Minnie: waar zal ik over mauwen

Waar zal ik fandaag eens oofer gaan mauwen. Ja, dat is toch elke keer weer de fraag he. Want je hebt als blogger toch ook wel een beetje een foorbeeld funksie. En ikke als Minniester Purresident natuurlijk helemaal. Je hoeft maar één fout dingetje te mauwen en je wordt teegeswoordig so gekanseld.

Dus ikke lag op het wasrek een beetje te tsjillen en na te denken waar ik het deese keer oofer wau hebben. Ik keek naar mijn pootje, gaf er een lik oofer en toen wist ik het! Ikke ga het oofer vagtjes hebben en hoefeel furrschillende er wel niet zijn.

Fagt

Eerst wil ik mauwen dat ik het maar raar vind dat Frau en alle andere tweebeners zo weinig en zo dunne fagt hebben. En dat ze die niet met hun tong wassen maar onder iets wat een does heet. En oofer dat dunne fagtje heen doen ze dan een of meerdere andere fagtjes. Ikke heb daar mijn wenkbrauwtje wel eens oofer gefronsd hoor. Want dat is tog helemaal niet effiesjent? Dan doen wij katten, poesen en eigenlijk de meeste dieren het tog wel handiger met gewoon een goeie fagt fan jeself. Behalfe naaktkatten enzo dan. Maar daar ga ik het nou niet oofer hebse.
Ok. Furrschillende soorten fagtjes dus. Hier in de buurt wonen heel feel katers en poezen dus ik zie ook feel furschillende foorbij komen. En ook hier op de blog en op Feesboek zie je fan alles wat. Ik heb wel eens horen seggen dat het fagtje wat ik heb dat dat een populer modelletje is. Geen idee wat die gekke tweebener daarmee bedoelde. Ikke ben een kat en tog geen modelletje zoals een auto ofzo. Een auto is zo’n blikken ding op vier wielen. Foor de kittens die dat nog niet kennen.
Oh oofer kittens gesproken. Het fagtje wat je krijgt als je net bij je mamapoes bent dat is je beginfagtje. Faak furranderd dat naar mate je ouder wordt. Of zoals bij de krullies zoals Tino en zijn familie. Dat ineens je fagjte een beetje of helemaal uitfalt als kitten en dat het daarna met allemaal krullies terugkomt. Of nou ja dat dagt ik dat ze dat een keer gemauwt hadden op Feesboek. Als ik het niet goed miauw dan mogen jullie mij furrbeetere hoor.
Nou goed, mijn fagtje dus. Ikke heb wit, grijs, oranjerood, bruin en zwart. Of zoals Kever wel eens naar me gemauwd heeft, ik heb alle kleuren die er foor katten bestaan in mijn fagtje zitten. En ikke heb ook een tekening van minnetjes op mijn ruggetje. Daarom ook dat mijn naam Minnie is. Nou bedenk ik me ook meteen. Dat ikke een huis geleden een buurmankat had met een blauwgrijze fagt. Dus dan klopte het niet helemaal wat Kever mauwde. Want ik heb net ff mijn hele fagt uit zitten pluizen en nee ikke zie nergens blauw.

Kattenkleuren

Wat ik wel heel seeker weet is dat er geen groene katten bestaan. Dat is een kleur foor kikkers of fooguls. Jammie fooguls het water loopt me in de….. oh eh waar had ik het ook alweer oofer hihi. Oh ja kleuren. Paars of roze heb ik ook nog nooit gezien bij een poes.
Soms is het wit zo op je lichaam dat het ergens op lijkt. Bij mij lijkt het net als je op mijn buikje kijkt of ik een gestreept jasje aan heb met een wit shirtje eronder en dan een gestreept riempje er omheen. Of zoals bij Keefie bij hem is het net of hij een witte bikini aan heeft. En fan streepjes fagtjes zijn ook furrschillende versies.
Kijk maar naar Streepje, zij heeft ook streepjes op haar pootjes. Bij mij is dat niet. Ikke heb twee witte achterpootjes en witte voorpoot teentjes. En dat is me trouwens wel feel werk hoor om die zo mooi wit te houden. Dat kan ik je wel mauwen! Ben daar dagelijks echt wel ff een tijdje mee beesig.
Dan heb je ook nog mooie rode katers zoals Bertje en prachtige zwarte zoals Doorie. En de Krullies waar ik net al oofer mauwde. Die hebben allemaal verschillende mooie kleuren en dat dan nog in combinasie met krullies ook. Helemaal gaaf toch.Wat trouwens wel zo is. Is dat het niet uitmaakt wat foor soort fagtje je hebt. Ikke ben er fan oofertuigd dat alle katers en poezen allemaal eefe lief zijn!
Nou dit was het weer foor deese keer. Blijfe tetteren foor Freede!

Pootje van Minnie

8 thoughts on “Minnie: waar zal ik over mauwen

 1. Hoi Minnie,

  Vind dat je een hele mooie kleur vacht hebt, dat zie je niet veel en vaak hoor.
  Ik ben een Witte katerman met rode vlekken, dus een Cyper katerman.
  Mijn deeltijdvrouwtje noemt mij wel eens een koetje, tsssss…………ik mauw en doe niet Boe! Boe! roepen toch.
  Maar ze vind mij wel super mooi zegt ze, daar ben ik het wel mee eens. Hihihi!

  Dat wassen van ons lijf is een gedoe altijd hé, je hebt er zoveel werk aan.
  Maar het hoort er allemaal bij!

  Pootje van Tommy!

 2. Hoi Minnie!
  Tiga zegt dat hij heel blij is dat Fre hem altijt borstelt weeges hij heef sofeel fan se haare het lukt hem niet om sellef alles te doen.
  Wij hebbe allemaal een ander soort haare.
  Simon heef heele sagte witte haare, Chester heeft stugge zwarte haare en ik, Leootje, heb witte en sieperse haare en ik ferhaar het minste fan allemaal egt heus waar!
  Hier wort geroepe dat het niet so is maar dat hoor ik niet…
  Lalalala!
  Liefs fan Leootje!

 3. Hoi lieve Minnie,
  Wat verschillende fagtjes allemaal!!!
  Hier zijn we ook allemaal verschillend.
  En onze vrouw zegt altijd
  “Jullie zijn allemaal even mooi”
  maakt niet uit wat voor fagt je hebt!!!
  Je kunt wel op elkaar lijken maar onze fagtjes zijn toch allemaal anders!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

 4. Lieve Minnie,

  wat een wijze letters heb je gemaakt. Zusje zegt dat ze blij is met haar vagtje. Ze heeft dezelfde kleuren als Loes maar je weer, Loes had een baardje en Zusje heeft een snorretje. En daar is ze heel trots op. Ze heeft ook cyperse stukken in haar vagtje. Dat waren ooit hartjes maar ze groeide zo hard (ook in de breedte) dat de vorm zich iets heeft aangepast. Maar daar praat Zusje niet over, zij zegt dat ze haar hartje op de juiste plaats heeft en dat is helemaal waar.
  Zoals jij al zegt Minnie, iedere poes of kater is lief en het maakt niks uit wat voor vagtje je hebt.

  Liefs van ons,
  Mevrouw Loes en Zusje

 5. Heee lieve Minski, wat een goede letters heb je gemiouwd!, en je hebt helemaal gelijk dat als fagtjes mooi zijn, want elke kat is gewoon helemaal perfekt zoals hij of zij is, er kan niets aan worden ferbeeterd!, en nau je het zegt… ik heb inderdaad nog nooit een groene of een roose kat gezien, en ook geen blouwe!, en dat blouwgrijze wat jauw forige buurkat had is eigenlijk toch grijs, dus ik find nog steeds dat jij alle kleuren hebt!, en wat een gedoe is het om je witten teenen wit te hauden hè?, daarom begin ik er niet meer aan, mijn teenen zijn nau vaak gewoon grijsig, en dat find ik wel best, met al die reegen worden ze dan vanzelf weer schoon en roose, want mijn kussentjes zijn roose, nau ja… als ze schoon zijn dus!, lieve Minnespin, dankjewel voor je letters, en ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefie!!, en ik heb voor jau allemaal snekkies in allerlei kleuren neergelegd, en voor je Frau en je mensenopa liggen er toverballen, daar zitten alle kleuren in!!

 6. Hoi Minnie.
  Mijn vrouwtje heeft in haar leven steeds viervoeters gehad met verschillende vachtjes. Al haar viervoeters waren even lief zegt ze. Ik heb een zwarte vacht met een wit hart op mijn borst. Ook heb ik op mijn buik wat witte vlekken en ik draag witte sokjes. Mijn vrouwtje vind alle viervoeters mooi wat voor vacht ze ook hebben zegt ze.
  Lieve groet van mijn vrouwtje en van mij, Figo.

 7. Ha die Minnie,

  Wij vinden dat jij een heel mooi vachtje hebt, Minnie. Met streepjes en veel verschillende kleuren. Heel bijzonder hoor ! Hier hebben ook veel verschillende katten in allerlei kleuren gewoond. Maar precies zoals jij ook al schrijft: het maakt niet uit hoe je er uitziet, alle katten zijn even lief.
  Hier is Jillie blauw met puntjes met de kleur creme aan haar lange haren. Blauw is eigenlijk dus niets anders dan lichtzwart en dus grijs. Misschien heb jij dat ook wel in je vachtje, alleen een beetje donkerder. En Cindel is wit met af en toe donkere punten aan haar lange haren, net alsof dat een beetje een schaduw is. En Ivar was gewoon een gezellige kater met een rood met witte vacht. Onze vrouw zegt altijd dat alle poezen en katers gewoon beeldschoon zijn. En dat vinden wij natuurlijk ook.
  Heel veel kopjes van Cindel en Jillie en van ster Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 8. Hoi liefe iedereen,

  Wat een mooie reaksies hebben jullie allemaal gemauwd. Daar gingen mijn snorharen van krullen. Frau is een beetje furrkouden dus daarom mog ik nou pas op de Aaipet reaksie doen.

  Pootje en lief kopje van Minnie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *