Minnie doet aan toezicht houden

Miauw. Het is weer Minnie dinsdag en dus leese jullie mijn blog. En wat ik me nou toch heb meegemaakt… Pak een brokje, neem een slokje en lees lekker mee. Of laat je foorleese.

Het was de dag met de vrij erin. Frau stond klaar om brokjes te gaan furrdienen toen ze zich omdraaide. Ze aaide me oofer mijn koppie en toen zei ze tegen mij, Minnie leuk nieuws foor jou. Mensenopaa komt fandaag langs.

Knuffels

Ik keek haar aan en mauwde zit er soms een brokje los bij jou in je boofekamer? Want op de dag met de vrij dan is ze altijd brokjes furrdienen en hij komt toch altijd op de dag met de zater er in. En ok heel soms ook wel op een andere dag maar dan is Frau er altijd bij.
Frau moest wel een beetje lachen om mijn furrbaasde snoetje. Het is echt zo Minnie. En toen ging ze de deur uit. Nou ik ging fan furrbaasing maar eefe op de bank liggen. Terwijl ik daar zo lag en een beetje m’n pootjes schoonlikte soeselde ik al denkende in slaap.
Tot ik inene de poort open hoorde gaan. Meteen schrok ik wakker en sprong ik in de fensterbank. Ohhh Frau had echt gelijk! Miauw miauw wat leuk! Hij kwam binnen en we gingen eerst heel uitgebreid knuffelen. Daarna ging hij wat fan dat fiese bruine water maken om op te drinken. Blegh! Ik snap echt niet dat tweevoeters dat lekker finden hoor. Wij katjes noemen het bruin water, geloof dat zij het koffie noemen. Frau is er ook furrslaafd aan en ik geloof dat wel meer personeel van katjes en andere dieren hier op de blog daar last fan hebben.

Knutsels

Maar goed, terug naar het knuffelen. Ik werd lekker onder mijn kinnetje geaaid en oofer mijn rugje gekriebeld. Och och mijn spin motortje ging daar heel hard van aan hoor. Mensenopaa furrtelde dat hij iets bedacht had om te maken foor in het schuurtje. We hebben daar namelijk nog hout liggen fan toen de ouwe poort er nog was.
Hij zei ga je goed opletten Minnie? Deed de deur open en liet die oope zo met de hor erfoor zodat ikke mee kon kijken. Hij ging het hout buiten neerleggen en aan de slag. Miauw mauwde ik. Wat ga je precies maken? Hij furrtelde dat het een tafel werd om spulletjes op te leggen. Dat dat foor Frau handiger is. Want nou ligt alles in een hoekje op een zakje op de grond.
Nou miauw dat fond ik wel goed bedacht fan hem. En heel lief ook dat hij dat somaar wilde doen. Mensenopa moest lachen. Ach Minnie je weet toch dat ik van knutselen hou. Miew mauwde ik. Ja dat weet ikke. En ook van knuffelen met mij he? Toen kreeg ik nog snel een ekstra knuffeltje en daarna ging hij aan de slag.
Uiteraard heb ik goed opgelet en af en toe instruksies gemauwd. Dat wil zeggen soms. Want ik was soms ook wel wat afgeleid. Er flogen namelijk ook meerdere lekkere foguls foorbij en ik zag ook zo’n gekke gladde slak sonder huisje foorbij kruipen. Daar blaasde ik een beetje teege. Sssss weg jij. Jij bent niet goed foor katjes en je maakt alles glibberig bah. Gelukkig luisterde die.

Rusten

Toen de tafel af was kwam mensenopaa weer naar binnen om een beetje te rusten. En om natuurlijk ook weer ff lekker met mij te knuffelen. Daarna ging hij naar huis. En ik dribbelde naar boofe naar het wasrek. Daar scheen de son lekker zodat ik in de warmte ff een lekker uitgebreid tukkie kon gaan doen. Want ik was best wel een beetje moe geworden fan al deese beleefenissen.
Nou dit was het weer foor deese keer. Ik tetter nog steeds heel hard mee foor freede. Jullie ook?

Pootje van Minnie

6 gedachten over “Minnie doet aan toezicht houden

 1. Wat een gave dingen heb je meegemaakt en wat een furrrassing van je mensenopa, dat hij een tafeltje knutselde voor je vrouw. Maar ook een furrrassing voor jou, dat hij op de dag met de vrij erin kwam, zo gezellig! Hier zijn er ook foguls die rondvliegen, maar dat zijn herrieschoppers en enge foguls, namelijk meeuwen. Er zijn babymeeuwen op het dak aan de overkant en die moeten leren vliegen. Dus de grote meeuwen krijsen hoe ze hun vleugels moeten gebruiken en jagen de kraaien weg. Soms al om 4u smorgens 😱 . Duifjes komen ook, mijn vriend Dolfje Duif komt weleens en ook een duif die in de plantenbak op de planten gaat zitten. Dan gaan de blloempjes kapot, dus in die bak staan nu stokjes.
  Kopje Streepje

 2. Hoi Minnie,

  Wat een verrassing dat mensenopa op bezoek kwam en een tafel ging maken voor je frouw, uiteraard hoort daar natuurlijk ook de benodigde knuffels bij.
  Zo hoort dat gewoon.
  Goed dat je tegen de slak hebt verteld dat hij weg moest want als hij niet goed voor katjes en planten is dan kan hij maar beter vertrekken toch, net als de vogels.
  En na gedane arbeid mag je bet even dutten en niks doen vind ik!

  Pootje van Tommy!

 3. Lieve Minnie,

  wat een lieve mensenopaa heb je toch. En wat gezellig voor jou dat hij zomaar op de dag met de vrij bij je komt knutselen. Ja dat moet je wel goed mee in de gaatjes houden want dat kun je het je vrouw later allemaal vertellen. Wie weet kan zij het dan in de toekomst ook, onder jouw toeziende oogjes en instukties.
  En je hebt weer prachtige foto’s Minnie. Zusje zegt dat ze jouw hangmat wel heel gaaf vindt. Je ligt er ook zo lekker in…

  Wij sturen heel veel knuffels voor jou en je lieve vrouw en ook voor je mensenopaa

  Liefs mevrouw Loes en Zusje

 4. Heeeee lieve Minski, wat hebben jij en je mensenopa goed SAMEN een taafel gemaakt!, want ik weet zeker dat je mensenopa het zonder jau niet had gekund, iemand die goed oplet en bijhaudt of alles goed gaat is heeeeel belangrijk!, o en drinkt jauw Frau ook al van dat fiese bruine spul?, mijn man drinkt dat ook, en mijn vrouw drinkt ander fies bruin spul, en dat heet TEE, bah!, mensen kunnen best heel rare dingen eeten en drinken hoor!, lieve Minnespin ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefie, en ik heb voor je Frau en je mensenopa een taart van appeltjes in de keuken gezet, er is slagroom bij, en zo een pot met dat fiese bruine spul, en voor jau heb ik een berg snekkkies neergelegd op de fensterbank!!

 5. Minnie wat fijn dat jullie mensenopa hebben die klusjes kan doen. Ik heb geen mensenopa en dat vindt vrouwtje wel eens lastig want ze moet altijd iemand vragen om voor haar een klusje te doen en ze vraagt niet graag. Vroeger toen haar man nog leefde was dat geen probleem want die kluste ook heel graag en was heel handig. Jij trof het wel dat hij er was; kreeg je die dag exta knuffels.
  Liefs van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje.

 6. Lieve Minnie, wat een lieve mensenopa heb jij die op een vrijdag bij jou komt om dingen te maken voor jouw frau en om jou te knuffelen. Dat was een echte verrassing voor jou. Goed dat jij er bij was om af en toe aanwijzingen te geven. Controle kan nooit kwaad lieve Minnie. Knuffels van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *