Moet ik elke nacht op bed slapen?

op bed slapen Gisteren schreef ik op Facebook dat ik gezellig boven op bed had geslapen die nacht. En toen ging het daarover: of je wel of niet bij je mensen op bed slaapt en hoe dat dan moet.

Ja, dat zijn best veel vragen. Ik heb er ook ervaring mee, op verschillende manieren.

Dit is het derde jaar dat ik met mijn vrouw samenwoon en hoe dat gaat verandert nog steeds. Dat komt ook doordat ik meer zelfvertrouwen heb gekregen.

Begin

De allereerste nacht dat ik hier was, sliep ik op bed. Zelfs helemaal dichtbij haar, want ik lag op het hoofdkussen naast haar. Dat was omdat ik het huis zo eng vond. Ik kende er niks en als je uit het asiel komt en je bent opeens in een huis, nou dat is wennen hoor.
Zij dacht toen dat ik altijd op het hoofdkussen zou slapen.

Erna

De nachten erna bleef ik beneden in de huiskamer. Die snapte ik een beetje dus daar voelde ik me veilig. Overdag zat zij aan haar werktafel en ik lag vooral op de bank alles te bekijken en te slapen en te wennen. Dus ’s nachts bleef ik toch liever daar. Die ene kamer was wel genoeg voor mij.

Daarna

En daarna kwam de tijd dat ik best wel goed gewend was en ik had zo’n zin in gezelligheid, niet normaal meer. Ik wilde vooral samenzijn. Mijn vrouw zei dat het een fase was en ik dacht nietes maar het was toch zo. Ik heb ik weet niet hoe lang op bed geslapen elke nacht. Had ik zin in. Lekker samen.

Nu

Nou ken ik het huis en mijn vrouw en ik groeien nog steeds naar elkaar toe. Soms slaap ik op bed en soms beneden en meestal wissel ik het af. Het kan ook gebeuren dat ik op het bankje bij de werktafel even slaap. Of in mijn doos. Net waar ik zin in heb.
Dus het is eigenlijk zo dat ik me nou van binnen vrij voel. Dat komt door het zelfvertrouwen. Ik voel dat ik er mag zijn en dat ik er gewoon ben dus ik voel me eigenlijk altijd wel samen. En dan ga ik soms op bed liggen en soms niet.

10 thoughts on “Moet ik elke nacht op bed slapen?

 1. Hallo Bert,

  Jij weet dat ik meestal op bed slaap en wel tegen vrouwtje aan op het dekbed of als ik het koud heb eronder. Gezellig, knus en voor mij een veilig plekje.Mijn sport is ook om vrouwtje haar plekje in te pikken.
  Als vrouwtje ook naar bed gaat merk ik dat meteen, al doet ze nog zo zachtjes als ik ergens al een slaapje doe. Vrouwtje geeft me zachtjes een knuffel en gaat dan de kamer uit. Ze zegt dat ik altijd zelf mag weten waar ik slaap, dat geld voor op de dag ook. Soms komt het voor dat ik niet samen met vrouwtje op het bed slaap. Ik heb dan al zo’n lekker plekje waar ik lig te slapen dat ik daar blijf liggen en vrouwtje vind dat prima.
  Vrouwtje vind dat je mens en dier niet je eigen wil mag opleggen en iedereen vrij moet laten wat hij graag doet en zo is dat hier dus ook in huis.

  Ik hoorde net dat we vandaag heel veel zon gaan krijgen en dan weet ik wel waar ik ga slapen of zitten. Heerlijk in het zonnetje in mij speel/krabpaal. Nou ik kom mijn dag wel door hoor.
  Bert jij en vrouwtje een fijne dag en groetjes voor vrouwtje en knuf voor jou van mijn vrouwtje. Poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, wat jij schrijft doen we hier ook: dat je vrij bent waat je slaapt en wat je doet. Alleen als ik heel diep achter de bank wil, dan roept mijn vrouw ADELBERT CORNELIS en dan wil ik toevaliig meteen niet meer achter de bank. En ik mag ook niet aan kabels eten zegt ze nou dat wil ik geeneens. Ik zeg ook niet wat zij moet doen, behalve als ik knuffels wil of als ik het nodig heb dat ze zegt dat alles veilig is of ik heb zin om samen te bankhangen. Verders niet geloof ik. je vriend Bert

 2. Lieve Bertje,

  Jij voelt je nu helemaal op je gemak in je huis en bent er al helemaal gewend en zodoende heb je ook allemaal verschillende slaapplekjes gecreëerd,vandaar dat je de ene dag hier en de andere dag weer daar slaapt.

  Lijkt mij allemaal normaal hoor,van mij mag mijn Kitty ook elke avond op bed,maar daar heeft ze niet altijd zin in of ze komt halverwege de nacht,omdat zij ook andere lievelingsplekjes heeft.

  Belangrijkste is ,als je je maar op je gemak voelt toch?

  1. hoi Jeanine, nou ik voel me hier super op mijn gemak, behalve als er geluiden zijn of wanneer er monteurs komen. Wat leuk dat Kitty ook haar eigen zin doet waar ze slaapt!!

 3. Hoi Bertje, ik ben ook nog aan het wennen,hoor. Ik woon sinds oktober bij mijn vrouwtje en baasje en heb veel slaapplekjes. Ik mag zelf kiezen waar ik wil liggen. Op bed tegen mijn vrouwtje aan vind ik heel knus. Meestal word ik dan ook uitgebreid geaaid op mijn buik. Ik ronk dan de hele buurt bij elkaar! zo lekker is dat.
  Ik heb heerlijke slaapplekjes maar op bed blijft speciaal!
  Groetjes,
  Fietje

  1. hoi Fietje, ja op bed is ook speciaal. Want het is intiem. Dat je echt heel erg samen bent. Eigenlijk is dat ook zo met buikaaien. Wat knap dat je dat nou al durft!! Zelf kan ik dat nog niet zo lang en ik vind het superduperfijn. Bertje

 4. Roos heeft haar fases, ze ligt nu echt niet meer op bed en op schoot al helemaal niet meer.
  Ik vind dat wel jammer maar laat haar lekker haar gang gaan. Komt vadt wel weer.

  1. Roos is denk ik nu aan het ontdekken wat er allemaan nog meer fijn is, dus ze wordt van binnen zelfstandiger. Heb ik ook. Maar ik kom altijd weer bij mijn eigen vrouw om te hangen en knuffelen dus dat doet Roos vast ook!

 5. Bert wij hebben overal in huis diverse ligplekjes maar voor Guillaume is slapen bij het vrouwtje fijn. 2 jaar geleden overleed Zazu de 1e kat van het vrouwtje en die had een vast ritme. Als het vrouwtje naar bed ging sprong hij op het voeteneinde van het bed liep naar het vrouwtje toe om even een kopje te geven en dan ging hij weer weg. Nadat Zazu overleden was, was ze heel erg verdrietig en ik Guillaume heb haar gelijk de 1e avond getroost ik kwam op bed en gaf haar een kopje en ging naast haar liggen. Mijn pootjes sloeg ik om haar pols heen zodat ze wist dat ik er was. Dit doe ik iedere avond weer. Als ze het licht uitdoet loop ik mee naar de slaapkamer en zodra ze in bed ligt ben ik er ook. We slapen niet allemaal bij haar en Bert de slaapkamer is koud want het vrouwtje houdt niet van een warme slaapkamer maar wij zijn zo warm op dat dekbed. Kiara ligt graag boven op het kussen maar die snurkt. En heel leuk is het als het vrouwtje haar tenen beweegt, kan je leuk mee spelen en dat vind Jafita geweldig.

  1. hoi Guillaume wat doe je dat goed zo troosten. En wat knap dat je meteen begreep wat ze nodig had, dat ze echt kon voelen dat ze niet helemaal alleen was. Dat is troost. Ik hoop dat ik ook zo goed daarin ben als jij!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *