Leootje: naame en bei-naame

LeootjeAjooooooo allemaaal! Hier ben ik weer! Leootje fan de Haagse Katers!
Ik wil iedereen van me hartje bedanke weges dat ik mij so welkom foel bij alle bloggende katers en poezen. Ik fin ut heel spesiejaal dat wij scherremtijt krijge fan onse Mamaas en Papaas en dat se het goetfinde wat wij allemaal sgrijfe.

Bei-naame

Forige keer hep ik fertel dat ik als eenigste Haagse Kater met TWEE namen op me sjip sta gereegiestereert. Mij name sijn Leo Anshu.
Anshu hat mijn eerste mensemama bedach maar Fre, onse mense-puubert noemde mij meteen Leo toen se me sag. Toen was se nog geen puubert maar een tienert.
Dus mijn naam waarmee se me roepe is Leo en mijn naam foor de mooi is Anshu.
Maar ik hep nog feel meer naame! Dat sijn bei-naame.
Ik hep er een paar.
Es kijke: Leo, Leootje, Lélé, Leonarrrdo, Ministeck (fraag me nie waarom, ik weet geneens wat dat is!), Kereltje, Lief Mannetje Mooi Mannetje, Fokaaltje, Petergilles, JemigBedelaar en Kleine Fent.

Chester

Leootje
met Chester

Chester hep ook se bei-naame.

Chester heet Chezzie, Ches, Stinkbokkum (as tie een sgeet heef gelaate, dan roepe se Stinkbokkum of Stinkiewinkie en dan flugte se alle kante op!), maar se noeme hem ook Lief Mannetje, Chestertje, Sjessiesjes, Chessebes, Knuffelkont en Ochmannetjetoch.

Tiga

Tiga noeme se Tieg, Pieg, TigaNEE, TigaNietDoen, TigaBlijfAf, Tiegmeister, Bolle, Bollie, Bolleke, Kerel, Bolletjekat, Slimme Man en Grote Man, Lief Mannetje en Kijkdanhoeslimdieis.

Simon

En dan Simon… Die kan je roepe tot je kattesnoepies op sijn, die reageer nerreges op.
Se hadde hem net so goet GertJan kunne noeme maar so heet de slak op ons balkon al.
Mama en Papa segge SIEmon tege Simon, Fre seg SAAImon, maar se noeme hem ook SIEM, Slooper, SimondeSlooper, Sloopkogol, Mafkees, Plurk, Gek, Leip Beest, Schatje, KlimAap, die Witte, die Kleine, Knuffeltrut en Dathoortieniet.
So sie je dus dat bei-naame eigelek feel fertelle ofer wie je ben of hoe je doet.
Oja, Chester die deej on-gewoon de laatste tijt. Normaal segtie altijt ‘Piew’ met een hoog stemmetje of ‘Miew’ of ‘Oehoeh’ as tie eete krijg maar hij ging ineene met een heule lage stem fan je MRAAooOOOwwwwwrrrrr sitte doen en dan met se kop sgudde.

Witte jas

Foordat hij et wis sat ie in de grote kurfurbak en ik sat in een kleine bak somaar opgesloote!
Sate we ineene bij de wittejas!! Want ik moes me faksienaasie en Chester hebbe se helemaal omgekeer. Toen ginge se bloet uit se poot hale en ik hep alles gesien en ik font het eng.
Gelukkig ware we allebij deselfde aafont weer tuis. Toen heef de witjas met Mama gebel en Mama heef rose pilletjes gehaal foor Chester want se schiltklier werrek te snel. Dat konde se sien in se bloet. En daardoor deet ie anders. Maar hij dee nie heel feel anders en de witjas sei teege Mama fan: U ben er froeg bij, hij hep nog nie feel last derfan. En dat is goet.
Dus as je ons altijt goed bekijk en goet kent dan sie je heel soms klijne fersgille. Die fersgille kunne belangrijk sijn, seeker met een seenior kater, want Chester wort 13 in de maan fan august.
Dus foordat ie eg siek wor heef tie se pil al. Hij slik het so in, dat fint ik wel heul knap.
En daarna gaan we eete.
Ofer eete gesprooke. Mam? Mammaaah? Maahaam? Ik heb me blog gesgreefe, krijg ik nou snoepies?
Ik hep egt honger Mam! Máááám!!!!

10 thoughts on “Leootje: naame en bei-naame

 1. Hoi Leootje,

  Nou jullie hebben veel bijnamen zeg, maar ze zeggen inderdaad wel veel over iemand dat is waar.
  En de witjas is niks niet leuk hé, maar ze hebben nu wel ontdekt dat er iets met Chester is waardoor hij weer geholpen kan worden.
  En dat is wel super fijn.

  Weet je hoe mijn baasje(s) mij wel eens noemen?
  Ik heet dus Tommy, en dan noemen z eme soms:
  Thomas;
  haarbal;
  haarbal billy;
  Tom of jongen.

  Maar ben vooral heel lief zegt mijn baas, en daar heeft hij gelijk in. Hihihi!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy!
   Dat fan die haarbal is een goeie!
   Die sal ik maar nie tege Tiga segge want dan kan ik gaan renne hihi!
   Pootje van Leootje!

 2. Haai Leeooooooooooootje,

  Hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij?
  Haai faif kereltje.
  Wat zeg je Loes?
  Heeft deze jongen allemaal bijnamen?
  Tell mie?
  Ministeck!
  Whaaaaaa haaaaaaaa
  Meer
  Fokaaltje
  Whaaaaaaa haaaaaaa
  JemigBedelaar
  Whaaaaaaaa haaaaaaa
  Petergillis
  Hatseflats!
  Keivette poepie kerel.
  Ja ja ja….
  Loes hoe heet ik?
  Kop doet het niet meer?
  Wat?
  Oopa Floris
  Ken ik die?
  Hoezo ben ik dat zelf…
  Hoolie sjips

  De ballen Ans

  1. Haaai Oop! Bei-naame sijn leuk he! Noeme se U dan ook Pinkeltje?
   hihihi! Feel liefs fan Leootje en ik moes fan Simon segge dattie een dooie flieg hep gefange.
   Hij is helemaal tros op se eige. Steek maar gewoon uw poot op en knik maar fan ja dan denkt ie dat u dat ook heul knap fint.
   Feel liefe kopjes fan Leootje

 3. Heee lieve Leootje, gaaf dat je er weer bent!, en weet je wat zo fijn is op de ze blog?, dat het een blog is voor katten, dus onze mama’s en papa’s en mensen mogen NIET meekijken!, mijn vrouw probeert wel eens stiekum mee te lesen maar ik hau haar in de gaaten hoor!, dus je kan gewoon alles schrijfen wat je wilt want het blijft een kattengeheim!, zooo heee wat een boel namen hebben jullie allemaal!, mijn mensen noemen me ook van alles, maar ik zag bij Chester een naam er tussenstaan die ik ook krijg: stinkiewinkie!, maar ze zeggen ook Keef, Keefman, gilkip, leipie leipsma, meneer tandjes, Kevertjepiep, paardje, jochie, en Kevertje Keefmasjien, nau ja!!, en vóór mij woonde hier een hele lieve wijze katermans die Bolle heettte!, net als Tiga!, het is maar goed dat onze mensen niet weten hoe wij ze allemaal noemen toch?, dat is nau een kattengeheim!, gelukkig dat Chester nau pillies krijgt voor zijn schiltklier, doet hij nau weer gewoon Piew, Miew en Oehoeh?, lieve Leootje, dankjewel voor je leuke letters, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik heb voor jullie allemaal snekkies gestrooid in jullie huis!!

  1. Hoi Keefmasjien! Dat is stoer seg!
   Chester seg nog steeds wel gekke dinge soms maar nie meer so faak en so laag.
   Binnekort moet ie weer naar de wittejas en dan moet Tiga mee weges se faksienaasies.
   Hij hat mij uitgelagge toen ik opgesloote sat, nau, ik ga hem uitlagge as hij opgesloote sit!
   OOOH SNEKKIES!!!!! *zoef*
   Kopjes fan Leoooooooo!

 4. Ha die Leootje,
  Wij moesten erg miauw-lachen om je verhaal. En toen wilde onze vrouw ook je verhaal lezen. Wij vonden dat niet goed, maar ze deed het toch en toen moest ze ook erg lachen. Wat een boel namen hebben jullie, zeg. Onze vrouw gebruikt ook allerlei verschillende namen voor ons, maar we heten gewoon Cindel, Jillie en Ivar. Cindel heet eigenlijk Cindel of the Rainbow Beauty en Jillie heet La Traviata’s Jillian. Maar zij zijn Perzen en die krijgen altijd van die bijzondere namen. De dochter van Cindel ( helaas voor kerst over de regenboogbrug gegaan) heettte voor ons Fenneke, maar haar mooie naam was Cecely’s Fairytale Fantasy. Nou, je begrijpt zeker wel dat Ivar blij is met zijn gewone naam. Hij is geen Pers en wil ook geen lange bijzondere naam.
  Wat knap dat Chester zijn pilletje netjes inneemt. Vorige week moest Ivar naar de dierenarts omdat hij zich ook anders dan normaal gedroeg. En ja hoor, hij moet nu ook schildklier pillen innemen. Ivar is een heel lieve en rustige kater, maar bij de bloedafname vermoordde hij de dierenarts bijna en de assistente erbij. Ja en toen kreeg hij een roesje. Vandaag kreeg hij zijn eerste pil en die vond onze vrouw een poosje later op de bank terug. Toen heeft onze vrouw die pil maar tot poeder gemaakt en in een liquid snack gedaan. Gelukkig had Ivar niets door. Bij Ivar was het gelukkig ook nog niet zo erg volgens de dierenarts. Dat is wel fijn, want Ivar is al 16 jaar.
  Lieve Leootje, bedankt voor je grappige verhaal. Heel veel vrolijke kopjes van Cindel, Fenneke En Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. OOoooooOOOOooo wat hebbe jullie mooie naame! Ik kan se nie eens uitspreeke so moowiii… mauwauw seg! Oooo pille in likwit sneks! Mijn mama seg dat is een goet idee foor Chester maar se is bang dat ik het dan meteen opeet. Want ik ben een hebbert seg se. En die bei-naam was ik fergeete door te geefe…
   Feel kopjes fan Leootje!

 5. Heeee Leeeee,
  Ik moet so hart lagge, dat ik fan de bank fiel, bovenop een van de stinkers! Die moge niet gromme na ons, katten, dus die hufter ik ekstraa feel hihihi! Stome beesden, die huunde.

  Ik moet een beedje huile as ik je ferhaal ofer Chester leest. Pillen zijn fies, zegt mijn moeder ook, ik weerstand dat nogni, ik ben pas 9 weke.

  Beiname heb ik ook, ik heet Pien, ik ben geboren op de boerderij, net als Pebbles, mei hakfzussie, maar die wilt nix memme te make hebbe.
  Maar ik heet ook Pienelien en klein orakel, stinkertje en heb-je-nou-alweer een-poepie-gelate maar die snappik ni.

  Nou, ik moet een tukkie doen, want alsik een beedje druk ben gewezen, ben ik heel snel moe. Dus ikkeh….

  Zzzzzzz…….

  Pien

  1. Eehhh… Pientje? Isss jou andere sus misgien Mimi??
   Eehh.. bloos… as dat so is wil je dan Mimi roepe foor me? Dan kreig jij een snoepie en een balletje met een feeter er aan. Belooft!!
   Oohh en Pien.. As je lekker hep gegeete en je lig op je ruggetje en je mama gaat je aaie he, dan doe je buikie soms fan prrrr rommeldebommel en dan.. TOET… laat je een sgeetje, hihihihi! En dan noeme se je een stinkertje wan dan hep je een POEPIE GELAATE!
   Das lagge joh dan gaan die mense rontrenne en gille en swaaie met de arreme enso.
   Probeer maar as je bij se in bed lig *knipoog*
   Kopje en kusje fan Leootje

Reacties zijn welkom