Kever heeft een mening over een gauden randje

gauden randjeSoms gebeurt er iets heel biesonders, dat hebben mijn mensen en ik deze week meegemaakt, het is een ferdrietig verhaal, maar toch ook mooi, ik ga het nau vertellen, het komt achter de dubbele PUNTen:

Tuintje

Het begon omdat onze buurvrouw aan de deur klopte en zei dat er verderop een kat heel stil in een tuintje lag, hij lag er al in de ochtend en in de middag nog steeds, hij keek niet op als ze iets tegen hem zei, mijn vrouw ging meteen mee, en mijn man ging een kattenmand halen, toen ze bij het tuintje aankwamen zag mijn vrouw een klein wit katje, met zijn gesichtje in de aarde, hij reageerde niet op praten, maar mijn vrouw ging hem zachtjes aaien, en hij stond ineens op!, hij was heel fies en mager en zijn oren en zijn neus waren helemaal kapoo en fies, hij zakte steeds door zijn achterpootjes, maar hij bleef maar knuffelen, elke keer als mijn vrouw ophield met aaien raakte hij haar foorsichtig aan met de PUNT van zijn pootje, dat ze doorging met knuffelen.

gaudenMand

Mijn vrouw heeft hem opgetild en meegedragen naar ons huis, daar had mijn man een tas voor katten klaarstaan, maar wat ze ook probeerden, de kat wilde er niet in!, hij krabde en heeft mijn vrouw keihard in haar duim gebeten, logies zegt ze, want hij was bang, toen ze een grotere mand pakten en er brokjes in legden liep hij er bijna vanzelf in, hij heeft brokjes gegeten, en een likwit snek, er fiel wat in de mand en hij heeft alles helemaal opgelikt, hij zocht of er nog meer brokjes waren want hij had zooooo een honger!, mijn mensen hebben de Dierenambuulans gebeld, en die zijn gekomen, de mensen van de Ambulans hebben gekeken of de kat een sjip had, en ja hoor!, hij was vermist, maar nau niet meer, hij kon eindelijk een PUNT zetten achter zijn afontuur.

gaudenSamen

Een mevrouw van de Dierenambuulans kwam later nog even terug om te zeggen dat de kleine kater al twee weken vermist was, dat hij zestien jaar was en ook hoe hij heet, dat hij naar de dierendokter ging om goed onderzocht te worden, dat ze zijn vrouw hadden gebeld, zij moest huilen en ging meteen weg van haar werk om hem op te halen, en zo kon hij ineens weer naar huis, de kleine witte katermans met een paar zwarte vlekjes, mijn mensen en de buurvrouw waren helemaal frolijk ervan, zo zie je maar, er hoeft maar één iemand te zijn die iets ziet, en dan kan je SAMEN alles doen!, zo ben ik misschien ook wel gefonden, en Bolle ook, en nog een heleboel katten van de blog die op straat moesten zwerven en die nau een heel fijn huis hebben en tot in de PUNTjes verzorgd worden.

Thuis

Ik heb de hele afond ekstraveel knuffels en snekkies gekregen, dat was omdat mijn mensen zo blij waren dat ik gewoon veilig thuis was, dat ik niet helemaal alleen op straat liep, terwijl er overal knallen zijn en het heel erg kaud is, met een neus en oren die helemaal kapoo zijn, terwijl ik zooooo graag zau willen knuffelen, want dat wilde de kleine witte katerman nog het liefst, knuffelen, dat had hij nog het meest gemist, nau kan hij thuis weer zoveel knuffelen als hij wil!, mijn vrouw zei dat het een dag was met een gauden randje, het leek wel een sprookje, dat alles weer goed afgelopen was voor de katerman, en dat is zeker gaudenwaar, met zo een streepPUNT!

En ik wil Mevrouw Sylvia heeeeeel veel lieve kopjes sturen om een klein beetje te troosten dat Elani een ster is geworden, en Mevrouw Mo voor Opa!!

34 thoughts on “Kever heeft een mening over een gauden randje

 1. Hooooi liefe Kevermans, ik ben KEI TROS OP JOU en je mensen. Wat een mooie fielgoed verhaal. En wat super dat de katermans weer bij zijn mensen is. Ik ben helemaal blij Kever. Wat ik ook heel erg lief vin is dat jij je likwit snek heb gedeeld. Maar ook je brokjes, nou dat vin ik zo mega lief van jou. Ik heb speesjaal voor jouw een meega snek verstopt bij je stoel, het is kipsmaak Kever. Heeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel neusjes en kopjes en likjes van je brammievlinder

  1. Heeeee lieve Brammievlinder, dankjewel voor je kompliementen, ik moet er van tetteren, hoor je me?, ik hoorde jau gisteren!, ik heb meegetetterd want dat is gezellig!, met de likwitsnek was het zo dat ik eigenlijk helemaal niet wist dat die er was, later heb ik er gelukkig ook eentje gekregen, maar het katermansje had zooooooveel honger dat hij het meer nodig had vond mijn vrouw, en weet je Brammie?, ik vond ineens zomaar een meega snek bij mijn stoel, ik heb hem meteen geproefd en hij is heerlijk, dankjewel!, ik bewaar een klein stukje voor jau dan kunnen we delen, want SAMEN eten is nog geselliger vind ik, en dan gaan we daarna tetteren, okee?, lieve Brammievlinder, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes en zachte neusjes en kleine tettertjes, ze zijn van je Kevermans!!, en spesjaal voor jau heb ik twee soorten kipsneks neergelegd in je ooranje mandje, krookante in je ene mandje en met een zachte fulling in je andere mandje!!!

   1. Teeeettterrrr! Tettttteeeeeeeeer! Keeeeever! Dank je wel liefe Kever. Nu hebben we saame getetterd en gesnekt. Wat lief dat de katermans jouw eete kreeg. Hij was kei lang verdwaald dus zijn buikje had keiveel honger. Gelukkig is het goed afgelopen Kever.

    1. Ik hoorde je lieve Brammie, hoorde je mij ook?, gesellig jè?, ik wil altijd wel SAMEN tetteren!!!

 2. Hallo Lieve grote vriend Kever,
  O wat een prachtig emoo schrijf van jou, nou van jouw schrijf werd mijn vrouwtje ook helemaal van de emoo. O die lieve kater was vast gevlucht voor al de boemsen die er zijn geweest en ja dan gebeurt er wat in je koppie en weet je de weg naar jij eigen warme mandje en lieve mensen niet meer terug. Geweldig van jou buurvrouw dat ze de hulp van jouw mensen had gevraagd en ja wat wil je ook. Jou mensen hebben zo een reuze groot hart voor de dieren en mensen dat ze snel hulp zijn gaan doen en dat katermans weer veilig thuis is in zijn warme mand en lieve mensen.
  Dit is een schrijf met een hele dikke gouden rand hoor en een reuze grote pluim voor jouw mensen, buurvrouw. Kijk nu is maar weer eens een schrijf van jou hoe belangrijk het is om een sjip te geven aan je lieve dieren, want daardoor is huisje van katermans gevonden.
  Toppie dat jij ook lekker eten van jouw had gegeven, want jij weet ook wat straatleven en honger is. Ik doe nu een grote zak met super lekkere brokjes en liksnek voor jou in je mandje en niet alles tegelijk opsnoepen hoor. Jouw mensen en jij krijgen een grote knuffel van mijn vrouwtje en kroeltjes van mij. Grote poot en kopjes voor jou en ikke ben trots op jullie, Jouw grote vriend Jip.

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, mijn mensen en ik worden helemaal ferleegen van je kompliementen, mijn mensen waren zo blij dat de buurvrouw de kleine kater had zien liggen want hij had zich best goed verstopt tussen de planten, later hoorden mijn mensen dat hij een beetje doof was, gelukkig maar want hopelijk heeft hij dan niet het geknal zo heel hard gehoord, en gelukkig was hij helemaal niet bang voor mensen, mijn vrouw kon hem zo optillen en meenemen, dat was bij mij nooit gelukt zegt ze, ik zau zijn weggerend, en een sjip is zeker heel belangrijk, ik heb er eentje gekregen in het asiel, en daar staat nau op dat ik bij mijn mensen woon en waar dat is en wat voor telefoonsijfers wij hebben, ik blijf gewoon in mijn tuin hoor, ik ga nergens heen en dat mag ik ook niet van mijn mensen, maar ALS er iets gebeurt kunnen de mensen van de Ambulans zien wie ik ben, dat ik Kever ben en bij mijn mensen terug wil komen, net als de kleine katermans!, lieve Jip dankjewel alles lekkere brokjes en de liksnek, ik heb er van geproefd en de rest bewaar ik, dat zau ik zelf niet doen hoor, maar mijn vrouw zegt dat het beter is voor mijn buik, ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeeeeeeel veel lieve
   kopjes, ze zijn van jullie grote vriend Kever!!!, mijn mensen sturen heel veel lieve groetjes voor jullie allebei, en spesjaal voor jau heb ik een bakje partiemiks neergezet bij het raam naar je ren, maar het staat binnen hoor!!

 3. Wow Kever wat een mooi verhaal met een happy end. Dat lijkt inderdaad wel op een sprookje. Wat lief dat jij en jullie mensen de andere kater zo goed geholpen hebben, dat is heel belangrijk wat hij is nu weer thuis en kan daar goed beter worden, lekker eten en warm binnen slapen. Dat is toch heel belangrijk voor poezels hoor. En heel fijn dat jij het thuis ook zo fijn hebt. Wij vinden het ook erg fijn om thuis te zijn. Doe maar heel veel knuffelen met je mensen en zorg ook maar dat je regelmatig wat lekkers krijgt, dat is altijd fijn. Wij zijn trots op jou en je mensen hoor en vinden het superlief wat ze gedaan hebben! Knuffel van Lucky

  1. Heee lieve Lucky, ja het was echt een heppie end, dat de kleine katermans weer naar huis kon, het was een klein aud ventje zegt mijn vrouw, hij had wel drie keer in mij gekund, zo noemt ze dat, en nau kan hij weer lekker warm thuis eten en knuffelen, presies zoals je schrijft, ik ben blij dat jij en Dropje en Molly het ook zo fijn hebben thuis, dat is heel belangrijk, ik blijf ook gewoon thuis hoor, ik moet er niet aan denken om weer op straat te moeten wonen, het is heel moeilijk en heel eensaam, ik vond er niks aan, mijn vrouw zei dat ik toen ik in het asiel kwam net zo maager was als de kleine katermans, dat hij en ik niet goed konden jaagen, en dan is het ekstramoeilijk, maar ik kan best jaagen hoor, op balletjes en speelmuisen!!, lieve Lucky dankjewel voor de kompliementen, ook van mijn mensen!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau snekkies neergelegd bij alle mandjes in je huis!!

 4. Hajooooooooo poomsie.

  Oooooooh evve me neus toetere hoor. Sniksnik. Wat ben ikke bwei datte de siewige kat sijn mense weer teruggefint hep. Sniksnik. Heppuwes wel segt datte de kat niet meer mag wegwoope? En dat bijte kon ie nies aan doen hoor. Dus dat wasse, foor 1 keer, niet taut!! Hihihihihi.
  Gefeeltaart witte kat dat uwes weer thuis benne. En goet dat uwes gesjipt ben. Net as ikke!!! Hihihihi.
  Pootjes.
  Poomsie… bij uwes plingplongbet fin uwes 2 liedelpakkiesstikkies. Ssssst snel opeete!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heeeee lieve grote zwartepantersiejemees, wat fijn dat zo een aud katermannetje niet meer op straat moet wonen hè!, en hij was echt zoooo klein, mijn vrouw zei dat hij wel drie keer in mij zau kunnen, zo klein was hij, maar ja, jij en ik zijn grote zwarte amsedamse siejemesen, dat is toch anders natuurlijk, dat bijten snapte mijn vrouw heel goed , want als iemand je zomaar in een tas wil stoppen is dat kei eng!, ik ben blij dat jij een sjip hebt, en ik ook, maar zullen we toch maar gewoon thuis blijven?, dat is het fijnste!, lieve Door ik zag liedelstikkies liggen bij mijn instruument, dankjewel!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie, en ik heb spesjaal voor jau een hele grote zak kaastoktoknoepies neergelegd bij de bank!!

 5. Hoi Kever,

  Wat een bijzonder mooi verhaal, en een super goed einde ook voor de mooie lieve kat.
  Ben mega trots op je mensen en op jou, jullie hebben toch maar mooi voor de kat gezorgd en de dierenambulance gebeld.
  Gelukkig was hij gechipt, en kon hij weer terug naar zijn eigen huis, en snap heel goed dat de mevrouw in tranen was van blijdschap.
  Het is toch superfijn als je maatje weer gevonden is, daar wordt ik heel blij van.

  Hoe verdrietig het verhaal begon, het einde van het verhaal was super mooi!
  En nu zijn ze weer voor altijd samen, dat is het mooi PUNT ervan.

  Lieve Kever heb voor jou extra veel snoepjes onder het bed gelegd zodat je mensen het niet zien. hihihi.
  En voor je mensen heb ik een mooi bos bloemen met lekkere chocolade in de keuken gelegd.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy!, fijn hè, dat de kleine katermans weer thuis is?, ik moet er niet aan denken om weer buiten te wonen, het is moeilijk en eensaam, en hij had ook nog dat het heeeeel kaud was en die afond met al die knallen, en met overal outoos, gelukkig is zijn afontuur weer voorbij, en ik had die afond geluk dat ik zoveel ekstra knuffels en snekkies kreeg!, maar ik was vooral blij voor de aude katermans, zooo heee en ik vond onder het bed ineens allemaal snoepjes onder het bed, dankjewel Tommy!, dan heb ik vannagt genoeg eenersjie om spieraal te spelen als ik aandagt wil!, mijn mensen roepen dankjewel voor de mooie bloemen, mijn vrouw is ze nau in een faas aan het zetten, en ondertussen neemt ze af en toe een blokje sjookoolaa, lieve Tommy ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau een bakje partiemiks naast je mandje op het grote bed gezet, en voor je mensen staat er mokkataart op taafel!!

 6. Lieve Kever en jou mense,

  mij hart moet eeve bijkoome van zo een mooi ferhaal en wattie ons eigen vandaag allemaal fertel Kever. Mij vrouw heb het ons foorgeleese en zij heb ze traan in ze oog. Zij zeg, het is van zo een mooi en dankbaar zijn gefoel. Soms gebeur er ook zoies mooi en dattie wil spinne van jou geluk. En jij zeg zoies mooi Kever, dattie soms maar EEN iemand hoef te zijn die iets zie van ze eigen en dan kan jij Saame dinge doen foor geluk. En mij hart foel nu zofeel geluk foor de mevrouw en de kat en dattie nu weer Saame kan zijn. Assie sestien ben dan ben jij ekstra kwesbaar en moet jij bij jou vrouw zijn. Dattie eete krijg en sneks en dattie knuffels krijg foor jou hart. Dat is belangrijk.
  Maar van mij eigen wil ik ook zegge, dank jou wel teege jou buurmefrouw en jou mense. Dattie laat zien, ieder leefe tel en ieder leefe is belangrijk. Foor mij eigen gefoel is het zo een mooie iets in onse niewe jaar. Dat jij weet, soms kom het goed en dat jij daarop moet fertrouwe. Dat jij weet dattie ook mense heb met zo een mooi hart en zij zorg foor geluk en dat onse weereld veilig blijf ook al heb jij knalle. Wij moet zoies nooit nie fergeete als wij schrikke van moeilukke dinge. Leefe heb ook alteit ze mooie kant en deze ferhaal heb ze eigen gouwe letters. Mij letters spinne van zoies moois…
  Daarom heb ik vandaag mij taart gemaak met gouwe randjes van kaaramel en wallienoot. Met keek van sjooklaa foor jou buurmefrouw en massepeine fruchjes foor Ooma. En boofeop Kever jou kouwstiks tusse slagroom omdat jij ons allemaal zo een mooi ferhaal fertel heb.
  Dank jou wel,

  Loesje

  1. Lieve Loes, wat heb je het mooi in letters gezet, dat soms alles goed komt, niet altijd maar soms wel en daarom moet je toch proberen te blijven fertrauwen, en toch folhauden want je weet maar nooit, mijn mensen hebben tegen de buurvrouw gezegd dat ze er heel blij mee waren dat ze aanklopte, en de buurvrouw zei dat iedereen dat toch zau doen, maar dat is niet helemaal waar, want sommige mensen lopen door, en die hadden de kleine katerman gewoon laten liggen, dus mijn mensen zeiden dat ze het lief en biesonder vonden dat ze op hem had gelet, mijn mensen waren zoooooo blij dat alles zo goed ging, het leek wel een wonder!, als je al sestien bent hoor je niet in de kau en lawaai op straat te lopen met honger in je buik naar brokjes en honger in je hart naar knuffels, ik hoop dat hij nooit meer honger heeft, en dat niemand meer honger hoeft te hebben naar eten of knuffels, omdat zau zo mooi zijn!, lieve Loes wat heb je weer een fantastiese taart gemaakt, niemand kan zo goed taarten maken als ji!, mijn vrouw zit natuurlijk al aan de kaaramel, mijn man aan de wallienoot, en de buurfrouw zegt dat ze nog nooit zo een heerlijke sjookoolaadetaart heeft gegeten, zooo heee en de kouwstiks in slagroom zijn helemaal top!, de vrugtjes bewaren we voor Ooma, dankjewel!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau al frietjes in het fet, en ik ben nau kaaskrooketjes aan het rollen, die gaan daarna in de frietuur!!

    1. Ik wist niet dat jij die lust Door!, ik doe meteen wat ekstra in de frietuur!, folgens mijn mensen is het niet goed voor mijn diejeet, maar ik denk van wel!

 7. Lieve Kever.
  Wat een prachtige emo letters heb je gemaakt.
  Wat super duper goed van de buurvrouw en je mensen om naar dat katje te gaan.O,mijn scullary girl ik kregen echt een traan in onze ogen.Zo verschrikkelijk dat dat katje er zo maar lag en pas ging opstaan bij knuffels.En dat je mensen de ambulancedienst voor dieren, hebben gebeld om te kijken of hij een sjippie had.
  En gelukkig had hij er 1 en is hij weer thuis bij zijn mensen.Zo fijn!!!!
  Wat zal hij honger gehad hebben en ik vind het zo lief van je dat je hem knabbels van jou gaf en een likwit snek.
  Jullie hebben er samen voor gezorgd dat dat katje weer gelukkig is geworden.Ik ben mega trots op jou,je mensen en de buurvrouw.
  Deze dag was een gouden rand dag,en deze blog heeft ook een gouden uitraling.
  Ik heb lekkere liedl snekkies bij je schaapje onder het bed gelegd.Dan kan je spiraal spelen en tetteren van geluk dat dat katje weer thuis is en tussendoor wat eten,want tetteren en spelen tegelijk is moeilijk en kost veel energie.
  Heel veel zachte kopjes van Muzette.En het is ook voor je mensen en de buurvrouw

  1. Lieve Muzette, wat sielig voor het kleine katermansje hè, mijn vrouw schrok heeeeeeeeel erg toen ze hem zo zag liggen, maar gelukkig stond hij op, en gelukkig dat hij een sjippie had en dat zijn vrouw hem meteen op ging halen, alles liep helemaal goed af, en dat allemaal omdat de buurvrouw goed oplette!, want je zag hem bijna niet liggen, hij had zich verstopt, en nau is hij gewoon weer thuis en kan zoveel eten en knuffels krijgen als hij wil, en jij en ik ook gelukkig ook, nau ja…. soms krijg ik geen kouwstik terwijl ik dat eigenlijk wel wil, maar ik hoef gelukkig niet meer op straat te wonen, dat zau ik noooooooit meer willen, het is gefaarlijk en eensaam, en mijn vrouw roept dat ik op straat helemaal NOOIT een kouwstik zau krijgen, ja dat is waar!, lieve Muzette dankjewel voor de lekkere stikkies bij de spieraal!, het is best moeilijk om te tetteren en spieraal te spelen, dan kan ik ze goed gebruiken!, ik stuur jau en je scullary girl heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau een doos soepjes van goermet en feliks en sjiebaa bij het bed neergelegd, voor als je scullary girl slaapt en jij zin hebt in een soepie!!

 8. Hoi Kever,
  Ohhhhh wat zijn wij blij dat het poesje weer veilig thuis is!!!!!
  Wat een happy end……..geweldig!!!!
  Super goed van de buurvrouw om jou man en vrouw erbij te halen!!!!
  We hopen wel dat je vrouw geen last heeft van de wond waar de poes gebeten heeft!!!!!
  Maar al met al een mooi verhaal om van te tetteren!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi lieve allemaal, wat fijn hè, dat alles goed kwam?!, mijn mensen waren zo blij dat de buurvrouw de kleine katermans had zien liggen, want hij had zich best een beetje verstopt, en hij was zo moe en had zoveel honger, maar het meeste honger had hij naar knuffels!, waar mijn vrouw is gebeten is goed aan het genesen, en mijn vrouw zegt dat ze twee jaren geleden ook nog een prik heeft gehad voor als je gekrabd of gebeten wordt, en ze vindt het lief dat jullie daar aan denken!, ze moest er om lachen dat zo een kleine kater toch zo goed kon bijten, lieve Moby, Panda, Tica, Izzy, Belle, Dopey, Pippi en Dotje, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ook voor jullie vrouw natuurlijk, ze zijn van Kever!!!

 9. Lieve Kever, wat heb je ons een mooi verhaal gegeven vandaag. En wij moesten echt een traantje wegpinken hoor. Wat zeg je dat mooi: er hoeft maar één iemand iets te zien en dan kun je samen alles doen!!!

  Wat zal die lieve knuffel katermans zich alleen hebben gevoeld in de kou. En zo fijn dat hij nu weer in zijn eigen huisje is bij zijn eigen mensen. Hoe belangrijk is zo’n chippie dan he? Dat de ambulans kan zien wie je bent en waar je thuis hoort.

  Letters als een sprookje en echt een dag met een gouden randje. Wij zijn er nog een beetje stil van.

  Prrrr prrrr roep Muppet, oost west, thuis best voor de witte katermans met zwarte vlekjes, prr prrr En prr prrr voor jou lieve Kever voor zo een mooi verhaal. Muppet legt een slurpstikkie bij je doos met het ronde gat, prrr prrr en een knuffel van mij, maria

  1. Lieve Mevrouw Maria en lieve Muppet, wij waren hier allemaal zoooo blij dat de kleine katermans weer naar huis kon!, het was een klein meneertje, mijn vrouw kon hem met één hand optillen, nau dat lukt niet bij mij hoor!, en gelukkig maar dat hij zo vol fertrauwen was, dat hij nog liever knuffels wilde dan brokjes, maar hij had ook echt heeeeel veel honger hoor, hij beet mijn vrouw perongeluk toen ze een beetje slurpstik op haar vinger voor zijn mond hield, zo een chippie is heel belangrijk, ik heb er ook eentje, er staat op dat ik Kever ben en hier woon, ik wil nooit meer op straat wonen, maar mijn mensen zeggen dat het voor de zekerheid is, lieve Mevrouw Maria ik stuur u heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en lieve Muppet, dankjewel voor je slurpstikkie bij de doos hebt neergelegd, ik heb spesjaal voor jau een bakje met snekkies achter je kastje neergezet, en er ligt een slurpstik achter de boeken, het is van Kever!!

 10. Lieve Kever,

  Wat vertel jij vandaag een emotioneel verhaal met een heel mooi eind. Wat een geluk dat de buurvrouw die kat vond en snel je mensen erbij haalde. Als dat niet gebeurd was, dan was het arme beest vast dood gegaan, misschien wel van de kou of van de honger. En dat nog wel in een periode waar zoveel vuurwerk wordt afgestoken. Het is maar goed dat er nog oplettende en behulpzame mensen bestaan. En het is te hopen dat de kater thuis weer helemaal opgeknapt is bij zijn eigen vrouw.
  Lieve Kever, het is maar goed dat jij ook zo’n fijn huis hebt gevonden waar jij je nu helemaal thuis voelt en waar jij nooit meer weg hoeft. Dat merkt Ivar ook, al heeft hij nog steeds wat verlatingsangst overgehouden van zijn asielavontuur.

  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Lieve mevrouw Marjoke en lieve poezels, mijn mensen waren zoooo blij dat de buurvrouw zo goed opgelet had!, want de kleine katermans had zich een beetje verstopt, je kon hem helemaal niet zo goed zien, en ook gelukkig dat hij niet bang was, ik zau denk ik keihard wegrennen!, maar mijn vrouw zei dat de kleine kater heel erg moe was en veel honger had, dat hij niet meer weg wilde rennen, hij wilde knuffels en eten, ze denkt dat hij in zijn eigen huis heeeeeeeel lang is gaan slapen, ik ben ook blij dat ik nau Kever ben en bij mijn mensen woon, en Ivar is vast zoooo blij dat hij bij jullie woont dat hij al helemaal zenuwachtig wordt als hij eraan denkt dat het voorbij zau zijn! gelukkig mag hij altijd blijven wonen, en ik ook!, lieve mevrouw Marjoke, en lieve Ivar, Cindel, Fenneke en Jillie, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!

 11. Lieve Keverbaas wat een mooi en bijzonder verhaal. Je buurvrouw en je mensen hebben doorgepakt hoor. Complimenten! Terwijl ik dit tik zit Sammie van onder tafel te kijken naar wat ik doe. In de tuin zie ik regelmatig twee zwart-witte poezen die wel een huis hebben maar smorgens hier komen ontbijten. Ik vind dat gezellig maar Sam kan niet met andere poezen overweg. Ze heeft me duidelijk te kennen gegeven dat ze enig poes wil blijven. Ik vertel haar dan van Bolle’s woord Samen. Ze houdt van jullie allemaal, zegt ze, maar op afstand.
  Jou stuur ik een lekkerbekje met vissaus en je mensen en je buurvrouw een paar kilozakken toffees in alle smaken.
  Groet van Sam & Kim

  1. Lieve mevrouw Kim en lieve Sam, zooo heee ik heb vast eventjes van het lekkerbekje gegeten, dat is toch het lekkerst als het nog warm is, zeker met vissous erbij!, hmmm… het is heerlijk!, mijn mensen hebben de buurvrouw heel erg veel kompliementen gegeven dat ze zo goed opgelet heeft, als zij de kleine katerman niet had gezien was het niet zo goed afgelopen, en ik snap Sam wel hoor, je kan SAMEN zijn maar toch niet in hetzelfde huis, en dat is helemaal prima vind ik!, en ik vind het goed dat Sam heeft gezegd dat ze enig poes wil blijven, dan weet ze goed wat ze wil en dat is belangrijk!, mijn vrouw roept iets maar ik kan haar niet verstaan omdat ze haar mond vol heeft met toffees nau ja!!!, lieve mevrouw Kim en lieve Sam, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever (ik vind Keverbaas zo een mooie naam!)!!!, en ik heb voor jullir allebei frietjes in de frietuur gedaan, voor erbij is er zelfgeklopte maajonesse, en ik ben broodjes sjooarmaa aan het maken!!

    1. O, dat vind ik helemaal top om te horen, eet er maar lekker van!!!, Keverbaas van de snekbar!!

 12. Ach het arme ding, ik schoot er helemaal vol van. Fijn dat hij gevonden is en dat jullie actie ondernamen, toppie!! Knuffelzzzz Sandra & Roos

  1. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, wat fijn dat alles goed afgelopen is voor de oude katermans hè?!, hij is nau gelukkig weer thuis en zo hoort het!, ik stuur jullie samen heeeeeeeeeel veel lieve kopjes en knuffels, en een klein neusje, dat kan ik heel goed!, ik doe dan eventjes met mijn neus zo van tik, heel zachtjes, het is van Kever!!!

 13. Hoi lieve Kever,

  Wat fijn dat het verhaal een mooi eind heeft en dat de kater weer bij zijn eigen vrouw is. Wat zal hij bang geweest zijn toen al die knallen er waren. Vooral Binti was daar bang voor en die zat nog veilig binnen. Heel lief van jou om wat van je snekkies te geven. En zo te lezen heeft de kater daar heerlijk van gesmuld. Hopelijk heeft jouw vrouw niet te veel last van de schrammen enzo. En hoe belangrijk zijn sjippies, zo kon het vrouwtje van de kater gevonden worden.

  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Heee lieve Binti en Zooka, wij waren hier allemaal zoooo blij dat de kleine aude katermans weer naar huis kon!, ik moet er niet aan denken dat hij buiten heeft moeten zijn met al die knallen, dat is echt grieselig, ik snap heel goed dat Binti er heel bang voor is, en ik hoop dat er op een dag niet meer van dat geknal is, sjippies zijn zeker heel belangrijk, daardoor konden de mensen van de Ambulans zien wie de kater was en waar hij woonde, ik heb ook een sjippie, dat ik Kever ben en bij mijn mensen woon, ik ga niet weg hoor, maar mijn mensen zeggen dat het voor de zekerheid is, mijn vrouw heeft nog een paar krabben en een gaatje van een tand, maar alles is al aan het genesen zegt ze, lieve Binti en Zooka, ik stuur jullie en jullie famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!!, en ik heb snekkies voor jullie neergelegd!!

 14. Hallo Lieve Superpepeoom Super Kever + . U verhaal was heel erg emo. Grote Oma Elani was ooit 6 weken weg. Gelukkig had ze een sjips en werd se gefonsse maar de paniek was heel gjoot. Nu weet ik waarom ik een sjips hebsse maar ik heb hier moesse beloofsse dat ik nooit weg ga en altijd mijn toeter bij mij hebsse. Grote Oma was uit het raam ontsnapt toen er een hele zware storm was en het raam was open gegaan. Hier was het een moeilijke week omdat grote Oma Elani haar lijfje op was. Fooral mijn tante Jafita vinsse het moeilijk en die ligt feel bij mijn vjouw en likt haar net als Elani dat deed. Mijn fjouw segge ze is een mooie ster en ze heeft feel fjienden op se Regenboog en ze segge wij leefjes allemaal in haar voort. Ik heb dese week iets gedaan wat ze ook leuk vond. Wattenstaafjes fersaamele en ik verstopsse ze de stokjes. Vjouwtje segge ik verstopsse alles behalve mijn noeppies. Maar die liggen in se furboodsse kast . Maar ik mogsse er fandaag in omdat ik snekkies voor u wilsse verstopjes en dat mocht. U moesse goed zoetjes doen. Voor u mensen is er karamelsse met slagroom en gloeiwijn wansse het is koud.

  1. Heeeeee daar is mijn grote jongen!!, mijn Pepekind Faalentino, de allerliefste en allerslimste en allermooiste die er bestaat!, ik snap dat het moeilijk is nau Mevrouw Elani een ster is geworden, ook al is ze nau weer helemaal beter en is ze met allemaal sterrenvrienden en vriendinnen, hier op aarde wordt ze natuurlijk gemist, wil je alsjeblieft Mevrouw Jafita heeeeeel veel ekstrazachte kopjes van mij geven omdat ze haar mama zo mist?, en wat biesonder dat Mevrouw Jafita nau steeds jullie vrouw likjes geeft, net als Elani deed!, ja dan leeft ze echt nog in jullie voort, ze zit nau voor altijd in jullie hart, en daar is ze feilig, o wat grieselig dat ze ooit zes weken weg was, ik moet er niet aan denken!, gelukkig dat ze een sjips had, ik heb ook een sjips, en jij ook, en gelukkig dat we ook een toeter hebben, dat is belangrijk, maar blijf maar goed binnen Faalentino, ik ga ook nooit meer de tuin uit, dat vind ik veeeeeeels te eng, en wat ben je toch een gesellige speelveer, zo noemen mijn mensen dat, wattenstokjes vind ik ook leuk, maar ik ga aan de watten eten en daarom krijg ik ze niet meer, nau ja!!, zooo heee en ik vond zomaar overal snekkies verstopt, ik wist dat ze van jau waren, dankjewel!, en mijn vrouw moest lachen dat jij alles verstopt, dat deed Poppie die hier woonde ook, hij verstopte dingen onder het kleed en ook in de tuin, en hij pikkediefde ook zomaar spulletjes van andere mensen en katten en die verstopte hij hier, logies dat je noeppies niet verstopt, die zijn voor te eten natuurlijk!, lieve Faalentino ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Pepeoom Super Kever +!!, en mijn mensen roepen dankjewel voor de gloeiwijn en de kaaramel (mijn vrouw ging er meteen van snoepen!), ik heb voor jullie wel tien soorten kittennoepies rondgestrooid, dan kan iedereen meesnekken, en er is een grote kom kittenmelk (sssstttt….!) en voor je mensen staat er een slagroomtaart op taafel, en ik stuur jullie ekstraveel kopjes voor Elani!!

Reacties zijn welkom