Moby over: hoe ik mijn thuis vond

Hallo allemaal, hier Moby. Voordat ik hier kwam wonen heb ik heel lang rond gezworven. Ik moest vechten voor mijn eten en schuilplaatsen zoeken als het koud was of regende. Dat was niet altijd gemakkelijk en op veel plekken werd ik weg gejaagd.
Ik was dan ook mager en bang.
Maar gelukkig was het nu zomer en toen gebeurde het.

Praten

Per ongeluk kwam ik in de tuin van mijn vrouw terecht en zij kwam net naar buiten. We bleven alle twee staan om naar elkaar te kijken en toen begon ze tegen me te praten.
Ik dacht er het mijne van en maakte me uit de voeten.
Maar toch moest ik er steeds aan denken dat ze tegen me gepraat had en ik besloot om de volgende dag terug te gaan.
En echt waar… ze praatte weer tegen me en kwam naar me toe lopen maar dat ging me een beetje ver. Voor nu op afstand was het goed maar niet dichtbij.
s´Avonds stond er een bakje natvoer en een bakje brokjes en water voor me klaar.
Dat was een goeie reden om daar terug te gaan en na een paar dagen mocht ze ook wat dichterbij komen. En ze bleef maar tegen me praten.
Na twee weken vond ik het goed dat ze me ook aaide en dat voelde wel heel goed.

Naar binnen

Ik dacht dat het geen kwaad kon om ook eens binnen te gaan kijken maar dat had ik beter niet kunnen doen want de achterdeur ging dicht en de voordeur ging open en dicht…
ze was weg. Wat nu? Hoe kwam ik weer naar buiten?
Eindelijk na lang wachten kwam ze weer thuis, ik zat in het midden van de gang te wachten. Ze liet een gil toen ze me zag zitten. Ze had me niet gezien in huis toen ze weg ging en gelukkig maakte ze meteen de achterdeur weer open.
Maar toen bedacht ik me dat het daar binnen nog niet zo gek was zeker niet als de achterdeur open bleef. Dus een paar dagen later ging ik toch weer naar binnen en ontdekte dat boven een lekker zacht bed stond waarop ik mijn middagdutje met rust kon doen. Toen vrouw dat ontdekte kreeg ik meteen een inspectie en iets vochtigs in mijn nek geduwd voor de vlooien. Daarna werd de dokter gebeld voor een onderzoek.
En ik? Ik vond het allemaal prima. De dokter vertelde dat ik gezond was en ongeveer twee jaar oud moest zijn en ik was niet gechipt Weer thuis aangekomen vertelde mijn vrouw dat ik hier wel mocht blijven wonen en dat ze mij Moby zou noemen.

Happy

Wel deed ze melding ervan dat ze mij gevonden had maar daar heeft nooit iemand op gereageerd. Ik vond dat niet zo erg want ik had mijn furrever home gevonden.
In het begin wilde ik ’s nachts altijd naar buiten en bleef ik ook wel eens een paar dagen weg. Maar altijd kwam ik terug. En nu… nu lig ik het liefst lekker binnen en hoef ik niet meer zo nodig naar buiten. En knuffelen kan ik als de beste.
En van dat magere zie je ook niets meer, ik ben nu een prettig gevulde kater. Een echte happy kater.

Dikke knuffel van ons allemaal
Moby

23 gedachten over “Moby over: hoe ik mijn thuis vond

 1. Hoi Moby,

  Wat een verdrietig verhaal maar met een super mooi en goed einde, ben zo blij dat je bij je vrouw bent komen aanlopen.
  Je hoeft nu nooit meer alleen te zijn en je hebt voor altijd eten en drinken en een lekkere warme mandje om in te slapen.
  Er is niks fijners dan een veilig en warm forever huisje, en je ziet er super goed uit vind ik.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy,
   Echt wel hier wonen is zoooo fijn!!
   Toen ik nog op straat woonde werd ik overal weg gejaagd!!
   Maar hier niet…..en ze waren allemaal zooooo lief voor mij!!!
   En dan kun je niet anders dan blijven!!!!

   Liefs van Moby 😽

 2. Hoi liefe Moby, wat ben jij een slimme katermans om zo je vrouw te zoeken. En ik vind je heel dapper dat je daar bent gebleven want nou heb je zoveel moois in je leven en altijd eten en drinken en liefde. Zacht kopje voor jou liefe Moby

  1. Hoi Mila
   Het heeft wel even geduurd voordat ik het echt vertrouwde!!!
   Maar toen voelde ik dat het helemaal goed was!!!

   Liefs van Moby 😽

 3. Oom Moby,wat un ferhaal.
  Buiten woone lijk ons nie alletijt fijn.
  As ut donker en nat en kout is……dan wil je tog eggies waar liefer binne sijn,met eete,ferse waters en wat lekkers .
  En heul belangrijk lekkere knuffels en een warm sacht plekkie om te dutten.
  U heb ut goet gedaan oom Moby!!!
  En Uwes siet der pragtig uit en fooral gelukkug!
  Dank u wel foor uw ferhaal!
  Steefige poot fan Rannoch en Aiydan,!

  1. Hoi Rannoch en Aiydan
   Nee buiten wonen is echt niet leuk hoor!!! Zeker in de winter niet!!!
   Dank jullie wel voor het mooie compliment!!!
   Ik ben ook een echte happy kater!!

   Liefs van Moby 😽

 4. Hajoooooooooooo oom moobie

  Ooooooh wat een eemoefurrhaal en tog ook gewukkig met een heppiedepeppieeint!!!
  Mamsie was maar wat tjos op uwes prettig gevulte puik hihihihi. We fierde ooit kersemus bij uwes. Weet uwes nog?
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Dorus
   Jaaaaaaa het lijkt wel een sprookje hé?? Ohhhh jaaaaa die Kersemus was zoooo mooiiiii!!!!
   Mamsie en ik hebben toen naast elkaar gelegen om onze prettig gevulde buikjes te vergelijken!!!
   We hebben er wat over afgemiauwd 😸

   Liefs Moby 😽

 5. Lieve Moby,

  wat een mooi verhaal en wat een lieve vrouw heb je toch. Dat ze meteen tegen je begon te praten en dat je in haar huis mocht wonen. Dat is toch supergaaf. En nu ben je eenprettig gevulde, heel tevreden katermans. Loes zei altijd dat ze zo trots op je was omdat jouw buikie leek op haar leefeswerk. Ze was zo gelukkig dat ze niet de enige was met zoveel geluk. Ja lieve Moby, jij hoorde echt bij haar buikmaatjes zoals Bolle en Kever en jij natuurlijk.
  We zijn hier heel blij voor je en ook voor je vrouw. Woonden er al broertjes en zusjes in je huis toen jij besloot om te blijven? Dat is natuurlijk ook spannend.
  Lieve Moby je bent een verstandige katermans en we vinden je prachtig,

  knuffels voor jullie allemaal en een ei voor de tokkies,

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. Hoi mevrouw Loes en Zusje,
   Ohhhhh wat mooi dat Loes trots was op mijn buikie en dat ik bij haar buikmaatjes hoorde!!!!!
   Ik doe ook mijn best om het goed bij te houden hoor!!!!
   Ja toen ik hier kwam wonen was ik nummer 6. Maar alle anderen waren ook echt lief voor mij en lieten me mijn gang gaan!!!
   Alleen Pippie en Dotje waren er toen nog niet.
   Dank jullie wel voor het compliment!!!

   Liefs Moby 😽

 6. Hoi Moby,

  Wat knap dat jij zelf een lieve vrouw gevonden hebt. Ik vond het wel verdrietig toen ik las dat je eerst geen huis had. Ik vind het altijd zo erg als katten op straat moeten zwerven. Vaak worden ze ook nog overal weggejaag. Geniet maar van je vrouwtje en het huis waar je nu woont. Trouwens wat zie je er mooi uit en wat heb je een prachtige jas aan.

  Lieve groeten van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje

  1. Hoi Figo
   Jaaaaa ik blijf genieten hier!!!!
   Mijn vrouw zegt ook altijd dat ik een hele dankbare kater ben 😸
   Wat leuk dat jullie mijn jas zo mooi vinden…..dank je wel!!!!

   Liefs Moby 😽

 7. Lieve Moby, oh wat een mooi verhaal over hoe jij je furever gouden mandje heb gevonden bij jouw hele lieve frau. Je bent nu een mooie stoere katermans. Ik hoop dat jullie nog lang van elkaar mogen genieten. Pasa en ik sturen jullie zachte kopjes en knuffels.

 8. Hoi Pasa
  Dank je wel dat jullie mij een mooie stoere katermans vinden!!!!
  Onze vrouw hoeft over een paar dagen niet meer te werken en dan zijn we voor altijd de hele dag samen!!!!!
  Dat wordt nog meer genieten!!!

  Liefs Moby 😽

 9. Heeee lieve Moby, o wat een geluk dat je in de goede tuin teregt kwam, de tuin van je vrouw!, buiten wonen is helemaal niet fijn, het is zwaar en je moet steeds zorgen dat je eeten hebt en dat je ergens kan slapen, je hebt nooit rust, en nu heb je je eigen famielie met een vrouw, broers en zussen en zelfs kipjes!, zooo heee en wat een mooie witte pluisbuik heb je!, daar zau mijn vrouw de hele tijd aanzitten, dat doet ze bij mij ook, en bij Bolle en Pop, Beer en Mol ook, maar dat is ook juist fijn toch, dat je knuffels en aandagt krijgt, dat is nog belangrijker dan eeten!, lieve Moby ik lijk op jau, en Bolle ook, kwa postuur, dat je zeg maar heel gespierd bent op je buik, en ook kwa gezicht, grappig is dat!, lieve Moby ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en dankjewel voor je mooie letters!!

  1. Hoi Kever,
   😹😹😹 jaaaaa mijn vrouw zit ook altijd aan mijn pluisbuik en dat vind ik helemaal niet erg hoor!!!!
   Ik ben een echte knuffelkater!!
   Ohhh Kever wat leuk dat Bolle, jij en ik op elkaar lijken!!!!
   Misschien zijn wij ook wel familie van elkaar!!
   Dat zou helemaal te gek zijn!!!
   Kopjes voor jou terug Kever!!!!

   Liefs Moby 😽

   1. Mijn vrouw zegt altijd dat die pluisbuikies niet voor niets een kontrasteerende (ofzo) kleur hebben gekregen, dat is om de aandagt er op te festigen folgens haar, nau ja!!, liefs van mij!!

 10. Lieve Moby hoe kan het nou dat jij buiten hebt gelopen ? Gelukkig dat je Tante Ceciel en de kipjes hebt gevonden en nu een super gouden mandje hebt. En ben jij nu de braafste van allemaal? Wij finsse jou een mooie knappe lieve kater.
  Pootjes en kopjes van alle kjullies.
  En Ps Moby we doen dit stiekem sjijfjes kijksse je stjaks uit als Tante Ceciel met pensioone gaat. Ze hebbse al een besemsteel en wie weet wat nog meer?

  1. Hoi Faalentino en kjullies,
   Dank jullie wel voor het compliment dat jullie mij een mooie lieve kater vinden!!!
   Ohhhhh ik zal uitkijken hoor!!
   Misschien mag ik op de bezem mee en dan fliegen we naar jullie toe!!!

 11. Ha die Moby,

  Wat vertel jij vandaag een lief verhaal en wat ben jij een bofferd, zeg! Eerst een hele tijd buiten moeten wonen en dan een fijn huisje krijgen wat je eigenlijk zelf heb uitgezocht. En wat mooi dat je mocht blijven, want dat had vast niet bij iedereen gemogen.
  Op de foto’s vinden wij jou er heel gezond uitzien met een mooie vacht. Jij bent dus gelukkig heel goed terecht gekomen.
  Heel veel zachte kopjes van Cindel en Jillie en veel liefs van onze vrouw.

  1. Hoi Cindel en Jillie,
   Ja het was een grote gok om bij vrouw naar de tuin in te gaan.
   Maar ze was zoooo lief voor mij!!
   En toen dacht ik “ik ga het proberen”!!!!
   Dank jullie wel voor het compliment over mijn mooie vacht en dat ik er gezond uit zie 😸

   Liefs Moby 😽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *