Lucky weet meer over het nieuwe huis

Hoi lieve vriendjes, hier ben ik weer. Voor iedereen die vorige keer zo’n lieve reactie geschreven heeft op mijn verhuisblog, dank jullie wel. Mijn vrouw was vaak weg om brokjes te verdienen (en spulletjes voor het nieuwe huis zegt ze, iets met verf en zo’n ding waar ze de afwas mee kunnen doen) dat ik niet op de laptop kon maar we vonden het super leuk om alle berichtjes te lezen. Daar zijn we altijd heel blij mee. Blijf het alleen maar dom vinden dat ik niet gewoon alleen op de laptop mag. Dat kan ik als katermans van 9 jaar best. En al helemaal op de tablet trouwens want daarbij zet je gewoon je pootjes op het scherm. maar goed.

Spullen

Als antwoord op de vraag die meerdere mensen gesteld hebben: we gaan allemaal mee naar Duitsland, dus onze mensen samen, wij met vier poezels en natuurlijk ook de konijntjes. Het zal nog wel eventjes duren maar het komt goed. We vinden het best wel een spannend idee hoor. Daarover wil ik nu dus eventjes wat vertellen, over veranderingen en dingen die toch ook wel een beetje hetzelfde blijven.
We gaan dus naar een ander huis met een andere tuin en dat is anders want er staan bijvoorbeeld andere planten en struiken en het huis zelf is natuurlijk gewoon anders dan hier. Maar er gaan veel spulletjes die we nu ook al hebben gewoon mee hoor. Dat is fijn want daar zijn we aan gewend. Stel dat onze eigen krabpaal (die wel hard nodig een nieuwe paal nodig heeft want die wordt altijd vakkundig door Dropje bewerkt zodat nu de draden wel zowat helemaal los hangen) nu niet mee zou gaan, of onze mandjes niet. Dat zou te spannend worden want alles nieuw in een nieuw huis is wel heel erg veel. Dat wordt voor katers en poezen die nu eenmaal van alle dagen hetzelfde houden teveel.

Buurtkatten

Dus onze mensen hebben beloofd dat de bakken, de mandjes, de krabpaal, de bank en kussentjes waar we vaak op liggen en heel belangrijk, mijn favoriete bureaustoel zeker mee gaan. Dan hebben we toch van alles dat we al kennen samen met wat nieuws. Die spulletjes die we al kennen ruiken ook gewoon naar ons en daar zitten onze haren ook gewoon op. Nu ja, die halen ze er met de stofzuiger wel weer af maar toch zit onze geur er dan wel aan. Het gaat wel goedkomen op die manier denken wij. We zijn wat dat betreft niet de moeilijkste hoor. We hebben wel laten beloven dat we nog altijd lekkere snacks krijgen want dat is zeer voornaam.
Iets dat denk ik wel bijzonder zal worden is dat we de buurtkatten van hier dan moeten missen maar misschien wonen er in Krulliesland ook wel. Dat denken we toch zeker. Als we elkaar niet goed kunnen verstaan omdat zij Duits miauwen en wij Nederlands, dan komt dat toch wel in orde. We krijgen nu al Duitse kauwsticks dus die kunnen we wellicht eens delen om het ijs te breken en kennis te maken. Kijk, ik kan er eerlijk in zijn maar Loedertje hier die ga ik niet missen. Maar mijn look-a-like Hannes, dat is een ander verhaal. Ik moet zeggen dat ik hem regelmatig tegenkom in de voortuin. Soms zien we elkaar niet eens maar meestal gaan we gezellig op een bol liggen en een beetje naar elkaar liggen kijken. Dat is ook bijzonder leuk hoor om te doen. Mijn mensen zeggen dan dat ze trots op me zijn als ik niet boos word zoals ik wel eens doe bij Loedertje.

Luikje

Maar vorige week was er toch wel iets bijzonders, deze keer in de achtertuin. Ik stak net mijn kop door het kattenluikje, dat kun je al zien op de foto. Dropje zat al buiten en zij keek omhoog. Dus ik ook kijken wat zij zag. En wat denken jullie? Zit vriendje Hannes toch zomaar bovenop ons tuinhuis! Nu ja zeg. Hoe hij erop gekomen is, is niet helemaal duidelijk maar vermoedelijk via de schutting. We hebben gewoon een heel tijdje naar elkaar zitten kijken toen, hij kwam er niet af maar ik ben er ook niet op geklommen hoor. Ik houd erg van hoog zitten maar dat huis is me toch te hoog. Ik zit regelmatig op het konijnenhok maar dat vind ik wel hoog genoeg. Het tuinhuis gaat ook niet mee waarschijnlijk maar het huisje van de konijntjes natuurlijk wel dus daar ben ik blij om. Maar Hannes, die zal ik toch zeker wel gaan missen!
Knuffels en kopjes van ons.

16 gedachten over “Lucky weet meer over het nieuwe huis

 1. Hoi Lucky,

  Gelukkig gaan al jullie vertrouwde spulletjes mee naar krullie land dat is wel fijn, want dan heb je in je nieuwe huis je vertrouwde mandje.
  Het zal allemaal heel spannend zijn maar het went ook hopelijk vrij snel, en ik snap heel goed dat je je Look a like Hannes gaat missen.
  Misschien kan je via de computer ofzo een beetje contact houden, je weet het niet toch.
  En voor je het weet spreek je net zoveel duitse mauw taal als Nederlands dat weet ik zeker, jij kan dat.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, ja ik ben erg blij dat er veel van onze eigen spulletjes mee kunnen gaan. Dan hebben we gewoon al dingen die we kennen en zal het allemaal wel goedkomen. ik vind het een goed plan dat je zegt, dat we Hannes kunnen mailen of misschien mogen we wel appen van onze mensen. Dan kunnen we ook eens een keer een foto sturen of zo of kan Hannes er zelf eentje opsturen zodat we nog kunnen zien hoe het hier allemaal is. Duits miauwen zal ook wel lukken toch zeker? Ik denk dat het allemaal wel in orde komt maar we vinden het best spannend natuurlijk. Ik kruip nog maar in een doos…die staan er genoeg nu. Knuffels van Lucky en de rest

 2. Hoi Lucky,

  Gelukkig dat jullie vertrouwde spulletjes meegaan. Toch zal het wel even wennen zijn in het nieuwe huis.
  Ik zit ook graag hoog en zit weleens op ons tuinhuis. Ik kan er via de schutting op komen en ik kan dan mooi alles overzien. Ik ben 1x verhuisd maar toen ging mijn tweevoeter niet mee dus dat was toen wel een hele verandering maar het is me toch gelukt om snel te wennen en het zal bij jullie ook vast wel goed komen.

  Lieve groeten van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje.

  1. Hoi lieve Figo, wat dapper zeg dat jij wel op het tuinhuis durft. Ik vind hoog leuk maar dat vind ik wel heel erg hoog om eerlijk te zijn. Het is dan inderdaad wel fijn als je lekker veel kunt zien en overzien. Dat vind ik ook altijd erg prettig moet ik zeggen. Daarom klauter ik nog wel eens op het konijnenhokje hoor. De konijntjes en ik zijn goede vriendjes dus dat vinden zij geen probleem. Dus jij weet al hoe verhuizen is? Wij kennen dat nog niet heel goed. Ik ben alleen verhuisd van het asiel naar hier en dat geldt ook voor de dames kat. Moos kent het al wel dus misschien kunnen we het hem vragen als we iets willen weten. Wat zeg je? ging je tweevoeter toen niet mee..? dat lijkt me wel extra spannend. Ben blij voor je dat je snel gewend bent toen en nu een fijn huis en thuis hebt! Knuffels van ons allemaal

 3. Heeee lieve vriend Lucky, wat een spannend afontuur gaan jullie meemaken met ferhuisen, dan is het ekstra fijn als er ook spulletjes zijn die al naar jezelf ruiken, dan foel je je meteen weer feilig!, na een tijdje ruikt jullie nieuwe huis gewoon zoals het hoort te ruiken: naar jau en je famielie!, en ik find het een goed plan dat jullie al oefenen met duitse kouwstiks, misschien kan je straks dan ook vanzelf duits miouwen?, maar ik denk dat je zo kan blijfen miouwen als je nu doet, want folgens praaten wij katten oferal hetzelfde, dus ik denk dat je je nieuwe buurkatten prima kan ferstaan, en de konijntjes hoefen ook geen duits te leeren, maar je mensen misschien wel, dat weet ik niet presies, o en misschien wil Hannes wel meeferhuisen met jau?, wat knap dat hij zo hoog kan komen, hier doen Mikkie en Pokon dat ook, maar ik niet hoor, ik kan niet zo goed klimmen omdat ik een veels te lange rug heb, en eigenlijk WIL ik ook niet hoog klimmen, dus dat komt presies goed uit!, lieve Lucky ik ben heeeeel benieuwd hoe alles ferder gaat met ferhuisen, en met jullie nieuwe huis en tuin!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor je mensen skoons met aprikoosjessjem gemaakt, met ferse room (proef maar, dat is lékker…!), voor de konijntjes heb ik ferse slaa neergelegd en voor jau en Molly en Dropje en Moos en Hannes heb ik partiemiks gestrooid!!

  1. Hoi lieve Kevervriend, dus jij klimt ook niet graag zo heel hoog? ik denk toch heus dat Molly en jij familie van elkaar zijn want zij doet dat ook niet graag. Molly houdt graag beide pootjes stevig op de grond. Ze klimt wel eens op tafel of op een klein huisje buiten maar daar blijft het dan wel bij. En dat is natuurlijk ook helemaal prima als je dat het liefste wilt.

   Denk je dat we vanzelf Duits kunnen miauwen als we veel van die kauwsticks eten? Dat is natuurlijk wel handig en daar heb ik niet veel problemen mee want die dingen zijn me toch lekker. Onze mensen brengen nu al eens spulletjes voor ons en voor zichzelf mee uit Krullieland en ik moet zeggen, het smaakt prima hoor. Sommige dingen zijn gewoon hetzelfde zoals hier dus dat is handig. En ik vind het superfijn dat onze eigen mandjes en speelgoed en zo mee gaan. Dat ruikt al goed naar ons en als ons nieuwe huis dat straks dan ook doet, dan is dat het beste van allemaal.

   Ik ga straks nog vragen aan Hannes of hij mee wil verhuizen met ons. En als dat niet kan, dan kan ik hem misschien nog mailen of een kaartje sturen of zo. We hebben in ons nieuwe huis ook een mooie grote brievenbus dus daar passen best kaartjes in en we kunnen zeker ook kaartjes versturen.

   voor jullie mensen zijn er kersen en aardbeien en vergeet niet om een likje van de slagroom te proeven hoor. Jij krijgt van die speciale kauwsticks zodat je ze kunt delen met Mikkie en Pokon. Het is met zallumsmaak. Die vinden wij hier het lekkerste.

   Veel knuffels en kopjes van ons allemaal

 4. Hallo lieve Lucky,

  wat een spannende tijd is het toch voor jullie. Voor je mensen maar zeker ook voor jullie. Verhuizen naar het Duitse Krullieland doe je niet iedere dag. Zusje zegt Mjaaaauwie Waaaauwie dat jullie weggaan. En ze zegt ook dat het Sjaade is voor vriendje Hannes dat hij jullie straks moet missen. Je leest, Zusje heeft de talenknobbel van Oopa geërfd. Maar eigenlijk komt Zusje uit België en soms zit ze dan ook ineens Vlaams te miaaauwen. Zij is dus ook in een ander land gaan wonen en daar heeft ze nooit spijt van gehad zegt ze. Maar jullie gaan met het hele gezin van mensen, poezels en konijntjes. Dat gaat een flinke verhuisstoet worden. Gelukkig gaan er genoeg eigen spulletjes mee, dan komt het zeker goed. Ik denk zomaar dat jullie daar heel gelucky gaan worden.
  Houdt je ons op de hoogte lieve Lucky?

  Wij sturen zachte knuffels voor jullie allemaal,

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. Hoi lieve mevrouw Loes en Zusje, ja het is allemaal best spannend he. Dus Zusje komt ook van heel ver zeg maar en wat kan zij al goed de taal van Krullieland. Als wij het niet meer weten, mogen we het dan aan haar komen vragen? ja, er moeten nogal wat spulletjes verhuisd worden maar het komt goed zeggen mijn mensen. Iedere keer als ze met de auto weggaan nemen ze alvast dingen mee en er komt een grote auto voor de grote spullen zodat die er ook prima in passen. Stel je toch eens voor dat anders onze krabpaal niet mee kon..daar beginnen we niet aan hoor. Die moet heus wel mee. We houden jullie zeker op de hoogte en anders mag Zusje best een keertje komen logeren hoor als ze dat leuk vindt? Knuffels van ons allemaal

