Kever heeft een mening over jezelf uitdaagen (video)

Sinds ik bij mijn mensen ben komen wonen heb ik al heel veel geleerd, ik weet hoe ik mijn mensen dingen kan laten doen, bijfoorbeeld eeten aan mij geven of met me knuffelen, ik ben een tuinKever geworden die alles weet over bloemen en planten, reegen, wind en zonneschijn, ik snap hoe ik mijn eigen deurtjes in de grote deuren open kan doen, bofendien heb ik natuurlijk mijn muziekaale taalenten ontwikkeld, en al zeg ik het zelf: ik heb mijn spieraalspel geperfeksioneerd.

Folleerd

Ik kan alles wat ik noodig heb als Kever zijnde, ik ben een folleerd Kever, maar natuurlijk zijn er ook dingen die ik niet kan, het lijkt me bijfoorbeeld fantasties om heel hoog in de lucht te kunnen fliegen, zodat ik kan dansen met Brammie- en Loesvlinders, en tussen de sterren kan fliegen om met ze te praten, maar dat is me nog niet gelukt.

Slankzijn is ook zoiets, ik ben steeds op diejeet maar ik fal bijna niet af, en als ik afval zit alles er een paar weeken later weer aan, misschien ben ik wel gewoon op mijn idejale gewigt, de dokter zegt van niet maar die kan toch ook niet alles weeten?, ik blijf het wel prooberen hoor, om te fliegen en om slank te worden, wie weet lukt het me op een dag, dat kan best.

Tuin

Er zijn ook dingen waarvan ik denk dat ik ze nooit zal kunnen, één daarvan is rustig blijfen als er vreemde mensen in mijn huis of in mijn tuin komen, o brrrr… ik word al helemaal bang als ik er aan denk, straks gaan ze me fangen en wat dan?, mijn mensen zien dat ik er helemaal paanies van word, dus ze laten me gewoon doen wat ik dan altijd doe en dat is me heeeeeeel goed ferstoppen.

Deuren

Iets anders waarvan ik zeker wist dat ik het nooit zau kunnen heeft te maken met de deuren in huis, (de deuren voor mensen bedoel ik, want mijn eigen deurtjes snap ik prima), soms staat de keukendeur (waar ook een deurtje voor mij inzit) een stukje open en daardoor kan ik niet door mijn eigen deurtje, want als ik tegen mijn luikje duw gaat die grote deur beweegen, maar ik pas ook niet door de kier van de grote deur omdat hij niet ver genoeg open is, en het enige wat ik kan doen is mijn toeter aanzetten zodat mijn mensen me komen helpen.

Folgens mijn mensen kan ik zelf die deur een beetje ferder openduwen, met mijn neus of mijn hoofd of mijn poot, dat gaat heel makkelijk zeggen ze, en daarna kan ik er gewoon langs lopen, ze hebben geprobeerd het met me te oefenen maar ik snapte nooit hoe dat nau werkt, en ik werd er heel erg bang van, daarom zijn we gestopt met oefenen.

Een paar daagen geleeden was het weer zo ver, ik stond in het gangetje en wilde naar de keuken, de deur stond een stuk open, de keuken in, maar niet zover dat ik door die kier paste, dus ik zette mijn toeter aan, en in plaats van dat mijn mensen me kwamen helpen stonden ze in de keuken te roepen Kom maar Keef, duw maar, je kan het!, ik was helemaal nerfeus en ik piepte, want ik kan dat NIET, al fier jaaren snap ik dat niet!, maar mijn mensen bleefen roepen Kom dan Keefie!, en ineens… duwde ik met mijn neus de deur ferder open!!

(tekst gaat verder onder video)

Zooo heee, ik was keitrots op mezelf, en ik kreeg wel een miljoen kompliementen van mijn mensen, ze zeiden dat ik zo een slimme en dappere jongen ben, dat ze helemaal trots op me zijn, dat ze dat altijd zijn maar nau nog ekstra, en we waren alledrie ferbaasd dat ik het had gedurfd, ikzelf nog het meeste, ik had echt nooit gedacht dat ik zoveel kon!

Riesiekoo

Op de fillum kan je zien dat ik het de folgende dag WEER durfde, en NOG een keer, mijn vrouw en ik waren allebei zenuwachtig ervan, dat hoor je aan onze stemmen, maar het lukte, zo zie je maar, ook als je al bijna twaalf jaaren bent is het goed om in je leefen af en toe een riesiekoo te nemen, want misschien wordt iets dat altijd onmogelijk leek op een dag toch waar!

****

Ik stuur zachte kopjes naar iedereen die iemand mist, ik zwaai naar sterretje Yuki en ik tetter gewoon door voor vreede!!

35 gedachten over “Kever heeft een mening over jezelf uitdaagen (video)

 1. Hoi Keefie!

  Ik hoorde je mauwen en kwam meteen aangerend. Klom zo oofer Frau heen. Oh jee moet ik je hellupe? Toen zag ik dat ze een fillempje aan het kijken was. Waarin jij de deur oope moest duwen. Oh en wat goed! Het is je gelukt 🙂 Miauw ikke ben trots op je!

  Pee es ik heb daar bij de deur allemaal lekkere kouwstikkies neergelegd.

  Pootje en een lief kopje van Minnie!

  1. Heeee lieve Minski, o wat find ik dat lief van je, dat je me wilde helpen!, je kan aan mijn stem horen dat ik bang ben hè?, ik find het nog steeds moeilijk hoor, van die deur, maar nau weet ik dat ik het kan! , dankjewel voor je kompliementen, daar word ik heel blij van, en ook van de kouwstikkies natuurlijk!!, lieve Minnespin ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefie!, ik heb voor jau een berg snekkies neergelegd, en voor je Frau en je mensenopa staat er een sjookoolaadetaart in de keuken, met slagroom!!

 2. Keverkuiken,… O wat ben ik tros op jau!! Jij ben zo heel dapper op de film. Ik zie jau zo heel stoer en dapper de deur open duwen. Dat kan ik nog niet. Ik vind het heel knap van jau mij liefe Kevermansje. Eerlijk waar Kever ik keek jau op het filmpje wel meer dan 10 keer en ik hoorde jau vrouws zachte stem en toen wist ik ook meteen, dat kan jij zo heel erg goed! En van me eigen vind ik dat jij perfekt op gewicht bent. Je ben de knapste mooiste Keverkuiken ooit!! En van mij hoef je niet af te vallen. Soms ben je gewoon zo van je maat. Ik wil graag maatje meer zijn maar dat lukt me niet zo goed en ik eet echt heel veel gezond en sneks. Oh liefe Kever, ik geef je een miljoen kopjes en zachte neusjes omdat ik zo heel tros ben op jau en jau nieuwe kunnen. Ze zijn van je muisje. PS ik vind het heel lief dat je aan Yuki denkt dat zegt mijn vrouw ook.
  Er is een staafje verstopt! Het is een vissmaak ik denk zalm. Als je de deur open duwt zie je hem. Goed zoeken mijn liefe kuiken!!

  1. Muisje, mijn muisje, oooo nau ben ik ook helemaal tros dat jij tros op mij bent!, ik fond het zoooo moeilijk met die deur, en ik find het nog steeds een beetje grieselig maar ik kan het nau wel!, ik dacht aan jau en ik wist dat jij me zau beschermen, en dat je mijn vrouw zau happen als ze me iets zau laten doen wat gefaarlijk is, en daarom durfde ik tegen die deur te duwen!, mijn vrouw fond het ook moeilijk zegt ze, want ze find het zooo erg als ik bang ben, en mijn man ook, maar nau hoef ik niet meer bang te zijn voor de deur en dat is eigenlijk best heel fijn, en dankjewel dat je mijn gewigt perfekt find!, ik probeer echt slank te worden, maar het lukt niet, en ik hoop dat je weet dat ik jauw maatje ook perfekt find, dat komt omdat je het allerliefste en allerslimste en allermooiste muisje van de hele weereld bent, en mij maakt het niets uit wat je gewigt is, want het gaat om je ❤️!!, en natuuuuurlijk zwaai ik naar Yuki, ze is een klein rond sterretje geworden dat heel mooi straalt, dankjewel voor het staafje, kom je hier naartoe dat we hem SAAME op kunnen smullen?, heeeeeeeeeel veel zachte neusjes en likjes en wrijfkopjes van je kuikentje, en daarna doe ik met mijn kammetje je haaren weer netjes!!

 3. Hajooooooooo poomsie.

  Oooooooh wat errug datte uwes frauw niet eens de deur ferder ope maakte. Ikke sau dat nie pikke hoor!!! Poomsie, uwes ben heewemaal niet te swaar!! Siemeesjes sowals wij sijn pjiema op gewig!!! Wij hoeffe nie op een stom diejeet!!!! Mij dokker seg dat ik een kiewo te swaar ben!! Me neus!!! Wij siemeesjes heppe een puikie noodig!!
  Daawom heppik ook 2 pigsmeks in uwes tuin laate besorrege!!! Met eksjafeel smekdonnalssauws!! En een milkiesjeek!!!
  Pootjes🐾🐾

  1. Heee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!!, erg hè, dat ik zelf die deur open moest duwen?, wie kan zoiets nau?!, gelukkig dat jij ook weet dat ons gewigt presies goed is zoals het is, anders zauden we toch wel iets anders weegen?, en zegt dat dokter dat jij een kieloo te zwaar bent?!, ik zie zelf op je footoos dat je presies goed bent zoals je bent, dus je zegt het helemaal goed: me neus!, dus ik ga lekker die hamburgers eeten en de milkiesjeek drinken, dankjewel!!, ik stuur jau en je mensen een miljoen kopjes voor folgende week, ze zijn van je poomsie!!, en ik ben langs je balkon gefietst en daar heb ik 2 wopperts en twee ijskoos met slagroom en diskoodip neergezet, dat je goed op gewigt blijft!!

 4. Goedemorgen Keverbaas, dat kan je goed, de grote deur openmaken. Je mensen kunnen terecht trots op je zijn. Ja af en toe moet je jezelf eens uitdagen. Zo heb ik vanmorgen een strenge stem tegen Sam opgezet toen ze haar medicatie-in-likwitsnek niet wilde. Het is niet leuk om streng te moeten zijn maar Sam at toen wel haar bordje leeg. Je weet dat ze haar medicatie echt nodig heeft. Pom had vanmorgen een ekster op bezoek die háár bordje wilde leegeten maar dat vond ik niet goed. Eksters; brutaal als de beul.
  Je staat heel mooi op de video Keveretti. Dat maatje meer maakt je alleen maar stoerder! En inderdaad, wat weet zo’n dokter nou? Mijn 🌟 Elvis is zijn hele leven groot en zwaar geweest en hij zag er altijd beeldschoon uit met brede poten en pluimen uit zijn oren.
  Kever, groet voor je mensen en je vrienden. Broodjes kroket en een fles Spa blauw achter in de tuin.
  Kim en Sam en Pom.
  ☕ ☕ ☕

  1. Lieve mevrouw Kim, Sam en Pom, heeft u het gezien wat ik kan?!, ik fond het echt heel erg moeilijk maar ik deed het toch, mijn mensen zeiden tegen me Keef het is bijna niet te geloofen wat jij allemaal kan!, o en ik find het knap van Sam en ook van u dat Sam toch haar meediesijn heeft genomen, meediesijnen zijn altijd fies, weet u waarom dat zo is?, en gelukkig maar dat u die ekster zag, want anders had Pom geen eeten, hier eeten ze de framboosjes van de struik, maar dat find ik niet erg want die lust ik toch niet, en heel veel dankuwel dat u mijn gewigt goed findt zoals het is, ik snap nooit zo goed waar de dokter zich mee bemoeit, het is toch MIJN lijf?, ik ga nau lekker smullen van de broodjes krooket, met Mikkie en Pokon natuurlijk, die staan al klaar!, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie drietjes van mij, en mijn mensen sturen lieve groetjes, en ik heb in mijn tuinkeukentje voor Sam en Pom insektenburgertjes gebakken, en voor u heb ik sateee op de barbekjoe gelegd, er is stokbrood bij en sateesous en gefruite uitjes!!

 5. Hoi Kever,

  Wat ben ik mega supertjes trots op jou dat het is gelukt om de deur aan te duwen met je neusje en door te lopen.
  Echt super gaaf zeg, WAUW!!
  Enne…………..je bent echt niet te zwaar hoor, je bent prima goed zoals je bent een mooie knappe Kever!
  Speciaal voor jou heb ik al je favoriete snecks in de tuin gelegd, voor je mensen heb ik slagromtaart met extra slagroom en koffie en thee in de keuken klaar gezet.
  Geniet er maar mooi van!

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy!!, dankjewel voor je kompliementen dat ik zomaar de deur open durf te doen!, mijn mensen konden het haast niet gelofen en ikzelf eigenlijk ook niet, maar ik heb het wel DRIE keer gedaan!!, en ook dankjewel dat je mijn gewigt goed findt, dat find ik zelf ook, dus dan is het goed, zo zie ik dat!!, dankjewel voor de snekkies, en mijn mensen roepen Dankjewel voor de taart en de koffie en tee!, lieve Tommy ik stuur jullie drietjes heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor jau een staapel snekkies naast je mandje neergelegd, en voor je mensen staan er sjookoolaadeslagroomsoesen, en ook dat bruine water van koffie en tee!

   1. Hoi lieve Kever,

    Dank je wel voor de lekkere sneckkies, ze zijn super lekker. Mwjam, Mwjam!
    Mijn baasjes zeggen dank je wel voor de tee en koffie en de sjokolaadeslagroomsoesen.

    Pootje van Tommy!

    1. Heee lieve Tommy, ik ben blij dat alles lekker was, want zondag is een dag om lekker te smullen!!, heeeeeeeel veel kopjes van mij!!

 6. Lieve Kever,

  Zo zie je maar een kat is nooit te oud om te leren. Vrouwtje en ik hebben een paar keer naar de video gekeken. Knap hoor dat het je lukte. Wij horen aan de stem van je vrouw dat ze heel trots op je is dat het lukte.
  Trouwens hoe komen ze erbij dat je te zwaar bent je bent juist prachtig om te zien. Als beloning heb ik een blikje Delidrink (smaak zalm) voor je in je tuin gezet. Ik hoop dat je dat lust want ik vind dat zelf heel lekker.

  Lieve groet van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje

  1. Heee lieve vriend Figo!!, zagen jullie dat ik het grieselig fond maar het toch probeerde?, mijn mensen willen niet dat ik bang ben, dus daarom zijn we ooit gestopt met oefenen, maar nau ben ik al een beetje meer zelfverzeekerd en ineens durfde ik het gewoon!, en dankjewel dat jullie mijn gewigt goed finden, ik ga dat folgende keer bij de dokter fertellen, dat mijn vrienden mijn gewigt prima finden, eens kijken wat de dokter dan zegt!, o en dankjewel voor de Delidrink, dat kende ik nog niet maar ik find het heeeeerlijk!, lieve Figo ik stuur jau en je vrouwtje heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb voor jau drie likwit snekkies uitgekneepen op een schooteltje, je kan ze zó oplikken!!

   1. Lieve Kever,
    Dank voor de likwit snekkies daar ben ik gek op😻😻😻🐈‍⬛

    1. Graag gedaan lieve Figo, ik hau ook zo van likwit snekkies!!

 7. Lieve Kever,

  wat ben je toch een kanjer van een Kever. Een hele slimme en sterke Kever ben je. Zusje en ik hebben onze ogen uit zitten kijken bij je supergave film. Zusje zegt Mjaaauwie Waaaauwie en ik zeg, je bent een topper! Dat je dit kunt en ook nog op de film. Nou lieve Kever, dan ben je echt wel heel goed bezig.
  En je hebt gelijk, soms moet je jezelf uitdaage en een riesiekoo nemen. Daar leer je van en daarna kan je dan heel trots zijn op jezelf. Wie weet leer je ook nog vliegen maar ik denk dat dat niet hoeft. Ik denk dat Brammie- en Loesvlinder jou overal volgen en zien hoe goed jij bezig bent. Ze zullen heel trots op je zijn en als Oopa er lucht van krijgt vrees ik dat er deze week nog wel pinkels in de ronde zullen vliegen. Dus misschien beter om op de grond te blijven en te weten. Wat er ook gebeurd, de deurtjes naar liefde gaan altijd open. Want jij kan dat zelf en geen enkel deurtje heeft nog geheimen voor jou.
  Een Kever is nooit te oud om te leren, dat heb jij wel bewezen!
  Heel veel liefs voor jou, je mensen en Oma. En we zwaaien hier naar sterretje Yuki,

  zachte knuffels van mevrouw Loes en Zusje

  1. Lieve mevrouw Loes en Zusje, ooo nau ben ik ferleegen geworden… van al jullie kompliementen!, maar ook heel blij hoor, ooo en dat Zusje zegt van Mjaaaauwie Waaauwie, dat find ik helemaal top, want Zus durft folgens mij alles!, ik fond die deur altijd zoooo moeilijk, ik was ooit een keer door de kier gegaan maar toen zat ik ineens vast tussen de koelkast en de deur, de deur zat tegen mij aan en ik kon niet meer naar vooren of naar achteren, het was echt heel eng, gelukkig heeft mijn vrouw me toen gered want anders stond ik daar misschien wel nog steeds!, ik hoop stiekem toch dat ik op een dag kan fliegen, en dat ik met Brammie en Loes door de lucht kan dansen, en dan fliegen we SAAME naar de sterren, dan kan ik iedereen weer zien en zeggen dat we ALTIJD aan ze denken, maar het lukt me nog niet zo goed, dus ik find het fijn dat Loes en Brammie in mijn tuin komen, en dat Oopa zo goed over de plantjes pinkelt dat mijn vrouw ze bijna nooit waater hoeft te geefen!, maar ik hoop ook dat er soms weer een zonnetje van Loes komt, want dat find ik het allerfijnste!, lieve mevrouw Loes en Zusje en Oopa ⭐️ en Loes 🌟, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel kopjes, ze zijn van Kever!!

 8. Awww wat schattig en je hebt het gewoon gedaan, geweldig 🤩
  Zo zie je maar, het duurt even maar dan heb je wel iets voor elkaar 😃
  Fijne zondag lieve Kever 😘
  Knuffelzzzz van onzzzz

  1. Lieve mevrouw Sandra, Roos en Binky, zag u me?, dat ik de deur open durfde te duwen?!, ik was echt keitrots!!, ik wens jullie ook een fijne zondag, ook al is het hier een reegendag, ik stuur heeeeeeeeeel veel knuffels en ik heb voor Roos en Binky zelf kouwstiks gemaakt, met fissmaak, en voor u staat er riesottoo met parmesaanse kaas en witte wijn en truffel (dat is heeeeeel sjiek!) erdoorheen en pijnboompitjes er bofenop, met zelfgemaakte pestooo!, het is van Kever!!

   1. Dank je wel voor de lekkernijen 😃
    Zondag Hello Kever dag is altijd zo fijn 😘
    Tot volgende week, zwaai baai 👋👋

    1. Een dagje in de week alles lekker verzorgd thuis krijgen is best fijn toch?, en ik kook nau eenmaal graag!, ik had alleen gehoopt dat ik mijn buitenkeukentje meer zau kunnen gebruiken, maar het reegent zoooo vaak…, baai baai en een grote berg knuffies van mij voor jullie 😽!!!

 9. Hoi lieve Kever,
  Ohhhhhhh wat zijn wij trots op jou!!!!
  Dat je zomaar de deur open duwt…..echt waar SUPER!!!
  Dat is een reden voor extra snekkies!!
  Gewoon de raad van de dokter negeren want die weet er volgens ons niets vanaf!!! 😹😹😹😹

  Kever wij blijven mee tetteren en tokkelen voor vreede!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heeee lieve allemaal, zagen jullie wat ik deed?!, ineens durfde ik het gewoon, ik fond het nog wel moeilijk hoor, maar ik duwde ZO die deur open!!, dankjulliewel voor de kompliementen, ik ben er helemaal frolijk van geworden!, en ook van dat jullie finden dat de dokter niet weet of ik te dik ben of niet, hoe kan een dokter dat nau weeten?, iedereen kan toch zien dat dat niet zo is!, en helemaal top dat jullie elke keer weer meetetteren en tokkelen, we blijfen folhauden!, lieve Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle, Pippie, Dotje, mevrouw Ceciel en natuurlijk ⭐️ Panda, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel grote dikke knuffels terug, ze zijn van Kever!!

 10. Hoi Stoere Kever!!

  Wat gooeehooeeed van je, de deur open duwen. Eigenlijk horen je mensen die deur gewoon standaard ver genoeg op te zetten. Maar je hebt het nu toch maar zelluf gedaan. Daar mag je supertrots op zijn, wij zijn het wel op jou 😻😻😻😻😻😻
  Hier staan alle deuren gelukkig wijd genoeg open. Maar de deur in de slaapkamer staat wel open, maar bijna tegen de kast aan. En daarachter wil Zooka soms, want dan kan ze op de koffer naast kast liggen, maar die zit dus achter die slaapkamerdeur. Dan wurmt ze zich er een beetje tussen, gaat liggen en rolt dan in ene rond (buik-rug-buik). En dan verschuift de deur en is er ruimte om naar de koffer te gaan (hopelijk leggen we het een beetje duidelijk uit).
  We moesten laatst naar de Witte Jas, we zijn weer APKat-goedgekeurd. Vrouwtje zei nog dat ze blij was, dat het een jaar is geweest waarbij Zooka niet tussendoor voor iets bijzonders naar de Witte Jas moest. Nou, voor ons had deze keer ook niet gehoeven, want we vonden er niks aan.

  We hebben lekkere vissnekkies neergelegd, daar kom je niet van aan en je valt er ook niet van af. Je bent gewoon goed zoals je bent, hoor!! Voor je mensen warme chocomelk, daar is het op het moment wel goed weer voor.

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡

  1. Heeeee lieve vriendinnen Binti en Zooka!!!, dankjulliewel voor jullie kompliementen, ik moest er gewoon van tetteren, zo frolijk ben ik er van geworden!, en ik find dat jullie gelijk hebben dat de deuren altijd open moeten staan, zodat je als kat er ook gewoon doorheen kan zonder hele moeilijke dingen te moeten doen, gelukkig is dat hier meestal ook zo, het is een fergipsing als de deur zo op een kier staat, zooo heee en Zooka, wat kan jij goed tussen de deur en de kast komen!, ik had dat nog niet bedacht om rond te rollen, maar ik ben wel eens die kier in gelopen, en toen zat ik vast tussen de deur en de koelkast!, de deur zat tegen mij aan en kon niet meer ferder lopen, dat fond ik zo grieselig dat ik het nooit meer heb geprobeerd, dus ik find het dapper dat jij dat durft met de deur Zooka!, en heeeeeeeeel veel gefeeliesietettert dat alles goed was bij de dokter!!!, en fooral dat jij een heel jaar niet naar de dokter hoefde Zooka, dat is fantasties!, logies dat jullie er niets aan fonden, naar de dokter gaan is nooit fijn, ik hau er ook HELEMAAL niet van!, maar ja soms moet het voor je gezond, o en wat een heerlijke vissnekkies waarvan ik presies zo blijf als ik ben, dankjulliewel!, en mijn mensen zitten te genieten van de warme sjookoomel want het lijkt wel herfst, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van jullie vriend Kever!!, ik heb voor jullie vrouwtje een groot stuk appeltjestaart neergezet, het komt net uit de ofen en is nog warm, er ligt een bol fanielje ijs naast en er zit slagroom bofenop, en voor jullie heb ik zelf snekkies gebakken waar je geen steentjes van krijgt!!

 11. Lieve Keefje, wat ben je stoer en dapper!!! En je bent mooi zoals je bent ook al zegt de dierenarts dat je af moet vallen, laat die maar kletsen…🤭☺️ ik vind je prachtig🥰❤️

  1. Lieve mevrouw Wanda, ooo ik moet efentjes tetteren van alle kompliementjes… dankuwel!, zag u hoe ik zo de deur opendeed?, en mijn vrouw noemt me wel eens kleine big, maar dat is omdat ze me lief findt zegt ze, maar ik ben helemaal niet roose met zo een stopkontaktneus… nau ja, ik trek me er niks van aan hoor!, heeeeeeeeel veel kopjes en knuffels voor u van Keefje (dat klinkt zo gezellig find ik!!)!!

 12. Pepeoom! U moesse eersse naar uwes tunnel want we hebsse een doek opgehangsse.
  Er staat op foor de stoersse KEVER+. Tante Jaifta is al bezig met hup KEEF hup te maaksse. Wat goed van uwes wij sjijn megatjots op uwes. Mijn fjouwtje segge dat ik eggies een kind van uwes bensse met uwes stem. Se segge dat ik ook so sielig kan piepsse. Nou ja seg het komt se hebbse gisteren pootbal gekeeksse en tefeel wijn op !
  En wat ergsse uwes gewigsse nou wij segge er is niks mis mee. Die witte jassen die weten er niets van en die schaal om te weegsse moeten se maar weg doensse. Hier hebsse we sinds gisteren weer son maar het was koud hier. Mijn mensen segge het is herft so kausse. Om dit gjote nieuws van u te fiersse hebben we het dappersse menu gemaaksse met feel flees de gjoente sijn foor uwes mensen feel sjagjoom die staat in de tunnel pigmekkies feel saus en kjuidseroomboter voor eksja sjalorieen. Foor u mensen natuurlijk sjaramel en kersentaart en een glaasje punch. In de tunnel staat jum maar sttt en niet te feel aan Pokon en Mikkie want die kunsse er missjien niet tegen en er is foor hun sjindersjampanje. Tante Jafita hebbsse een sjesiale kjuffel het is een leeuw en op zijn shirt staat Hup Keef Hup en hij is oranje omdat se segge dat passe mooi bij Keef. Wij tetteren foor de freede en van ons allemaal maar van mij de allergjootste koes.

  1. Heeeee daar is mijn allerliefste Pepekind Faalentino waar ik altijd zo heeeeeeel erg trots op ben!!, zooo heee ik ben meteen gaan kijken naar die doek, dankjulliewel en fooral voor jau en je tante Jafita een hele dikke koes, o nau foel ik me net een bekende katermans!, en ik ben blij dat jij net zo een stem hebt als ik, want dat hoort zo als je famielie bent, en (ssst…) maar met zo een stem krijg je altijd je zin!, en gelukkig dat jullie ook finden dat de dokter niets weet van gewigt, ik trek me er gewoon niets meer van aan!, hier is het ook herfst, met soms ineens lekker een zonnetje, maar ik wil zo graag zomer… en mijn vrouw ook roept ze, hoe is het met jullie tuin?, o en Mikkie en Pokon en ik zitten te smullen van al het lekkers, het is echt geweldig, fooral de kjuidseroomboter hmmmm…, mijn vrouw rende weer meteen naar de sjarameltaart toe, en ik heb snel alle rum opgedronken foordat Mikkie en Pokon er aan begonnen, want die drinken nooit alkoohool!, de leeuwenknuffel bewaar ik voor altijd!!, dankjewel lieve Jafita!!, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel knuffels en ik heb voor jullie mensen moozartkoegeln gemaakt met flink wat amaaretto er in, en voor jullie staat er een groot feestbuufet in de tunnel, er is zoveel eeten als jullie willen!, voor Jafita heb ik een ketting met een flinder neergelegd, en er staan zonnebloempjes, dan is er toch een beetje zon!, koeskoeskoes van je Pepeoom!!

   1. De tuin is helaas nog niet zover en het probleem is de verharde grond maar het komt goed. En keef je bent echt een schatje

    1. Moeilijk is een tuin hè, zal ik komen helpen?, ooo en ik moet bloosen…

 13. Ha die Kever,

  Wat knap dat je iets deed wat je eigenlijk niet durfde. En het lukte ook nog. Wat een knappe overwinning. Bij ons staan alle deuren altijd op een kier, behalve natuurlijk de buitendeur. Dus wij zijn dat openduwen gelukkig wel gewend. Maar wij weten echt niet of wij wel door door van die kleine deurtjes zouden durven. Die hebben wij hier niet en dat lijkt ons juist heel erg griezelig. Zo zie je maar, wat je gewend bent is niet eng, maar soms kun je inderdaad iets bijleren, al is daar wel moed voor nodig.
  Heb jij nog lekker van je tuin kunnen genieten vandaag? Hier heeft de zon veel geschenen en wij hebben heerlijk in de vensterbank gelegen. Hopelijk komt dat nu wat vaker voor.
  Was Yuki niet die kleine hamster waarvan Bram dacht dat het een snack was. Dat herinneren we ons tenminste. Verdrietig dat hij nu ook een lief klein sterretje is geworden.
  Lieve Kever, blijf maar vaak oefenen met die deuren, want dan kun je overal bij komen en heb je niet de hulp van je mensen nodig.
  Heel veel zachte kopjes van Cindel en Jillie en veel liefs en de complimenten van onze vrouw.

  1. Lieve mevrouw Marjoke, Cindel en Jillie, dankjulliewel voor de kompliementen, ik ben helemaal blij dat iedereen het knap findt wat ik gedaan heb, ik foel me helemaal trots want ik fond het altijd echt heel grieselig, die deur, het is een fergipsing als hij zo op een kier staat want eigenlijk moet hij dicht en dan kan ik gewoon door mijn deurtje, het heeft best een beetje lang geduurd foordat ik de deur open durfde duwen maar nau kan ik het!, en jullie doen dat dus altijd?, ja ik denk dat dat klopt dat als je iets gewend bent je het niet meer eng findt, en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die kleine deurtjes een hele tijd niet snapte, mijn man heeft veel met me geoefend, en toen kon ik eerst wel naar de ene kant op maar niet de andere kant, en na heeeeeeeel veel oefenen kon ik zomaar allebei de kanten op!, ik ben fandaag wel in mijn tuin geweest, maar er was heel veel reegen, ik ben blij dat jullie lekker in het zonnetje hebben kunnen liggen!, en wat hebben jullie het goed onthauden van Yuki!, ze was van de vrouw van Bram, en nau is ze een klein sterretje geworden, er komen veeeeeel te veel sterren bij de laatste tijd find ik!, heeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes terug voor jullie drietjes, ze zijn van Kever!!, en ik zwaai elke afond naar Ivar en Fenneke!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *