Minnie ofer troost en snoep

troost en snoepVandaag is een moeilijke dag. Het is een jaar geleden dat mensenoma een mooie ster is geworden. Frau en ik gaan vanavond naar haar zwaaien. Zwaaien jullie mee?

Foordeur

Ik weet nog wel in het begin dat ik als mensenopa langskwam ik dan steeds bij de tussendeur keek. En soms ook bij de foordeur keek. Want ergens hoopte ik toch dat troost en snoepmensenoma gewoon mee zou koome. Maar dat gebeurde niet. Frau snapte me wel. Ze zei tegen me, lieve Minnie, je bent ook gewoon mijn kleine tijgertje hoor. En dan knuffelde we heel lang saame. In het afgelopen jaar hebben we nog faak zo gezeten. Ik met Frau en ik met mensenopaa.

Nou hoor ik jullie miauwen jeetje Minnie dat is wel droevig he. En ja dat is het ook. Maar ik wil niet de hele blog drietig maken. Want mensensterren en ook dierensterren blijfe foor altijd in je hart zitten. En zo draag je ze altijd met je mee. Ook heb je je herinneringen waar je zittend op je denkpaal of kussen in een zonnetje aan kan terugdenken.
Dan ga ik nu miauwen oofer wat er afgeloope week gebeurde. Want soms wil ik me natvoer of gewoon aandacht. En meestal krijg ik dat ook wel.
Maar niet altijd. Dan kan ik lief kijken of miauwen wat ik wil maar dan is het net alsof Frau brokjes in haar oren heeft.

Laptop

Dan is ze op haar telefoon beesig of op de laptop. Geen idee wat ze dan aan het doen is. Wat doen mensen daarop? Als kat zijnde mag ikke soms op de aaipet. Dan reageer ikke op feesboek op mijn kattefriendjes. En oppe mijn blog natuurlijk. As annere poesjes en katjes naar mij een reaksie miauwen dan is het wel zo netjes om een reaksie terug te mauwen.
Oppe een van de footoo’s kan je zien hoe ik het oploste om aandacht te krijgen. Ik heb daar best ff oofer zitten na denken hoor. En ineens deed het ping in mijn hoofdje en wist ik wat ik moest doen. Gewoon op de laptop gaan liggen. Nou en dat ben ik dus gaan doen. Het was een suuper idee van mij. Ikke kreeg aaitjes en liefe woordjes en veel aandacht.
troost en snoepEen andere keer ben ik gewoon erbij gaan zitten op het bureau. Toen ging ik naar alles meppen wat ze pakte hihi. Ook ging ik voor het scherm zitten. Probeer dan nog maar eens ferder te werken miauw. En het beste wat ik bedacht was om op haar linker arm te gaan liggen. Zou kon ze echt niks meer doen en kreeg ik nog aaitjes ook met haar andere arm.

Noepies

Als ik noepies wil heb ik trouwens een andere manier foor. Dat is op het aanrecht springen en wachten tot de kast open gaat. En dan snel in de kast springen foordat de kast weer dicht gaat. Want in de kast op de onderste plank aan de linker kant daar liggen mijn noepies waarvan de zakjes al open zijn. Twee kasten verder liggen ook noepies maar die zakjes zijn nog allemaal dicht.
Bij zo’n oope zakje kan je de sluiting zo oope krijg. Gewoon ff je nageltje er tussen wurmen. En dan met je pootje in het zakje. Dan kan je een twee drie nou ja gewoon heleboelveel noepies eruit haale. En daarna is het smullen maar! Met natvoer kan je dat trouwens beter niet met je naageltje doen. Dan wordt het echt een getsie kliederboel. Wat je dan wel lekker op kan likken. Dat dan weer wel.

Nou dit was het weer foor deze keer. Iedereen blijfe tetteren foor Freede!

Poot,
Minnie

13 thoughts on “Minnie ofer troost en snoep

 1. Hoi lieve Minnie,
  Vandaag een moeilijke dag voor jullie!!!! Natuurlijk missen jullie mensenoma!!
  Maar zij zit in jullie hart en waakt altijd over jullie!!!! ❤️

  Wat een goed idee zeg om aandacht te krijgen van je vrouw!!
  Dat moeten wij ook eens op die manier proberen.
  Wij springen meestal gewoon op schoot en gaan kopjes geven of voor haar zitten en hard miauwen.
  Snoepzakjes open maken doen wij ook…….met onze nageltjes en tanden……maar dat moeten we voorzichtig doen omdat vrouw het anders hoort!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi lieve allemaal,

   Dank je wel foor jullie liefe miauwtjes. Ah, jullie maken ook zelf snoepzakjes oope. Tsja als je trek hebt heb je trek he. Hard miauwen find ikke ook wel een goeie tip hoor.

   Pootje van Minnie

 2. Hoi Minnie,

  Ach jeetje is het alweer 1 jaar geleden lieve Minnie, dan komt het gemis wel extra hard binnen.
  Vandaag maar veel knuffelen samen en mooi herinneringen ophalen over mensen oma lieve Minnie.

  Vind het heel goed hoe jij probeert om de aandacht te krijgen, als ik aandacht van baasje wil dan ga ik boven op zijn buik liggen en héél dicht met mijn pootjes bij zijn kinnetje.
  Zo krijg ik vanzelf aandacht, zoveel als ik wil. Hihihihi!

  Zorg maar goed voor je vrouwtje vandaag, en samen heel veel knuffelen.
  Vanavond doe ik mee zwaaien naar je mensenoma, dat beloof ik je.

  Pootje van Tommy!

 3. Haai Minnie the dinnie,

  Hee hoe vet is die?
  Hier is OOPAAAAA!
  Ken jij mij?
  Loes, wat moet vragen?
  WAT?
  Heeft deze dame noepies?
  Ik zeg bek open en laden maar!
  Wat nou gedragen!
  Oopa is een nette katerman.
  Noepie naar links
  Noepie naar rechts
  SCHROKKEN GRAAG!
  Wat nou serieuze zaken?
  Is mensenooma een ster?
  Sjips!
  Lieve mensenooma hier is Oopa
  Kent u mij?
  Ik stuur uhm…
  Boemsie boem boem naar boven.
  En kijk maar eens naar beneden.
  Oopa heeft zijn haar in de kuif
  Snor in de krul
  Mevrouw mevrouw speciaal voor U!
  Zo goed Loes!
  Wat?
  Oopa krijgt een dikke vette kompliehuppeldepup!
  Keipoeps!

  Zwaai zwaai

 4. Lieve Minnespin, heeeeeeeel veel lieve troostkopjes voor fandaag voor jau en je Frau, en voor je mensenopa, de dag dat iemand een ster is geworden is altijd moeilijk, dus ik denk aan jullie, en ik ga fanafond naar je oma zwaaien, als ik in het donker in de tuin ben!, en mijn vrouw fertelde me dat ik hier thuis maar niet moest proberen om op de kompjoeter te gaan liggen omdattie dan meteen kapoo zau gaan, nau ja!!!, gelukkig heb ik mijn toeter en die doet het altijd, maar ik vind het wel keigoede tips die je geeft!, als kat MOET je gewoon aandagt en snoepjes krijgen wanneer je dat wilt, zo hoort dat nau eenmaal!, lieve Minski ik stuur jau en je vrouw en je mensenopa fandaag ekstrazachte lieve kopjes, en ik heb voor jau en je vrouw een zacht deelentje op de bank gelegd, en zachte zakdoekjes voor de traantjes, en voor je Frau een doosje bonbons erbij en voor jau snoepjes, het is van Keefspin!!

  1. Hoi Keefspin!

   Wat lief dat je mee ging swaaien. Enne ja aandacht moet he. Punt!

   Kopje van Minnespin!

 5. Ha die Minnie,
  Wij kunnen ons goed voorstellen dat het een verdrietige dag is omdat mensenoma er niet meer is. En het is pas een jaar geleden. Zoiets vergeet je nooit meer, daar weten wij alles van. Maar wij gaan vanavond zwaaien, hoor. En dan zwaaien we gelijk naar alle lieve mensen en dieren die wij missen.
  Wij werken meestal op een laptop en dat doet onze vrouw ook. Hier is wel een mobieltje, maar dat scherm vinden wij te klein en daarom gebruiken wij die wat minder.
  Handig hoe jij aan snoepjes komt. Vooral Ivar is dol op liquid snacks en ook op kattensoep. Cindel en Jillie vinden gewoon natvoer en brokjes het allerlekkerste.
  En ook natuurlijk knuffels, daar zijn we echt dol op.
  Lieve Minnie, bedankt weer voor je verhaal. Heel veel zachte kopjes van Cindel, sterrenzusje Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 6. Lieve Minnie,
  Een verdrietige dag voor jullie, al weer een jaar geleden van je mensenoma. Wij zwaaien met je mee. En ga maar extra met je Frau knuffelen, dat is fijn voor jullie beide.
  Toen ons vrouwtje nog werkte, zat ze soms tegen de computer te praten en kregen wij geen aandacht. Nou, daar had Zooka wel wat op gevonden. Die ging dan lekker vlak voor vrouwtje heen en weer lopen. Mooi in beeld van de andere mensen in het beeldscherm, hahaha. Dan kregen we ook aandacht!!

  We sturen jullie veel zachte kopjes en knuffeltjes, Binti & Zooka

 7. Hoi Minnie, je bent een slimme poezen dame dat van die snoepjes uit het zakje halen met de nageltjes dat ga ik ook proberen.
  Ik.snap jou en je vrouwke en je mensen opa wel hoor het blijft moeilijk.
  Mijn mensen oma ( moeder van mijn vrouwke) is ook een ster geworden een half jaar terug alweer.
  Ze deed graag met mij spelen ze was een lieve oma voor mij en voor mijn vrouwke een lieve moeder.

  Knuffels voor jou van Ollie en het vrouwke

 8. Lieve Minnie,

  Ik stuur heel veel zachte troostkopjes voor jou, je lieve Frau en mensenopa. Ze zijn ook van m’n grote broer Foppe en tante Cato. Magnum stopt er lieve snuffels bij.

  Kopje van Japie

Reacties zijn welkom