 5. Hoi lieve Lucky,
  Het is toch maar allemaal spannend!!!
  Gelukkig dat jullie allemaal samen gaan met jullie vertrouwde spulletjes!!!
  En in Krulliesland zullen zeker ook andere katten wonen waar je vriendschap mee kan sluiten.
  Natuurlijk wel jammer dat Hannes niet mee kan met jullie maar misschien kunnen jullie elkaar wel mailtjes sturen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. Lieve allemaal, ja het is best spannend maar we zijn erg blij dat onze mensen en vooral ook al onze spulletjes mee mogen. Er gaat iedere keer wat mee maar als onze mandjes, bakken en de krabpaal meegaan dan gaan we zelf ook. Ik ga het gewoon aan Hannes vragen of we kunnen mailen en ik hoop dat we in Krullieland ook vriendjes gaan vinden. mijn mensen denken van wel want daar wonen immers ook genoeg poezels. Ik deel gewoon mijn snekkies, dan willen ze vast wel vriendjes worden toch? Heel veel knuffels van ons allemaal

  1. hoi lieve Abu, en vond je het verhuizen spannend of ben je nu al helemaal goed gewend in je nieuwe huis? Super fijn dat al je spulletjes mee konden zeg, dat is erg belangrijk. Heb jij een huis met tuin of misschien een balkon? Dat hebben wij niet hoor maar sommige kattenvriendjes wel. Ik moet zeggen dat een balkon me best spannend lijkt want dan zit je hoog en kun je veel zien, toch? Knuffels van Lucky en de rest

 6. Ha die Lucky,

  Fijn om te lezen dat jullie allemaal meegaan met de verhuizing die gaat komen. Natuurlijk is verhuizen reuze spannend. Wij moeten er eigenlijk niet aan denken, want wij hebben altijd in dit huis gewoond. Maar onze vrouw zegt, dat je bij verhuizen altijd wat gaat missen, maar dat je zoveel leuke en nieuwe dingen tegenkomt, dat je dat gemis al snel vergeet. En wij denken dat jullie de katten in Duitsland best zullen verstaan. Duits en Nederlands lijken toch ook een beetje op elkaar ? Zo zal het vast ook met kattentaal zijn. En volgens onze vrouw is Duitsland een heel mooi land, dus het wordt vast heel fijn om daar te gaan wonen. En het is natuurlijk ook heel leuk om allemaal nieuwe dingen te gaan beleven.
  Leuke foto die laatste waar je net je kop door het kattenluikje steekt.
  Lieve Lucky, heel veel kopjes van Cindel en Jillie, ook voor Dropje, en veel liefs van onze vrouw.

  1. Lieve mevrouw Marjoke, Cindel en Jillie. Je vrouw heeft beslist gelijk dat je bij verhuizen dingen gaat missen maar dat er ook weer andere voor in de plaats komen en ik denk dat we in onze nieuwe tuin veel avonturen zullen gaan beleven hoor. Als is het alleen maar met de visjes in de vijver en er zijn vast ook wel katten vriendjes daar te vinden. Als we snekkies hebben, dan verstaan en begrijpen we elkaar vast heel snel en ik denk dat het daar erg mooi is om te wonen. We krijgen veel plek en onze vrouw krijgt een kamer waar ze zelf mag knutselen en waar wij niet mogen komen. Je denkt toch zeker niet echt dat we daarmee akkoord gaan he? Dat hoort gewoon bij het huis en wij willen daar ook gewoon zijn natuurlijk!

   Ik steek best vaak zo mijn snuit door het luikje heen. Dat doe ik om te kijken of alles buiten veilig is maar ook of het niet regent. Daarvoor hoefde ik gisteren trouwens mijn snuit niet naar buiten te steken want toen hoorde en zag ik dat zo al wel. heel de stoep nat en een partij slakken dat er zaten. Nou, zij liever dan ik hoor.

   Kopjes en knuffels van ons allemaal voor jullie, namens Lucky

 7. Lieve Lucky, wat is dat spannend zo’n verhuizing. Gelukkig gaan jullie allemaal mee , ook jullie mandjes, kleedjes, krabpaaltjes etcetera. Jammer van jullie buurtkatten die niet mee kunnen, maar misschien kunnen jullie met elkaar mailen, dat is wel zo leuk. Knuffels van ons.

  1. Lieve mevrouw Ina en Pasa, het is zeker jammer dat de poezels van hier niet mee kunnen maar misschien kan Hannes of zo eens komen logeren en appen of mailen is ook een goed plan. We zorgen er hier zeker wel voor dat onze spulletjes allemaal mee gaan want dat is erg belangrijk. Er past al heus veel in de auto en ze zeggen dat er een grote auto komt waar nog meer in kan. Nou, dan moet het toch helemaal goedkomen zeker? Knuffels voor u en voor vriendje Pasa van ons allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *