Kever heeft een mening over groeien en bloeien

Ook al is er niet zo vaak zon en veeeeeels te veel reegen, mijn tuin weet dat het zomer is, alles is aan het groeien en het bloeien, en ik groei en bloei vanzelf mee, want ik hau van mijn tuin en ook van de zomer, fooral als het warm is met lekker veel zon.

Tuin

Mijn tuin is nau helemaal groen, oferal staan planten en bloemen, mijn gras groeit weer keihard en elke week knipt mijn vrouw het een beetje korter met een spesjale schaar, ik zit er bij en kijk wat ze doet, af en toe krijg ik een ekstra sappige grasspriet van haar en die knabbel ik op, de allerlangste grassprieten laat ze staan, want die zijn voor mij om mee te spelen, mijn mensen beweegen zo een spriet over het gras en ik ren er achter aan, net zo lang tot ik hem gefangen heb, en dan eet ik hem op!

In mijn gras liggen allemaal kleine beebie-peertjes en beebie-appels, mijn vrouw legde me uit dat er altijd teveel frugten aan de boom zitten, ze kunnen niet allemaal groot worden want dat past niet aan de tak, dus sommigen fallen van de boom af foordat ze rijp zijn, en rijp beteekent dat mensen ze kunnen eeten, misschien katten ook wel hoor, dat weet ik eigenlijk niet, maar ik weet wel dat ik ze niet lust.

Als ik in mijn gras lig zie ik allemaal kleine insektjes lopen en kruipen, sommigen dragen iets op hun rug, misschien hun eeten?, ze hebben hun eigen leefen waar ik niet veel van begrijp, maar ik kan zien dat ze het heel druk hebben, net als de vogels die foorbij fliegen, de groene vogels zijn altijd maar aan het kletsen, en ik antwoord, zij geefen mij weer antwoord, en ik tetter terug, mijn mensen moeten er om lachen maar ik find het biesonder dat ik met vogels kan praten.

Buiten

Soms reegent het een klein beetje, ik blijf gewoon buiten, dat scheelt me weer met wassen, Daar doe jij niet echt aan, hè Keef?! roept mijn vrouw nu, en inderdaad, ik find het niet altijd noodig, waar zau ik nau fies van kunnen worden?, folgens mijn vrouw zitten mijn voeten vaak onder de aarde, maar schone aarde is toch niet fies?

Meestal zijn Mikkie en Pokon bij de buren in de tuin, Mikkie ligt lekker te slapen en Pokon is aan het rommelen, we krijgen met zijn drietjes een kouwstik, en daarna ga ik op mijn liefelingsplek in het gras liggen, die is onder de peertjesboom en met mijn hoofd op een aud stuk haut van een andere boom, ik kan zo bijna mijn hele tuin zien en ben ook in de buurt van Mikkie en Pokon, dus ik kan opletten dat Pokon niet over het gaaas klimt.

Mijn andere liefelingsplek is de stoel van Oscar, als ik daarop lig denk ik aan hem en aan het feest dat we hebben gefierd, soms zie ik Loes- en Brammievlinders foorbij fliegen en zwaai ik, zo zit mijn tuin vol herinneringen en dat find ik mooi, ik lig ook graag bij de grafjes van Pop, Beer Mol, Billy en Bolle, en daar denk ik na over het leefen, dat alles foorbij gaat maar toch ook weer niet, want de sterren blijfen leefen in je hoofd en in je hart, en al zijn ze niet meer bij ons hier op aarde, we kunnen ze nog steeds foelen, en ik denk dat de sterren het ook foelen als wij aan ze denken.

En ik weet dat het leefen net als mijn tuin is, dat er uit iets heeeeeel kleins iets heel moois kan groeien, dat niets ferloren gaat en dat alles steeds opnieuw begint, terwijl het de spooren van het ferleeden in zich meedraagt.

***

Ik stuur zachte kopjes naar iedereen die iemand mist, ik zwaai naar alle sterren en ik BLIJF tetteren voor vreede!!

