Lucky kreeg zomaar een huis

huisLieve allemaal, hier ben ik Lucky weer. Deze keer wil ik het nog eens over huisjes hebben. Vorige keer heb ik jullie al verteld over een stuk van ons huis waar ik nog nooit eerder geweest was. Moet je bedenken, ik woon hier al sinds ik zo’n drie en halve maand jong ben (nu hoop ik dit jaar in april al weer 8 jaar te worden) dus dat is best heel lang. Ik heb nooit een ander huis gehad behalve daar waar mijn pleegmama en de rest van ons nestje woonde. Toen was ik nog heel klein natuurlijk.

Het pak

Maar goed, ik had hier dus een extra stuk huis ontdekt en ik ben al vaker daar geweest nu. Ik vind het daar namelijk erg spannend om rond te kijken en aan alles te snuffelen. Eigenlijk vind ik dat het nog niet genoeg naar mij ruikt dus je snapt wel dat ik er alles aan doe om dat wel te laten gebeuren. Ik mag nu ook af en toe mee als mijn mensen twee huistrappen opgaan, dat doe ik heel graag. Ik ga vaak voor de deur naar de gang en de trap zitten zodat ze snappen dat ik daar naartoe wil. Hebben jullie dat ook wel eens dat ze het niet goed begrijpen en je maar moet wachten en wachten en wachten?
Maar goed, we hebben het dus over huisjes. Nu is er deze week een groot pak met de postmevrouw gekomen. Mijn man heeft het natuurlijk snel open gemaakt want ja, we wilden allemaal wel eens weten wat daar nu weer in zat. Ik dacht eerst dat het brokjes zouden zijn want die zitten ook altijd in zo’n grote doos maar dat was het deze keer toch niet. Kon eigenlijk ook niet want dat zit in speciale dozen met (iedereen wel bekende) groene banden en met kattenpootjes erop. Deze doos kwam van ver vandaan, dat stond erop. Wie weet hoe lang deze misschien wel onderweg geweest is. Maar nu is de doos hier en hij is voor ons!

Onderzoek

Mijn man heeft de doos buiten opengemaakt en willen jullie weten wat eruit kwam? Nog een huis! Nog een? Ja, nog een maar dan speciaal voor katten! Het is voor ons allemaal bedoeld maar het mag pas in het voorjaar alle dagen naar buiten want anders wordt het misschien te snel vies maar het mocht nu ook al in de tuin omdat ze het in elkaar moesten zetten. Ik ben er natuurlijk meteen naar gaan kijken en heb het huis van top tot teen besnuffeld. Ik denk wel dat het een fijn huis is. Nu kunnen we ook buiten slapen als het wat minder mooi weer is want in het huis zit je als katermans (en trouwens ook als poezendame) gewoon droog. Ze hebben beloofd dat ik er ook een zacht deken of mandje in krijg maar zoeken nog naar iets dat precies past maar dat komt vast wel goed.

Op het huis

Ik heb nu al zin om er straks als het mooier weer wordt in te gaan liggen. Hoop niet dat er dan een andere kat (of egel want die woont hier ook) in ligt maar goed, dan wacht ik tot er plek is of ga ik er gewoon gezellig bovenop liggen. Op het huis dan he, niet op een prik huisegel. Ergens op liggen behoort namelijk toch ook nog altijd tot een van mijn grootste hobby’s. En weet je… eigenlijk zijn we nu toch wel heel luxe poezels hier, zomaar met twee huizen. Ik noem het mijn buitenhuis denk ik. Vinden jullie dat een goede naam? Twee huizen hebben we nu… hoezo verwend zeggen mijn mensen. Maar ik vind dat we dat verdienen en hoop dat elke poezel een fijn huis heeft. Om lekker in te slapen of waarin je buiten kunt zitten. Ik denk dat alle andere tuinpoezels ook maar zoiets moeten vragen aan hun mensen. Dat lijkt me een top plan! En als je alleen een balkon en geen tuin hebt: daar past het buitenhuis ook goed op hoor.

Heel veel knuffels van Lucky

PS De buurpoes was net in onze tuin. Drop miauwde heel hard en heeft haar naar het dak van het grote houten tuinhuis gestuurd…en ik heb geholpen want die andere woont niet hier maar aan de andere kant van de schutting hoor. En Dropjes staart was net een plumeau… dat is zo’n ding waar mensen stof mee wegdoen en dat er dan heel dik en pluizig uitziet. Misschien kan je met haar staart ook wel stof weghalen…maar dat zal Dropje wel niet zo’n goed idee vinden. Denk ik.

14 thoughts on “Lucky kreeg zomaar een huis

 1. Hoi Lucky,

  Wat een bofbipsen zijn jullie zeg, zomaar een mooi zomerhuisje erbij.
  Dat is vet koel gaaf joh, kan je inderdaad lekker in slapen als je buiten bent en het een beetje te koud is.
  Mijn baasje snapt soms ook niet dat ik graag naar de keuken wil omdat daar de lekkere snoepjes liggen, mensen zijn soms zo raar hé.

  Geniet maar mooi van jullie nieuwe huisje, dat je er maar veel in kan en mag slapen of gewoon lekker chillen.

  Pootje van Tommy!

  1. Ha die Tommy, ik mocht eigenlijk gisteren al aan de laptop toen mijn vrouw thuis kwam maar ze voelde zich niet zo lekker dus mag het vandaag pas. Maar hier ben ik dan. Ja, dat huisje staat me wel aan om eerlijk te zijn. het staat nu in de berging en daar kun je er ook al goed in zitten maar ik wil nog wel een zacht kussen of zoiets erin natuurlijk want dat ligt immers een stuk beter. Je bent nu eenmaal een kat of niet toch? Dus dat heb jij ook dat je mensen niet snappen wat je bedoelt? Dat zouden ze toch nu wel eens moeten weten, vind je ook niet? Als jij snoepjes wilt en voor de keukendeur gaat zitten, lijkt met dat toch wel duidelijk. maar je hebt wel gelijk: mensen zijn soms raar hoor. Maar goed, als je de snekkies dan toch maar krijgt. Veel knuffels van Lucky en de rest voor jullie allemaal!

 2. Haai Lucky boy,

  Hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij?
  Wat zeg je Loes?
  Heeft deze jongen een nieuw huis gekregen?
  Wat?
  Heeft hij nu twee huizen?
  Hoe vet is die?
  Hie is ee lucky boy!
  Whaaaaa haaaaaa
  Lisse toe Oopa
  Oopa weet precies wat je daarmee moet doen.
  Uitnodigen die poezedames enne…
  Feestje bouwen!
  Gaan met die banaan Ludwieg.
  KEIPOEPS zo’n huis!
  Loes Oopa wil ook zo’n uhm….
  Sjips ik ben het kwijt!!
  Loes waar ben ik?
  Wat in mijn eigen huis?
  Waar slaat dat nu weer op.
  Gekke Loes!
  Ik ben er van tussen…
  De dames wachten….

  De ballen

  1. ha die Oopa Floris, dat is nog eens wat he als je twee huizen hebt! Ik vind het wel een top idee van u om dan poezendames uit te nodigen en een feestje te bouwen. Komt u dan ook want dat is natuurlijk wel zo gezellig! Misschien kan Loes voor u regelen dat u ook zo’n extra huis krijgt voor op het balkon? Dat lijkt me wel een mooie taak om te doen voor een mantelzorger. Hier schijnt vandaag de zon al dus misschien mag het huis binnenkort al in de tuin staan maar in de berging is ook al fijn hoor. Zachte kopjes van Lucky en ook van de poezendames Molly en Dropje

 3. Heeee lieve vriend Lucky, wat een gaaf afontuur heb je meegemaakt, dat je zomaar ineens heel veel meer huis hebt gekregen!, je hebt een stuk huis in je huis erbij, als je de trap oploopt, en je hebt een buitenhuis!, ik zau het een vielaa noemen, dat vind ik sjiek klinken, het ziet er machtig mooi uit, en wat ben je toch knap dat je er zomaar bofenop gaat zitten terwijl het nog nieuw is!, dat zau ik niet durfen denk ik, maar jij doet dat gewoon!, en met dat wachten wat je fertelde, dat heb ik ook hoor!, dan wil ik iets en dan begrijpen mijn mensen me niet, en dan moet ik tetteren en wachten, moeilijk is dat, fooral als het om eeten gaat, dan kan ik niet zo goed wachten, dan wil ik het meteen, dat is toch logies?, ik heb met Japie afgesproken dat we naar jau toekomen, omdat jij goed durft te onderzoeken, we nemen natuurlijk snekkies mee, en mogen we dan ook je vielaa bekijken?, en de nijntjes?, weet je wat fijn is van zo een vielaa?, als het reegent kan je erin zitten en toch je tuin bekijken, dan kan je in de gaaten hauden dat de buurpoes niet weer stiekum jullie tuin in komt, en je kan van heeeeeel dichtbij vogels zien!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!, en ik heb voor jau en Molly en Dropje kouwstiks neergelegd, voor de nijntjes fers hooi en voor je mensen is er aarbeijentaart!

  1. Hoi Kevervriend, ik mocht pas vandaag aan de laptop maar mijn vrouw zegt dat ik straks nog mag mailen naar jou dus dat ga ik zeker doen hoor. Dat moet lukken. Ik vind mijn huis wel spannend en ben er al in geweest maar erop zitten vind ik ook wel een top idee. Ik zit vaak op veel dingen, dat doe ik gewoon heel erg graag, Het maakt me daarbij niet zoveel uit wat het is, als je er maar op kunt zitten. En geloof me maar., je kunt op heel veel dingen prima zitten hoor. Dat is heus waar. Ik vind het leuk als jij en Japie een keer samen komen, kunnen we lekker alles verkennen en mogen jullie zeker ook eens kennis maken met de konijntjes. En in of misschien wel op de villa zitten als jullie dat willen. Ik heb ook zachte mandjes hoor dus dat mag ook. Dank je wel voor alle lekkers, aardbeien vinden mijn mensen altijd lekker dus die taart is natuurlijk al op! Dus jouw mensen laten je soms ook wachten, dat is niet zo leuk he en zeker niet als het om wat lekkers gaat! Dan wil ik dan het liefste meteen hebben! Dat heb ik vast ook zo. Knuffels voor jullie allemaal van Lucky en de rest

   1. Lieve Lucky en knappe KeverT,

    Ik kijk er nu al naar uit om met jullie op verkenning te gaan. Toen ik het tegen Magnum snuffelde, vroeg hij of hij ook mee mag. Hij zou graag kennismalen met de konijntjes.

    Is het een idee om te blijven slapen? Er valt zoveel te ontdekken nu er ook een pracht van een villa in de tuin staat. Dan vraag ik aan CW of hij de controle vanuit de boom wil doen.

    Koppies van Japie, ook voor Mollie en Dropje en de konijntjes

    1. Ha die Japie, dat is goed hoor. Komen jullie maar op verkenning hier. Samen is toch het fijnst. En Magnu mag natuurlijk ook mee komen. We hebben wel alleen konijnendames maar dat zal hij vast niet zo erg vinden zeker? En een controle vanuit de boom is ook een goed plan…we hebben er verschillende dus dan kan CW er zelf nog eentje uitkiezen ook. Drop kan jullie leren hoe je op en over de schutting kunt. Dat kan ik zelf niet maar zij kan het heel goed. Er wonen hier nog meer poezels in de straat ook dus hoe meer, hoe gezelliger. Toch? Knuffels van ons allemaal

 4. Hoi Lucky, wat een bijzonder leuk en handig cadeau dat kan zeker een fijn huisje voor jou zijn en misschien ook voor de buurt poes maar dat vind jij natuurlijk niet zo fijn , maar wel voorzichtig zijn met ruzie maken hoor gewoon blaasjes doen moet al voldoende zijn denk ik.

  Kopje van Ollie

  1. Ha die Ollie, ja dat huisje lijkt me straks best fijn als het buiten komt te staan. Buurpoes mag er ook best een keer in hoor, het is een meisjespoes maar denk dat we gewoon nog een beetje aan elkaar moeten wennen, Ik zal aan je tip denken en alleen een beetje zacht blazen of misschien wel helemaal niet. want samen zijn vind ik eigenlijk best fijn. Kopjes terug van Lucky

 5. Hoi Lucky,
  Jeetje zeg wat een mooi huis!!!!
  Daar zullen jullie lekker in slapen als het mooi weer is!!!
  Wij hebben vrouw gevraagd om ook zo’n mooi huis te kopen voor ons……..maar ze zegt dat ze daar eerst over moet nadenken!!!
  Tja en nadenken kan bij vrouw echt heel lang duren hoor!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi lieve allemaal, ja zo’n huis kan ik zeker aanraden, mocht je dan een keertje buiten zijn als het regent, dan kun je lekker droog liggen. of er bovenop gaat zitten als de zon schijnt of zo. Dat hebben we vandaag ook gedaan maar wel alleen nog maar op de bloembak. Zeg maar tegen je vrouw dat ze de huisjes bij de winkel hebben die ook krabpalen heeft…en mijn vrouw kreeg korting dus misschien kan dat voor die van jullie ook? Dan hoeft ze er misschien minder lang over na te denken…maar soms moet je gewoon even wachten he of moeten ze ervoor sparen. Dat is niet erg want dan krijg je het later toch nog. En als ze het beloven, dan weet je heus wel dat het komt. Knuffels van Lucky voor jullie allemaal.

 6. Ha die Lucky,
  Wat spannend zeg, een zomerhuis erbij. Daar kun je lekker in gaan liggen wanneer het een beetje regent. Zo ben je buiten en toch ook weer binnen, zodat je niet nat wordt. Maar je kunt er met mooi weer natuurlijk ook gewoon in gaan zitten. Jullie boffen maar en wij vinden het eigenlijk ook wel deftig om twee huizen te hebben.
  Heb je trouwens de bovenste verdieping van je grote huis al voldoende geïnspecteerd? Heb je alle geheime plekjes al ontdekt waar je je lekker kunt verstoppen? Wij zijn daar heel nieuwsgierig naar. In ons huis hebben wij ook van die geheime plekjes, maar onze vrouw kent die zo langzamerhand ook allemaal. Dat is eigenlijk niet de bedoeling. Laatst kon ze Cindel nergens vinden, omdat ze zich onder het kastje bij de wastafel had verstopt. Toch vond onze vrouw haar, maar onder dat kastje is haast geen ruimte, dus wij vragen ons af hoe Cindel daar onder kon kruipen, die malle meid. Onze vrouw moest haar zelfs helpen, anders kon ze er niet onder vandaan komen.
  Lieve Lucky, bedankt voor je gezellige verhaal. Wij hopen dat je je nieuwe huis snel kan gaan gebruiken, want dat betekent dat we snel mooi weer krijgen. Heel veel zachte kopjes van Cindel, sterrenzusje Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi lieve allemaal, ik ben zeker alweer een paar keer op zolder geweest hoor want daar is nog veel te ontdekken. Ik vind het wel super dat jullie geheime plekjes hebben waar je vrouw jullie niet zo goed kan vinden. Dat is toch wel super en ook erg slim. Wij hebben ook zo’n plekje maar dat verklappen we niet zomaar natuurlijk. Maar ik vind Cindel wel een slimmerd hoor dat ze daar ging zitten. Ook goed dat ze er wel net onder paste ook. Ik hoop ook dat het huis snel in gebruik genomen kan worden, misschien binnenkort al want vandaag was er al zon, dat was heerlijk en we hebben er veel van genoten! Vanmorgen was het een beetje koud en wit maar daarna hadden we fijn veel zon en omdat onze vrouw thuis was mochten we veel buiten ook maar binnen zijn is vaak ook fijn hoor. gezellig samen. Knuffels van Lucky

Reacties zijn welkom