Joep over de buurtkat en het Weilandfeest

Was me dat wat, afgelopen week…

Ik heb mijn allereerste kattengevecht gehad! Niet echt iets om trots op te zijn, want ik hou niet van vechten. Het is veel leuker om buiten m’n eigen tuin vriendjes met alle buurtkatten te zijn. Tot nu toe kon ik de boze buurtkat altijd ontwijken, omdat hij mij blijkbaar niet aardig vindt. Maar maandag gaf hij me een paar tikken en ik sloeg terug. ‘t Was zelfverdediging, echt, zonder dat de plukken haar door de lucht vlogen of er een druppel bloed vloeide. We hebben daarna nog even naar elkaar staan blazen, en toen ben ik weer naar huis gegaan. En de boze buurtkat kwam niet eens achter me aan!
Dus maandag kon ik eind van de middag m’n reismand weer in, naar die lieve dierendoktermeneer. Omdat m’n personeel toch wel ongerust was over een paar kleine wondjes.
Nou ja, ‘t viel allemaal reuze mee, en ik heb de afgelopen week heel braaf m’n pillen ingenomen die ik had gekregen. En die wondjes, daar zie je nu bijna niks meer van.

Buurtkat

Ik heb de laatste dagen heel veel nagedacht, tussen ‘t dutten door. Ik geloof gewoon niet dat de boze buurtkat écht boos is. Want eigenlijk was ‘t maandag een vechtpartijtje van niks. Misschien is deze buurtkat wel verdrietig, of heeft ‘ie pijn. Of is ‘ie bang, omdat we nog niet echt kennis met elkaar hebben gemaakt en hij denkt dat ik geen vriendjes met ‘m wil worden.
Want als je iemand niet kent is ‘t best wel moeilijk om te weten wie je voor je hebt. Dat weet ik nog, toen ik zelf voor ‘t eerst naar buiten ging en de buurtkatten niet kende. Ik vond ‘t heel eng om helemaal alleen een andere kat tegen te komen, ook al omdat ik toen nog een stukje kleiner was dan dat ik nu ben.
Beetje bij beetje leerde ik vooral de katten kennen die aan m’n achterpad wonen, en tegenwoordig rennen we samen over ‘t pad of door ‘t weiland en buurten we bij elkaar in een tuin om bij te mauwen.
Maar de boze buurtkat woont niet aan ons pad. Eigenlijk weet ik niet eens waar hij vandaan komt, wie z’n personeel is en hoe hij echt heet. Ik weet alleen dat mijn buurkatten een beetje bang van ‘m zijn omdat ‘ie zo groot is, en daarom uit z’n buurt blijven.
Maar eigenlijk is ‘t niet eerlijk.Dus ik heb me voorgenomen om wat aan m’n sociale vaardigheden te gaan werken en hopelijk kan ik, als de boze buurtkat en ik elkaar weer ‘s tegenkomen, samen met hem een goede mauw hebben. Misschien kunnen we wel vrienden worden, want de buurt is groot genoeg voor ons allemaal.
Ik wil ‘m zelfs uitnodigen om naar ‘t Weilandfeest te komen, als ‘ie daar zin in heeft. En ik ga ‘m niet langer de boze buurtkat noemen. Zolang ik nog niet weet hoe ‘ie heet noem ik ‘m Zwartjas. Want dat is ‘ie, op een paar witte vlekjes na. En Zwartjas klinkt toch veel vriendelijker.
Poesitieve gedachten geven een poesitieve sfeer. En dan kan er van alles gebeuren…

Weilandfeest

Over ‘t Weilandfeest gemauwd, nog drie weken en dan is ‘t eindelijk zo ver. Heel veel vriendjes hebben al gemauwd dat ze komen! Er zijn nu twaalf workshops aangemeld, en Kever heeft zelfs een speciale soonaate geschreven die hij op ‘t feest zal spelen. Rannoch en Ayden treden op met hun emmer en de ketting van de badstopper, en er zullen zeker nog wel meer muzikale talenten op het podium komen. Muisbezorgd levert zakken met zachte zilte zeemuizen voor de barbecue ’s avonds, en als je na afloop van het feest wilt blijven kamperen dan staat op zondagochtend een feestelijk ontbijt voor je klaar.
Er komen diverse partytenten langs de rand van ‘t weiland, en eentje wil ik nu alvast noemen: de snekproeverijpartytent.
Die had nog wel wat pootjes in de aarde, want het duurde even om sponsors te vinden die zowel katten- als hondensnekkies wilden doneren. Maar ‘t is gelukt. En ik stuur m’n personeel binnenkort ook nog naar Duitsland, om daar wat bijzondere snekkies te halen die hier in Nederland niet te koop zijn. Ik heb m’n boodschappenlijstje al doorgemauwd en de tassen liggen klaar…

Dutje

Met zoveel goede plannen is ‘t weer hoog tijd voor een dutje. Of twee. En misschien wel meer. Maandag begint m’n werkweek weer, maar nu is ‘t tijd voor een lekker weekendje waarin heel veel mag, maar niks moet.
Wees lief voor elkaar, geniet van ‘t leven. En elke druppel die dit weekend valt, valt niet meer op ‘t Weilandfeest…

Stevige poot en zachte kopjes,

Joep.

4 gedachten over “Joep over de buurtkat en het Weilandfeest

 1. Hoi Joep,

  Wat vervelend dat Zwartjas een boze kater is, vind zwartjas wel leuk klinken.
  Misschien is zwartjas heel onzeker dat hij daarom zo doet, vind je super lief dat je hem ook wil uitnodigen voor het weiland feest.
  Dat gaat hij vast enorm leuk vinden, en wat goed dat het weiland feest al zo goed als helemaal geregeld is, heb er enorm veel zin in.
  Wens je een fijn en rielekst weekend, en dut ze lekker jongen.

  Pootje van Tommy!

 2. Lieve Joep,
  Die Zwartjas lijkt wel op de Bontjas bij mij in de buurt. Wij hebben dan nog wel niet met elkaar gevochten maar vrienden zijn we bepaald niet.
  Het is natuurlijk een heel georganiseer voor het Weilandfeest maar ik heb er zo’n zin in. Er is wel een nadeel dat ik niet van autorijden hou en het is voor mij een hele rit om te komen maar toch zet ik me over die angst heen. Vrouwtje zegt dat ik vantevoren maar aardig wat catnipdrank moet drinken dan ben ik tijdens de rit suf.

  Joep en bedienden genieten jullie maar van jullie weekend want dat doen mijn vrouwtje en ik ook.

  Liefs van Figo🐈‍⬛

 3. Dag lieve vriend Joep, wat ben je al een ferstandig en wijs voor je leeftijd, daar wil ik je heel veel kompliementen voor geefen!, ik find je letters over de buurkat heel mooi, en ik heb er over nagedacht, ik denk dat je gelijk hebt dat het een goed plan is om hem uit te noodigen op het Weilandfeest, met friendelijkheid bereik je meer dan met aagressie, ik heb een keer een tik van Mikkie gekreegen en toen kreeg ik een apses, maar het kwam eigenlijk doordat ik hem een paar tikjes had gegeefen, nau doe ik dat niet meer want ik find ruusie niet fijn, het is veel gezelliger om vrienden te zijn!, ik find het knap dat je je pillies hebt genomen en gelukkig dat je neus geen pijn meer doet!, zooo heee en wat gaat het feest gaaf worden… ik ferheug me er al heel erg op, en ik oefen elke nacht op de soonaate, o en blijfen kamperen lijkt me keigezellig!, lieve Joep, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb een berg snekkies neergelegd in je tuin, misschien kan je er een paar aan je buurkat geefen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *