Lucky ofer de week die hij had

Hoi dierenvriendjes en jullie mensen, deze week ben ik Lucky er weer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel beleefd heb maar denk dat het volgende keer misschien wel eens spannender kan zijn. Waarom ik dat denk, zal ik jullie proberen uit te leggen.

Cadeautjes

Volgende week komt Sinterklaas om cadeautjes te brengen. Eigenlijk is het dan ook gewoon een Kattenklaas want als je als poezel lief geweest bent, dan krijg je wat lekkers of wat leuks. Ik ben natuurlijk altijd heel lief, dat snappen jullie wel. Ik hoop dat ik wat krijg maar vooral eigenlijk dat alle beestjes dat ook krijgen. Zeker ook de poezels en hondjes en alle andere dieren die nog geen eigen huisje hebben en nog in een asiel wonen of misschien wel ergens in de kou moeten slapen. Dat is niks leuk natuurlijk want een warm huisje met mensen die je knuffelen is veel beter. Daarom tetter ik ook iedere week samen met mijn vriend Kever mee voor vrede en dat iedereen gelukkig mag zijn.

Even buiten

de weekWat die kou betreft: ik maak nu buiten niet zoveel mee omdat het veel kouder is en ik vaak binnen ben. Ik mag ’s morgens nog wel even in de tuin maar daar geef ik niet zo veel om. Er groeit geen gras meer om aan te knabbelen en het is vooral te koud naar mijn zin. Ik wil nog wel iedere avond even in de voortuin om te kijken of er geen andere poezels komen maar ook dat doe ik maar even. Anders wordt mijn jasje te koud en dan duurt weer warm worden wel lang. Ik lig nu ook veel in mijn hangmat of op de zachte plaid op de bank want dat is het fijnste. En dan vooral tegen mijn man aan want dat is prettig. En dan krijg ik ook vaak een knuffel trouwens.
Gisteren zat ik op de vensterbank en toen gebeurde er ook wel wat spannends. Ik zit daar vaak te kijken en het was al licht hoor dus dan kun je veel zien. Soms zie ik een woef maar deze keer zat er ineens een heel speciale poezel in de tuin. Mijn vrouw zei dat het een Siamees was. Nu weet ik niet zo goed wat dat dan precies is maar ik zag wel dat het een bijzondere soortgenoot was. Het is wel een poezel zoals jullie en ik zijn maar dan toch net wat anders. Zo eentje zie je hier niet zo vaak. Ik heb heel lang gekeken en poes keek ook terug naar mij. Mijn vrouw was heel trots dat ik niet boos geworden ben of lelijk heb gedaan. Ik heb alleen gekeken en we hebben met de neus tegen het raam een soort van aan elkaar gesnuffeld. Dat is een beetje eng maar niet zo heel erg want er zit glas tussen dus dan kun je elkaar niet echt goed raken natuurlijk. Ik vond de andere een lieve poes en heb heel hard met mijn staart gezwiept toen ik haar zag. Ik zou best vriendjes willen worden met haar dus wie weet kom ik haar met warmer weer buiten ook eens tegen.

Binnen

Ik heb trouwens deze week ook goed samengewerkt met mijn zus Dropje. Zij zat buiten in de tuin en er waren vogels. Mijn mensen geven de vogels zaadjes en zo omdat het kouder is. Maar goed, ik lag binnen op tafel bij mijn vrouw en Dropje keek naar de vogels. Er waren er best veel aan het eten dus ik wilde er toch het mijne van weten. Ik keek eerst goed of ik de sprong kon wagen (nu ja, sprong is wat veel gezegd maar ik kroop door het stomme de weekluik) en toen ging ik buiten op de stoep liggen, helemaal plat op mijn buik. Ik maak me dan zo klein mogelijk en doe heel stil zodat de vogels me niet zien of horen.
Dropje zag wat ik deed en ging toen hetzelfde doen. We zijn toen allebei samen vanaf een andere kant naar de merel-vogel geslopen maar deze was te slim. Hij had ons toch door en vloog snel weg. Jammer voor ons maar we hadden wel goed samengewerkt dus dat was ook fijn. Maar helemaal snap het ik toch niet…we deden zo zachtjes en we werden nog gezien. Die merels hebben zeker super oren of zo. Die oren kun je bij vogels niet eens zien dus hoe ze zo goed kunnen horen, dat begrijp ik niet helemaal. Maar goed, de volgende keer pak ik het misschien beter anders aan. Eigenlijk mag ik geen vogels vangen van mijn vrouw maar ja, ik ben wel een stoere katermans en dan hoort dat er toch een beetje bij. Vind ik.

Slapen

Na al mijn avonturen met soortgenootjes en vogels ben ik maar lekker gaan slapen. Dat blijft naast eten toch een grote hobby van me. Veel knuffels van Lucky en ik hoop dat iedereen wat lekkers of leuks van Kattenklaas, huh Sinterklaas en zijn Pieten krijgt!

8 thoughts on “Lucky ofer de week die hij had

 1. Hoi Lucky,
  Wij gaan ook nog wel naar buiten maar zijn ook vlug weer binnen want daar is het toch aangenamer!!
  Wij hebben ons kado gehad…..een mooie krabton waar we ook lekker warm in kunnen liggen.
  Maar onze vrouw zegt dat het van sinterklaas en de kerstman samen is!!! Dat vinden we wel oké!
  Wat leuk dat je er een nieuw vriendinnetje bij hebt en wie weet komende zomer wat er van komt.
  Jij en Dropje zijn een topteam zeg…….samen vogeltjes jagen.
  Je moet nog maar veel oefenen samen met Dropje.
  Wij snappen het ook niet waar de oortjes van de vogels zitten maar hier zijn ze ons ook te vlug af!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 2. Hoi Lucky,

  Ik ben een echte binnen kater en kom dus nooit buiten, in de zomer lig wel graag in de vensterbank te zonnen.
  Nu het kouder is doe ik dat natuurlijk niet, en lig ik graag in mijn warme mandje te slapen, of ik help baasje met van alles en nog wat.
  Vind het heel dapper dat jij wel naar buiten durft samen met je zusje, en dan op vogels jagen.

  Wens jou een fijne maandag en ik hoop dat je wat van kattenklaas krijgt.

  Pootje van Tommy!

 3. Haai Luckyboy,

  Hier is Oopaaaaaaaa
  Ken jij mij?
  Loes wat doe ik hier?
  Mijn kop wil nie.
  Wat?
  Heeft Ludwig poezedames in zijn tuin?
  En waar is dat feestje te doen?
  Hoe zo Siemeese dame?
  Lissen toe Oopa.
  Een poezedame is een poezedame!
  Punt!
  Geen discussie met Oopa!
  Ludo Oopa komt eraan.
  Wat nou Sinterklaas?
  Die mag ook komen.
  Whaaaaaa haaaaa
  Kapoentje naar links
  Kapoentje naar rechts
  Feeeestje!
  Loes hier met die schimmel!
  Die schimmel hoort tussen MIJN poten!
  Daar wie gooo!
  Ja ja…
  Bedje toe!
  Gezeur altijd….

  De pepernoote

 4. Heeee lieve vriend Lucky, oooo wat zeg je het mooi van SAMEN tetteren!, ik ben er helemaal blij van geworden, ik vind het fantasties dat je met me meetettert!!, op een dag kan het best zomaar ineens vreede zijn, en dat alle beestjes en alle mensen een huisje hebben en gelukkig zijn en geen ruusie maken!, ik denk echt dat dat kan hoor!, zooo heee en wat spannend dat je aan die biesondere poes had gesnufsnufd door het raam!, mijn vrouw zei dat hier in de buurt froeger ook twee siejemezen woonden en dat ze heel vriendelijk waren tegen iedereen, dus je kan vast wel vriendjes worden met die poes, als het mooier weer wordt, is het bij jau ook zo kaud?, en moet jij ook nog steeds door zo een stom luikje?, mijn luikjes zijn nau in de nacht dicht, en dan kan ik niet naar buiten, folgens mijn mensen kan dat wél, als ik tegen de luikjes duw met mijn neus of mijn poot, nau dat snap ik echt niet!, wat waren jij en Dropje slim met zijn tweetjes!, maar vogels zijn heel snel, dat heb ik hier ook al gemerkt, als ik mijn neus maar naar buiten steek zijn ze al weg, hoe ze merken dat ik er ben weet ik niet!, lieve Lucky ik hoop dat jij en de andere beestjes in huis een kadoo krijgen voor sinterklaas!!, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes en knuffels terug, ze zijn van je vriend Kever!!!, en ik heb voor jau en Molly en Dropje partiemiks gestrooid, oferal in huis!, voor de nijntjes heb ik nijnensnoepjes in hun huis gelegd, en voor je mensen is er banketstaaf!!!

 5. Hoi Lucky,
  Wat goed zeg, dat jij schrijft dat dieren die lief zijn geweest vast wel iets van Sinterklaas zullen krijgen. Nu weten wij zeker dat er cadeautjes komen, want wij zijn toevallig allemaal ontzettend lief. Onze vrouw moet nu een beetje lachen en wij begrijpen niet waarom. Ze zegt immers altijd zelf dat wij haar lieverds zijn, al zijn we ook best wel eens stout.
  Wij komen eigenlijk nooit buiten en wij geloven graag dat het nu koud is, want de verwarming staat hier aan. Daarom vinden wij het nu extra fijn om in de vensterbank te liggen en Ivar ligt weer heel graag in zijn vensterbankmandje. Wij, Cindel, Fenneke en Jillie, durven dat niet omdat dat ding beweegt wanneer je erin springt. Maar naar buiten kijken is wel heel leuk en als het donker wordt zien we alle mooie lichtjes die de buren in de straat hebben opgehangen als versiering. Soms gaan die lichtjes door de wind een beetje heen en weer en dat is helemaal spannend.
  Lieve Lucky, we vonden het weer erg gezellig om je verhaal te lezen. Heel veel kopjes van ons allemaal en een knuffel van onze vrouw.

 6. Miauw Lucky,

  Hier de grote broer van Japie. Die Siamese poezendame klinkt om je snorharen van te laten krullen. Als ze zo met je aan het sjansen is, wil ze misschien wel furkering. Een eigen furriendinnetje is hartstikke tof. Kijk maar naar mij en Luna Poes. Onze kat-lat-relatie is purrrrfect. En die van Loesje en Bert ook. Jij zou je poezenschoonheid onder pootbereik hebben. Dat is extra fijn.

  Kleine tip, over een tijdje is het Valentijn. Daar zijn dames gevoelig voor.

  Laat je weten of je vlindertjes gaat voelen voor deze leuke lady?

  Koppie van Foppe

 7. Wauw Lieve Lucky,

  Wat een prachtige foto van jou op de bankleuning. Zo nonchalant met je poot. En dan die blik in je ogen….

  Zachte meows van Catootje

 8. Hoi Lucky wat heb jij een leuk verhaal poot schrijf gedaan, jij hebt heel goed samen gewerkt met je zus Dropje en in het voor van de jaar volgend jaartje komt er vast een lekker sappig 🐦die jullie kunnen gaan pakken.

  Kopje van Ollie

Reacties zijn welkom