Mijn knuffel is nou anders

knuffel“Echt niet, Bert?” vroeg mijn vrouw. Echt niet. Ze wilde vachthappen dat is precies zoals het klinkt dat ze dan grote happen in mijn vagt neemt, niet echt om te eete maar wel met happen. Toen ik keek van nee doe maar niet, toen wist ik opeens: mijn knuffel is nou anders.

Aaien

Ik wist geeneens dat zoiets kon. Ik dacht als je weet wat jouw manier van aaien is dan weet je dat en dan doe je dat. Maar het is net als met eete. Je hebt iets dat is het allerlekkerste van de wereld en je wil het elke dag en dan kun je zomaar een smaakverandering krijgen dat je iets anders wilt eete.
Aaien is eigenlijk eete maar dan voor je gefoel.

Loslaate

Toen ik pas hier was wilde ik alleen gewoon aaien. Met de hand heen en weer ofer mijn vagt en dan de hele tijd. Ferder niks dus niet onder mijn kin en wegblijfe van mijn buik. Dat was ook wegens dat ik moest wennen, dan wil je gewone dingen en geen gekkigheid.
Maar toen ik gewend was toen wilde ik meer.
Nou toen kwam het vachthappen!! En flink kroelen met friemelen diep in mijn vagt! En soms ging ik ook rollen!
Misschien was dat ook omdat ik me toen feilig begon te foelen en ik kon spanning van het moeilijke in mijn leefe loslaate, en kroelen en happen dat hielp daarbij en na een hele lange poos was ik niet meer gespannen en het happen werd fijn op een andere manier.

Zachter

Ik wil nou alleen heel zacht en dan heel lang en soms met woordjes erbij dat ik haar liefe jongen ben en al die dingen meer.  Dus nou ben ik dus weer anders. Misschien komt het door de artroosie die foel ik omdat er zo vaak regen is. Of omdat ik seeniejor ben en mijn gefoel in alles is zachter, dat kan best. Ouder worden is dat je steeds dezelfde bent en dan opeens ben je ouder en je knuffel is anders, zo is het gegaan, dat foel ik nou.

7 thoughts on “Mijn knuffel is nou anders

 1. Lieve Bert,

  hier is jou Loesje en wat hebbie weer jou wijse letters gemaak. Ofer ouwer worre en jou gefoeles en ook met knuffele en aaie. Jij zeg aaie is eete maar dan foor jou gefoel. Ooh Bert zo een mooie zin van letters en jij heb heel feel gelijk. Selluf vin ik aaie fijn en ik doe spinne en zachte kopjes geefe. Maar als mij vrouw stop met ze aaie gaa ik wel regtop zitte foor mij snek. Mij vrouw zeg Loes jij kannie alteit eete maar selluf vin ik van wel. Dattie nog meer ferwen wor. En jou vrouw zeg liefe woordjes en mij vrouw zeg deze ook. Maar zij zeg mij liefe meisje tog en dan foel mij hart ze eigen jong en ik doe rolle. Assie ouwer ben hebbie meer behoefte van jou intesiefe kontak en dattie foel. Mij vrouw begrijp mij eigen en wij begrijp elkaar weeges wij zijn ouwer. En dan kan knuffele ferannere weeges jij groei met elkaar mee. Jij foel elkaar Bert…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, jij foelt het ook dat aaien en eete bij elkaar hoort en dat genoeg een moeilijk iets is, ik wil soms heel lang knuffels en dan opeens niet meer, en jouw gefoel wil alteit eete en dan nog een beetje meer, het is persoonlijk en het zegt van wat je wil in het leefe. Ik foel me ook goed dat mijn vrouw is meegegroeid presies zoals jij hetthuis ook hebt,

   je Bertje

 2. Hoi Bert,

  Wat heb je het allemaal super mooi verwoord zoals jij het ziet en voelt, dingen veranderen ook je gevoel voor knuffelen en aaien.
  Zelf vind ik het fijn om onder mijn kinnetje of net bij mijn oortje geaaid te worden, dan wordt ik zacht van binnen.

  Vind je een wijze katerman en je weet precies wat je wel en niet wilt, en dat is heel goed Bert.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, o ja achter mijn oor dat wil ik ook heel soms en dan eefe, en ook onder mijn kin, dat gefoel ken ik en dan ook het zacht van binnen zijn dat is zoon fijn gefoel!!
   pootje van
   Bertje

 3. Lieve Bert, wat heb jij weer mooi geschreven en goed uitgelegd hoe het nu gaat met de knuffels. Soms verandert er opeens iets, dat komt van binnenuit denk ik. En dan wil je gewoon de knuffels anders. En die andere knuffels, zacht en met liefe woordjes, zijn ook net zo fijn. Fijne avond saampjes liefe Bertje.

  1. Ik wil ook eerlijk zijn ofer hoe is het om een oudere katerman te zijn, en welke feranderingen je dan hebt of gewoon ik dan. Foor mij is zacht nou belangrijk en ik foel dat u mij begrijpt!!

   Bertje

 4. Heee lieve Bert, zo zie je maar dat heel veel dingen kunnen feranderen als je auder wordt, misschien find je over een tijdje vachthappen wel weer fijn, of misschien ook niet, maar ik snap wel dat je nau liefer zachte knuffels wilt, dat is denk ik omdat je zelf ook zachter wordt als je seeniejor wordt, ik hau nau ook meer van hele zachte knuffels en kusjes, toen ik hier net woonde deed ik graag bijtspelletjes en een beetje fechtstoeien met mijn mensen, maar nau ben ik een zachte knuffel geworden folgens mijn vrouw, net als jij!, ik wens je heeeeeeeeel veel heeele zachte knuffels toe Bert, en ik stuur je zelf ook een hele zachte donsige pluisige knuffel, hij is van Kever!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *