit, erg leuk, Roos heeft er verstand van. Die lucht is even wennen, Ik denk dat dat de Ment is, de Os is om mee te spelen denk ik.
  Zelf heb ik altijd veel plezier met zoiets, mijn vrouw koopt bijna nooit meer speelgoed voor me, want ik speel altijd meer met dingen die ik vind of van mijn vrouw pik.
  Mijn vrouw zegt vaak dat mijn speelhoek op een vuilnisbelt lijkt, geen idee wat dat is, maar het lijkt me er erg leuk. Trouwens, moet zij zeggen, om haar heen liggen altijd boeken, daar kan ik dan weer niets mee, eh behalve de bladwijzers eruit stelen, dat is meestal een strook papier, daar kan je ook leuk mee spelen.
  Succes met je speeltje Bert, je gaat het vast leuk vinden met behulp van je vrouw.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, wat goed dat je zoveel hebt om mee te spelen en dat je ook veel leuk vind folgens mij ben je dan creejaatief. Dat je overal wat in ziet. Ik ben van mezelf heel erg voorzichtig dus misschien komt het nog dat ik het os-papier leuk ga vinden, pootje van mij

 3. Lieve Bert,

  jij ben op jou ondekking en wie weet wat jij nog ondek? Jij weet al dattie er niks aan vin en dattie nog nie weet wattie ermee aanmoet. Dan hebbie van jou speeltje van jou vriendin Roos toch iets geleer. Van me eigen heb ik op mij denkpaal geleege want mij kop wilde denke. Jij wil altijd maar iets leere, dat jij iets kan. Maar jij kan ook leere dattie iets nie kan Bert. Dan leer jij toch.
  Maar jij leer iets anders. Jij ben mij held want jij ben eerlijk. Jij zeg gewoon wattie erofer denk.
  Jij ben mij katerman van mij hart,

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje daar zeg je iets dieps en iets verstandigs, misschien moet ik leren dat ik hier niks mee kan. Het lijkt zo gemakkelijk en toch lukt het niet. Ik geef het nog niet op misschien lukt het. En als het niet lukt snap ik ook iets meer van mijn leven als huiskater. Dankjewel Loes.

 4. Hoi Bert, Bjarne vindt het ook erg leuk om met allerlei papiertjes en propjes te spelen. Hij pakt altijd alle papiertjes, bonnetjes etc van onze vrouw. Wij denken dat hij met dat Mentos papier ook wel raad zou weten. Ook met het zakje waar de papieren zakdoekjes van onze vrouw in zitten weet hij wel raad. Soms sleept hij het zakje de hele kamer door, vaak nog met de zakdoekjes erin, onze vrouw vindt dat minder leuk, want het zakje is dan helemaal nat.
  Als we nieuw speelgoed krijgen moeten we ook altijd even wennen hoor, dus zo raar is dat niet van jou. Vertrouwd is vaak toch beter en fijner. Wij willen ook het liefste altijd hetzelfde speelgoed.
  Groetjes en knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

 5. Hoi Bert, wat superlief van Roos dat ze haar papier heeft opgestuurd, terwijl ze er zelf zo dol op is!
  Maar ik snap wat je bedoelt. Ik zou ook niet zo goed weten wat ik moest met zo’n papier. Ik denk wel dat het spannend ruikt, dat is leuk. Maar verder? Misschien kan je vrouw er een propje van maken, en het dan gooien, of er een touwtje aanmaken. Dat ze het papier onder je kraakpapier doortrekt, dan kun je het vangen.
  Ik denk dat Dorus goed heeft uitgelegd wat je met het papier kunt, maar dat moet je maar net willen.
  En wat goed dat jij met potloden speelt. Mijn Molletje tikte graag tegen doppen van pennen aan. Ik heb in de vier jaar dat ik hier woon misschien twee keer tegen iets aangetikt. En daar schrok ik toen zelf van!
  Misschien kan Roos je vertellen wat ze er mee doet? Dan kun je dat proberen.
  Pop was dol op allerlei propjes, van papier of zilverfolie. Hij deed ook voetbal in de boekenkast, met mijn mensen. Dan was Pop de kieper en hij zat op een plank. Mijn mensen probeerden een propje of een balletje op die plank te gooien, en Pop tikte dat weg voordat het op de plank kwam.
  Ik denk dat elke kat weer anders speelt. Ik speel zelf alleen met mijn veren, en een ding van stof aan een touwtje. En ik lik aan mijn ketnipvis. Meer vind ik,niet nodig.
  Ik hoop dat je er achter komt, Bert, van dat papier!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Roos heeft het al op film voorgedaan, Bolle.Zij kan het. En Dorus. En volgens mij een helehoop anderen ook. Maar bij mij lukt het gewoon niet. Een potlood snap ik maar dit nee. Ik wist geeneens wat mentos was. Pop had het vast geweten denk ik. Misschien kom ik er ook nog eens achter. Maar ik ga nou eerst bijkomen ook omdat ik weer aan het verharen ben opeens. poot van mij

   1. Jij ook al Bert, Ollie is ook aan ook het verharen ,krijgen we koudan gauw kouder weer brrrrr, m?
    Ollie miauwt dat hij dan weer gezellig onder de dekens kruipt bij ons!๐Ÿ˜บ

 6. Hoi Bert wat leuk een nieuw speeltje ben benieuwd naar je vervolg blogje over je mentos papier speeltje.

  Kopje van Ollie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *