Minnie over wat gewoon is en wat nieuw

gewoon

Hoi poesjes, katjes en al hun mensen. Dit isse mijn eerste blog van het nieuwe jaar. Dat het een nieuwe jaar is weet ik ommedat Frau me dat heeft verteld. Die kan kwebbelen joh! Moet af en toe gewoon mijn pootje oofer mijn oortjes doen hihi. Ikke wil jullie allemaal een fijne nieuwjaar wensen. Met hopelijk lekker veel knuffels en snoepjes.

Boemies

Ik ga eerst nog een beetje vertellen oofer de dag met alle boemies. Frau had voor mij een speciaal plekje onder de taafel gemaakt. Mijn eigen seef soon zeg maar. Ikke heb daar wel ff gekeken en gesnuffeld. En vond het ook heel lief dat ze dat gemaakt had. Maar ikke heb het niet gebruikt. Want ik was die aafond best wel stoer. Ik heb maar een paar keer op de trap gezeten en ook maar één keer onder het bed gelegen. Durfde best vaak bij Frau op schoot te liggen en heb ook nog een tijdje op de blauwe stoel gelegen. Waren er dan geen boemies? Jawel die hoorde ik seeker wel. Maar ik kon ze niet zien. En ommedat de teevee wat harder stond had ikke er wat minder last van. Tog was ik de dag daarna nog wel wat van slag hoor. Maar dat gefoel ging gelukkig snel weg. Dus laater zag ik Muis en ging ik daar fijn mee speele en toen was alles weer normaal. Buiten en in mijn koppie.

Controle

Een paar donkers laater werd de boom die geen boom is met ligtjes en balletjes opgeruimt. Ik zat er naar te kijken en zei een paar keer mauw. Ook liep ik mee naar boven toen alles in de kast daar werd opgeborgen. Dusse ik fond dat ik best wel goed geholpen had. Nou en toen werden de bordjes en de kopjes schoongemaakt met een borstel. Ik mauwde zal ik helpen, als ik alles schoonlik ben je feel sneller klaar. Toen moest Frau lachen en zei ze dat het echt schoon moest worden. Nou moe snappen jullie dat nou? En toen legde ze ook nog een doek foor me neer. Dat kan je oppe de footoo zien. Als ik wou helpen dan kon ik helpen met afdrooge zei ze. Toen heb ik mijn kopje geschud en ben ik op de poef gaan liggen snoezelen bij het warme lucht ding.
Weet je wat trouwens fijn is aan als alles weer normaal is? Dan durf ik de gewone dingen weer. Zoals de vensterbank controle doen. En dat is soms echt nodig hoor. Bruutaale foguls die op de schutting gaan zitten. Of die kleine swarte die nog steeds niet snapt dat het MIJN tuin is. De andere katjes uit de buurt lopen alleen nog op de poort maar springen niet meer in de tuin. Die snappen tenminste dat je niet somaar in de tuin van Prinses Minnie mag koome hihi.

Mandje

Er is ook nog iets wat ik een hele tijd niet meer heb gedaan en sinds een paar daage weer wel. Geen idee waarom dat is maar het is wel zo. Jullie weete vast nog wel dat ik zo een mooie mandje had gehad van Simon’s Cat een hele tijd terug. Sinds dat we zijn gaan wonen in ons mooie furrever huisje heb ik niet meer in dat mandje gelegen. Ik heb ook niet meer op de bank gelegen zonder dat mandje. En zelfs niet toen de mand bij de lekkere blaas warmte stond ging ik er niet in. Heb geen idee waarom niet. Het was gewoon zo.
Tot dus een paar daage terug. Ikke foelde van nou wil ik weer op de bank liggen. Dus dat ging ik doen lekker opgekruld. Frau zag dat en dacht als je dat wil dan wil je vast ook wel misschien weer lekker in je mandje liggen. Dus ze zette het mandje naast me neer op de bank. Ik keek er naar en dacht toen nog: nee. Ben van de bank af gehopt en een paar brokjes gaan eete. Toen dribbelde ik terug naar de bank en ging op schoot liggen. Zo lag ik lekker maar kon ik toch ook eefe goed naar het mandje kijken. En toen begon mijn koppie na te denken oofer hoe lekker je daar ook al weer in kunt liggen. Nou en toen ben ik voorzichtig eerst met mijn ene voorpoot en toen met mijn andere voorpoot erin gegaan. Een beetje gesnuffeld. En toen mijn achterpoote ook erin. En nu tsjill ik dus weer heerlijk in mijn mandje. Gek he hoe die dingen soms miauwgaan.

Poot, Minnie.

9 thoughts on “Minnie over wat gewoon is en wat nieuw

 1. Hoi Minnie.

  jij en je vrouw ook nog een gelukkig mauw jaar, we gaan er met zijn allen iets super moois mauw van maken.
  Wat jammer dat jij niet mee mocht helpen met afwassen zeg, volgens mij kan jij het veel sneller dan zo’n borstel ding.
  Je hebt het in ieder geval aangeboden, en dat is al heel lief van jou vind ik.

  Heb dat ook met mandjes net als jij, soms wil ik er niet in liggen omdat ik het niks vind maar dan ineens bedenk ik me dat zo’n mandje best super koel en lekker zou kunnen liggen.
  Nu lig ik bij van mij voorbeeld in een mandje met fliesdeken naast het bed van de baas.
  Het mandje staat op 2 poefjes naast het bed, dus kan zo van mandje op bed lopen hoef dus niks te springen. Ideaal hΓ©.

  Wens jou en je vrouw een fijne dag vandaag!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy. Jouw mandje klinkt ook koel zeg. En warm met fliesdeken erin. Fijn dat je zo hops hops vanaf bed erin kan zonder te springen. Jij en jou deeltijdFrau ook een fijne dag vandaag! Pootje van Minnie 🐾🐈

 2. Hoi Minnie.
  Jij en je vrouw ook nog een heel gelukkig nieuwjaar.
  Tja kaboem avond….voor mij hoeft het niet.Ik snap niet dat mensen dat leuk vinden.Mijn scullary girl doet het gelukkig nooit Ik krijg altijd wat Rescue druppels in mijn nek,ga ik lekker van dutten.Maar dit jaar was toch iets anders Mijn scullary girl was zoooooo moe van een prik die ze had gekregen dat ze niet wakker kon blijven tot 12 uur en toen zijn we samen lekker naar bed gegaan.Ik slaap altijd bij haar en was soms een beetje wakker van de kaboem maar verder niks.Dat was ook wel eens fijn voor de verandering.
  Gek is dat soms met mandjes he.Dat heb ik ook.Soms lig ik lekker op een kussentje op de banken dan weer een hele poos niet.
  En opeens lig ik in een mandje waar ik in een jaar niet in gelegen heb.Ik weet eigenlijk ook niet zo goed waarom dat is.Dat is gewoon mijn gevoel die dat dan zegt.
  Minnie dank je wel voor je mooie letters.
  Zachte kopjes van je dinnetje Muzette

  1. Hoi dinnetje Muzette. Oww was jij lekker froeg met je Frau gaan dutten op boemaafond. Ja dat is anders dan anders maar ook wel fijn. Folgens mij moet mijn Frau die prik morgen. Zal goed op haar letten dan en als het nodig is mantelpoezen. Jij hebt dus hetzelfde met mandjes. Zachte kopjes terug. Pootje van Minnie 🐾🐈

 3. Haai Winnie,

  ik ben Oopa Floris en ik ken jou.
  Toch Loes?
  Wat Minnie?
  Die ken ik nie….
  Haai kleine poesedame
  Hier is Oopa Floris.
  Wat?
  Heb ik dat al gezegd?
  Sjips
  Hee luister.
  Ik lig het liefst…
  Uhm…
  En nu Loes?
  Wat nou mandje?
  Ooh in een mandje
  Whaaaa haaaa
  Mooi nie jongedame.
  Oopa Floris slaapt…
  Zeker weten.
  Hee maakt mij geen hatseflats uit waar ik slaap.
  Dutten doe ik het liefst.
  Keigaaf.
  Groote dutjes
  Kleine dutjes
  Zo goed Loes?

  En de groeten van Oopa

  1. Haai ooma ehh oopa hihi, dankuwel foor de letters. Kleine dutjes, groote dutjes, doe ze in je mandmasjien. Laat maar lekker spinnen, lekker in die mandmasjien. Pootje van mij aan u! 🐾🐈

 4. Hajoooooo tante minnie.

  Gewukkig miewjaar!!!
  Ikke was sooooooo bang op boemskieaafont 😭😭😭
  Ikke kwam pas de follegenne oggent onner de kas fandaan 😭😭

  Ikke hep een mantje. Fan ooma katrien. Eers lag ik er altijt in. Maar dat mantje is gekwompe. Me poote passe er niet meer in. Raar he? Want toene ik ses maante was paste ik er nog wel in.
  Pootjes 🐾🐾

 5. Heeee lieve Minski, ik wens jau een gelukkig nieuw jaar voor jau en je Frau natuurlijk!, en mijn mensen zeggen dat zij dat ook doen!, wat goed dat je helemaal niet zo bang was op die afond dat het zo knalt, dat je niet eens in je eigen seef soon hoefde, misschien vind je je hele nieuwe fureverhuis wel een seef soon, dat kan best!, en wat goed dat jij helpt in het huishauden, dat kan ik nog niet, maar dat van die mandjes dat herken ik wel, dat heb ik ook!, er is één schaapje waar ik eerst heel vaak op lag en nau al een hele tijd niet meer, eigenlijk best zielig, maar ik ben dat schaapje niet vergeten hoor!, lieve Minnespin ik stuur jau en je Frau heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefski, en spesjaal voor jullie heb ik een berg partiemiks neergelegd, en voor je vrouw sjippies, bij een warm dekentje voor op de bank!,

 6. Hoi Minnie,
  Voor jullie ook nog een gelukkig Nieuwjaar!!!!!
  Wij zijn blij dat het knallen voorbij is hoor, dat was echt niet leuk!!!!
  Gelukkig is alles nu weer gewoon zoals altijd.
  Wat heerlijk hè dat je verschillende plekjes hebt waar je kunt liggen. Zo kun je altijd kiezen waar je het fijnst kunt liggen.
  Wij liggen vooral in de stoelen die in de kamer staan. Meestal voor langere tijd hebben we een vaste stoel.
  Maar dan opeens ruilen we van stoel……dan heb je weer een ander uitzicht in de kamer…….heel belangrijk!!!
  En waar we lekker liggen is op het bed, zeker nu er een lekker dik dekbed op ligt waar je zo lekker in zakt. En soms als het koud is kruipen we eronder of trekken wat van het dekbed over ons heen!!!
  Je hebt gelijk…….het is gek hoe het soms kan gaan!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ”πŸ”πŸ˜˜

Reacties zijn welkom