Mijn leefe is weer helemaal zoals het was

gewoon
Gisteren had ik een streep zon, ik zag het komen, en ik wist, nou gaan we weer naar het heele fijne toe en dat is de zomer en eerst komt dan lente.

We hebben allemaal een rare tijd gehad met herrie buiten, dat er knallen waren en dat er mensen herrie maakten, ik had ook schreeuwen buiten maar dat is nou allemaal weg. Elke nacht heb ik weer rust. Heel erg soms een knal maar die is ver weg en daar luister ik niet naar.
Als ik de straat controleer, is de straat zoals altijd, gewoon.
En ik hoor niks over dat de dokter moet komen voor een prik.

Dus nou is mijn leefe weer helemaal in orde omdat het gewone terug is. En ook omdat het daglicht langer duurt. Dat is poosietief.
Wat is voor mij nou het gewone:

 • soms slaap ik op bed en dan slaap ik weer een stuk van de nacht beneden, net waar ik zin in heb
 •  overdag speel ik weer af en toe wegens dat ik er gefoel voor heb, ik scheur en soms vecht ik met een veter en dan win ik altijd. Ik speel af en toe wegens dat ik een seeniejor kater ben en geen kitten, dan is je gefoel anders
 •  het eete is van de dokter en ook voor mijn gezond en ik eet best lekker, ook brokjes. De dokter heeft gezegd dat ik voorlopig helemaal niet terug hoef dus ik ga nergens heen
 •  gewoon is ook dat ik elke dag en afond knuffels krijg en liefe woordjes dus dan foel ik liefde en dat is het fijnste gefoel

Ik doe mijn leefe per dag, dan snap ik het, en elke dag is nou hetzelfde want het is weer gewoon zoals het was, en daarom ben ik een tefreden katerman.

13 thoughts on “Mijn leefe is weer helemaal zoals het was

 1. Hoi Bert,

  Wat fijn hé dat het leeve weer gewoon is, dat is het mooiste wat er is.
  Knuffels zijn fijn, een rustige straat is fijn, geen dokter die komt is fijn.
  gewoon alles is fijn, en dat je ook nog lekkere brokjes hebt en kan spelen, nou dan is het een mooi goed leven hoor.

  Van mij zelf doe ik veel dutten in mijn warme mandje, dat is zooo fijn, en dan krijg ik ook nog regelmatig een lekker snoepje.
  Dan kan mijn dag niet meer stuk vind ik.
  Ben ook heel blij dat er geen boem dinge meer zijn, en dat het buiten rustig is.
  Kan ik………….net als jij………..aan mij gewone leeve beginnen, heerlijk vind ik dat.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, dus jij hebt het ook dat je gefoel zegt het normale is het beste. Het gewone. Voor jou is dat in je mandje slapen en dat is ook fijn als je een eigen vertrouwde plek hebt dat is het thuis-gefoel.
   pootje terug
   Bertje

 2. En zo is het maar net, lieve Bert.

  Een heel gezond ,gelukkig en liefdevol 2022 toegewenst aan jou en het vrouwtje.

 3. Heee lieve Bert, heerlijk is het hè, dat alles weer gewoon is?!, en jij foelt dus ook dat het weer lente gaat worden?, ik word er helemaal vrolijk van, ik ben vaak in de tuin want er gebeurt van alles, ik denk dat dat komt omdat het lente wordt, zau dat kunnen?, voor mij is dit de eerste keer dat ik dat zo meemaak, ik vind het keispannend, maar LEUK spannend hoor, niet grieselig spannend, ik hoop dat er gouw weer zon komt, dat vind ik helemaal top, goed dat je niet meer naar de dokter hoeft, ik moet over een paar weken zegt mijn vrouw, nau ja!!! ik weet nau dat ik niet meega, nergens voor nodig!, geniet maar van het gewone Bert, dat doe ik ook!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. hoi Kever, dat zou mooi zijn lente wegens dat er dan veel daglicht is en het is ook met zon en warmte. Dat is ook moeilijk dat je vrouw over de dokter begint waarom moet je dat nou al weete? Zeg het tegen je man misschien weet hij iets dat het niet door hoeft te gaan,
   kopje van
   Bertje

 4. Lieve Bert,

  mij hart straal assie zoies lees. Dattie tefreeje ben en dattie jou leefe weer begrijp. Assie gewoon heb in jou leefe dan kan jij ook gewoon gelukkig zijn.
  Hier heb wij nog geen lente gesien zeg mij vrouw en ik doe nu feel mantelpoese foor mij broer Oopa Floris weeges dat mij vrouw heel feel druk is. Dan weet mij vrouw, Loes is er. Saame heb wij dan ook onse eigen gewoon en dan ga soms dinge van selluf.
  Onse straat heb nu ook meer rust Bert en assie rust heb hoef jij nie te schrikke van jou hart en kan jij gewoon leefe. Dat is belangrijk en dat jou eete lekker smaak Bert. Mij erfaring is, eete hoor bij jou dag maar is ook foor jou geluk,

  Jou Loesje

  1. Lief dinnetje Loesje, omdat ikjes nog niet naar jou en Oopa Floris kon schrijf doen deze week heb ikke dat vandaag mogen doen van vrouwtje. Knufjes van vrouwtje en poot/kopje van je grote vriend Jip

  2. liefe Loesje, ja ik ben een tefreeje jongen nou weer alles is weer gewoon en ik snap het leefe. Ook in de straat. Ook als het nacht is. Voor Floris is het gewoon dat jij er bent dat beleeft hij vast heel diep in zichzelf, en ik hoop dat jij dan ook tijd hebt om op je denkpaal te liggen en te slaape Loes, dat je ook voor jezelf zorgt,

   je Bertje

 5. Hallo Bert, Ja al die gekke dagen en dan maken de 2 beners van mensen weken lawaai en zelfs een keer een hele avond en nacht, allemaal van die verschrikkelijke boemsen. De mensen hadden allemaal plezier behalve alle dieren, Mensen mogen van mij heel veel feesten en plezier maken, maar dan niet met die herrie. Ikjes en zelfs vrouwtje is blij dat we weer in de gewone dagen zijn gekomen, min vrouwtje raakte gewoon in de war van al die speciale dagen. Nu weet ik tenminste weer wat voor dagen we hebben. Komt voor mij omdat vrouwtje haar vaste dagen heeft van brokken verdien en boodschappen doen, de was in dat grote draai apparaat stopt. Vrouwtje en ikjes houden van regelmaat hoor. Ga jij vandaag maar een heel mooi kunstwerk maken met scheuren, ik heb mijn huistaken klaar en ga in de vensterbank mijn middagslaap doen. Knuf van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip dat is waar feest is gewoon feest maar met herrie dat hoeft niet. Jij hebt nu weer je roetine thuis datje weet wat een dag is en wat er gebeurt, dat is het fijnste en ook voor je vrouw dat jullie samen een gewoon leefe hebben,
   poot van je vriend Bert

 6. Hoi Bert
  Wat heerlijk hé dat het leven weer gewoon is en dat je tevreden bent!!!!
  Hier is het ook weer gewoon, de rust is terug!!!!!
  Alleen schijnt hier geen zon, het regent buiten en het is erg koud!!! We gaan even de tuin in maar komen ook weer meteen naar binnen want daar is het lekker warm!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi allemaal het weer is stom dat vind ik ook, er moet meer zon zijn en minder kou, Kever denkt dat er lente komt dus dat is goed nieuws, hij is zo vaak buiten, hij heeft er vast gefoel voor,
   knuffels
   Bertje

Reacties zijn welkom