Bram had thuis een kraak

kraakLieve allemaal, Hier ben ik weer van me eigen op Brammie-Zaterdag. Forige week had ik hele mooie letters gemaakt voor Sinnerklaas. Ik deed een tekening maken voor Sinnerklaas en voor het paardje Ozosnel was er ook een wortel.

Nou is het gewoon wachten of Sinnerklaas naar Brabant kan komen op Ozosnel want Spanje is echt kei ver weg van Brabant. Ik ben trouwens heel erg nieuwsgierig naar wie er allemaal een schoen heeft gezet. Oh en ook wie er iets in de schoen heeft gekreege. Maar dat is oofer een paar daage en dan komt mij blog op de Zaterdag. Dus nou moeten we nog eefe wachten.

Kadootjes

Gisteren was mijn vrouw harig en ze kreeg kadootjes. Het was kei druk met allemaal mensen en dan vind ik dat kei eng. Ik wil dan meteen naar buiten of naar boven. Als ik allemaal mensen zie dan hoor ik kei veel ‘Brammie’ en dan wil iedereen knuffelen en kussen. En eerlijk is eerlijk, soms vind ik dat fijn maar niet altijd. Gisteren vond ik het niks wegens dat mijn vrouw dat al kei veel had gedaan en dan vind ik het genoeg.
Mila wou wel de hele tijd. Ik heb mijn brokjes gegeten en wat gesnekt en toen ben ik boven gebleefe tot iedereen weg was. Mijn vrouw vierde haar verhaardag saame met mijn manspersoon omdat ze heel dicht bij elkaar zijn met die dagen.

Oer

Vanmorgen kwam ik weer beneden en zag ik op tafel allemaal dingen liggen. Zo waren er mensen sneks, maar die heeft Ooma snel weggepakt. Ooferal stonden nog lange glazen en allemaal prulletjes. Er was ook iets heel groots. Het was een verpakking van een kadootje. Het is blauw van kleur met rose streepe. Daar wilde ik meteen iets mee doen. Ik wist alleen kraaknog niet wat. Eerst deed ik snoffen want misschien kan ik iets ruiken, maar ik rook alleen maar papier. Er heeft geen snek in gezeten. En toen wilde het meteen doen. Gewoon BAM!, met mijn poot op het papier.
In mijn lijf voelde ik me oer worden. Mijn andere poot deed ook mee, BAM! Zo op het papier. Nu had ik het gefange. Met mijn twee voorpoote stond ik op het hele grote stuk papier en toen gebeurde er iets. Ik schoof weg, gewoon zomaar. Mijn voorpoote gingen helemaal vooruit en mijn achterpoote bleefe staan. Nu was ik een lange Brammieslang. Geen gefaarlijke hoor.

Tegnies

Ik ging eefe oer en tegnies bedenke hoe ik nou geen slang meer kon worden. Dat was makkelijker gemauwd dan gedaan want mijn poote schoven gewoon door. En toen wist ik het meteen eigenlijk. Van mijn oer uit dacht ik: ‘Brammie, spring gewoon met je billen!’En zo was het, BAM! Met mijn billen op het grote stuk papier. Nou had ik het helemaal goed gefange en nou schoof het niet meer weg. Mijn billen zaten heel goed op het stuk papier toen ik een geluid hoorde. ‘Krrrr’, ging het. Het maakte ook nog eens geluid. Nou had ik een beweegende kraakende papier gefange!
Mijn manspersoon was er ook en die zei meteen: Goed zo jonge, dat heb je goed gedaan! Toen ik ging meteen staan en met mijn voorpoote trappelen. Dat doe ik als ik blij ben. Mijn staart gaat dan ook in bibber-modus. Het papier deed weer ‘krrr’’ toen ik ging staan en bij elke poot die ik verzette kwam dat geluidje.

Kraak

Eigelijk vond ik het best leuk en stoer dat ik een krakend papiertje heb gefange. Mijn poote deden nog een beetje ekstra trappelen omdat ik zo leuk vond. Daarna ging ik er nog eefe kraakop zitten. Mijn manspersoon deed mij kroelen omdat ik het zo goed had gedaan. Het was iets nieuws want dees papier was kei groot en ik had het gefange, zelfs toen het had bewooge. Nu was het van mij en ik merkte dat mijn poote warm werden als ik langer bleef zitten.
Toen ben ik erop gaan liggen want papier is best warm. Nou heb ik geleerd dat groot papier schuift en dat je het kan fange, maar ook dat dat ook warm is net als klein papier.

Freede

Van mij mag Sinnerklaas groot papier brenge want dat vind ik wel leuk. Dan kan ik daar ook mee spelen en het fange. Maar ik wil ook nepmuise en sneks. Maar mijn vrouw zegt dat ik wel geduld moet hebben en lief moet zijn. Nou dat doe ik wel.
Ik tetter mee voor freede ooferal en ik doe fanavond keihard swaaie naar onze sterfriende.

5 thoughts on “Bram had thuis een kraak

 1. Krrrrr krrrr…..

  HOORT IEMAND MIJ
  BEN IK IN BEELD?

  Krrrrr krrrrr
  Krrrrrrrrrrrr………
  KEIVETTE KRRRRAAAAAAK
  WHAAAAAAAAAA HAAAAAAAAAA
  HIER BEN IK
  OOPA FLORIS
  POPPEDIJNTJE TELL MIE
  WAT?
  KRAAKT BRAMMIE?
  KEN IK DIE?
  HOEZO KAREL?
  KEES LISSEN TOE OOPA
  KRRRRRAAKJE NAAR LINKS
  KRRRRRAAKJE NAAR RECHTS
  KEIVETTE KRRRRAAK GEZET!
  WHAAAAAAAAA HAAAAAAAAAA
  WAT ZEG JE LIEVERD?
  IEDEREEN DE GROETEN DOEN?
  IK DENK ER NIE AAN!
  WHAAAAAAAA HAAAAAAAA
  STARTEN DIE HAP MEID
  VROEMMMM VROEMMMM

  HIER WIE GOO

  TOEDELEDOKIE

 2. Hoi Bram,

  Eerst nog gefeliciteerd met je vrouw en manspersoon verjaardag!
  Zo te lezen was het gezellig maar wel druk, dan snap ik heel goed dat je naar boven ging voor de rust hoor.

  Het papier heb je goed te grazen genomen, dat heb je super goed gedaan zeg.
  Zou dat zelf niet kunnen, kan nog veel van je leren.
  Je hebt wel goeie uitleg gegeven dus wie weet ga ik het met jou uitleg ook eens proberen als mijn baasje een groot stuk papier heeft.

  Nu lekker bijkomen van alles en genieten van je vrouw en manspersoon.

  Pootje van Tommy!

 3. Heeee lieve Brammievlinderleeuwslang, wat een spannende letters heb je gemaakt, en wat ben je toch dapper!, maar ook als je een hele dappere Brammie bent kan je niet alles durfen, dus ik snap heel goed dat jij naar bofen ging toen er allemaal mensen kwamen, ik zau me ook meteen ferstoppen!, was mijn Milamuisje gewoon erbij gebleefen?, ik hoop maar dat niemand haar haaren door de war had gemaakt…, en had je zomaar een beweegend kraakpapier gefangen?, zooo heee dat zau ik NOOIT durfen!, ik ben een beetje bang voor zo een geluid, maar ik weet zeker dat ik niet bang zau zijn als jij er bij bent, omdat jij zo een gefaarlijk papier gewoon BAM BAM fangt, en er met je billen op gaat zitten en dan kan het papier niks meer doen, want jij bent keisterk, en ik zie op de footoos hoe jij dat papier fangt, als een echte tijgerleeuw!, lieve vlinder ik stuur heeeeeeel veel feeliesietetters voor je vrouw en voor je manspersoon, en jau stuur ik hele zachte neusjes en kopjes, en ik tetter zachtjes dat ik zo trots op je ben!, ik ben een pan met fleesjes in lekker veel spikkelsous aan het maken, en als die klaar is kom ik naar jau en Milamuis toe, ik haal efentjes Jafita op, en kan jij me dan helpen dat ik ook een poot op dat papier durf te zetten?, dan kan ik oefenen, want met jau erbij durf ik alles!!, je Kevermans!!

 4. Lieve Bram, wat spannend was dat wegens dat jij een heel groot glimmend kraakpapier heb gevangen, dat was heel erg oer hoor. En ook heel dapper van jou. Pasa en ik zwaaien vanavond weer naar onze vriendjes en we blijven tetteren voor vrede. Knuffels van ons lieve Bram.

 5. Whooaaaaa Bram!
  Dat is suuperstoer wat jij dee!
  Papier fange is niet soomaar iets!
  Het kraak en het schuif en dat is wel eefe een Ding hoor.
  Ik fint het knap dat je fanuit je OER de goede besli-ssing nam en fanuit je bille ging springe.
  Want toen hat je hem heelemaal onder jauw konterolle!
  Mamma seg Sinterkaas kom alleen kleine katdootjes brenge en de Kerseman kom grootere katdootjes brenge.
  We sulle wel sien, papier en doose sulle er wel bij sijn!
  Heel feel groetjes fanuit Den Haag fan Leootje en me broers natuurlek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *