Toby gaat gezellig binnen slapen

binnen slapen Woef! Hooooooooi snorremansen en miauwers, wat leuk allemaal vrienden! Woef kei gezellig met z’n allen!! woef, bij de pootbal zijn er twee spitsen bijgekomen. Kei goed! Jaaa en de bal gaat over en weer en alle kanten op!

Als woef merk ik dat je het niks uit maakt of je nou woef bent of iets anders. Een bal is altijd leuk! Jaaaa oh en zeker als er koekjes bij komen kijken. Dan is het leuk en lekker tegelijk. Dat maakt alles goed.

Verwarming

Vandaag ga ik op avontuur in mijn thuis. Waar ik thuis ben. Ik ben veel buiten en ik maak veel wandelingen. Jaaaa en natuurlijk altijd met koekjes. Dat is lekker. Maar nu ga ik thuis even op avontuur. Waar start ik? Oh ja, zitten en een koekje! Even denken.
Waar ik allemaal slaap! Dat zijn best veel plekken. Er is een mand speciaal voor mij. Daar ligt een super warme kussen in. Ik lig er graag op. Zeker na een wandeling als het geregend heeft. Dan is de verwarming aan. En mijn mand staat bij de verwarming. Mijn kussen is al lekker warm voordat ik in mijn mand ga liggen. Mijn vacht droogt sneller als ik bij de verwarming lig. Ooooo dat is zo fijn als ik weer droog ben. Soms komt er een handdoek die me droogt en soms doe ik het zelf. Jaaa dat kan ik! Ik wip mijn neus onder de handdoek door en dan wip ik met mijn kop net zolang tot dat ik helemaal onder de handdoek lig. Daar blijf ik even onderliggen tot mijn vacht iets droger is.

binnen slapenMand

Als ik het gewoon koud heb zonder dat ik nat ben van de regen, dan kruip ik ook wel eens gewoon zo onder mijn kussen. Dat is lekker warm! Ooooja mijn mand! Eerst een koekje want ik wil lekkers. Mijn mand, daar liggen ook mijn speeltjes, ballen en knuffels. Van knuffels heb ik een dino en een bever maar ook kippen. De dino is mijn vriend. Die heb ik gekregen toen ik pup was en hier kwam wonen. Hij heet Dino! Jaaaa en hij is kei gezellig in mijn mand. En ook warm. Dat zijn de andere knuffels ook hoor maar Dino is speciaal woef.

Op de grond

Ik slaap ook wel eens op de grond. Dan heb ik het heel warm want de grond zijn tegels en dat is lekker koud. Nou heb ik een dikke vacht maar soms vind ik mijn vacht veel te heet en dan koel ik me aan de grond. In de woonkamer kan ik overal gaan liggen waar ik wil. Maar mijn favoriete plek is bij de bank of tegen de bank aan.
Dat is altijd zo geweest en ik weet niet waarom. Misschien omdat ik dan dicht bij mijn mens ben. Ik moet namelijk altijd waken. Woef! En natuurlijk dat mijn mens ook koekjes in haar zak heeft, woef! Dat is super lekker!!

Samen

Waar ik ook heel graag lig is op de bank zelf! Woef! Lekker warm! Zeker als ik van buiten kom en ik ben wezen wandelen en het is koud. Dan warm ik mezelf op aan de bank want dat is een grote mand met een deken er al in. Woef, lekker zacht en groot. Ik kan kiezen waar ik ga liggen. De bank is best groot. Ik pas er helemaal op, zelfs als ik me uitrek en strek. Dan past mijn mens er nog makkelijk bij. Dus ruimte genoeg en anders ga ik op haar liggen. Dat doe ik ook. Woef!
Samen bij elkaar op de bank is ook super lekker warm. Mijn mens heeft een warme vacht aan die zacht is en daar kruip ik dan tegen aan. Meestal vind ik koekjes in de zakken! Van die lekkere kraak koekjes. Welke smaken dat zijn weet ik niet, woef, maar ze zijn lekker!! Ik denk vlees of zo. Oh en dan, dan wil ik eerst een koekje natuurlijk!

Kriebels

binnen slapenMijn snoet past ook op de leuning van de bank. Daar kan ik ook lekker op hangen. Mijn mand heeft dat niet. Als ik wil hangen dan pak ik de bank. Daar liggen ook extra zachte kussens op. Het fijnste is wanneer er veel kussens zijn en dat de bank al warm is door mijn mens. Dan lig ik het liefst op mijn rug lekker lui. Ik snurk niet, woef! En ik ben altijd half wakker voor als ik moet waken.
Het aller beste is wanneer ik kriebels over mijn buik krijg. Dan strek ik mijn voorpoten helemaal uit. Meestal geef ik mijn mens een paar likjes over haar hand omdat ik dat fijn vind. Daarna krijg ik een koekje, een kleintje als beloning. En soms krijg ik gewoon een klein koekje. Gewoon zomaar kan ook! Woef!
De dutjes zijn weer gedaan voor vandaag, op naar de volgende blog! Pootballen begint zo voor wie mee wil doen woef!

8 thoughts on “Toby gaat gezellig binnen slapen

 1. Hoi Toby,

  Heerlijk is dat hé om na een regenachtige buitenwandeling lekker in je mandje op te warmen bij de verwarming.
  Ik ga dan niet wandelen buiten want ik ben tenslotte een katerman maar heb net als jij een heerlijke warme mand, waar ik in kan liggen.
  Of ik ga bij mijn baasje liggen tegen zijn benen aan, dat is ook lekker warm.

  Geniet maar van alle lekkere koekjes die je krijgt en droom zacht lieve Toby.

  Pootje van Tommy!

 2. Haai Tober,

  hier is OOPAAAAA
  Oopa Floris voor jou.
  Ben jij Ronnie Tober?
  Ja wat nou Loes?
  Ik wil weten met wie ik van doen heb!
  Oké en nu?
  Wat slaapr Ronnie Tober in de bank?
  Hoe vet is die?
  Hoezo vertellen waar ik slaap?
  Ik denk er niet aan.
  Oopa heeft ook zijn uhm…
  Loes hoe heet dat?
  Wat priefee?
  Die lees ik niet!
  Nou moet ik hier nog iets doen?
  Pootballen?
  Met Ronnie Tober?
  Nou kom maar op.
  Tober loek at mie….
  Balletje naar links
  Balletje naar rechts
  Goooooooool!
  Ik snap niet wat daar nou zo moeilijk aan is.
  Hoezo Oopa van Gaal?
  Die is gek!
  Loes met wie praat ik eigenlijk?
  Met Ronnie Tober?
  Die ken ik nie….

  De ballen

 3. Heee lieve woefvriend Toby, wat gesellig dat we hier allemaal vrienden zijn, en dat we SAMEN pootballen hè?, maar slapen is ook heerlijk hoor, ik ben daar best fen van, wat sta je lief op de footoos, mijn vrouw deed efentjes BOEP op je neus op die ene footoo dat je op de leuning van de bank ligt, dan tikt ze met haar vinger efentjes je neus aan, dat doet ze ook bij mij, en ze deed het ook bij Bolle, Pop, Beer en Mol, dus ik denk dat ze het blijft doen!, o en wat lig je heeeeeeerlijk in je mand, onder je kussen!!!, dat ziet er zo lekker warm en feilig uit, zeker als je Dino er dan ook nog bij hebt, en wat grappig dat jij soms ook op de teegels ligt, dat doe ik ook!, ook in de winter hoor, dat maakt mij niks uit, ik heb zooooveel haaren dat dat best kan, en ik lig ook graag op de bank, net als jij!, dan lig je toch wat hooger en dat is weer heel anders dan in een mandje, lieve vriend Toby, dankjewel voor je fijne letters, ben je al uitgeslapen? zullen we
  met de bal spelen?, ik kom er nau aan, en ik de bal naar jau!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Keverkat!!!, ik heb allemaal koekjes in je bal gedaan, en wil je alsjeblieft heeeeeeeeel veel neusjes van mij aan mijn vlinder geven?, tot folgende week!!!, psst…. Ik ren nau keihard naar de bal…!!

  1. Heeeeeeej Keverkat!! Kei koel dat je mee doet pootballen, woef!! Boop boop, komt de bal aan jongen… links en rechts en rechtdoor en jaaaaa je hebt hem! Goed zo.. koekjes! Oopa scoorde een gooooool… kunnen wij ook!! Kom Keverkat….

   Heel veel neusjes terug van je vlinder mauwt Bram kei en kei hard hier..

   1. Toby, ik ga proberen een gool te maken!, en dankjewel lieve vlinder voor de neusjes!, Toby ik ga een doelpunt skooren!!, komt ie!!

 4. Hoi Toby,

  Zo, jij hebt een grote mand, zeg ! Die van ons zijn veel kleiner en van stof. Wij houden er ook van om nu lekker dicht bij de verwarming te slapen. Daarom slapen wij vaak in de vensterbank, dan komt de warmte zo fijn van beneden naar boven langs onze vacht. Slaap jij ook wel eens in de vensterbank of doen honden dat niet ? Grappig dat jij bij warm weer op de koele vloer gaat liggen. Dat doen wij ook. Maar soms is die vloer in de zomer juist lekker warm omdat de zon door het dakraam op de vloer schijnt. Dan zijn wij er als de kippen bij om op die plekken te gaan liggen.
  Jij wordt trouwens wel verwend met koekjes. Wij lusten dat niet, maar wij krijgen wel vaak kattenmelk of een andere snack. Pootballen kunnen we niet zo goed, wij houden meer van hengels of van speelgoedmuizen. Zo zie je maar: honden en poezels lijken soms op elkaar en soms ook weer niet. Maar dat geeft niet, want het is juist gezellig wanneer iedereen een beetje anders is.
  Veel zachte kopjes (houden honden daarvan?) van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

Reacties zijn welkom