Minnie ofer het vogelhuisje in de tuin

vogelhuisje Het was drie donkers geleden. Ik lag net lekker te dromen over een paar vette muisjes toen ik iets warms op mijn vagtje foelde. Ik deed foorzichtig een oogje open. Daarna mijn andere oogje. De zon! Er kwam een klein straaltje door de gordijnen heen. Die scheen zo op mijn vagtje. Meteen sprong ik van de grote mand af en zo hops in de fensterbank.

Vogelhuisje

De lucht was nog een beetje donker dus daar aan wist ik dat het nog froeg was. Mijn hartje ging sneller kloppen. Als de grote warme ronde bal daar in de lucht nu al zo scheen dan zou het fast een dag vol met zon worden.
Nadat ik helemaal warm was geworden ging ik bij Frau liggen. Mauw mauwde ik en ik tikte met mijn pootje teege haar wang aan. De zon is er! Kom je mee opstaan dan gaan we er fan genieten. Nee Min, zei Frau, het is nog een beetje te froeg voor een zaterdag om nou al op te staan. Ik kom zo ga jij maar vast.
Pff nou dan niet dacht ik. Dus ik sprong terug de fensterbank in. Een tijdje later ging ze dan eindelijk op staan. Je krijgt vandaag live vogel tv, zei ze. We gaan het vogelhuisje maken en ophangen. Mew kan jij dat dan mauwde ik een beetje lachend. Frau en ik hebben namelijk 1 ding gemeen en dat is dat we allebei geen geduld hebben hihi. Goed geraden zei ze. Mensenopa komt het in elkaar zetten en ophangen.

Wachten

Oh en dan gaan wij toekijken? Of ga jij ook je poten uit de mauwen steken. Nou Minnie heb jij bijdehand brokjes gegeten fanochtend? Ze schudde haar hoofd. Ik ga de tuin mooi maken, alles beetje bijknippen en zo. Mauw! En dan ben ik de opzichter. Toch? Toch? Ik kreeg een aaitje oofer mijn bolletje en ze knikte dat dat goed was.
vogelhuisjeIk kreeg ontbijt noepies en die smikkelde ik lekker op. Daarna ging ik naar de MinKeef om daar lekker in de warme zon uit te gaan buiken. Ik lag net lekker te liggen toen ik een geluid hoorde. Snel sprong ik op en ging ik bij de deur aan de foorkant van het huis zitten. Zou mensenopa er al zijn? Ik kijke wachte kijken. Maar er kwam niemand door de deur heen. Toen ging ik met mijn neusje tegen het raam aan staan zodat ik goed naar buiten kon kijken. En toen zag ik dat het iemand uit de straat was die gewoon feel lawaai maakte.
Teleurgesteld dribbelde ik terug de MinKeef in. Tikte wat tegen Muis die daar lag en ging maar weer wat tsjillen. Na een tijdje hoorde ik weer geluid. Mauw! Nou weet ik het zeker. Dit is wel echt de foordeur. Snel rende ik naar de gang. En jahoor daar was mensenopa. Ik ging meteen kroelkopjes tegen zijn benen aangeven. Natuurlijk had hij ook weer een tas mee. Logies dacht ik want het vogel tv huisje moet opgehangen worden.
De tas werd op de tafel gezet en er kwamen ophang en boorspullen uit. En ook een doosje natfoersoep. Jammie! He Minnie zei hij, kom je mee pootballen? Hij gooide een propje de gang in. Ikke ging er meteen achteraan en met een goeie linkse direct sloeg ik het propje met met mijn foorpoot weer terug naar hem. Mew ik find dit zo een leuk spelletje. Bijna net zo leuk als slaape en eete hihi.

Meekijken

Nadat ze dat fiese bruine water hadden gedronken ging hij het huisje in elkaar zetten. Natuurlijk klom ik op de tafel om mee te kijken. Moet wel in de gaten houden of alles goed gebeurt. Dat snappen jullie wel he. Ik gaf ook aanwijzingen met mijn pootje. Dat moet daar in. Oh en die moet daar. Na een tijdje was het klaar.
Miauw gaan we het nu ophangen? Nee dat gingen ze nog niet. Het was tijd foor de luns. Ommedat de fisboer met vakantie is (ja nee dat gelóóf je toch niet?) hadden ze zalmsalaade uit een bakje. Ik ging op mijn allermooist zitten en uiteraard mocht ik de resten uit het bakje oplikken. Wie kan zo’n mooie liefe poes als ik weerstaan? Niemand toch!

vogelhuisjeGeduld

Daarna was het tijd om het huisje op te gaan hangen. Klik klak boor boor schroef schroef. Na een tijdje wroeten hing het aan de muur. En nou maar wachten. Ik zag wel al een paar lekkere hapjes ehh fooguls over vliegen. Maar die gingen landen en zitten aan de ooferkant op het dak. Pff nee hier moet je zijn hier in de tuin mauwde ik. Ach het is pas de eerste mooie zonnige dag mauwde ik teege mezelf. Geduld is een schoone zaak. Oh ja, dat heb ik niet…
Nou dit was het weer foor deese keer. Tetter tetter voor Freede!

Poot, Minnie

7 thoughts on “Minnie ofer het vogelhuisje in de tuin

 1. Hoi Minnie,

  Denk dat jij de volgende keer wel helemaal zelf een vogelhuisje kan maken, want je hebt hele goede aanwijzingen gegeven.
  Minnie de kluskater………..klinkt goed toch? Hihihi!

  Hoop dat er snel meer zon komt zodat je de zonnestralen kan vangen en naar de vogeltjes kan kijken, dat zou pas mooi zijn.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy,

   Oh find jij dat ik het nou zelf kan? Enne ik ben een poes dus een kluspoes hihi. Hoop dat er gauw meer zon komt. En foguls 🙂

   Pootje van Minnie.

 2. Haai Minniekeef

  Hier is Oopaaaaaaaa
  Ken jij mij?
  Loes met wie heb ik van doen?
  Met Minnie?
  Ja dat zeg ik toch!
  Wat zeg je?
  Vogelhuisje?
  Moppie hier wie goo
  Alle pootjes naar voren
  Alle pootjes omhoog
  VOOGELTJESDANS WHAAAAAA HAAAAAAA
  Hoezo mag ik geen Moppie zeggen?
  Oopa zegt Moppie als hij uhm….
  Als hij…
  Een moppie moet doen!
  Whaaaaaa haaaaaaaa
  Keivette Mops!
  Ja ja ik gedraag me…
  Not!
  Whaaaaa haaaaaa
  Gekke Loes!

  Toedeledokie

  1. Geachte heer Oopaa. Moppie hier van achter de regenboog. Wilt u mijn kleinkat Minnie niet zo op ideeën brengen? Mauw! Uw ferstandige zus Loes heeft gelijk. Gedraage!

   Hoogmiauwend,
   Moppie Poes

 3. Heee lieve Minski, heb jij ook zon?, heerlijk is dat hè?, ik word er helemaal frolijk van en ik ben heel vaak in mijn tuin, weet je dat ik daar twee van die huisjes voor fooguls heb?, maar ze gaan hier nooit in de huisjes wonen, dat vind ik zooo jammer, folgens mijn vrouw komt dat omdat ik de hele tijd in de tuin loop, maar ik doe fooguls helemaal niks!, ik vind fooguls mooi, en ik vind ze biesonder, maar ik denk niet dat ik ze wil eeten, met al die veren die je dan in je mond krijgt, bah!, ik hoop dat jauw huisje wel fooguls krijgt, dat is keispannend om te zien!, lieve Minnespin ik stuur jau en je Frau heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefspin!!!, ik heb voor jau allemaal snekkies neergelegd door het hele huis heen, en voor je Frau heb ik ferse fis gekocht, omdat jullie fisboer op vaakansie is, dan kn je mensenopa komen eten en dan is er voor jau ook fis!!

 4. Hoi Minnie
  Wat heerlijk hé als je de zon op je lijf schijnt. Wij genieten daar ook van!!!
  Gelukkig maar dat je aanwijzingen hebt gegeven met het vogelhuisje maken want anders was het toch niet goed gekomen denken wij!!!!
  Nu maar hopen dat er ook veel vogeltjes op bezoek komen in het huisje!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 5. Vogeltv is superleuk, mevrouw Minnie.
  Ik doe het iedere dag vanuit mijn boom. Alleen jammer dat ze gevlogen zijn voor ik ze kan pakken. Als u een tip heeft ik hou me aanbevolen.

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *