Lucky en Molly en de trimsalon

Hoi lieve allemaal, Bertje heeft gevraagd of Molly wat over de trimsalon wil vertellen deze keer dus ik heb aan haar gevraagd of ze dat wilde doen. Ze vindt het best spannend om erover te praten want Molly is geen haantje de voorste en ze is niet altijd zo spraakzaam. Ze kletst wel veel meer dan eerst zeggen mijn mensen dus ze gaat het toch proberen om jullie over haar ervaringen te vertellen en hoopt dat jullie er wat aan hebben.

Molly

Hoi, Molly hier dus. Ik zit met dit mooie weer heel vaak buiten maar nu kom ik wel even binnen om mijn verhaal te vertellen aan jullie. Ik ga ’s morgens trouwens bij voorkeur zo vroeg mogelijk buiten en kom dan ’s avonds pas binnen als het zowat donker is. Dat is echt heel lang hoor maar ik kan dan lekker rustig liggen en slapen en als het regent, kan ik in een van de buitenhuisjes. Er zit momenteel wel erg veel zand op aan de buitenkant maar dat is niet zo erg. Dat krijg je als Oopa Floris veel pinkels van boven naar beneden stuurt en dan spat het zand dat op de stoep ligt ook tegen het huisje aan. Heel soms is mijn kleedje dat erin ligt nat geworden van de regen (tip: ga er gewoon bovenop liggen of zorg ervoor dat het zover mogelijk achterin het huisje ligt, dan kan het gewoon niet nat worden) en dan krijg ik een droog exemplaar. Mijn mensen letten daar goed op want op een nat kleedje of natte handdoek liggen is niet goed. Dat is koud en niet best voor mijn al wat oudere kattenbotjes. Zeggen ze. Nu zit ik er persoonlijk niet zo mee als ik nat word maar toch.

Daarmee komen we meteen op het punt waarover ik wat zou vertellen. Mijn mensen denken dat er wat Brits in mij zit en dat is waarschijnlijk ook wel zo. Iets van een Britse korthaar noemen ze dat dan. Ik voldoe wel aan een aantal kenmerken daarvan zeggen ze zoals tamelijk veel slapen maar dat doen toch alle poezels zeker? Maar goed, mijn vacht is bijvoorbeeld veel anders dan die van Dropje, Moos en Lucky. Ik heb een soort ondervacht en een jasje dat daarom heen zit. Dit zorgt ervoor dat de druppels van de regen erop blijven liggen en ik zelf niet erg nat word. Dat is best handig. Mijn vacht lijkt op die van blogger Kever trouwens. Qua kleur komen we ook erg bij elkaar in de buurt dus wie weet, misschien zijn we nog ergens familie van elkaar.

Trimsalon

Omdat ik niet superslank ben, kan ik niet altijd even goed bij de haren achter op mijn billen en rug. Hierdoor krijg ik soms klitten en vervilte plekken. Dat staat niet zo netjes en je wilt er als poezendame natuurlijk wel altijd op je best op staan. Stel je voor dat er ineens een knappe kater in je tuin staat. Die vervilte plekken en klitten kan ik er niet zelf uit halen dus daarvoor moet ik naar de trimsalon. Daar is een aardige borstelmevrouw die me dan helpt de klitten eruit te halen. Ik vind het erg spannend als ze me hier proberen te vangen, daar kan ik eerlijk in zijn. Ik schreeuw en blaas dan hard maar als ze me eenmaal vast hebben, dan geef ik het op en laat mezelf in de mand zetten. Daarna mag ik in het rijdende blik met wielen maar de borstelmevrouw woont niet ver weg.
Eenmaal daar ben ik zo mak als een lammetje (hoe dan, ik ben toch geen schaap???) zeggen mijn mensen. Dat komt omdat ik dan zie dat ik daar ben en niet bij de witte jas. De mevrouw praat zachtjes tegen me en zegt dat ik lief ben. Dat wist ik natuurlijk allang maar ja, aan mijn lijf liever geen polonaise maar soms moet het want die dikke klitten krijg ik er niet uit en ze doen pijn. Als ik geluk heb kan ze alles met de kam of borstel eruit halen, echt ze heeft er zoveel, dat er altijd wel iets bij zit dat bij jouw kattenjasje past en dat werkt. Heel soms heeft ze een brommend ding nodig om er nog meer haren af te halen maar meestal hoeft dat niet. Daar ben ik blij om want dat doet geen zeer of zo maar ik vind het geluid heel akelig.

Mensenpootje

Als ik een heel poosje geborsteld ben, ligt er zowat de helft van mijn jas naast me op de tafel maar ik ben nog lang niet kaal. Dat word ik nooit want ik heb een superdikke dubbele vacht. Het voelt daarna wel heel fijn en tijdens het borstelen word ik zelf ook relaxed en soms spin ik zelfs zachtjes. Als ik klaar ben, zijn alle klitten en losse kriebelhaartjes weg en heb ik een nieuwe outfit. Dat is met name met de zomer op komst erg fijn want dan heb ik een net en luchtig zomerjurkje gekregen. Niks mis mee.
Kortom, de trimsalon is niet zo eng maar het is wel spannend om er naartoe te gaan en er te zijn. Ik doe erg mijn best om zelf alle klitten eruit te halen en me goed te wassen. Dat lukt tot op zekere hoogte maar soms kan ik wel een mensenpootje erbij gebruiken. Daarna is het zo fijn dat ik altijd blij ben en als een dol kitten door de tuin en kamer ren.

Onze vrouw wil nog even wat zeggen:

Molly hoeft niet als een langharige kat met grote regelmaat getrimd te worden. Meestal twee keer per jaar (soms maar eens) maar ze wordt wat slanker en dan kan ze het ook beter zelf bijhouden. Jaren geleden borstelden we haar zelf maar dat laat ze niet meer toe. Als ze de borstel ziet, is ze weg en zie je haar uren niet meer. Dus op naar de borstelmevrouw. Moet jouw kat dat ook? Ga eerst zelf een keertje kijken daar, zonder kat. Overleg wat er kan en wat je wilt dat ze doen. Wassen en nagels knippen kan vaak ook maar dat hoeft Molly niet. Gewoon alleen de klitten eruit en ze is weer als nieuw en vooral, heel happy. Wij mogen erbij blijven en dat vindt Molly fijn. Katten trimmen is een vak op zich maar als je eenmaal een goede borstelhulp gevonden hebt, is dat alles waard!

Knuffels van ons allemaal

19 thoughts on “Lucky en Molly en de trimsalon

 1. Miauw mooie Molly,

  voor mij komt de borstelmevrouw aan huis. Dat is helemaal super de luxe. Net als jij lijkt er wat Brits bloed door mijn aderen te stromen. Daardoor heb ik een wollige ondervacht die er af en toe uit moet. Katzijdank mag ik thuis blijven. Al is de borstelmevrouw superlief (ze kwam hier ook al voor Dwiezeliesje), ik vind het nog altijd heel erg spannend. Als ze eenmaal klaar is, doe ik alsof er niks is gebeurd.

  Purrrr’s van Catootje, de tante van jarige Japie

  1. Hoi lieve Cato, dat is ook heel erg speciaal hoor als de borstelmevrouw aan huis komt. Of ze dat hier ook kan, weet ik eigenlijk niet maar Molly gaat gewoon netjes mee. Ze houdt niet gevangen worden maar als ze eenmaal in de mand zit, is het wel oké. Die dikke ondervacht heeft Molly ook trouwens. Dat is wel een goed plan, zegt Molly om te doen alsof er niks is gebeurd. Misschien dat ze het de volgende keer dan vergeten?

   Hoop dat Japie een fijne verjaardag gehad heeft en we sturen naar jullie allemaal veel knuffels. Van ons allemaal ook.

 2. Lieve Molly,

  wat heb je dat knap en goed uitgelegd van de kattentrimster. En wat supergoed dat je daar naar toe gaat. Wij zijn er hier nog nooit geweest want vooral de dames hier zijn of waren gek op kammen en borstelen. Loes kon ondanks haar grote en prachtige leefeswerk toch nog overal bij. Maar ze liet zich heel graag door mij kammen en daar vroeg ze zelf om. Dat was altijd ons momentje want ze werd daar altijd heel lief en zacht en knuffelig van.
  Oopa had geen vochtproblemen en jullie weten ondertussen wat zijn specialiteit was en nog steeds is. Code geel!
  Zusje vindt kammen ook heerlijk en zij heeft iets langere haartjes dus dat is fijn. Zij zegt dat ze het superknap van je vindt dat je meegaat. En daar ben ik het helemaal mee eens.
  Lieve Molly, fijn om een keer iets van jou te horen en je zou inderdaad zomaar familie van Kever kunnen zijn. Liefs van ons voor jou, je lieve mensen en alle poezels en konijntjes

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. Hoi lieve mevrouw Loes en Zusje. Ik vind het erg speciaal dat je deze naam hebt want ik heb ook een zusje, of misschien nog wel meer maar die heten dan niet zo maar mijn mensen noemen ze wel eens zo. Zo is bijvoorbeeld Ginger mijn echte zusje uit hetzelfde nest en Dropje mijn zusje dat hier woont. En ik heb ook nog een soort zusje op afstand, dat is Lobke bij het Katshuisch. Molly wil ook graag wat zeggen nu: ik vind het dapper als je door je mensen geborsteld wilt worden. Dat vond ik eerst niet zo erg maar tegenwoordig heb ik dat liever niet meer. Ik ga niet echt heel graag mee in de mand maar als ik dan zie dat we bij de borstelmevrouw voor de deur stoppen, dan vind ik het niet zo erg meer. En snap wat Loes bedoelt..als je je vachtje netjes verzorgt en regelmatig borstelt en zo dan voelt dat super zacht aan. Dat is zo fijn! Dat vind ik ook prettig!

   Heel veel knuffels voor ons allemaal en kunnen jullie Oopa eens vragen om die code geel een poosje uit te schakelen misschien? De plantjes vinden het wel fijn maar wij houden eigenlijk toch meer van een zonnetje erbij. Lucky, Molly en de rest

 3. Liefe Molly, wat bennie dapper dat je zo je fagt laat knippe en ik denk stiekem dat jij misschien ook wel familie ben van mij furkeer Kevertje. Hij heb ook zo’n fagt en hij vind reege ook niet zo erg. Ik vind het zelf heel fijn als je aan mij kriebele maar niet iedereen vind dat zo. En wij dames moeten eigenlijk altijd wel aan fagt furzorging doen. Ik vind jou fagt heel mooi Molly en je heb ook een beetje maatje meer en dat wil ik ook. Zacht neusje van mij

  1. Hoi lieve Mila, wat leuk dat jij nu ook op de blog bent. Je geeft niet alleen reacties maar schrijft er nu zelf ook eentje. Dat is best wel spannend om te doen he? Molly vond het ook er spannend om zelf wat te schrijven. Dus een maatje meer is niet zo erg vraagt ze? Ze is altijd nogal flink geweest dus ze weet niet hoe het anders moet zijn. En een fijn vachtje dat lekker zacht en verzorgd is en er goed uitziet, is zeker belangrijk toch? Dus jij vindt ook dat zij en Kever op elkaar lijken? Dat vinden wij zelf ook hoor. Dat is ook gewoon erg leuk! Veel knuffels van ons allemaal!

 4. Hoi Molly,

  Vind je zo enorm dapper dat je naar de mevrouw gaat die je haar gaat knippen, nu ben je weer helemaal mooi van je eigen.
  Mijn baasje doet mij altijd borstelen maar ik heb niet zo’n vacht als jij, en vind borstelen wel fijn maar niet de hele tijd hoor.
  Denk dat jij wel op Kever lijkt want jullie zien er bijna het zelfde uit, even knap en mooi!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, Molly hier. Dus jij vindt dat Kever en ik allebei knappe poezels zijn? Dat is wel heel speciaal dat we zo op elkaar lijken he? We zijn niet precies even oud maar het scheelt niet eens zoveel. Ik ga er zowat van blozen dat jij me een mooie poes vindt hoor, maar dat kun je niet zien omdat ik natuurlijk zwart ben. Ik vind dat jij heel veel op Lucky lijkt, net zoals hij met dat rood en wit. Dus jij vindt borstelen zo af en toe wel eens fijn? Mijn mensen zeggen wel eens dat ze het graag weer zelf zouden doen bij mij maar daar heb ik niet zoveel zin in eigenlijk. Dus dan maar af en toe naar de borstelmevrouw. Het resultaat is dan alleen maar fijn dus daar houden we het dan maar op! Knuffels van ons allemaal namens Molly.

 5. Hoi Molly,
  Dat is dus een nadeel van een mooie dikke jas dat je naar de trimsalon moet.
  Dat je borstelen door je mensen niet fijn meer vindt hoe bestaat het want ik vind dat juist heerlijk. Vrouwtje hoeft maar met de kam op tafel te tikken en ik kom er al aangesneld.

  Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje

  1. Hoi lieve Figo, een dikke jas hebben is heel fijn hoor, zeker in de winter of net zoals nu wanneer het best fris is en hard waait. Je moet alleen wel oppassen dat je met de harde wind niet uit je haren waait hoor en het is inderdaad zo dat je dan ook regelmatig geborsteld moet worden. Kun je me niet eens uitleggen hoe jullie dat aanpakken met borstelen en kammen thuis? Dan zou ik misschien ook eens kunnen overwegen om dat door mijn vrouw te laten doen. Heel misschien denk ik. Mijn mensen zeggen dat het per kat verschillend is als het om borstelen gaat. De ene wil dat wel graag en de andere nu eenmaal niet. En dat het zo ook goed is maar dat wel makkelijker zou zijn als ze het inderdaad zelf thuis zouden kunnen doen. Knuffels van Molly en de rest

 6. Ajoooooo Molly!
  Leootje hier!
  Wat superstoer dat je naar de borstelmefrau gaat!
  Ik zou niet durrefe!
  Onse tante Noga hat ook fan der Britse fagt, se foelde heel anders en se leek op jou Molly en op Keef! Mesgien sijn jullie famielie!
  Dat sou fetkoelkikke sijn seg!
  Wij geefe je heel feel kopjes en fan Tiga ze ekstera dikke BOEMSKOP weeges hij weet wat het is om gekamt te worden.
  Gelukkeg kunne onse tweefoeters dat wel bij hem doen.
  Heel feel liefs fan Leootje en het is ook naames me broers!

  1. Hoi Leootje en je broers, dus bij jullie was ook ooit een poezel met een Britse vacht? En die leek op Molly en Kever? Dat is echt speciaal zeg! dus jullie weten wat het is om gekamd te worden, nu ja Tiga dan toch in ieder geval? dank jullie wel voor de boemskop en we sturen heel veel knuffels en kopjes terug. Hoe leuk zou het wel niet zijn als Kever en Molly familie van elkaar zouden zijn zeg! En misschien dat Noga daar dan ook nog bijhoort? Dat zou helemaal fantastisch zijn natuurlijk. Enne, Molly is niet zo grote held maar naar de borstelmevrouw gaan is wel knap he? Ik Lucky hoef dat zelf niet maar ik vind het dapper van haar! Knuffels van ons allemaal

 7. Heee lieve Molly, wat een goede letters heb je gemaakt, over je haaren, en mijn vrouw roept weer dat we zo op elkaar lijken!, alleen heb jij een damesgezichtje en ik katerwangen, wat dat zijn weet ik niet, ik heb deze wangen altijd gehad en ik find ze prima, maar folgens mijn vrouw heeft het er iets mee te maken dat je pas laat bent geopereerd, nau dat kan best, daar weet ik gelukkig niets meer van!, ik heb presies dezelfde fagt als jij, en mijn mensen kammen me elke dag, en toch heb ik soms nog klitten!, het is een fijne fagt want hij is lekker warm en in de zomer lekker koel, je blijft droog in de regen en met zwartwit zie je er altijd netjes uit, maar ik snap dat als je kammen en borstelen grieselig findt je proobleemen krijgt met zo een fagt, en dan is het goed als je naar iemand toe kan gaan die je helpt, want anders kunnen je haaren pijn gaan doen aan je lijf, Grote Beer die hier froeger woonde is ook een keer naar een borstelmevrouw geweest en hij was helemaal blij met zijn nieuwe haaren!, mijn mensen stonden erbij toen hij gekamd werd en waren helemaal ferbaasd van hoe ze dat kon, en Beer zelf ook!, dus je ferhaal over de borstelmevrouw is heeeel belangrijk lieve Molly, dankjewel ervoor, en ook voor je vrouw en de tips die ze geeft!, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van jullie vriend Kever!!, en ik heb voor jau en Lucky en Moos en Dropje heel veel kouwstikkies neergelegd, voor de konijntjes liggen er kouwstiks, en voor je mensen staat er een sjookoolaadekeek, met kerjes en met slagroom!!, o ja en mijn vrouw fond de footoo van Lucky in het karretje zo leuk!!

  1. Hoi Kevervriend, Molly hier. We lijken echt best veel op elkaar he? Dat vinden mijn mensen ook speciaal. Die bolle katerwangen horen toch ook gewoon bij jou want je bent immers een kater dus dan hoort dat zo. Lucky heeft die bolle wangen niet zo maar Moos dan weer wel. Dus Beer die eerst bij jullie woonde ging ook naar de borstelmevrouw? En die vond daarna ook zijn nieuwe jasje zo fijn? Dat vind ik dus zelf ook. Wat dapper dat jij jezelf door je mensen laat borstelen zeg, dat vind ik maar niks. Eerst vond ik dat niet zo erg maar tegenwoordig wil ik dat heus niet meer. O, Lucky wil ook nog eventjes wat zeggen. Super bedankt voor alle lekkers en we hebben voor jullie extra speciale kauwsticks gekocht en klaargelegd. En voor je mensen zijn er nog meer kersjes, want die vinden ze toch lekker he? Ik geef niks om fruit hoewel ik vanmorgen wel geprobeerd heb een aardbei op te eten maar eerlijk gezegd vond ik er niet zoveel aan. maar goed, je moet wel alles toch een keer proberen vind ik eigenlijk. We hadden ook nieuwe liquid snacks maar die vindt vooral Moos heel lekker. Ook al goed denk ik dan maar. Veel knuffels van ons allemaal en als je hoort tetteren dan zijn wij dat, zodat we dat samen met jou voor vrede kunnen doen. Lucky en de rest

 8. Hoi Molly,
  Wat fijn dat je bij de borstelmevrouw wat hulp krijgt met je vacht!!!
  Het voelt zeker fijn als je vacht weer helemaal goed is!!!
  Gelukkig maar dat er mensen zijn die dat goed voor elkaar krijgen!!!!
  Onze Tica heeft ook altijd klitten in de vacht maar zij vind het heerlijk als vrouw ze eruit haalt!!!
  Dus ze hoeft nog niet naar de borstelmevrouw!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi lieve allemaal, wat dapper dat Tica de klitten er door jullie vrouw zelf uit laat halen. Dan hoeft ze inderdaad niet naar de trimsalon. Maar een pootje hulp kunnen we daar inderdaad zeker wel bij gebruiken, daar is niks mis mee natuurlijk. Zo weet je ook zeker dat je een nette en verzorgde vacht krijgt die super fijn aanvoelt. Veel knuffels van Molly en de rest.

 9. Ha die Molly,

  Wat fijn dat je hulp krijgt bij het verzorgen van je vacht. En helemaal prettig dat je het nog fijn vindt ook. Hier woonde vroeger kater Disney en hij had ook zo’n dikke ondervacht. Hij was ook zwart net als jij, maar hij had wel lange haren omdat hij een pers was. Die trimster was de vrouw van een dierenarts en ze kon het heel goed. Alleen vond onze vrouw het niet zo fijn dat Disney bij het ontklitten altijd een roesje kreeg. Daarom heeft ze een keer een heleboel kammen en tondeuzes en borstels gekocht om het zelf te gaan proberen. En na heeeeel veeeel oefenen lukte dat uiteindelijk gelukkig. Cindel en Jillie zijn wel gewend dat ze af en toe een beurt krijgen of dat er een klitje wordt weggeschoren en ze hoeven zo niet een roesje te krijgen. En Ivar vond het heerlijk om met een zachte borstel geborsteld te worden. Als onze vrouw dat deed liep hij een poos daarna nog achter haar aan. Net alsof hij om nog meer borstelbeurten vroeg.
  Op de foto kunnen wij zien dat je vacht mooi glimt en er keurig uitziet. Jullie liggen gezellig met elkaar in de tuin. Gaat het ook goed met Moos en vindt hij het nog steeds gezellig met jullie?
  Afgelopen week is Ivar over de regenboogbrug gegaan. Hij is bijna 18 jaar geworden en heeft bij ons bijna 6 heerlijke jaren gehad. Wij missen hem, maar misschien geeft onze vrouw een andere oudere poes of kater de mogelijkheid om hier te komen wonen. Natuurlijk alleen als die bij ons past.
  Veel kopjes voor jullie allemaal van Cindel en Jillie en van Ivar vanuit de kattenhemel en veel liefs van onze vrouw.

  1. Lieve mevrouw Marjoke en poezels, als eerste willen we jullie veel sterktekopjes en knuffels sturen omdat Ivar een ster geworden is. Hij was al best op leeftijd natuurlijk maar wat zullen jullie hem missen! Wel fijn dat hij bijna 6 jaar bij jullie heeft mogen wonen natuurlijk. Samen zijn is dan toch het fijnste wat er is.

   Wij liggen hier best vaak samen om eerlijk te zijn en ook Moos begint daar al goed aan te wennen. De laatste weken liggen Moos en ik vaak tegelijk op de bank, dichtbij onze mensen. het is alleen nog altijd wat moeilijk met Dropje maar het komt goed maar heeft gewoon tijd nodig. Ik vind Moos wel oké en hij mij ook geloof ik. Bij Molly lig ik best vaak in de buurt want samen zijn vinden we zeker wel gezellig.

   Wat knap dat Disney uiteindelijk gewoon door jullie vrouw zelf geborsteld kon worden en dat de andere katten dat ook doen. Als langharige kat moet je immers best vaak geborsteld worden want je wilt natuurlijk geen klitten krijgen in je vacht. Ikzelf Lucky heb ze eigenlijk niet maar Molly zegt dat veel klitten pijn doen en dat het niet prettig is. Dus dan is een fijne en verzorgde vacht wel het beste om te hebben.

   We wensen jullie veel sterkte nu Ivar er niet meer is en als jullie vrouw wil, kan ze wel eens een foto sturen van Moos en ik die samen op de bank liggen? Moos kan zichzelf heel goed oprollen, dat vinden wij superknap. Knuffels van Lucky en de rest

 10. Lieve allemaal, we hebben hier wat technisch met de laptop. Er komt zo iemand naar kijken. Morgen stuur ik jullie allemaal nog een antwoord natuurlijk op jullie lieve reacties. Knuffels van Lucky en veel sterktekopjes alvast voor mevrouw Marjoke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *