Lucky vertelt over verkennen in huis (deel 2)

verkennen
Hoi lieve kattenvriendjes, daar ben ik alweer. Deze keer schrijf ik een vervolg op mijn avonturen van vorige week. Het verhaal werd anders veel te lang dus het was handiger om er twee van te maken. Ik wil eerst even vragen of jullie de knuffelvrouw van Tombo hartjes en knuffels willen sturen omdat hij over de Regenboogbrug gegaan is. Lieve Tombo, speel nu maar fijn met je vriendjes die daar al langer zijn.

Knuffel

Goed, deze keer vertel ik nog wat over boven en beneden in huis verkennen. Boven zijn meer deuren waar ik doorheen kan en ook mag. Meestal zitten deze dicht maar Molly kan zelf deuren openen dus dat is handig. Zij springt tegen de klink aan en dan gaat de deur verkennenopen. Als het nog niet ver genoeg is om er doorheen te passen (zowel Molly als ik hebben wel wat ruimte nodig daarvoor), doe je als kat gewoon een pootje erom heen en dan gaat de deur vanzelf verder open.
Boven is een groot bed waar je op kunt slapen. Dat probeer ik wel eens uit natuurlijk. Maar wat ik daar nog veel leuker vind om te doen, is voor het raam gaan zitten. Dan kan ik namelijk heel ver de straat in kijken en van alles zien. Hier is een bocht in de weg zodat ik wel twee straten tegelijk in de gaten kan houden. Als ik boven naar buiten ga kijken, is meestal het gordijn dicht. Dat is niet erg want daar kruip ik gewoon achter. Dan kunnen mijn mensen mij ook meteen niet meer zien. Soms doe ik dat niet zo handig zeggen ze hier. Dan komt mijn staart er nog net onderuit en kunnen ze me makkelijk vinden. Maar dat vind ik niet zo erg want dan krijg ik ook een knuffel.

Kast

Beneden is ook zo’n gordijn waar je je als kat prima achter kunt verstoppen. Dat doen wij allemaal graag. Als het nu donker wordt, gaat het dicht en zitten wij er soms wel uren. Dit doe ik ook in de gang trouwens. Daar is een fijne vensterbank. Als vrouwtje de brievenbus gaat leegmaken, mag ik mee daar naartoe. Soms ga ik dan even met mijn neus naar buiten maar dat is heel snel want het is nog te koud. En ik kan daar ook in de kast kruipen als ik zin heb. Daar in de gang gaan ze misschien een hangmat aan dat warme ding hangen. Dan mag ik daar voortaan ook slapen als ik dat wil. Dat lijkt me wel wat. Hopelijk komt dan de verkennenpostmevrouw die aanklopt niet, want daar schrik ik misschien wel van. Misschien moet ik op die dagen dan maar niet daar gaan liggen. Vrouwtje weet wel wanneer er een pakje komt.
Boven is nog een kamer waar het soms best spannend is. Er is daar iets raars. Daar hangt namelijk een ding aan de kast waar je in kunt kijken. En weten jullie wat ik dan zie? Dan zie ik een rood met witte kater. Dat is wel leuk hoor want als ik met mijn staart kwispel dan doet die andere dat dus ook. Die aapt mij een beetje na denk ik. Maar weet je wat zo raar is? Dropje komt ook vaak op die kamer. Maar zij ziet nooit een kater maar alleen een zwarte poes als zij daar is. Snappen jullie dat nou? Ik zie die nooit hoor. Ik snap er niks van waarom die er nooit is als ik er ben…Dropje zegt dat die zwarte poes boos doet. Maar dat gebeurt bij mij dus nooit. En het is heus waar wat ze vertelt hoor. Het is wel leuk op die kamer. Daar staat een zachte stoel waar je lekker op slapen kunt en er ligt vaak wasgoed. Dan help ik het vrouwtje om de handdoeken netjes plat te maken. Dat kan ik heel goed, zegt ze dan tegen mij.

Zo, dat was het weer voor deze keer. Dikke knuffel voor jullie allemaal van Lucky!

10 thoughts on “Lucky vertelt over verkennen in huis (deel 2)

 1. Ho Lucky,
  Ik mag ook door het hele huis op avontuur, Wij hebben een huis wat niet aan een ander huis is gemaakt en ik kan in alle vensterbanken zitten en alles zien wat er in mijn tuin en de straat gebeurd. In kasten kruipen is niet zo slim zegt vrouwtje, grote kans dat de deur dicht gaat en ik in de kast zit, eerst nog niet zo erg, ik rommel dan wat en ja dan wil ik er weer uit en moet ik hard miauwen zodat vrouwtje het hoort. In alle kamers boven en beneden heb ik fijne bedjes en mandjes om een dutje te doen. Een kamertje is opslag kamer en daar is het reuze leuk, ik klim overal op en soms kiepert er wel eens wat om en roept vrouwtje of ze mee moet helpen met verbouwen. Ik kan er niks kapot maken en vrouwtje doet alles weer goed terug zetten. Als het weer warmer wordt wil ik wel weer lang naar buiten in mijn ren, nu doe ik dat maar even, is zo koud en ja dan krijg ik van die ijskoude pootjes en vrouwtje zegt dan: Jakkes Jip wat zijn die koud.
  Lucky heel veel plezier met jouw avonturen huis samen met Molly en Dropje, knuf van mijn vrouwtje voor jullie en poot/kopje van vriendje Jip

  1. Hoi lieve Jip, wat fijn dat jij ook zoveel plek in huis hebt en overal mag kijken en kunt spelen ook nog eens. Het is inderdaad niet zo handig om in een kast te gaan zitten want soms hebben mijn mensen me dan niet gehoord of gezien. Eerst vermaak ik me nog wel een poosje maar dan wil ik er toch echt wel uit als ze de deur dichtgedaan hebben hoor. Dat ben ik het daar wel weer beu natuurlijk. Dus jij vindt het buiten nu ook te koud? Ik ook hoor. Dropje niet want die gaat vaak naar buiten maar vanmiddag waren er weer veel vliegtuigen herrie aan het maken dus dan komt ze snel binnen. Ik blijf gewoon lekker binnen, dat vind ik wel gezellig! Knuffel voor jou en je vrouw!

 2. Hoi lucky,

  Allereerst dank je wel dat je aan Tombo hebt gedacht, deeltijdvrouwtje is erg verdrietig maar ik heb gemauwd dat hij nu geen pijn meer heeft en heerlijk kan spelen en rennen.
  Dat vond ze heel fijn om te horen van mij, toen heb ik even snuf snuf gedaan om te troosten.

  Wat heb jij een mooi groot huis zeg, poeh hey.
  Soms ga ik ook voor het raam zitten achter het gordijn dan kan baasje mij ook niet vinden, of ik lig onder bed.
  Doet hij overal zoeken, maar vind mij niet. Goed hé.
  Uiteindelijk kom ik wel weer hoor, want ik kan niet zonder de baas natuurlijk, en ga ik op bed liggen om lekker te slapen.
  Of ik ga in mijn man liggen dat is ook een favoriete plekje van mij, heerlijk soezen en slapen maar ondertussen wel iedereen in de gaten houden. Hihihihihi!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, ja ik snap dat vrouwtje Tombo erg mist. Dat is ook erg verdrietig als er weer een poezel over de regenboogbrug gegaan is maar mama Loes zal goed op hem passen hoor. En hij heeft nu geen pijn meer en kan fijn met alle vriendjes daar spelen. Ik vind het wel slim van jou dat je achter het gordijn of onder het bed gaat zitten. Dat zijn prima verstopplekjes natuurlijk. Ik pas niet onder het grote bed maar als ik boven boven ben, kan ik er daar wel onder. Dat is ook leuk om te doen. Super dat je bij je man gaat slapen, samen is altijd gezellig en dan kun je mooi toch alles in de smiezen houden! Dikke knuffel voor jullie allemaal van Lucky!

 3. Lieve Lucky

  wat hebbie ons weer jou mooie letters gegeefe van jou huis en dattie op jou ferkenning ga. En assie jou letters goed lees dan kom jij oferal en kan jij ook in al jou kaamers dinge doen. Dattie meehelp met jou vrouw ze wasspulle. Maar ook dattie in iets kijk en dan zie jij jou rood met jou witte vriendje. Van mij eigen vin ik het fassieneerend. Ik ga mij vrouw fraage offie ook zoies heb? Misschien kan ik jou rood met jou witte vriendje ook zien? Oooh Lucky misschien kan ik mij Bert zien, hij heb ook ze roode vagt met ze wit erin. Dan blijf ik wel op die kaamer woone.
  Krijgie misschien jou mandje waar jij in kan hange? Oooh Lucky ik vinnut spannend. Beloofie ons dattie het ons fertel en dat jij ons jou footoo laat zien assie erin hang?
  Jij ben zo een gelucky foogel,

  Zachte kopjes foor jou eigen en jou famielie Van,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loesje, dat zou nog eens fijn zijn als je iets had waarin je altijd je vriend Bert zou kunnen zien zeg. Ik weet niet zeker of dat wel kan maar je kunt het natuurlijk altijd aan je vrouw vragen. Dat zou ik zeker doen. Ik kom inderdaad op veel plekken in huis, dat vind ik leuk om te doen want er is altijd wel iets te beleven. Ik zal zeker een mooie foto laten maken als de mand in de gang komt te hangen hoor. Die hangt nu nog in de kamer maar daar komt dan een andere. Die er nu is, hangt een beetje te laag eigenlijk maar dan even niet anders. maar dat komt helemaal goed. Ik hoop dat jij snel Bertje bij je thuis kunt zien, ik zou dan ook gewoon in de kamer blijven als ik jou was hoor! Knuffel van Lucky voor jullie allemaal! Doe je ook de groetjes aan Oopa Floris? Ik vind hem erg lief maar jullie natuurlijk ook hoor.

 4. Lieve Lucky, wat ben jij knap dat je weet hoe je een deur open kan maken als die al een beetje open is!, dat lukt mij niet, mijn mensen hebben het me wel eens voorgedaan, dat ik dan alleen maar een duwtje hoef te geven, maar dat kan ik niet, en zo naar je toe trekken lijkt me weer NOG moeilijker, en Molly kan zelfs deuren ECHT helemaal open maken?, en Molly kan toch ook door het kattendeurtje?, zooo heee folgens mij kan Molly alles, net als Molly die hier woonde!, ik ben ook een keer achter het gordijn gegaan, maar toen viel ik zomaar van de vensterbank af omdat ik niet meer op mijn voeten lette, en nau doe ik het niet meer, dat met die kast waar je een andere kat ziet hebben wij ook hier, hier is het een grote dikke zwarte kater met een wit puntje aan zijn staart die ik altijd zie, hij lijkt me best friendelijk hoor, maar ik ken hem helemaal niet, dus ik snap niet wat hij in onze kast doet!, misschien zitten er wel TWEE katten bij jullie, een zwarte en een roodwitte, het is allemaal heel misteerieus vind ik!, lieve Lucky ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en spesjaal voor jau heb ik snekkies in die hangmand aan dat warme ding hangt gedaan!!!

  1. Ha die Kever, wat speciaal en super spannend dat er bij jullie ook een kat in de kast woont. alleen is dat weer een andere dan hier. Ben wel blij dat ie vriendelijk is hoor. Die rood witte die ik steeds zie is ook lief maar die zwarte doet wel eens blazen. Misschien moet ik een keer tegelijk met Dropje daar gaan kijken of ze er is…wie weet. Denk jij dat dat zou kunnen? Molly kan hier echt heel veel hoor en wij leren alles van onze mama poes. Ze is nogal slim en wat zij doet, proberen wij dan ook na te doen. Ik kan de deur nog niet zelf open maken als deze helemaal dicht is, maar misschien leer ik dat ook nog wel een keer. En ja, zij kan door het luikje maar dat blijft voor ons toch wel een dingetje. Ik vind het knap dat de Molly die eerst bij jullie woonde dat ook allemaal kon hoor. Pas je wel goed op als je weer eens op de vensterbank gaat? Eraf vallen is niet zo leuk hoor. Als ik Loedertje zie doe ik wel eens heel boos en dan val ik er soms ook bijna af. Dank je wel voor de lekkere sneks, die zijn super! Dikke knuffel van Lucky en de rest.

 5. Hoi Lucky,
  Wat heerlijke plekjes om je te verstoppen!!! Wij kunnen dat hier ook maar net zoals jou vrouw heeft de onze het door waar we zitten. Ze roept ons en wij kijken dan tussen de spleet door!!!!
  En zo’n raar ding wat jou vrouw op de kast heeft staat bij ons in de slaapkamer.
  Vrouw tilt ons dan op en opeens zien we twee keer onze vrouw………volgens ons heeft het iets met toveren te maken hoor!!!!
  Echt leuk vinden we het niet!!!!
  Wij kruipen altijd lekker in en tussen de dekens die voor ons op de stoelen liggen……..eerst de dekens bij elkaar schrapen en dan ertussen gaan liggen……..dat is heel erg fijn hoor!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi lieve allemaal. Dus jullie doen ook wel eens verstoppertje spelen? Dat is ook leuk om te doen he? Doen jullie kippies dan ook mee misschien? wij zeggen niks als ze ons roepen hoor want dan kunnen ze ons te snel vinden. Dus jullie hebben ook zo’n raar ding in huis? Ik ga dat ook proberen hoor of mijn vrouw er dan twee keer is. Dan kan ze me twee keer aaien misschien….ik vind het geen eng ding maar Dropje wel hoor. Die is er denk ik een beetje bang van maar dat komt vooral omdat er dan nog een poezebeest is. Groot gelijk dat jullie lekker tussen de dekens gaan liggen, dat is suepr warm en nog lekker zacht ook! Dikke knuffel van Lucky!

Reacties zijn welkom