Bram over goed zijn zoals je bent


Lieve allemaal, folgens mij is iedereen weer een beetje in roetiene. Dat je de alle daagse dingen oppakt. Zoals opstaan en dan naar je ontbijt gaat of misschien eerst even naar de bak. Maar dat je weer gewoon doet zoals je gewend bent. Nu zijn er ook geen knallen meer. Die vind ik zelf kei eng omdat ze zo hard gaan.

En terwijl ik bezig ben met dees blog, leer ik van Mevrouw Sylvia dat haar Elani een ster is geworden. Elina is de mama van mijn friendin Jafita. Ik vind het heel erg voor hun allemaal dat Elani nu een ster is. Ik heb aan Trudy gevraagd of ze op Elani wil passen. En vanavond doe ik een kaarsje aan voor alle sterren. Voor mij gefoel vind ik dat het zo hoort. Zaterdag Brammie dag is ook kaarsjes dag voor sterren. Dan mag ook iedereen mee swaaien, dat is fijn.

Een reede

Vandaag ga ik het hebben over groot of klein. Ik bedoel dan hoe groot of hoe klein je bent. Dat klinkt raar. Er is een reede waarom ik hierover wil praten. Ik vind mezelf namelijk een prachtige mooie katermans. Een kompakte katermans. Dat wil zeggen dat ik goed ben zoals ik ben. Ik ben niet zo groot als een leeuw maar ook niet zo klein als een kitten. Volgens mijn manspersoon is kompakt dat ik eigenlijk kei dik ben in een vierkant blok vorm. Nou snap jij het nog? Ik niet meer. Mijn manspersoon snapt er niks van.
Mijn vrouw vindt mij mooi zoals ik ben en dat zegt ze ook als ze me ziet. Als kleine beebie kitten ben je net een wormpje zo klein en je heb niet echt kontroole oofer je poote. Die doen maar wat, net zoals een wormpje beweege. Beebies hebben ook een dik buikje. Van me eigen weet ik niet meer hoe ik als beebie was maar ik ben wel gegroeid. Dat kan ik zien aan de krabpaal.

goedBovenste plank

Eerst paste ik helemaal op de bovenste plank van de krabpaal. En als ik wilde strekken en rekken dan paste dat best. Nu ben ik al twaalf jaar en mijn lijf is ook groter geworden. Nu pas ik bijna niet meer op de bovenste plank. Als ik daar wil gaan dutten, dan steken mijn billen uit of mijn kop als ik recht lig. Als ik me als een bal maak dan pas ik wel.
Toen mijn vrouw zag dat mijn billen bijna van de plank vielen, heeft ze een mandje gekocht en dees op de middelste plank gelegd. Ze heeft me laten zien dat ik daar ook kan dutten. Dat oranje mandje is mijn faavooriete mandje. Ik heb er nu twee! Eentje die altijd op de krabpaal ligt en eentje bij mijn manspersoon op de geem-kamer. Ik lig het meest op de krabpaal.

Iedereen mooi

Nu groei ik niet meer. Dat is zo al een tijdje. Mijn mandje is nog hetzelfde en ik kan nog steeds hetzelfde erin liggen en dutten. Mila past er ook in. Maar zij een een poesemeisje en goedik vind dat ze slank is. Ze heeft een lang lijf. Langer dan de mijne. Ook haar staart is langer dan de mijne. En veel meer sierlijker. Dat is wanneer de staart iets meer mooier beweegt. Mijn staart doet bibberen en die van Mila niet. Mijn staart is klein en die kan ineens kei poef worden. Als ik schrik dan is mijn staart ineens kei dik en fluffig zacht, dat noem ik poef. Want het komt ineens als poef.
Maar als ik dan naar mijn friende kijk, Lucky is best groot net als Bertje. Dorus is een grote slanke siejamees-ammerdam en Loesje heb de allermooiste maatje meer buik. Kever is ook een maatje meer maar dan als katermans en ik vind dat heel mooi. Wanneer je kompakt bent weet ik niet hoor. Ik vind iedereen mooi zoals die is. Poes Minnie is kei slim en de drie T-dames houden van afontuur. Fons en Woezel zijn super in spullen testen en ze zijn knap. Mijn mooie friendin Jafita heb ook maar één oog en ze heeft krullen. Ik vind haar een hele mooie poesedame en ze is heel zacht. Net als haar famielie van mevrouw Sylvia. In mij hart vind ik Katrientje de mooiste zangeres want dat deed ze. En zo vind ik iedereen mooi op zijn katermans manier of op haar poesedame manier. Sommige katers en poese die op dees blog reejageere zijn ook mooi ook al ken ik ze nog niet zo heel goed.

Van me eigen maakt het niet uit of mijn billen nu uitsteken. Ze zijn van mij en ik vind ze mooi. Maar ik ben wel heel blij met mijn mandje. Fijn wiekent allemaal!

Bram

PS ik ben ook op feesboek: klik hier en kijk, zullen we vrienden worden?

 

20 thoughts on “Bram over goed zijn zoals je bent

 1. Bram, je bent goed hoe je bent. Je kan goed schrijven en denken en je bent ook nog knap. Superleuk dat je nu ook een Feesboek-pagina hebt. Wij kijken elke dag of je iets geschreven hebt. Goed idee om elke zaterdag naar de sterren te zwaaien. Ik heb dat thuis gezegd en wij gaan dat ook doen. Thuis zegt ze dat we hen nooit vergeten. Liefs en pootjes van mij en ons 😽

  1. Hoi liefe Tjessi, nou ben ik kei ferleege van je kompliementen. Dank je wel. En dank je wel dat je op mij feesboek komt. Ik vindt het kei lief dat je mee doet swaaien. Kopje terug van mij, Bram

 2. Hallo vriendje Bram,
  Weet je iedereen, hoe die er ook uitziet is een prachtig iemand, of je nu mens of dier bent, Allemaal hebben we een super goed iets in ons en wat maakt het dan uit hoe je er uitziet aan de buiten kant.
  Nou ik ben heel blij dat die mensenfeestdagen weg zijn en ik weer mijn gewone dagen krijg en ik weet hoe alles zit. Het was wel fijn met die dagen dat vrouwtje ook eens een keer vakantie had, ze is altijd maar druk met werken en voor een ander zorgen en dan ja heeft ze ook mijn tuin netjes te doen. Ze is vaak zo druk dat ze haast niet meer op de FB is en ik heb dan natuurlijk ook niet meer de kans om veel lees en schrijf te doen. Maar vandaag mag ik vroeg lees en schrijf naar jou hoor. Íkjes heb met het nieuwe getal van het jaar een wens gedaan, dat alle dieren en mensen gezond mogen zijn en ook heel veel liefde en gelukkig mogen worden. Ik heb met vrouwtje het deurtje van het oude jaar goed dicht gedaan. Zwiepstaarten en knufje naar de sterrenvriendjes doe ik iedere avond samen met vrouwtje voor wij slapen gaan doen, nee niet eentje vergeten wij hoor.
  Lieve Bram, een hele fijne week en een grote knuf van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Hoi liefe Jip, ik vind het kei tof dat je hier bent en het is heel lief van je vrouw dat ze iedereen helpt. Dat doet mijn vrouw ook. Gelukkig zie ik je vandaag op de blog even. Zorgen jullie goed voor elkaar? Heel veel neusjes van mij Jip, voor jullie van Bram

 3. Hoi Bram,
  Je hebt gelijk hoor, alle poezen en katers zijn mooi!!!!
  Het maakt niet uit of ze dik, dun, kompakt, slank of wat dan ook zijn!!!!
  Mijn vrouw zegt dat dat bij mensen ook zo is!!!! Maar het mooie komt van binnen uit, vanuit onze hartjes!!!!!
  En wat betreft het plankje dat te klein is geworden……je kunt er wel op liggen maar als je kop en bellen erover heen moeten hangen ligt het toch niet zo lekker!!!!
  Het was een goed plan om je deken op de grotere plank te leggen want dan lig je toch wat lekkerder……of niet??

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ”πŸ”πŸ˜»

  1. Hoi liefe allemaal, ik vind ook dat iedereen mooi is in ze hart. Gelukkig zijn we allemaal friende en weten we dat ook. Mijn vrouw had een slim idee met dat mandje en nu ben ik al kei lang blij want het slaapt super lekker. Liefe kopjes van mij, Bram

 4. Hoi Bram,

  Je hebt mooi vertelt vind ik, en je hebt echies waar helemaal gelijk.
  Je bent mooi zoals jij bent, en ik vind dat jij een mooi knappe katerman bent.
  Want jij doet iets wat ik nooit zou durven, en ik kan dat ook helemaal niet.
  Dat is namelijk blogjes schrijven, hoe knap en goed is dat.

  Wat heb je trouwens een mooie mand zeg, en je ligt daar ook super koel in joh.
  Dat ligt vast beter dan de plank, die is zo hard denk ik.

  Vind mijzelf ook wel goed zoals ik ben, heb een leuke lieve kont (zegt deeltijdbaasje ook altijd) een stevige staart en een mooi koppie.
  Net als jij vind ik mijzelf prima zoals ik ben, niks mis mee toch.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, ik vind jouw een mooie katermans en je bent kei dapper. Ik weet zeker dat jij ook net als wij kunt bloggen. Je verteld wat je hebt gedaan. Soms is dat gefoelig en soms kei grappig. Maar iedereen kan het. Ik vind het al heel tof dat je op de blog komt, dat is al een stap! Jij bent een mooie katermans en ik ben blij dat je mij friend bent Tommy. Heel veel kopjes van mij, Bram

 5. Lieve Bram.
  Je hebt helemaal gelijk.Alle dieren en mensen zijn mooi zoals ze zijn.Alleen vind ik het fijn als de mensen ook mooi van binnen zijn.Want dan zou de wereld er zoveel mooier uitzien.
  Gelukkig is de knalletjes avond weer voorbij.Van mij hoeft het niet.Kaboem,Kaboem…wat heb je er nu aan en de dieren schrikken steeds.
  Wat fijn dat je nu lekkere mandjes zijn waar je helemaal in kunt liggen.Ook je billen.Met deze koude dagen lig je het liefste toch helemaal in een mandje.
  Wij gaan je ook lezen op feesboek hoor!!
  Ik vind het reuze knap dat je dat kan maken,een eigen feesboek !!
  Zachte kopjes van,
  Muzette

  1. Hoi liefe Muzette, daar heb je gelijk in. Als iedereen mooi is van binnen dan is het fijn voor allemaal. Ik vind die kei harde knallen ook niks Muzette maar gelukkig is het weer weg en is alles weer normaal.

   Eerlijk is eerlijk, ik wist niet eens hoe dat met feesboek moest. Minnie heeft me geholpen want dat is ook een slimme poesedame. Ik probeer goed te feesboeken hoor maar het is best nieuw voor me en ik snap niet alles. Maar gelukkig heb ik jullie allemaal en saame lukt het wel. Heel veel kopjes van mij, Bram

 6. Heel lieve Brammievlinder, wat heb je machtig mooie letters gemaakt!, ik vind ze helemaa, perfekt, je zegt zoveel mooie dingen die ook nog helemaal waar zijn, wat fijn dat je Trudy hebt gevraagd om op Elani te passen, dan is er over de Brug meteen iemand om Elani alles te laten zien, dat is een feilig gefoel, geef Jafita maar ekstra knuffels nau ze haar mama kwijt is, en zaterdag zwaaidag is een mooi iedee, ik doe mee natuurlijk, en wat je verder schrijft over dat iedereen goed is zoals die is, dat vind ik helemaal top!, want zo is het, iedereen is spesjaal en uuniek, we zijn allemaal verschillend en dat is juist zo fijn vind ik, als we allemaal hetzelfde zauden zijn zau dat toch heel saai zijn?, en ik vind jau helemaaaaaaaaal niet kompakt!, ik vind jau slank en atleeties, met mooie brede pooten, en een liefe roose neus en kussentjes onder je foeten, je bent de mooiste Brammie die er op de weereld bestaat, en ook de liefste!, oja en van je staartje: mijn mensen moeten altijd een beetje lachen omdat mijn staart heel kort is, en ik kan niet eens echt poef doen, Bolle had ook een kleine staart maar die kon plumoo doen, dus elke staart is weer anders, en elke staart is goed!, lieve Brammievlinder, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes en neusjes, ze zijn van je Kevermans, en ik heb snekkies met kipsmaak in je mandje op de krabpaal gelegd!!

  1. Hoooi liefe Kevermans , wat een liefe brief heb je gemaakt. En ik wordt helemaal ferleege van jouw liefe kompliementen.Jouw sneks heb ik meteen als eerste gesnekt want die waren kei lekker Kever. Ik heb voor jouw zallum sneks. Je vrouw heeft ze. Als je tettert, dan krijg je ze. Jouw vrouw weet hoe dat werkt, dat heb ik kei hard naar jou getetterd. Misschien heb je me wel gehoord. Dan heb je mij eefe gehoord Kever. En ik vind jou de aller mooiste Kever want jij bent mijn friend en ik deel alles met jou.

   En dat jij geen poef heb is niet erg. Jij hebt heel veel Kever te geven. En dat is liefe en neusjes en tetters en kei veel meer. Plumoo is ook mooi, dat heeft mila wel eens als ze een beetje schrikt. Fijn dat je eefe hier bent Kever. Fergeet de snek niet en tot heel snel. Heel veeeeeeeeeeeeeeeeel kopjes en neusjes voor jou en je famielie van mij. je brammievlinder

 7. Lieve Bram,

  Wij vinden dat je helemaal gelijk hebt met wat je schrijft. Iedereen is mooi zoals hij of zij is. Het is juist goed dat wij allemaal verschillend zijn. Wat zou het saai worden in de wereld wanneer wij er allemaal hetzelfde zouden uitzien en wanneer we allemaal precies hetzelfde zouden doen of op dezelfde manier zouden reageren. Juist al dat verschil is zo leuk. Onze vrouw vindt dat ook. Ze is heel blij dat wij verschillend zijn, al vindt ze wel dat Cindel en Fenneke ( moeder en dochter) heel erg veel op elkaar lijken. Wanneer een van de twee voorbij rent, ziet onze vrouw echt niet zo snel wie het nu is. Maar wat echt belangrijk is dat je van binnen goed bent en om anderen geeft en als dat nodig is een ander helpt.
  Wat zijn die oranje mandjes fijn, vind je ook niet ? Wij hebben er ook twee : eentje ligt onder een stoel en dan is het net alsof je in een holletje ligt en een ander ligt op het bed van onze vrouw. Daar slapen we ’s nachts om de beurt in.
  Wat leuk dat je nu ook een eigen facebook hebt. We hebben er gelijk op gekeken en het ziet er inderdaad erg nieuw uit. We kunnen er alleen niet op reageren, want wij hebben zelf geen facebook omdat onze vrouw dat niet wil. Maar je idee om van avond weer te gaan zwaaien vinden wij heel goed. Wij gaan meedoen.

  Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar een een aai van onze vrouw.

  1. Hoi liefe allemaal, fijn dat jullie ook op de blog zijn en wat een liefe brief hebben jullie gemaakt. Ik vind ook dat iedereen mooi is. En dat je anders mooi bent is nog beter want jullie snappen het presies. alles hetzelfde is denk ik ook een beetje saai maar iedereen is anders mooi en dat maakt alles!

   Kei koel dat jullie die mandjes hebben!! Ze zijn super fijn om in te dutten. Mij swaaie doe ik altijd met een kaarsje thuis en dan kijk ik uit de raam en dan zie ik al onze sterren en dan swaai ik met mijn poot en dan denk ik aan hun. Zo kan iedereen meedoen. Ik wens jullie een kei fijne swaai en een super wiekent met heel veel kopjes van mij, Bram

 8. Hoi Brammie. Frau en ik finden jouw blog van fandaag leuk. Enne find je mij keislim? Hihi dat vind Frau ook wel. De boemboem is gelukkig over. Dat is fijn he. Wij gaan vanavond meeswaaien hoor. Naar alle sterren. Pootje van Minnie 🐾

  1. Hoi liefe Minnie, ik snapte helemaal niks van dees feesboek af. Goed dat jij zoveel schermtijd hebt en dat jij dat wel weet. Ik heb aan mijn vrouw om meer schermtijd gevraagd zodat ik beter kan feesboeken en kan bloggen. Nu moet ik wel een half uurtje eerder opstaan voor mijn taakjes thuis maar dat geeft niks. Super lief dat jullie meedoen swaaie!!Heel veel kopjes van mij en een fijn wiekent, bram

 9. Lieve Brammiesaurus dank je wel voor je steun. Ik vind het nog steeds moelijk maar hier zegge ze Jafita jou mama is een mooie ster en ze zit in jou je andere kinderen kleinkinderen en achterkleinkinderen.
  Brammiesaurus hier zeggen ze iedereen is mooi want als je hart mooi is ben je mooi. Uiterlijk is niet belangrijk want stel je bent supermooi maar je karakter is niet mooi. Mooi zijn zit in je en dat straal je uit. Voor mij ben jij de allermooiste Brammiesaurus van de hele wereld. Koes Jafita

  1. Mij liefe Jafita, mij eigen vind het heel erg van jouw mama en ik geef je kopjes als troost. Gelukkig zijn onze sterfriende bij de regenboogdeur om Elani op te vangen zodat ze niet alleen is.

   Ik vind iedereen mooi Jafita, en jij bent de mooiste krullenbol friendin Jafita van ze allemaal. Maar liefe komt van binnen in. Daar heb je gelijk in.
   Voor mij ben jij de mooiste Jafita van de hele wereld. Ik geef je kei veel neusjes zodat je je mama niet zo heel erg mist. En heel veel koesjes op je kop van mij, je brammiesaurus

 10. Haai Bram,

  hier Oopa Floris en ik zeg keimooi.
  Loes zegt dat je mooi bent zoals je bent.
  Ik ben oud kerel.
  Maar oud is ook mooi!
  Toch?
  Ken jij mij?
  Ik ben een oude rakker
  Whaaa haaa
  Hee Kees als ouwe katerman zeg ik…
  Uhm…
  Even denken want mijn kop wil niet meer.
  Loes hellep…
  Ooh ja ik weet het weer
  Bram je bent goed zoals je bent Karel.
  Karel blijf zoals je bent Kees…
  Zo Loes?

  Oopa Floris

 11. Lieve Bram, wat heb je mooie letters geschreven. Natuurlijk gaan wij weer zwaaien naar al onze sterrenvriendjes en dinnetjes, zij worden niet vergeten, nooit. En ik vind iedereen mooi, mens of dier, iedereen is mooi op zijn eigen manier. Fijne avond lieve Bram, Floortje stuurt zachte kopjes en ik een zachte knuffel.

Reacties zijn welkom