Toby blaft ofer wat hij heeft geleerd

TobyWoef! Hooooooooi snorremansen en miauwers, vandaag gaat het een speciale blog worden. Allereerst heeft Japie een doelpunt gescoord doordat hij door de super bril keek! Er waren ook koekjes in overvloed. Oopa had plezier met zijn natte poten en wil dat het Oktober wordt. Jaaaa dat gaat nog even duren dus kom maar op met de pootbal en de koekjes! Oh wacht, er is iets wat ik ga vertellen vandaag. Nu komt het.

TobyDeal

Vandaag ben ik hier voor het laatst voorlopig. Misschien dat ik af en toe nog eens een keertje langs kom maar er is iemand speciaals die ook graag wil bloggen. Dus hebben we een deal gemaakt. Bertje en ik hebben geblaft dat de naam nog even geheim blijft. Jullie zien dat volgende week Woensdag wel. Maar dat er nu een opvolger komt houd natuurlijk ook in dat ik jullie moet gaan missen. Vandaag wil ik het hebben over ons. Ons samen.

Vrienden

Wat heb ik geleerd van jullie snorremansen en miauwers? Jullie zijn kei tof! Ik vind het heel erg leuk om jullie als vrienden erbij te hebben, woef. Maar ik heb ook geleerd dat:

 • we bijna dezelfde taal spreken
 •  we bijna hetzelfde denken
 •  jullie niet eng zijn
 •  waarom je soms mept (dan is het ook nodig)
 •  jullie je eigen manier van routes en routines hebben
 •  wij prima samen kunnen leven
 •  pootbal kei leuk is
 • wij op dezelfde manier slapen
 •  ik doe blaffen en jullie kunnen spinnen
 •  jullie commando’s niks aan vinden
 •  jullie goede jagers zijn
 •  ik likjes geef en jullie kopjes
 •  en ook dat jullie lekker voer hebben.

Keverkat smeert altijd wat moes op zijn bek en dan mag ik dat eraf likken. Nou ik kan je blaffen dat ik dat het aller lekkerst vind! Ik mag het niet teveel hebben maar als Keverkat wat op heeft, dan was ik hem wel heel erg goed. Dat er dan geen vlees meer op zijn snoet zit, woef!

Avonturen

TobyIn de paar maanden dat ik hier heb mogen bloggen heb ik, zoals je ziet, heel veel geleerd! Ik ben blij dat ik jullie allemaal heb leren kennen. Ik ga als Brabantse poolhond door het leven opzoek naar nieuwe avonturen. Ik zal de blafjes doen aan mevrouw Schaap en Geit. Die vonden het super leuk om even in de media te staan. Nu moeten ze weer terug naar hun eigen taken net zoals ik dat moet wegens dat er dan plaats komt voor iemand anders. In mijn taken ga ik weer controles doen binnen en buiten. Vooral buiten tijdens mijn wandel route. Elke snorremans of miauwer die ik tegen kom, ga ik vrolijk begroeten met een kopje, althans dat ga ik proberen want blaffen is soms best eng. Woef!

Mijn slot woorden. Lieve bloggers, lezers en iedereen waar je vandaan komt, woef! Ik vond het kei leuk om even tussen jullie te mogen bloggen. Mijn avonturen te delen. Mijn stok geef ik door aan de volgende blogger.
Lieve volgende blogger, ik weet zeker dat je dit heel goed kunt en ik ben heel nieuwsgierig naar je verhalen en avonturen. En wie weet kom ik nog eens terug geblaft met een avontuur. Alles kan en niks is onmogelijk. Dank je wel allemaal. Een zachte lik voor jullie allemaal. Keverkat? Heb je nog wat moes op je snoet? Mag ik het nog één keertje van je snoet poetsen?

Toby

12 thoughts on “Toby blaft ofer wat hij heeft geleerd

 1. Hoi Lieve Toby,

  Wat onwijs jammer dat je er even tussen uit gaat, ga je avonturen enorm missen lieve Toby.
  Jij bent de eerste woef woefer die ik héél lief vond en waar ik niet bang voor was.
  Heb enorm van al je avonturen genoten samen met mijn deeltijdbaasje, en wie weet kom je ooit weer terug al is het maar om eens woef gedag te zeggen.
  Pas goed op je vrouwtje en zorg goed voor haar, beloof je dat lieve Toby?

  Ben toch ook wel weer nieuwsgierig wie je opvolgt, maar dat zien we volgende week woensdag vanzelf.

  kopje van Tommy!

  1. Woef Tommy! Ik ga je zeker missen hier. Jij bent een van mijn kattenvrienden en dat is speciaal. Er staat een hele duidelijke hint in het verhaal over wie het gaat opvolgen… misschien vind je het. Tommy, een zacht likje over je snoet en tot een volgende keer, van je woef vriend Toby

   1. Hoi Lieve Toby,

    Jaaa die heb ik geleest, maar ben er nog niet uit wie het is.
    Kopje van mij voor jou mijn woefervriendje.

    Pootje van Tommy!

 2. Haai Tober,

  Hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij?
  Hee Oopa kent jou als geen ander.
  Ben jij Ronnie Tober?
  Ja natuurlijk ben jij Ronnie Tober!
  Loes wat is er aan het handje?
  Waarom kijk jij zo uhm….
  Hee we gaan hier nie janken!
  Wat?
  WAT??
  Pakt Ronnie Tober zijn biezen?
  En wie heeft dat verzonnen?
  Oopa gaat even verrie loudlie krijse!
  WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
  Nee dit was geen lach!
  Dit was sjips en nog meer sjips!
  En hoe moet dat nou?
  Gaat Ronnie naar Oktober?
  Of gaat hij sjansen met de poezedames?
  Wat?
  Likt hij moes van de Frietboer?
  Hee wie is hier nou uhm…?
  Is het majoonaise?
  Dat lust Oopa ook!
  Gekke saus!
  Lissen Ronnie.
  Laat je niks wijsmaken.
  Pootje naar links
  Pootje naar rechts
  Gooooooooooool!
  Uhm….
  Sjips
  Oopa gaat jou missen…..
  Ouwe rakker!
  Haai faif!
  Saame de snoffeldans?
  Keivet kerel
  Wat zeg je Loes?
  Ja ja ook bedankt.

  Tot in Oktober

  1. Oopa, wat een super koele gooooool!! Ik ga ons pootbal erg missen! Gelukkig kom ik nog wel eens langs. Tot in Oktober Oopa!

 3. Dag lieve Toby
  Ik vind het jammer dat je niet meer wekelijks blaft met ons,eh blogt.
  Ik heb genoten van je verhalen en als je weer gaat wandelen,doe je dan mevrouw Schaap en Geit de groeten?
  Is het een andere Woef die komt bloggen?Is dat stokje doorgeven letterlijk?.
  Ik ben benieuwd.!!!
  Zachte aai van Mia

  1. Heeeej, oe, dat is een goede vraag! Even denken. Het antwoord is nee maar heel goed bedacht! Tot een andere keer!

 4. Heeee lieve vriend Toby!!!!, oooo wat ga ik je missen!!!, ik heb zoooooveel van je geleerd!, ik weet nau dat er hele liefe woefers zijn, en ik heb geleerd dat ik een goede kieper ben voor in het doel, als we pootballen!, ik hoop dat je nog heeeeeeeeeel vaak terugkomt Toby, ik ben fen van je ferhalen en mijn mensen ook, mijn man zegt altijd dat je zo een lief gesicht hebt en zo frolijk bent, en dat is ook zo, doe je iedereen die je tegenkomt op je wandeling de groetjes van mij?, en geef je mijn vlinderleeuw heeeeeel veel tettertjes door?, zooo heee ik ga je echt missen Toby, heeeel veel!, dankjewel voor al je letters en footoos, we waren hier elke week benieuwd wat je ging fertellen, en het was altijd fantasties om te leesen!!, lieve Toby ik doe nog een keer je bal vol met koekjes en ik heb ekstraveel moes laten zitten op mijn neus en aan mijn mond, en zullen we nog een keer pootballen?, heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes van je vriend voot altijd Keverkat!!, en mijn mensen sturen je heeeeeel veel lieve aaitjes!!

  1. Keverkat!! Nou ik ben heel blij dat jij mijn vriend geworden bent. Samen kunnen we alles aan. Ik ga jou kei erg missen net als de moes en de pootbal. Zullen we nog één keertje pootballen? Komt ie aan… ! Lieve Keverkat, Bram mauwt al dat hij binnenkort iets heeft. Ik versta kat nog niet zo heel goed Kever maar ik kan je wel helemaal schoonpoetsen! Kom maar hier *lik* Jammie Keverkat wat smaak je toch weer lekker. Ik kom zeker nog eens langs maar ik vind ook dat iedereen een kans moet krijgen om te bloggen. Er zijn zoveel verhalen die nog vertelt moeten worden en nu kan dat als we samen doen delen. Lieve Keverkat, ik ga je gewoon mailen en dan doe ik stiekem in de mail een likje voor als je misschien toch nog een beetje moes op je snoet hebt. Tot binnenkort een keertje!

   1. Dat is mooi gezegd lieeve Toby, dat er nog heel veel ferhalen zijn die ferteld moeten worden, en als we gewoon soms met elkaar meelen vind ik dat keigesellig!, en ik weet eigenlijk wel zeker dat ik dan moes op mijn neus heb hoor…!, en ik ben benieuwd naar wat Brammie heeft!!!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes van mij Tobywoef, en dankjewel voor al je letters!!!

 5. Ha die Toby,
  Jammer dat je voorlopig niet meer komt bloggen. Wij hebben geleerd dat honden helemaal niet eng zijn, maar juist heel vriendelijk en lief. Voortaan zullen we niet meer boos kijken wanneer er een hond langs ons huis loopt. We zullen dan vriendelijk met onze staarten gaan zwaaien. Dat hebben wij dus allemaal van jou geleerd. Zo zie je maar, honden en katten kunnen best wat van elkaar leren.
  Lieve Toby, wij hopen echt dat je nog eens komt bloggen. Maar we vinden het ook spannend dat er een ander komt volgende week woensdag. Je maakt ons wel nieuwsgierig, hoor.
  Heel veel plezier bij je wandelavonturen toegewenst en veel zachte kopjes van Cindel, sterrenzusje Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

 6. Toffe Toby,

  Ik vind het superleuk om jouw katlega te zijn. Pootballen met een woef zorgt voor extra spelementen. Het is zo knao dat jij sommige ballen IN je bek kan houden. Dat ben ik aan het oefenen. Wie weet als je een keer een gastblog blaft, dat we dan weer samen kunnen oefenen. Dank je meow dat je me van alles hebt geleerd over jouw wereld. Voor nu nog één keer een kopbal…. Is het een goal?

  Koppie van Japie, ook voor mevrouw Schaap en mevrouw Geit.

Reacties zijn welkom