Lucky vertelt over verkennen in huis (deel 1)

verkennen
Hoi vriendjes, hier ben ik weer. Ik wil deze keer wat vertellen over het huis waar ik in woon. Zoals jullie al wel weten hebben we hier een huis met een tuin. Dat is erg fijn moet ik zeggen.

Binnen

Nu kom ik in de winter alleen niet zoveel buiten want daar vind ik het nu te koud voor. Ik ben nu eenmaal een kater die vooral van warmte houdt. Veel warmte bij voorkeur. Bovendien zit ik graag bij mijn mensen en die gaan nu ook niet veel naar buiten hoor. De konijntjes zitten daar wel heel de dag maar die zijn dat gewend en ze hebben het niet koud. Ze kunnen ook lekker tegen elkaar aan gaan zitten natuurlijk en ze hebben een super dikke winterjas. Pas hadden ze ijs in plaats van water dus dan krijgen ze vaak nieuw. Ze hebben een flesje om uit te drinken, ik vind het knap dat ze dat snappen hoor.
Wij hebben namelijk bakjes met water in de kamer. Er staat een bakje buiten maar dat was ook al ijs geworden. Vrouwtje vertelde pas iets over een fontein met water maar we denken er nog even over na of we dat wel wat vinden. Binnen bevriest het water natuurlijk niet want daar is het lekker warm. In ons huis zijn meer lagen, dat noemen mijn mensen verdiepingen. Dat betekent dat er best veel ruimte is en we een beneden, een boven en een boven-boven hebben. Dat laatste noemen ze een zolder. Mij maakt het niet uit hoe het precies heet, als ik er maar af en toe eens naartoe mag.

Vensterbank

verkennenEen paar dagen geleden ging mijn manspersoon naar zolder. Dat is speciaal want daar komen ze niet alle dagen. Dan moet je twee trappen op om daar te raken. En ik mocht mee. De andere twee mochten dat ook maar die wilden niet. Dus dat was extra speciaal voor mij. Soms mag ik wel naar boven en dan kan ik meteen doorrennen naar de zolder. Daar is een klein stuk waar ik dan zelf naartoe kan. Maar nu komt het spannendste: er is nog een deur op zolder en wat ik daarna kon doen… tjongejonge… dat was me toch een avontuur. De deur ging open en ik mocht daar gaan kijken. Er staan veel dozen waar ik op, in en zelfs onder kan zitten. Mijn mensen gingen met een doos naar beneden om de kerstspulletjes op te ruimen maar ik vond het op zolder zo spannend, dat ik nog fijn even daar bleef. Er staat ook een bed dus dat moest ik wel even proberen of dat ook lekker zacht ligt.
Weet je wat het leukste is op zolder? Er is een groot raam met een fijne vensterbank. Als je daar als katermans op gaat zitten, kun je heel ver kijken. Het is natuurlijk heel hoog in huis en dan kun je alle tuinen zien. Dat vind ik heel speciaal want dan kan ik kijken of ik hondjes of andere poezels buiten zie. Op de slaapkamer van mijn mensen kan dat ook. Dan zit ik niet zo hoog en kan ik in de straat kijken. Dat is ook altijd leuk om te doen want dan zie je mensen op een fiets, woefers en auto’s. Niet zoveel maar er is altijd wel wat te beleven en ik zit lekker warm en veilig binnen!

verkennenMand

Mijn mensen hebben op zolder ook spulletjes voor ons staan trouwens. Ze hebben een mand mee naar beneden genomen en omgeruild voor een andere. Denken ze zeker dat ik nu denk dat ik weer een nieuwe mand heb. Maar ik weet goed dat ik deze al ken hoor en die al eerder gezien heb, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er niet in kan gaan liggen slapen. Een zachte mand is natuurlijk altijd goed als je lekker wilt liggen.
Omdat mijn verhaal anders te lang wordt, vertel ik volgende keer verder over beneden en boven want daar is ook aardig wat te beleven hoor. Ik zal jullie vertellen wat ik dan doe om toch veel te kunnen zien. Knuffel van Lucky!

6 thoughts on “Lucky vertelt over verkennen in huis (deel 1)

 1. Hoi Lucky,

  Wat spannend een zolder, logisch dat je even gaat sjecken hoe het daar er allemaal uitziet.
  Ben je nog wat muizen tegengekomen toevallig, die had je dan mooi kunnen vangen voor je personeel.
  Zelf heb ik huis geen zolder, maar wel veel verstoppelplekjes hoor.
  Wat een mooi mandje heb jij, dat ligt vast lekker warm nu het zo koud is buiten.

  Pootje van Tommy!

 2. Haai Lucky,

  hier ben ik Oopa Floris,
  wat zeg je ben je op een zolder geweest?
  Ken ik die?
  Loes hellep….
  Deze jongeman is ergens geweest?
  Sjips nou ben ik vergeten waar?
  Keidom whaaaa haaaa.
  Hee kereltje maak er een feestje van waar je ook bent.
  Hatsiekiedee ik zeg pootjes van die vloer.
  Hup naar boven of beneden.
  Wat zeg je Loes, huis te klein?
  Ik ben een ouwe katerman Leo
  Maar je huis is belangrijk
  Als je er een hebt dan heb je…..
  Wat nou Lucky?
  Dan ben je Lucky!
  Zo Loes?
  Keivet,

  Oopa

 3. Hoi Lucky,

  Wat spannend zeg……een zolder!!!!
  Wij hebben ook een zolder maar kunnen daar niet op.
  Onze vrouw moet dan eerst een trap uit het plafond halen en dan pas kan ze omhoog klimmen. Er is daar ook geen raam waar we naar buiten kunnen kijken.
  Ze zegt ook dat die trap gevaarlijk is voor ons dus we wagen het maar niet!!!!
  Maar op de slaapkamer kunnen we liggen of zitten op de vensterbank…..dat is wel leuk om de straat goed in de gaten te houden!!!!
  Vandaag schijnt de zon buiten en zijn we bijna allemaal, alleen Tica niet, in de tuin te vinden. Als we in de zon blijven is het lekker warm…..goed voor onze vacht.
  En natuurlijk zitten Pippie en Dotje in de ren in de tuin.
  Die rennen rond en hebben heel veel stro in het nachthok……dus die zitten ook lekker warm!!!!

  Wat een mooie mand die van zolder is gekomen!!! Daar kun je echt lekker warm in liggen!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 4. Heee lieve Lucky, wat een leuke letters heb je gemaakt, nau weten we wat meer over hoe je huis is, fijn is het om een tuin te hebben hè?, ik vond het eerst grieselig toen ik hier kwam wonen, ik schrok overal van, vooral van vogeltjes, zooo heee die vond ik echt eng!, maar nau vind ik het helemaal top, maakt niet uit of het kaud of warm is, ook al vind ik warm wel fijner hoor!, mijn vrouw zat ook na te denken over zo een ding dat fontein heet, maar ze denkt dat het geen suukses wordt, omdat ik bang ben van dingen met een mootor, dus als jullie er eentje krijgen ben ik heel benieuwd!, zo een boven-boven hebben wij hier ook, alleen moeten we dan door een gang en een heleboel trappen op die niet van ons zijn en dat is een beetje gefaarlijk, want er zit ook een deur naar de straat en als iemand binnenkomt zau ik zomaar naar buiten kunnen rennen, maar het is wel heel spannend om allerlei nieuwe dingen te ruiken en te zien, en wat een gesellige mand heb je van boven-boven gekregen!!, lieve Lucky ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik snekkies in je mand gelegd!!

 5. Hoi Lucky,

  Leuk zo’n huis met trappen, vind je ook niet.? Je kunt er zo lekker op- en afrennen. Zo doen wij gelijk de nodige gymoefeningen. Jij boft maar dat je op de zolder mag komen. Wij hebben ook een zolder (nee, vliering zegt onze vrouw), maar daar mogen wij niet komen. Die zolder heeft ook zo’n rare trap die je uit het plafond moet trekken, dus daar mogen wij niet op. Onze vrouw zegt, dat daar toch niet iets bijzonders te zien is. Maar dat geloven wij niet. Maar verder hebben we genoeg ruimte om overal te rennen of om lekker te gaan liggen, dus we hebben niets te klagen. Maar ja, wij katten zijn nu eenmaal nieuwsgierig.
  We vinden het wel heel fijn voor je dat je in de tuin mag. Hier blijven wij meestal binnen, maar als onze tuin zo gemaakt wordt dat wij er niet uit kunnen gaan, dan mogen wij ook naar buiten, zegt onze vrouw.
  Zo, nu weten we een beetje in wat voor een huis jij woont en we zijn heel erg benieuwd naar wat jij er de volgende keer over gaat vertellen.

  Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 6. Hoi Lucky.
  Wat fijn dat je je huis zo goed hebt uitgelegd.Want wij hebben geen boven en zolder.
  Alles is op 1 etage.Wat voor mij fijn is,dan heb ik goed overzicht.Vanuit de vensterbank kan je kijken op een pleintje waar mensen kunnen pingpongen,of kinderen op de glijbaan kunnen.Ook kan je zien welke honden er lopen.Auto’s haast nooit.Ik weet dit allemaal omdat mijn broer en zus mij dat verteld hebben.
  Ik heb al mijn hele leven bij mijn scullary girl een fonteintje voor katten.Ik vind zelf dat het fijnste drinken.Ook staan er waterbakken in de keuken en badkamer en in de zomer buiten.
  Dank je wel voor je mooie schrijf Lucky!!!
  Kopjes van Muzette

Reacties zijn welkom