Minnie kijkt door het raam naar het leefe

raamMiauw. De zon schijnt steeds froeger door het raam. Dat kan maar een ding betekenen. De soomer komt er aan! Ikke kan niet wachten tot het soofer is. Lekker frisse lugt opsnoffen bij een raam of deur. Lekker de warme son op mijn fagtje als ik fensterbankcontrole doe.

Frije daage

Nou is het wel so dat de deur of het raam alleen oope is als Frau thuis is. Hoe faak ik ook miauw dat ik heus goed op het huis pas. Tog wil ze geen ramen of deur oope hebben als ze selluf niet thuis is. Dus jullie snappen wel dat ik van frije daage als zoals nu met de Pinkster errug blij wordt. Dan is ze niet twee maar drie daage thuis! En dan hoeft ze alleen op mijn blog dag brokjes te furrdienen en daarna is het woennesdag en oppe die dag is ze altijd vrij.
Het wiekent begon dus met ikke die fensterbank controle ging doen. Die boofe en die achter beneden. Maar niet die foor beneden want die deur zat nog dicht. Maar omdat ik boofe foor ook controleer is dat wel ooke denk ik. De son was er al. Die scheen foorzichtjes op mijn velletje. Ik deed er helemaal prr prr fan. Mijn staartje ging er helemaal van floep floep heen en weer.

Noepies

Frau werd er wakker fan. Heb je het naar je zin Min? Dat froeg ze. Ze zei dat de gordijnen door mijn staartje helemaal heen en weer bewogen. Miauw mauwde ik. Er is son, de lucht is blauw, kom uit je bed ja gauw! Ze schudde haar hoofd en zei dat ze nog ff wou blijven liggen. En doen deed ze de gordijnen een stukje oope. Nu scheen de son ook op het bed. Ohh ik snap al wat je wil hihi. Ikke sprong op het bed en kwam bij haar liggen. Zo lag ik in de son maar kon ik ook lekker kroelen. Uitslaape vinden we allebei echt suuperfijn.
Na een tijdje ging zij doesen en ging ik een tukkie doen op de bank. Ik lag net lekker te droome oofer muisjes en dansende brokjes toen ik de foordeur oope hoorde gaan. Als goeie waakkat ging ik meteen polshoogte neeme. Oh! Het is mensenoopa. En hij had een tas bij zich. Miauw miauw. Ikke ging zijn benen kopjes geefe. Heb je noepies bij je? Wat zit er in de tas?
Eerst laten zien of je goed op pootbal hebt geoefend zei hij. Hop daar ging het balletje van een propje de lugt in. Ik sprong er direct op af en gaf het balletje met mijn rechterfoorpoot een goede linkse directe. Het balletje werd terug getrapt en ik floog er meteen weer op af. Ikke ben hier suupergoed in hihi.
Nou en nadat ik mijn kunsten had laten zien mocht ik dan eindelijk zien wat er in de tas zat. Jullie kunnen het op de footoo zien. Noepies! Eentje met bief smaak en eentje met sjikken sjies smaak. Jammie zo lekker! Daarna ging ik meteen naar de deur van de does toe. Mauw mauw mauw Frau ben je al klaar met doesen? Kijk eens wat ik gehad heb! Ik kreeg een aai oofer mijn kopje en ze zei dat ze eraan kwam.

Briesje

Nadat ze dat bruine water hadden gedronken gingen ze mensenbrokjes halen en kibbeldingen. Miauw mauwde ik, ikke pas ondertussen wel op het huis hoor! Heb terwijl zij weg waren tog mooi een paar fooguls uit de tuin gejaagd. En ook nog een fliegje gefangen. Kraak kraak hap slik weg!
Toen ze terug kwamen ging de deur die achter zit oope. Ikke ging meteen erfoor zitten. Want er zit een hor foor de deur zodat als de deur oope is deese poes niet naar buiten kan ontsnappen. En oh ja het is ook om er voor te zorgen dat er geen insekjes binnen koome. Alleen werkt dat denk ik niet altijd want ik fang dus zoals jullie eerder al konden leese soms tog nog fliegjes binnen.
De son scheen op de deur dus ikke zat lekker te genieten. Er was ook een sagt briesje wat sachtjes door mijn vagtje waaide. Ik merkte dat mijn oogjes een beetje dichtfielen dus ik ging er maar bij liggen. Miew wat kan het leefe toch fijn zijn!
Nou dit was het weer voor deese keer. Blijven tetteren foor Freede!
Pootje van Minnie

6 thoughts on “Minnie kijkt door het raam naar het leefe

 1. Haai Minnie de poeh…

  Hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij?
  Wat zeg je Loes?
  Heeft deze dame een mensenoopa?
  En heeft die ook zijn snor in de krul?
  Nou?
  Hoezo weet jij dat niet?
  Wat doe ik dan hier?
  Hoezo praten met Minnie?
  Ken joe tallek toe Oopa?
  Loes waar gaat dit over?
  Wat?
  Over leven door een raam?
  En vraag eens of ik dat begrijp?
  NOT!
  Whaaaaaaaa haaaaaaa!
  Hier wie goo
  Raampje open
  Raampje dicht
  RAAMPOEZEN!!
  Hee Oopa is nie gek.
  Oopa weet wel waar Arie de mosterd haalt.
  Echt wel.
  Nog meer Loes?
  Niet?
  Dan niet!

  Toedels meisje

  1. Haai oopaa de poopa,

   Mensenopa heeft geen snor. Dus die kan niet in de krul. Mijn snoorhaartjes wel. Find u dat mooi bij poezen als ze krulletjes in hun snoorharen hebben?

   Pootje van Minnie

 2. Hoi Minnie,

  Wat heb jij een mooie leventje bij je vrouw, en volgens mij wordt je ook nog goed verwend door mensen opa.
  Wat een bofbips ben je zeg, ik heb ook een heel fijn huisje met een heel lief baasje.
  Krijg niet altijd lekkere snecks, want de baas zegt dat ik te dik wordt, erg hé.
  Maar hij is verder wel lief, net zoals jou vrouw en mensenopa.

  Geniet maar fijn van de zon lieve Minnie.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy,

   Heb jij ook zo’n lieve baas. Fijn is dat he. Wel stom dat je niet altijd snekkies krijgt. Psst heb er een paar onder je mandje gelegd.

   Pootje van Minnie!

 3. Heeee lieve Minski, wat een gesellige letters heb je gemaakt, en wat een fijne dag heb je gehad!, de zon is zo fijn, ik hau er ook heel erg van, van mij mag hrt wel altijd zomer zijn, dan kan het misschien in de nacht efentjes regenen voor de plantjes, maar ferder zau ik ALTIJD zon willen!, en knuffelen in de zon is dan weer NOG fijner, dus goed dat je dat hebt gedaan!, zooo heee en wat een lekkere snekkies heb je gekregen en dan ook nog een beetje fis, zie ik op de footoo, dat was een helemaal perfekte dag, en dat heb je ook helemaal ferdiend!, lieve Minnespin, ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefie!, en ik heb voor jau nog ekstra snekkies neergelegd in de fensterbanken, en ook een fliegje want die lust ik niet, en voor je Frau en je mensenopa heb ik taart met ferse frugten en slagroom gemaakt, en ook een kleine klodder slagroom aapart gezet voor jau!!

  1. Hee liefe Keefski,

   Dat fliegje kraakte lekker. En de slagroom smak smak hihi. Lekker he de zon. Die wil ik ook altijd wel. Heb lekkere snekkies onder je stresjer gelegd.

   Pootje van Minnie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *