“Bertje, waar ben je toch?”

Ik hoorde mijn vrouw roepen, ze liep in de huiskamer heen en weer, ze keek onder de tafel, ze keek achter de kastjes, ze keek in mijn doos en toen keek ze in de vensterbank en ze zei: “Bertje, waar ben je toch?”

Andere kant

En ik dacht hoe kan het dat ze me niet ziet? Weeges ik was er gewoon, alleen ik lag op mijn nieuwe matje dus helemaal aan de andere kant van de vensterbank. Daar had mijn vrouw zelf het tweede matje neer gelegd.
Een ander soort matje, dat had ik meteen gezien. Misschien was het zelfs wel een kussen en iedereen weet., kussens horen op de bank of op het bed. Dus ik deed net of het matje er niet was. Op een nacht heb ik er wel zachtjes aan gesnuffeld en toen wist ik het zeker, dit is veel te nieuw om op te gaan liggen.
Dus dat deed ik niet.

Wennen

Maar ja hoe gaan die dingen. Ik begon er toch aan te wennen. Als ik op mijn gewone matje lag dan kon ik het nieuwe zien, helemaal in de ferte aan de andere kant van de vensterbank.
Het zag er eigenlijk best goed uit. Lekker dik, dan lig ik goed. En stevig, daar hou ik ook van. Toen ik weer een keer snuffelde, rook het naar thuis. Het nieuwe was weg.

Zon

Dus die dag, toen de zon scheen en de hele vensterbank warm was, dacht ik, nou doe ik het. En ik sprong van het tapijt in de zon, liep naar het nieuwe matje dat nou niet meer nieuw was en ging liggen.
Meteen goed.
Presies wat ik al wist. Dat zachte, lekker hoor. Ik ontspande meteen en eerlijk waar, ik was bijna in slaap gevallen alleen toen kwam mijn vrouw dus roepen van waar ben je.
Ik ben gewoon hier, dacht ik. En toen ze opzij keek, zag ze me en ze zei: “O ben je daar.” En dat wist ik zelf natuurlijk al. Maar weeges ik woon toch saame, deed ik zachtjes meww. Toen ging ze naar haar werktafel en ik kon weer verder met ontspannen.

9 gedachten over ““Bertje, waar ben je toch?”

 1. Wat een mooi zacht matje, Bert. Heerlijk zo in de zon soezelen, dat is genieten. Mijn vrouw is mij ook wel eens kwijt. Dan lig ik op de stoel onder tafel of gewoon op mijn kussen en dan ziet ze mij niet. Dan denk ik ‘ga maar goed zoeken, ik ben aan het rusten’. Dus ik herken dat van wat je hebt meegemaakt. Kopje Streepje.

  1. Ja en dan het roepen de hele tijd Streepje terwijl jij weet: ik ben er toch gewoon, ik ben gewoon thuis, ik ben niet weg!
   pootjes
   Bertje

 2. Hoi Bert,

  Dat ziet er als een heerlijk zacht kussentje uit, snap wel dat je daar lekker op kan liggen in de zon.
  Soms is mijn baasje mij ook zoek, en dan kan hij me nergens vinden. Hihihi!
  Dan lig ik of onder het bed…….echt een heerlijk koel plekje……..of op de bank en dat ligt ook super lekker……….of achter de bank.
  Blijf dan gewoon liggen hoor want uiteindelijk vind hij me toch wel, en dan zeg ik ook meww om te laten weten dat ik er gewoon ben.
  Dus ook ik maak het wel eens mee dat baasje mij kwijt is, maar uiteindelijk vinden ze ons toch weer en dan is de rust weer terug.

  Pootje van Tommy

  1. hoi Tommy dat heb je goed gezien, het is ook zacht en ook dik en ik foel me er tefreede. Goed dat jij ook blijft liggen waar je ligt dan heb je zekerheid waar je bent en dat je meewwww zegt dat hoort er gewoon bij,
   pootje van Bertje

 3. Hoi Bert,
  Wat fijn dat je nu van je kussen kunt genieten!!! Wij vinden het ook belangrijk dat onze spullen naar thuis ruiken!!!
  Wij veranderen ook wel eens van plek in huis……..en vrouw ook roepen en zoeken. Als ze ons dan gevonden heeft zegt ze altijd ” waar lig jij nou”???
  Raar hé??

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

 4. Hoi Bert,
  Wat een lekker mooi zacht kleedje is dat zeg. Ik wil wel geloven dat dat lekker ligt nu het nieuwe eraf is. Mijn vrouwtje is mij ook regelmatig kwijt terwijl ik toch gewoon in huis ben. Als ze me dan roept laat ik me niet horen of kom ik niet. Ik laat me alleen horen als ik toevallig in een kast ben opgesloten. Het gebeurt nogal eens dat ik in een kast zit die vrouwtje dan dicht gedaan heeft en ik er niet zelf uit kan komen🙀

  Lieve groeten van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje ook voor jouw vrouw.

 5. Heee lieve Bertje, gelukkig dat jij dat ook hebt thuis, dan weet ik tenminste dat het niet aan mijn vrouw ligt!, pas lag ik in mijn mand onder het bed te slaapen, ging ineens de slaapkamerdeur dicht en gaat mijn vrouw me in de tuin roepen!, en ik kon niet eens uit de slaapkamer omdat die deur dicht was, nau ja!!, die mat waar je op ligt ziet er fijn uit, lekker zaccht maar niet té, en je kan zo kiezen waar je wilt liggen in de fensterbank, zo kan je altijd in de zon liggen als die er is, heerlijk!, en onze vrouwen boffen maar dat wij er zijn om alles te reegelen in huis, want anders zau het chaaos zijn!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

 6. Lieve Bert,

  wat heb je dat mooi geschreven en wat goed dat je meteen helemaal oke lag op je nieuwe matje. Het is goed dat je alles eerst goed geobserveerd hebt. Dan weet je waar en hoe je komt te liggen.
  Loes kon ik ook weleens niet vinden. Dan lag ze ineens in haar Denkpaal in plaats van erop. En ik maar roepen…
  En Zusje ligt graag onder het bed, dan zie ik haar ook niet. Soms moet je als vrouw van, dan heel hard roepen Bert. Maar gelukkig ben jij zo wijs om nog even zacht meww te zeggen. Dat is netjes en beleefd Bert. Je bent een échte katerheer!
  Lieve Bert weet dat Loes daarboven ook heel veel straalt voor jou. Je krijgt zachte knuffels van ons,

  Mevrouw Loes en Zusje

 7. Lieve Bert, dat is volgens mij een heerlijk matje wat je hebt gekregen, zacht maar toch stevig. Ik denk dat het heerlijk ligt. Wat spannend dat jouw frau jou ineens kwijt was, terwijl je gewoon op de vensterbank lag, alleen aan de andere kant. Goed dat je even zachtjes miauwde. Geniet maar van je nieuwe plekje lief vriendje, knuffel van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *