Moet je vrouw zeggen als ze het huis uit gaat?

 Moet je vrouw zeggen als ze het huis uit gaat? Dat weet ik niet zeker.  Laatst ging mijn vrouw zomaar weg en toen voelde ik me eenzaam. Dus ik vertelde dat op Feesboek.

Bijna iedereen vond dat je vrouw of je mensen moeten zeggen wanneer ze weg gaan en ook wanneer ze terug zijn.

Wachten

Het ging zo. Ik lag gewoon op mijn bankkussen te slapen toen ik opeens de voordeur hoorde. Daar werd ik wakker van. Wat het betekende snapte ik meteen: mijn vrouw was weg. En toen was ik helemaal alleen in huis en ik voelde me eenzaam. Zou ze ooit nog terugkomen? Hoe kwam ik aan brokjes als ze op waren? Kwam er ooit nog iemand die me wilde aaien?

Een hele lange tijd later hoorde ik weer de voordeur. Ik werd er weer wakker van. Dus toch! Ze was terug!! Ze kwam de huiskamer in en ik begon haar benen heek erg veel kopjes te geven. “Bertje, ” zei ze, “wat is dat nou, ik ben nog geen twee uur boodschappen wezen doen.”

Uitkijken

De ene keer is het moeilijker dan de andere keer om alleen te zijn. Waarom dat zo is, weet ik niet. Soms zie ik dat ze weg gaat en dan vind ik er niks van. Soms ga ik in de vensterbank zitten om te kijken of ze al de straat in loopt en dan gaan we naar elkaar miauwen.

Als ze zegt dat ze weggaat, krijg ik soms moelijke gevoelens. Mijn katervriend Jip zegt dat ik verlatingsangst heb. Dat kan best.  Dus de oplossing is dat mijn vrouw altijd thuis blijft dan hoef ik ook niet bang te zijn dat ze me verlaat.

Oefenen

Thuis heb ik een gesprek over al die dingen gekregen. En ze zegt dat ze altijd bij me terug komt en dat het bij een mensenleven hoort om soms weg te gaan. Ik vind het toch moeilijk. Maar misschien kan ik ermee oefenen dat ik voel dat ze echt eerlijk waar altijd terug komt en dat we dan weer samen zijn.

 

 

 

4 thoughts on “Moet je vrouw zeggen als ze het huis uit gaat?

 1. Lieve Bertje,

  Je bent precies als mijn Kitty.

  Als ik te lang wegblijf van huis,gaat ze vast op de vensterbank staan wachten ,om te kijken of ik al eraan kom.

  Ik zeg het ook aan Kitty als ik effe wegga,indien ze wakker is hè.

  Zij vraagt net als jij extra veel aandacht,had ze vroeger nooit,maar sinds zij haar maatje kwijt is,is ze zo geworden.

  1. ja dat snap ik wel van Kitty als je opeens minder gezelschap hebt dan ga je op zoek. Dat zou ik ook doen!!

 2. Nou,dat flikken ze bij mij ook hoor. Maar nadat ik er wat van gezegd heb zijn ze hun best aan het doen.IK ben de baas hier,niet hun

 3. Lieve Bert, je hebt er nog steeds moeilijk mee en daarom hebben wij onze hulplijn Mika en Perle om advies en tips gevraagd. Mika zegt Bert verlatingsangst begrijp ik omdat ik mijn baasje heb verloren en uiteindelijk door Baas Ed ben geadopteerd. Want ik heb een chip en die staat op het adres van baas Ed. En ik voel me goed en gelukkig. Waar ik wel aan moest wennen is dat Jafari soms 1 dag weg is naar show. Jafari is mijn beste vriend, maar hij heeft gezegd Mika ik vind showen leuk zie ik mijn zus Jayda en ik kom altijd terug naar huis. Hij neemt ook vaak een snack of speeltjes voor ons allemaal mee. En als hij weer thuis komt dan ga ik hem gelijk wassen en kopjes geven. Het is goed en het voelt goed. Perle was wel wat voorzichtig. Baas Ed en vriendin Sylvia wilde mij graag hebben maar ze namen mij die zondag niet gelijk mee. In de opvang vertelde ze dat ik vrijdag opgehaald zou worden, maar na 7 maanden opvang en mensen die kwamen kijken en mij toch niet wilde durfde ik niet zeker te zijn. Die vrijdag moest ik mee naar de dierenarts voor een controle. Want ik zou verhuizen naar baas Ed in Nederland. Baas Ed en Sylvia schrokken wel toen ze bij de opvang kwamen. Want Perle was er niet. En in de opvang spraken ze een andere taal, maar ze begrepen dat ze naar de dierenarts moesten gaan. Even later waren ze er en wat was ik blij. Ze waren echt voor mij gekomen. Ik weet echt zij laten mij nooit in de steek. Wij zelf vinden het wel eens fijn Bert dat ons vrouwtje weg is kunnen we even dingetjes doen die we niet mogen doen. En vooral praten Bert met je vrouwtje. Ze zal jou nooit in de steek laten.

Reacties zijn welkom