Minnie ofer warm worden

warmHet wordt nou weer kouder buiten. Dat merk ik aan mijn vagt. Die wordt dikker waardoor ikke nu een warme jas draag. Ook buiten zie ik het. Steeds minder zon en steeds meer nat en woei.

Tsjil

Maar er is ook nog iets anders. Want ik lig nu weer vaker in mijn mandje op de bank. Dat is lekker warm. Fooral als ik me lekker op krul is dat fijn warm. En je kan ook lekker tsjil met je koppie op het randje liggen. Zo kan ik alles goed in de gaten houden. Nou doe ik dat eigenlijk altijd wel. Of dat nou met een oog open is of met oortjes op scherp. Ikke ben tog ook waakkat en die taak neem ikke heel seriejeus.
warmNou kan ik natuurlijk niet de hele dag alles in de gaate houden. Als we laater in de aafond naar de groote mand gaan dan zet ik mijn oortjes uit en blijfe allebei mijn oogjes dicht. Dan kan ik een paar uurtjes ff diep slaape. Het gerucht gaat dat ikke dan ook snurk. Een lief poezesnurkje zegt Frau. Zelf zeg ik dat een dame niet snurkt en als er geen bewijs is nou miauw dan is het niet zo.
Omdat het dus kouder is lig ik niet feel meer op het wasrek. Alleen als de zon schijnt dan lig ik daar nog. Maar in de nagt als het kouder is dan lig ik nou liefer op de groote mand. Ikke lig meestal lekker warm tegen de benen aan. Soms ook wel tegen de buik. Maar als je dit thuis wilt uitprobeere dan miauw ik je wel eefe een waarschuwing. Want als je mens zelf diep slaapt dan kan die gaan beweege. En dan kan je er dus ineens onder koome te liggen. En als je mens net als de mijne niet bepaald zo licht als een feertje is dan kan je dus zomaar een plat poesje worden lol.

Kachel

Miauw! Ikke moest net eefe een kussen ontwijken. Frau vond mijn opmerking van net niet zo leuk geloof ik. Maar goed. Ikke dwaal af. Waar was ik gebleefe met miauwen oofer warmte. Oh ja op de groote mand. Naast naast je mens liggen kan je als je dat durft ook onder de deekens of onder het dekbed gaan liggen. Daar ligt het nog warmer. Je kan dan kiezen om helemaal onder de deekens te gaan liggen. Of met je koppie er nog net boofe warmuit. Let wel op dat als je helemaal onder de deekens gaat liggen. Want als je mens een scheet laat nou pfoe dan moet je snel weg zien te vlugten. Miauw wat een lucht is dat zeg.
Nu hoor ik jullie miauwen, nou Minnie alsof jouw sgeetjes zo lekker ruiken. Eh ja, de mijne ruiken naar lekkere brokjes. Ik zou het zo als parfum willen. Maar eefe sonder gekheid. Verder met de warme plekjes. Want de allerbeste plek die ook de allerwarmste is is namelijk bij de kachel. Dat kan een warme plaat zijn en ik denk dat de meeste diertjes dat in hun huis hebben. In ons huis is een kachel die in de grond zit. En die blaast warme lucht vanuit de grond omhoog. Daarnaast staat een zachte kist. Nou je snapt dus wel dat ik als de kachel aan staat eggies waar de hele tijd op die kist lig. Zodat de warme lucht lekker op mijn koppie en mijn snorhaartjes blaast. Dan duurt het niet lang foordat ik heerlijk lig te dommelen. Maar zoals ik al eerder mauwde, wel met oortjes open.

Ikke ben wel benieuwd wat jullie doen om warm te worden. Miauw het maar in de reaksies. Ferder blijf ik nog steeds tetteren voor Freede!
Poot, Minnie

5 thoughts on “Minnie ofer warm worden

 1. Hoi Minnie,
  Het is wat met de kou!!!
  Wij liggen ook lekker onder en tussen dekentjes of op de vensterbank boven de verwarming.
  En nu natuurlijk ook op of in onze nieuwe woon/krabhuis.
  Snachts liggen we ook wel bij vrouw in bed……dicht tegen haar aan en op haar voeten/benen.
  Maar ze is nog nooit op ons gaan liggen in haar slaap…….we moeten er niet aan denken zeg!!!!
  En vrouw houdt natuurlijk ook het huis warm met de verwarming.

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 2. Hoi Minnie,

  Nu het kouder is lig ik graag in mijn grote fluffie mand, die is zo heerlijk lekker warm.
  Of ik ga boven op de baas liggen als hij zelf onder de dekens ligt, dan lig ik dus boven op de deken en dat is lekker warm.
  Onder de dekens liggen vind ik heel eng dus dat doe ik eigenlijk nooit, maar soms als ik in een oer bui ben dan durf ik het wel maar dan wel voor eventjes hoor.

  Pootje van Tommy!

 3. Haai Minnie meisje,

  Hier is Oopaaaaaaaa
  Ken jij mij?
  Oopaaaaaaaa Floris is mijn naam.
  Toch Loes?
  Oké wat nu?
  Wat ik doe om wát te blijven..?
  Warm?
  Daar doe ik nie aan.
  Nog meer?
  Niet meer?
  Wat doe ik dan hier?
  Oké dan, gaan met die banaan.
  En rap!
  Oopa zegt polonaise
  Allemaal in een rij
  Poezedames bij Oopa graag…
  En pootje omhoog
  Pootje omlaag
  En zweten maar.
  Oopa krijgt het er warm van!
  Keiwarm!
  Hee de schimmel valt van mijn oren!
  Nog meer?
  Niet?
  Dan ben ik er weg van….

  De ballen

 4. Miauw mevrouw Minnie,

  Daarom zit uw haren altijd zo mooi. U heeft een heel grote föhn die uw kapsel in model blaast. Mijn mens zegt dat ze mijn jas ook wel wil droogblazen met het apparaat waarmee ze haar eigen haar doet. Dat lijkt me nou weer niks. Ik ben graag eigen baas.

  Om warm te blijven ben ik extra veel buiten als het donker is. Daar wordt mijn jas heel dik van. En als ik het koud krijg, ren ik naar binnen en duik in een mand. Hoog boven op de kast met een purrrfect uitzicht.

  Tante Cato ligt graag op het grote bed of in een doos met een kleedje. En m’n grote broer Foppe ligt het liefst onder het dekbed. Dan zie je toch niks.

  Koppie van Japie

 5. Heee lieve Minski, wat een gesellige warme letters heb je gemaakt, en wat zitten je haaren weer mooi, met al die kleuren en streepjes erin!, het is echt veel kauder en natter geworden hè?, ik vind er niet veel aan, fooral het natte vind ik stom, ik hau niet van reegen bah!, ik lig nau ook graag in mijn kersmusmand die ik van mevrouw Tj-tjes heb gekregen, maar daar lig ik eigenlijk het hele jaar door in hoor, een fijne mand is een fijne mand, maakt niet uit wanneer!, ik lig ook wel eens bij mijn mensen op het grote bed, maar je zegt het al: dat beweegen… dan ben ik net in slaap gefallen en dan gaat mijn vrouw zich omdraaien, nau ja!!,
  maar mijn mensen zeggen vaak dat ik een gek beesie ben want ik heb het nooit echt heel kaud, ik dit nau aan jau te schrijven terwijl ik in het gras lig te liggen, kan prima!, ik ga ook nooit bij de warme plaat liggen, ik vind het wel heel fijn om onder een deekentje te kruipen maar dan moet het eerst NOG kauder worden, maar eerlijk waar, zomer vind ik het allerfijnste!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je Frau en je mensenopa, ze zijn van Keef, lieve Minnespin ik heb voor jau allemaal snekkies naast je mandje gelegd, voor je Frau en je mensenopa is er warme sjookoomel met slagroom, en peepernootjes!, en ik zie op de footoo dat je in je mandje ligt dat je een keigoede waakkat bent!

Reacties zijn welkom