50 thoughts on “Kever heeft een mening over groeien en bloeien

 1. Hajooooooooooo poomsie.

  Insekkies sijn eggiewaar ooferheerluk poomsie. En se kraake ook so leuk hihihihihi.
  Ikke hat laas een naguiltje te pakke. Die plukte ik fan me ballekon af. Eers floog ie. En toen kweeg ik um te pakke. Brag um naar binne en liet um vrij!! Hihihihihi. Pak me manmeneer(HIJ WEER!!!) af en gooite um naar buite!!! 😾
  So meen!! MIJ snekkie!!!
  Poomsie, er komp so een uuber en die bweng uwes naar de smekkie. Uwes mag bestelle wat uwes wil!!! Pootjes 🐾🐾

  1. Heeeee lieve grotejongenszwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!, zeggie nau?, kan je insektjes ook eeten?, maar ze zijn zoooo klein, dat proef je toch helemaal niet?, find je dat ik het ook een keer moet prooberen?, o en nagtuiltjes… mijn vrouw is voor bijna geen enkel dier bang maar wel voor nagtuiltjes, die find ze zoooo grieselig!, Popje die hier froeger woonde at ze altijd op, maar fond dat ze een beetje droog en saai smaakten, maar TOCH is het niet eerlijk dat je manmeneer je uiltje heeft weggegooid!!!, zooo heee dat is gaaf, met een uuber, maar je gaat toch wel mee?, dat is veeel gezelliger, en dan trakteer ik jau!, ik kom je zo ophalen!!, heeeeeeeel veel ekstra lieve kopjes voor jau en je mensen, ze zijn van je poomsie, en sta je klaar voor de smekkies?!

 2. Oh Kever wat fijn dat je zo’n grote een mooie tuin hebt. Dat er ook een appel en perenboom in staan. Jaren geleden stond er in de tuin van mijn vrouwtje een pruimenboom maar die is er nu uit. Er kwamen steeds wespennesten en dat was niet zo leuk. Ook stond er een kersenboom waar ze zelf nooit kersen van had omdat de vogels die altijd opaten. Ook gaven de gevallen kersen altijd vieze vlekken op de terrastegels. Die bomen zijn er nu uit gehaald en er zijn nu struiken in geplaatst.
  Ik geloof niet dat ik insecten lust. Misschien moet ik het eens proberen.
  Knuffels van mijn vrouwtje en een kopje van Figo🐈‍⬛

  1. Heee lieve vriend Figo, mijn tuin is groter dan ons huis, grappig hè?! in de lente en de zomer ben ik de hele dag in mijn tuin, ik tetter wel steeds naar mijn mensen hoor, want ik find het het leukste als zij ook buiten zitten, en mijn vrouw zegt dat de fruitboompjes klein zijn, het zijn miniboompjes, en ze geefen ook kleine frugtjes, maar wel een heeeeleboel!, o en met wepsen moet je oppassen, ze steeken!, en gelukkig dat jij ook geen insekten lust, ik wist eigenlijk helemaal niet dat je zo kon eeten…, geniet maar lekker in je tuin van het mooie weer, met je vrouwtje erbij, want SAMEN is alles gezelliger toch?!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes vN Kever!!!, en ik heb likwit snekkies op een schooteltje gedaan, je kan het zo oplikken!!

 3. Ik tetter met je mee Kever..

  Ik denk dat alles wat je tussen je oortjes blijft herinneren, dat is er nog gewoon. Mensen zien het niet meer, maar soms, als ik heel stil zit, zie ik ineens iets en dan denk ik ja, die was er vroeger ook…

  Koppie koppiee…

  1. Heeeee lieve Spotje, wat gaaf dat je er bent, en helemaal top dat je meetettert!, o je zegt het presies goed, van dat als het tussen je oortjes zit het er ook nog is, toen ik hier net kwam wonen zag ik Bolle soms ineens ergens, maar mijn mensen zagen hem niet, en nu zie ik iedereen soms efentjes in huis of in de tuin, ik find dat mooi, zo blijfen ze toch bij ons!, dankjewel voor je mooie letters lieve Spotje, en heeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!, ik heb snekkies voor je gestrooid in je huis!!

 4. Goedemorgen Tuinkever, heerlijk hè die 🌞. En wat heb je weer schitterende filosofische letters 📝geschreven. Van die beebie-vruchtjes moet je ook helemaal niet eten; ze zijn vies én je krijgt er diarree van. Ik lust helemaal geen vruchtjes. Gelukkig zijn vruchtjes en fruitjes héél ongezond zodat je ze ook niet hóeft te eten.
  Je bent een filosoof Kever. Dat alles voorbijgaat maar nooit echt weg gaat, dat heb je mooi beschreven. Zo is het al heb ik niet altijd het geduld om de zaken op die manier te bekijken.
  Sam zegt dat ze die blauwe vogeltjes ook wel kent. Een enkele keer zit er zo’n wolk van die blauwtjes in de boom bij onze tuin.
  Pom geniet ook van de warmte. Ze ligt graag in het gras en roept me als ze iets wil eten. Soms zwerft er een duif om haar heen. Soms probeert ze m te vangen en soms kan het haar niet schelen dat hij daar is.
  Doe je de groeten van ons aan je mensen Keveretti?
  Voor jou en je vrienden staat er Spa blauw onder je lievelingsstoel en er liggen hamburgertjes in een grote schaal. 🍔 🍔 🍔

  Groet van ons; Kim en Sam en Pom.
  ☕ ☕ ☕

  1. Lieve mevrouw Kim, Sam en Pom, van mij mag de zon er altijd zijn!, dat zau ik heel graag willen want dan foelt alles veel frolijker aan, en ik word helemaal warm en zacht en ik kan goed nadenken over van alles, o en gelukkig dat ik weet dat ik frugtjes en fruitjes niet hoef te eeten omdat ze ongezond zijn, want ik lust ze allemaal niet!, soms snuffel ik er efentjes aan maar ik find het nooit lekker ruiken, wat goed dat Pom heeft ontdekt dat ze u kan roepen als ze honger heeft, dat is heel handig, ik weet er alles van!, en lust Sam nau haar poeder voor haar niertjes?, die vogels zijn altijd met een heleboel, ik find ze gezellig, en ik zau zo graag zo een mooie veer willen finden, maar er ligt er nooit eentje, jammer hoor!, dankuwel voor de spa blouw en de hamburgertjes, ik ga ze deelen met Mikkie en Pokon, en ik stuur jullie drietjes heeeeeeel veel lieve kopjes!!, en mijn mensen sturen veel groetjes, ik heb voor Sam en Pom zelf brokjes gebakken in mijn tuinofentje, ze zijn goed voor de niertjes maar TOCH lekker, en voor u staat er een schaal zelfgebakken stroopwaafels!!

   1. Dank je wel voor de nierbrokjes Kever.
    Het poeder is voor Sam geen probleem. Ik strooi het over haar eten en ze eet alles op.

    1. O gelukkig maar dat Sam het poeder gewoon eet, en gelukkig dat ze mijn brokjes lust, zelfgemaakt is altijd lekkerder!!

 5. Hoi Kever,

  Weet niet of het fijn is om buiten te zijn want ik kom zelf nooit buiten ook niet op een balkon, maar als ik het zo lees dan is het wel enorm genieten om buiten te kunnen zijn.
  Zou ook geen appeltjes of zo lusten hoor, brrr veel te gezond denk ik. Hihihi.
  Geef mij maar een lekkere sneck of brokje veel beter.
  Speciaal voor jou, Mikky en Pokon heb ik heel veel lekkere sneckkies op de stoel van Oscar gelegd, voor je mensen heb ik Ranja met appeltaart en heel veel slagrom in de keuken klaarstaan.
  Geniet er van samen!

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, ik moest toen ik hier net woonde heeeeeel erg wennen aan mijn tuin, dat heeft wel een paar maanden geduurd, mijn mensen hadden gaaas neergezet en elke week mocht ik een klein stukje ferder, maar nu find ik het zoooo fijn!, ik denk dat appeltjes en peertjes meer menseneeten is, of misschien voor konijntjes?!, en je mag altijd een keer naar mijn tuin komen hoor Tommy, dan laat ik je alles zien!!, dankjewel voor de snekkies op de stoel van Oscar, Mikkie en Pokon staan al klaar om te smullen, en mijn mensen zeggen dat de taart en de ranja heerlijk zijn!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb voor jau een berg snekkies naast je mandje gelegd, en voor je mensen staan er slagroomsoesen en liemoonaade!!

   1. Hoi Kever,

    Het lijkt mij heel leuk om eens naar je tuin te komen, maar ook spannend.
    Maar weet dat ik bij jou in goede handen ben.

    Dank je wel voor deberg met sneckkies, jammie! Jammie!
    En mijn mensen zeggen dank je wel voor de liemonaade en de slagroomsoezen, ze zijn super lekker!

    Pootje van Tommy!

    1. Ik snap dat je het spannend findt lieve Tommy, maar ik let heel goed op je, en mijn tuin is helemaal feilig, want anders zau ik er ook niet mogen komen!, en we doen gewoon heel foorsichtig, ik doe nooit gefaarlijke dingen, folgens mijn vrouw lig ik fooral in mijn gras…🙀, en gelukkig dat alles lekker was!!, heeeeeeel veel kopjes van mij!!

 6. Wat schrijf je toch heerlijk, er ging nij mij een luikje naar vroeger open … naar onbezorgde zomers met (altijd?) mooi weer.
  Ik heb vorige week heel veel onkruid weggehaald (waarom eten slakken dat niet) en vanochtend nieuwe plantjes geplant.
  Eromheen cacaodoppen (hopelijk blijven de slakken dan weg), het ruikt nu naar chocola in de tuin 🤣😋
  Knuffelzzz van onzzz 😘

  1. Lieve mevrouw Sandra, Roos en Binky, dankuwel voor het kompliement, als ik in mijn tuin zit krijg ik altijd vanzelf allemaal ideejen, zeker als er zon is!, wat fijn dat uw tuin er weer mooi uitziet en ook nog lekker ruikt!, en hier zijn ook veel slakken maar mijn vrouw laat ze maar zitten zegt ze, ze heeft van alles geprobeerd, dus nau koopt ze planten die slakken niet lusten, want soms waren plantjes in één dag helemaal opgefrooten, nau ja!!, ik stuur jullie drietjes heeeeeeel veel lieve koppjes, en ik heb voor Roos en Binky een roomige fismoes gemaakt, en voor u staat er framboosjessorbetijs (de framboosjes komen uit mijn tuin!) met aarbeitjes en framboosjes erom heen, en gerapste witte sjookoolaa er overneen!!

   1. We gaan het zien met de 🐌
    Niet te hopen dat er morgen niets meer staat 😫🐌😋
    Lekker toetje zeg, vers fruit is wel heel erg lekker.
    De vismoes ging erin als, ja als wat eigenlijk?? Nou ja, mega multi lekker dus, dank je wel 😘
    Tot volgende week 👋👋

    1. Misschien krijgt u nau sjookoolaadeslakken 🙀…fijn dat het toetje lekker was, er zitten nau allemaal framboosjes aan mijn plant, wel tot in de winter!, en mijn fismoes is ekstra roomig omdat ik heeeeeel lang roer en klop!, heeeeeeel veel knuffies van mij!!

 7. Lieve Kever,

  wat zeg je dat weer mooi. Een tuin vol herinneringen! Waar verleden en heden elkaar vinden in en rondom jouw mooie, groene gras. Waar Bolle zijn landgoed voor altijd blijft groeien en bloeien omdat jij zo goed voor je tuin zorgt. Hoe mooi is dat? En hoe moeilijk het soms ook is, leven gaat altijd door. Leven staat altijd weer op om via een nieuwe weg verder te gaan.
  Zo blijven Oscar, Loes, Brammievlinder en alle andere lieverds voor altijd voortleven in ons hart en loopt Oopa de polonaise van voor naar achter en van links naar rechts. Dan kan hij niets vergeten en dat is juist voor Oopa een teken van leven.
  Net als jouw prachtige tuin. Alles groeit en bloeit en heeft zijn eigen herinnering.
  Dat is prachtig Kever en Zusje en ik zijn heel blij dat je zo goed zorgt voor al die mooie herinneringen maar dat je ook de toekomst niet vergeet.
  Want om te groeien en bloeien hebben we pokon nodig en laat dat nou net een van je jonge tuinvriendjes zijn.
  Lieve Kever dank je wel en ik wens jou, je lieve mensen, Mikkie, Pokon en Oma heel veel zon om mooie, nieuwe herinneringen te laten bloeien.

  Lieve knuffels van mevrouw Loes en Zusje

  1. Lieve mevrouw Loes en Zusje, dankuwel voor uw mooie letters, en het is helemaal waar dat mijn tuin vol is met herinneringen, dat find ik zo biesonder, en soms lijkt het net alsof ik in de nacht een pooloonesse hoor, zauden dat de sterren zijn, met Oopa foorop?, dat kan best natuurlijk!, ik denk dat de sterren ons willen laten weeten dat ze er nog zijn, en dat ze ons zien en aan ons denken, net als dat wij aan de sterren denken, en zo zijn we toch nog SAMEN, ook al is het heel anders dan het was, en dat is moeilijk, want we missen de sterren van toen ze nog hier waren en nog geen ster waren, dat we met ze konden knuffelen en rennen en speelen, mijn vrouw zegt vaak Je knippert met je oogen en het is al weer foorbij, en daarom moeten we goed opletten en genieten als het kan!, ik doe mijn best om goed voor mijn tuin te zorgen mevrouw Loes, ik hoop dat Bolle dat ziet, en ik hau de herinneringen leefend, net als de plantjes en de bloempjes en de frugtjes, want alles heeft liefde noodig om te groeien, en een beetje Pokon!!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie tweetjes en natuurlijk ook voor Oopa ⭐️ en Loes 🌟!!

   1. O, en dat was ik fergeeten, maar mijn mensen en Mikkie en Pokon sturen ook veel lieve groetjes en kopjes, alleen kam Pokon soms ineens efentjes bijten, nau ja!!

 8. Ha die Kever,

  Wat vertel jij weer een gezellig tuinverhaal over alles wat leeft en groeit en bloeit en over al jouw herinneringen. Wat geweldig dat jij zo geniet in je tuin. En weet je wat zo grappig is: bij het vorige huis van onze vrouw waren de voor- en achtertuin samen ook veel groter dan het hele huis. Wij hebben er natuurlijk nooit gewoond want wij kennen alleen het huis van nu, maar onze vrouw heeft er nog wel foto’s van. Wij vinden het hier een leuk huis, want het heeft ook een trap en daar zitten of lopen wij graag op.
  Wat lief dat jij iedereen die iemand mist kopjes stuurt. Wij missen Ivar, want hij is afgelopen week over de regenboogbrug gegaan. Behalve zijn nieren had hij ook last van zijn darmen. Hij is bijna 18 jaar (of misschien wel ouder geworden). Het was een echte kletskat, dus het is nu wel wat stiller in huis. Maar onze vrouw zegt, dat er nu misschien wel weer plaats is voor een andere oudere kater om hier te komen wonen, tenminste als hij bij ons past. Maar voorlopig wacht ze daar nog even mee.
  Lieve Kever, wij wensen je nog heel veel fijne en rustige tuindagen toe. Heel veel zachte kopjes van Cindel en Jillie en van Ivar vanuit de kattenhemel en veel liefs van onze vrouw.

  1. O lieve mevrouw Marjoke, Cindel en Jillie, wat zegt u nau?, is Ivar een ster geworden?, o dat find ik ferdrietig!!, dan stuur ik jullie ekstraveel zachte lieve kopjes, en ik zwaai fanafond naar Ivar, hij heeft vast Fenneke alweer gezien, en hij is weer helemaal gezond en blij, maar jullie missen hem natuurlijk, want hij was zo een gezellige lieve katerman in roodwit, en hij heeft een fantastiese tijd bij jullie gehad, hij was zo blij dat hij een eigen huis en famielie had dat hij altijd bang was als u weg ging, dan dacht hij dat u niet meer terug kwam, en hij fond het juist zo fijn met u en zijn zussen!, o en ik mis Ivar ook!, hij stuurde soms letters en dat fond ik altijd gezellig, gelukkig heeft u nog de mooie footoos die er van Ivar zijn gemaakt, en een hart vol met lieve herinneringen, het zijn herinneringen van liefde en die liefde blijft altijd, want liefde kan nooit ferlooren gaan, Ivar is zeker weeten met open pootjes ontvangen door Loes, Moeder van alle Sterren, en hij is rondgeleid en heeft iedereen ontmoet, net zoals wij hier op aarde SAMEN zijn zijn de sterren ook SAMEN, gelukkig maar, ik denk heeeeeeel veel aan jullie en aan lieve Ivar, en als het donker is zie ik hem fanuit mijn tuin aan de sterrenhemel staan en zwaai, en ik stuur jullie drietjes nu veel liefs van mijn mensen, en ik doe er hele zachte wrijfkopjes bij, ze zijn van Kever.

   1. Dank je wel, Kever. Gelukkig hebben wij inderdaad een prachtig fotoboek van hem.
    Kopjes terug van Cindel en Jillie.

    1. Me frauw gaa reedeluk. Se hep beina alle onnersoeke agger haar rug en dan wag een oopewaasie. En dan ook nog wat stwaalingen en so. We blijffe oppetemissies want hut siet er uit datte se op haar tijt was 😄😄

     1. Jullie ook heel veel sterkte gewenst voor de komende tijd!

  2. Dag Marjoke&Cats, hier is mevrouw Oscar. Veel sterkte met het heengaan van Ivar. 18 jaar is een mooie leeftijd, maar is altijd verdrietig een kat te moeten missen. Veel sterkte hoor ! 😻❤️

   1. Bedankt mevrouw Oscar. Ivar heeft bijna 6 jaar bij mij mogen wonen. Hij laat echt een leegte achter. Het was een echte lieverd.

 9. Hoi lieve Kever,
  Heerlijk hé om lekker in de tuin rond te hangen.
  En zo gezellig als Pokon en Mikkie er ook zijn!!!
  Wij hebben vandaag samen met onze vrouw in de tuin gewerkt……nou ja zij deed het werk en wij keken of het goed ging 😹😹
  Ze was aarde aan het omspitten en wij zagen hele lange wormen door de aarde kronkelen. Wij tikten er met een poot aan en hup ze gingen alle kanten op 😹😹😹
  Nu zijn we aan het uitrusten van al dat harde werk!!!!

  En we blijven mee tetteren en tokkelen voor vrede!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. Lieve allemaal, helpen jullie ook zo goed in de tuin?, want opletten of alles goed gaat is het allerbelangrijkste en allerferantwoordelijkste werk!, zonder ons zauden onze vrouwen alles faut doen, en dan heb je probleemen, gelukkig maar dat wij er zijn!, o en die lange dunne roose wormen zijn keispannend!, ik tik ze ook altijd efentjes aan en zomaar ineens zitten ze dan weer onder de grond, ik find het echt heel biesonder!, Popje die hier froeger woonde nam ze altijd mee voor mijn mensen, als kadootje, maar dat durf ik niet zo goed…!, lieve Moby, Dopey, Izzy, Tica, Belle, Dotje en Pippie, mevrouw Ceciel en natuurlijk ⭐️ Panda, ik stuur jullie hele zachte knuffels terug, en dankjulliewel dat jullie altijd meetetteren en tokkelen, op een dag is er vreede, dat MOET gewoon!!

 10. Dag lieve Kever, hier is Mefrouw Oscar. Wat heb je weer eeen mooie blog geschreven over je leefe in de tuin. Die stoel van Oscar blijft echt staan he ?! Ik weet zeker dat Oscar het ziet als jij op de stoel ligt. Nu is het een stoel van jullie saame !
  Jij denkt goed over het leefe na en bent ook fielosoofies Keef, en je eindigd de blog met gefoelige letters. 😻❤️

  1. Lieve mefrouw Oscar, jazeker blijft de stoel van Oscar staan, alle herinneringen mogen net zo lang blijfen tot ze helemaal kapoo zijn en er plantjes overheen groeien, en dat duurt jaaaaren hoor!, o en wat zegt u het mooi, dat de stoel nau van Oscar en mij Saame is, maar ook van u erbij, want u en Oscar hooren voor altijd bij elkaar!, als ik in mijn tuin ben en ik zie de natuur word ik altijd fieseloo…fooliesoo…fieloosoofies, en dan denk ik aan al mijn vrienden, hier op aarde en over de Brug, want vrienden ben je voor altijd!, dankuwel voor uw lieve letters mefrouw Oscar, ik stuur u heeeeeel veel hele zachte kopjes, ze zijn van Keef!!

 11. Hee lieve Kever, wat heb je dat weer allemaal prachtig gemauwd in deze blog, ik ben er gewoon even helemaal stil van…

  Zelf heb ik gras in een potje, dat heeft m’n personeel speciaal voor mij gekocht en in de tuin gezet. Maar ik vind het veel leuker om in ’t weiland door het gras te rennen, dat staat nou al zó hoog dat niemand m’n antenne meer kan zien, zelfs ik niet…

  Vlinders heb ik nog niet veel gezien, maar ik denk dat Brammie en alle anderen zóveel tuinen in en uit moeten dat ze nog niet bij mij langs hebben kunnen komen. Maar als ze in het donker weer een ster geworden zijn dan zwaai ik altijd naar ze, en iedereen knipoogt dan naar me terug.

  Nou Kever, ik wens je heel veel plezier in je mooie tuin en hou die Grote Knoeperds in dat hoekje goed in de gaten, Japie en ik komen zo snel mogelijk langs!

  Stevige poot en heel veel kopjes, er staan lekkere liquid leverworstsnekkies op ’t aanrecht voor je, genier er van!

  Joep.

  1. Heeee lieve vriend Joep, wat gaaf dat je er bent!, dankjewel voor je kompliement, ik word altijd een beetje nadenkerig in mijn tuin, folgens mijn vrouw lig ik fooral te liggen maar dat is dus niet waar: ik ben aan het denken!, en zo een grasje in een pot krijg ik ook wel eens, heerlijk is dat!, mag ik een keer mee met jau naar je weiland?, want ik find gras helemaal top, en heel hoog gras lijkt me fantasties!, vlinders zijn er nog niet zoveel maar soms zie ik er toch eentje, o en wat zeg je het mooi… dat vlinders in het donker weer sterren worden, ja zo is het!, en ze zien ons ook, denk ik, net zoals dat wij de sterren zien, gelukkig maar!, en ik let heeeeeel goed op de Grote Knoeperds, ik heb er forig jaar wel zes keer eentje gefangen en meegebracht, maar ik geef ze dit jaar aan Tiga, want mijn mensen doen er toch niets mee, als jij en Japie er zijn gaan we meteen op zoek, ik ferheug me er op!, ooo en likwid snekkies… die lust ik, dankjewel!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb vijf kouwstiks voor je uitgepakt en neergelegd!, ze zijn van Kever!!

   1. O en ik heb ook ferwe ketnippies in mijn tuin!, ik doe er niets mee want ik ben er bang voor, maar mijn vrouw geeft het weleens aan Mikkie op het schuurtje en hij trekt het zó uit haar handen!, dus als jij en Japie er zijn gaan we efen kijken bij de ketnippies toch?!

    1. Ik bedoelde FERSE natuurlijk… niet ferwe, want dat is helemaal niets!!

 12. LievePepeoom Super Kever + wat een mooie letters heeft u gemaaksse. Mijn mensen zeggen alsijt wat met liefde in je hart zit blijft voor altijd . En dat is helemaal waar. Ik zie flinders en dan weet ik dat ze ons komen begroeten , in de avond de sterren die naar ons kijken en ik zwaai en tetter altijd naar ze. Als het regent en soms is dat heel veel in 1 keer dan weet ik dat Oopa Floris pinkelsse. En als de zon sjijnsse voel ik eksja warmsse en dan weet ik alle sterren stuursse ze naar ons. Ze kunsse het niet alsijt maar furgeetjes doen ze ons en wij hun nooit.
  Ik heb fandaag het zonnetjes buffet gemaakt met fissies flees saus sjagjoom de hartjes koekjes van Tante Jafita en een miljoen kauwssestikkies die staan in de tunnel.
  En voor u mensen fjuit salaasse en natuurlijk sjaramelse taart , maar mijn frouw segt waarom ik er nooit geen sjagjoom op doesse? Sttt dat is en blijft ons geheimsse. Van ons allemaal en van mij de allergjootste koes. En van Tante Jafita een dikke kus op uwes foorsehoofd.

  1. Heeee daar is mijn allerliefste Faalentino, mijn Pepekind waar ik altijd zo heeeeeeel erg trots op ben!!, je mensen hebben helemaal gelijk, wat met liefde in je hart zit blijft daar altijd, en dat find ik mooi, zo blijfen de sterren toch dicht bij ons, en oferdag fliegen ze met hun mooie kleurtjes als vlinder foorbij, en Oopa pinkelt gewoon nog steeds, alleen wel heeeeeel veel!, van mij mogen er meer warme zonnestraalen van je Ooma Loes komen!, en we fergeeten de sterren zeker weeten niet, en ik zie ze elke afond naar ons twinkelen, en dan zwaai ik naar ze, lieve Faalentino, hoe is het met jullie tuin?, zal ik ketnippies sturen voor jullie tuin?, maar eerst ga ik smullen van het zonnetjesbuufet, zooo heee wat een boel lekkers!, Pokon en Mikkie staan al klaar dus ik ga snel meesmullen, en de hartjeskoekjes bewaar ik!, mijn vrouw zit alweer aan de sjaraamel…zucht… gelukkig weet ze niets van de slagroom!, en mijn man had nau net zo een zin in ferse frugten, dus hij was helemaal blij met de salaaade!, ik stuur jullie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Pepeoom natuurlijk, en ik heb allemaal flees gebarbekjoet, met lekkere maajoonesse erbij, en er zijn ook marsjmelloos om op de barbekjoe te doen, en voor jullie mensen staat er een grote schaal moosartkoegeln, en voor je tante Jafita staan er roode roosjes!, en ik geef jullie allemaal een heeeele grote knuffel!!!, en ik blijf aan Givencio denken, dat hij weer goed kan loopen!!

   1. Pepeoom we sitsse nog te wagjtes tot ze aan de tuin gaan beginsse, en Givencio gaat heel goed zelfs het lopen dus we wij zijn en blijven positief. En natuurlijk tetteren wij foor Freede en geven nooit op.

 13. O wat geweldig van Givencio!!!, en op een dag rennen jullie met zijn allen door de tuin!, en fijn dat jullie meetetteren!, heeeeeeel veel dikke koesen van mij!!

 14. Mij liefe mooie Keverkuiken, wat zegt je vrouw nu weer? was jij je niet? Misschien moet ik weer een zacht hapje doen want ik vind jou altijd kei schoon en mooi en knap. Je vacht is altijd schoon en je mooie voetjes ook. Ik vind jou heel dapper dat jij van die mooie grote grassprieten kan fange. Soms doe ik dat ook als niemand kijkt want meisjes zijn anders. En ik heb net als jij ook beestjes in de tuin waar ik niks van snap en dat hoeft ook niet. Oh liefe Kever wat is er veel te veel reegen gekome uit de wolken. Ik vind er niks aan en ik ben niet zo dapper als jij dat je gewoon de druppels op je vacht laat vallen. Ik vind het maar eng. Ik geef je heel veel zachte liefe neusjes en voor je vrouw een zachte hap!

  1. Muisje, mijn muisje!!!, lief klein slim mooi dapper Milamuisje, wat gaaf dat je er bent!!, en gelukkig dat jij mijn vrouw een beetje onder kontroole haudt, dat ze niet allemaal dingen zegt die niet waar zijn!, ik was me presies goed genoeg en zie er altijd keurig uit, want ik weet toch dat jij daar op let?, en ik find het keibiesonder dat jij ook van die lange sprieten fangt, jij durft zoooooveel, ik find dat echt fantasties!, heb jij ook zoveel reegen gehad?, hier is het fandaag ook weer aan het reegenen, maar nau echt heel hard, dan blijf ik ook binnen hoor!, ik heb wel een paar keer buiten gekeken, maar er is niets aan, je ziet en foelt en hoort alleen maar waater, niks aan, dus nu ga ik maar lekker droomen dat ik met jau in het zonnetje lig, netjes hoor!!, en dat we lekkere snekkies eeten, ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeel veel knuffels en voor jau zachte kopjes en likjes, en als je haaren door de war gaan doe ik ze weer netjes, en mijn vrouw zegt dat ze zich altijd ferheugt op jauw hapjes, omdat je zo een liefe damespoes bent, en dat is helemaal waar!!!, ❤️❤️ van je kuikentje!!

 15. Liefe Keeeeeeeeeeeeeef wat een fijne letters heb je gesgreefe en wat een fijne tuin heb je toch!
  Jij kan ook met foguls praate he, Tiga die roept ook wel eens wat naar de duife en de meewe.
  Meestal is het niet so netjes wat Tiga roept hihi maar die is dan ook een egte Haagenees.
  Wij geniete nou ook op het andere balkon maar aleen als de son sgijn.
  Nou is der reege en we sijn binne en we wachte tot de reege weer foorbij is.
  De tweefoeters segge het is goet foor de plantjes.
  Nou. Ik fint, son is goet foor onse fagtjes!
  Liefe Keef, wij stuure je heel feel snoepies, perresies die snoepies die je graag lust en foor je tweefoeters hebbe we haagse hoppies derbij gedaan.
  Je moet se niet omwissele hoor!
  Liefs fan Leootje!

  1. Leeeeooooootje, lieve vriend!!!!!, dankjewel voor de kompliementen, het is eerlijk waar best veel werk zo een tuin en ik heb er in moeten groeien, toen ik hier kwam wonen wist ik niets van tuinieren af, maar ik ben nau al best een hele tijd tuinKever, mijn vrouw denkt weleens dat zij het meeste werk doet, maar dat is natuurlijk niet waar, en dat weet ze best!, komen jullie gouw langs in mijn tuin?, als Oopa niet pinkelt?, ik find zon ook veeeeeel fijner!, dankjewel voor alle snoepies, Mikkie en Pokon staan al te dribbelen en sturen kopjes, en mijn mensen zitten te smakken met de hopjes, er komt zometeen een duif bij jullie nieuwe balkon dus let efentjes op Simon en Tiga!, want die duif brengt een mand fol met cosma snekkies voor jullie fiertjes, en amsterdamse krooketjes voor jullie tweefoeters!, heeeeeel veel lieve kopjes voor jullie allemaal van je vriend tuinKever!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *