Dorus en hoe is het nu met….

Dorus
Hajoooooooo iedeween. Hier isse hij weer. Uwes poinkiepoinkiesiemeesrieporrer op reis. Op reis hoor ik uwes segge? Jaaaaaaaa ikke ben, same met me mamsiewamsie oppe reis gewees.

Hewinnewinge

We kreege te hoore dat ons fjientje Khumba ging reise naar het ferre Tessel. Dus wei haalte wat diertjes op om daar hewinnewinge op te haale aan hun innefjoew.
Tante Miss Piggy heppe we weer keurig op hut dak geduwt. De res sat keurig op hun stoel in de geele kanaarieboes. Op naar Tessel. Op naar fjientje Khumba.
Onneweg wel evve een smekdonnals gepak. Daar hielde mamsie en Miss Piggy een wetstrijtje hampurgers eete. Mamsie won met fier purgers!! Aangekoome fjoeg ik hoe het hun furrgaan was na hun spetterent innefjoew. Sijn se bewoemp geworre? Heppe se steralluurussen gekweege? Uwes kun dat, in twee deelen, leese. Deese week kun uwes me tante Piggy, me kwiemienele tante Janou, oomoopa StokkieStefan en onse dinnies de wekkere kippies Pippi en Dotje leese.
Feel pwesier met leese hihihihi.

Miss Piggy

We begin met tante Miss Piggy. Hoe issut na hut innefjoew met uwes gaan? Wert uwes herrekent op stjaat? Moes uwes pootteekeninge sette? Moes uwes inkogniettoo? Heppuwes de kers oofurweeft?
Met mij gaat het knorrend goed, wist niet dat een Knorr! Knorr! Innefoew zoveel bekendheid zou geven, Knorr! Knorr! zo leuk.
Er stonden ineens vele Knorr vens bij mij aan de deur, en heb echt veel pootteekeninge uitgedeeld. Werd er zo Knorrrend moe van, dat ik besloot om even als Boe de Koe door het leven gegaan, want het werd me toch eventjes teveel hoor. Knorr Knorr.
Maar gelukkig was het vrij snel rustig, want het boerenmeisje heeft iedere Knor ven naar huis gestuurd, met de mededeeling dat ik mijn Knorrende rust nodig had.

En ze hebben mij zelfs met rust gelaate met kerst, hoefde niet eens aan het spit gelukkig. Knorr! ๐Ÿ˜…Knorrr!๐Ÿ˜… Knorrr! ๐Ÿ˜… (ooooh eg? Wat errug)
Nee wat dat betreft heb ik het Knorrend goed getroffen hier op deze boerderij, hoef met kerst geen rare dingen te doen, gelukkig. Knorr! Knorr!
Me mamsiewamsie had ook een sjuupervraag:
Hebbie deze jaar iets niew leere eete foor jou gezond en is jou buik grooter geworre of heb jij nu jou kleine buik?
Hoi Mama Loesje, nou heb niet zo veel Knorrend spannends nieuw leere eete hoor, met kerst wel een lekkere Knorrend kerst buffet gehad.
Goeiendag Knorr zeg dat was me lekker. Knorr! Knorrrrrr!
Mijn buik is bij na net zo groot als de jouwe, ech Knorrie waar. En daar ben ik mega Knorrend trots op. Knorrrr! Knorrr!
Hoop dat ik je vraage goed heb geknorrt fjientje Dorus. (Ja hoor!!)

Een high poot van tante Piggy!

Tante Janou

Me kwiemieneele tante Janou was daarna aan de beurt. Uwes wil hut niet gewoofe maar ze was eers op soek naar een plekkie om wat agger te laate. Nau fan me ja!! Wau se weer ies kwiemieneels doen. In ons bijsijn!!

Haiii Doorie,
Wat leuke fraage!
Het gaat wel goed Doorie, ikke plas nog steeds wilt…
Haha heel soms wort ikke herrekent op straat. En dan krijg ik knuffels. Inkognieto daar denk ikke nog over, dan heb ikke een grote sonnebril nodig. Kan handig sijn Doorie. Ik geef ze wel een duw met me poot een tekening geef ik ze niet. Die kunne se wel misbruike tis een rare tijd๐Ÿคฃ
Haiii mamaloes, ikke sorg goed voor me buikie als ik lig dan hangt ie een beetje opzij… alles isse ook soo lekker.
So als je leest Doorie alles onder controle hiero!
Lieve groetjes
Janou

Stokkie-Stefan

De follegenne is oomoopa StokkieStefan. Uwes ken hem nog fan de kraakende botjesinnefjoew hihihihi. Hij isse nog teets niet deement hihihihi. Oomoopa StokkieStefan:

Haaaaaallllooooo gezellige Dorus,
Wat leuk dat ik als ouwe Oopa weer mee mag doen aan een intervjoew, o word ik nog eens popuuler!
Antwoord vraag 1: Na het intervjoew begonnen de andere flatkaters en poezen hier op de deur te kloppe en te miaaaauwe. Ik woon in een heel groot flat met 12 etazjes en ik op de 7e dus. Toen ik de deur oope deed herkende ze mij van het intervjoew en gingen ze footoos van mij maake en hep ik poottekeningen gezet. Zoooveeel, dat mijn ouwe poote pijn gingen doen, maar nu is het allang over hoor.
DorusOp straat kom ik niet meer, maar wel op het balkon. De visboer die beneeden met een kraam staat heeft naar mij geswaajt, en schreeuwde dat hij het intervjoew ook had geleeze en dat hij ervan heeft genoote.
Inkognietoo, daar doe ik niet aan, dat is niet nodig.
Antwoord vraag 2: ik mag alles eete voor mijn gezond, als ik maar mijn schiltklierpilletje op eet. Hep er 2 per dag. Mijn vrouwtje verstopt dat in mijn eete, maar soms zie ik het en dan eet ik het niet op. En soms heb ik ineens genoeg van dezelfde blikke voer en wil ik ineens een ander merk blikke. Nu is het weer even zoeken naar een nieuw merk, want ik lus niet alles.
Mijn buik is eerluk gezegd een ietsjepietske dikker geworde dan vorige jaar. Maar dat mag wel, want ik was aan de maagere kant. Nu heb ik ook meer weerstand als ouwe Oopaa.
Nu gaan wij met spanning uitkijke wanneer het intervjoew geplaats gaat worden.

Daaaag Doorie een hele grote poot en de groete aan je Mamsie, van de
Ouwe Oopaa Stokkie-Stefanusโ€ฆ. Stefanoโ€ฆ..hihi Stefan.Grapje hoor, want ik hep egt geen last van demenzie!

Tokkies

Onse dinnies de tokkies hat ikke ook innefjoewt. Plus datte we de kers met se heppe doorgebwacht. Sien se er niet smaakelijk uit? Hihihihi.

Hallo Dorus en mamaLoesje,

Toooooktoktoktoktok er is zoveel gebeurd na jullie innerfjiew hรฉ Dotje?????
Toktoktoktok wij zijn echt beroemd nu tooktoktoktoooookkkkkkk
Iedereen wil een Pippie en Dotje tooooktoktoktoktok… zelfs voor in de pan toooooooooktoktoktoktoktok.
Onze vrouw heeft ze gemept met de pan en gezegt dat ze niet aan ons mogen komen toktoktoktoktoktok.
En wij hoorden dat er mensen geen kippenvlees meer in de winkel kopen omdat ze dan ons moeten denken toktoktoktok
Handtekeningen zetten doen we ook niet, toooooooktoktoktoktok dan worden onze poten vies!!!!! Maar we geven wel een toktoktoktok lekker eitje mee.
Tooooktoktoktok en wat een mooi Kerstfeest hebben we gehad… toktoktoktok zoveel bezoek en zoooooo, tooooktoktoktooook mooi samen!!!!!
Onze vrouw had tooooktoktoktok een kerstslinger aan ons hok gehangen totooooktoktoktok!!!!!

En eten tooktoktoktok?????
Wij hebben wat nieuws gekregen… hoe heet dat ook alweer Pippie????
Toktoktoktok Dotje
Oh ja sneks zo noemen jullie dat, die hebben we gekregen!!!!!
Dat waren gedroogde meelwormen en gedroogde krabjes toooktoktoktok zooooo lekker!!!!
Onze buiken zijn echt wel weer wat ronder geworden!!!!! Toktoktok
Vrouw noemt ons ronde, gezonde, kippies!!!
Tooooooooktoktoktoktok
Nauโ€ฆ dit wasse deel 1 fan mijn hoe is hut met. Ikke hoop dat uwes genoote hep fan dit eerse deel.
DorusFollegene keer komp fjientje Khumba, me pauwerrrpoestante Luna ennnn me Oopaaaaaaaa. Me oopa me oopa me oopaaaaaaaa. Eigewuk hep ut geen sin om aan me oopa te fjaage hoe hij tessel vont. Datte is ie furrgeete hihihihi.
Wij gaan nu, met se alle, een smekdonnals induike hihihi. We sijn benieuwt hoe de silte smekdonnalsburgers smaake.

Dit was hut weer foor deese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij mammaloes

Toedeledokie
Dorus

18 thoughts on “Dorus en hoe is het nu met….

 1. Hallo Dorus,

  Zo jullie zijn met de gele bus opreis gegaan, ja dat moet wel als er zoveel vriendjes meegaan. Jullie moeten toch ook op een boot om naar Tessel te varen en nou vraag ik me wel af waren jullie niet botenziek zeker na al dat eten tijdens de reis.
  Nu weten we weer hoe het met de vriendjes is gegaan, ja ik kan me denkeren dat je beroemd wordt en iedereen uit de buurt bij je voor de deur staat.
  Tot de volgende keer weer hoor. poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hajoooooooo oome jip.

   Oooooh niemant was gewukkig bootsiek hoor. Aween begon oopa opsijneens wat te pinkelen hihihihi.
   Oopa dag dat er meer waater moes koome. Oofer twee week komp de laase deel fan hoe isse hut met hihihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 2. Hoi Dorus,

  Wat onwijs leuk om te lezen hoe het met iedereen is vergaan.
  Jeetje na het innervjiew zijn de meeste wel heel erg herkend, dat is nog eens leuk.
  Vooral ook hoe ze ermee om zijn gegaan.

  Miss Piggy kwam heel moe maar voldaan weer thuis, hij had het mega leuk gehad op Texel.
  Piggy had zelfs nog even met de pootjes in het water gestaan vertelde ze, zo leuk.

  Ben benieuwd naar hoe het de andere allemaal is vergaan, hopelijk net zo goed als deze lieve de Tokkies, Stokkie – Stefan, tante Janou en miss Piggy.

  Pootje van Tommy!

  1. Hajooooooo mefrauw annewieke.

   Oooooh onneweg naar tessel waare we wel evve bang. Want mamsie en tante miss piggy stonde naas elkaar oppe boot en toen stont de boot ineene sguin. Echtwaar!!! Gewukkig ginge se ieder aan een kant staan laater sodatte we regt konne faare hihihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Lieve Doris,

    Hahahahahahha, tja 2 stevige dames naast elkaar op een boot zetten dat is niet handig inderdaad.
    gelukkig maar dat ze uiteindelijk allebei aan 1 kant gingen staan, zodat de boot weer in evenwicht was hรฉ.
    Poe hey dat was vast een spannend momentje!

    Pootje van Tommy!

 3. Hoi lieve Dorus,

  Wat gaaf dat je weer met de leuke kanariebus op pad bent geweest. En helemaal naar Texel. Was het niet eng zo over het water? Was je niet bang om erin te vallen. Leuk om te lezen hoe het met iedereen gaat. Gelukkig waren Miss Piggy en Dotje en Pippie niet zelf het kerstdiner!!

  We hopen dat de smekdonalds goed gesmaakt heeft!!
  Knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Hajoooooooo tantes binti en zooka.

   De oofertog was niet so eng hoor. Nau ja… als mamsie en miss piggy niet samen naas elkaar stonne. Want toen se dat wel deeje helde de boot oofer ๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Eg… we sjrokke ons rot. En toen dag oopa datte hij weer pinkele moes om wat meer waater te kwijge. Nau… dat was ook geen suukses. Hihihihi
   De smekdonnals was sjuperwekker hihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Mij lieve Doorie,

  oooh wat jou Mamsie trots op jou eigen. En op onse vriendjes Piggie, Janou, Oopa Stokkie en onse Tokkiedinnetjes. Mamsie von het zofeel spannend op Tessel. Gelukkig is Oopa alles al fergeete anners hebbie geen leefe meer. Mamsie is blij dat alle buikjes ze maatje meer is geworre want Mamsie zeg alteit, hoe grooter jou leefeswerk hoe grooter jou hart.
  Iedereen heb nu ze eigen fens, oooh jij kannie eens meer russig aan jou smekdonnal zitte want indertijd naar jou leefeswerk. Gelukkig heb Mamsie nog fier purgers weg kunne werke. Lieve Piggy misschien moet wij het iedere jaar doen. Dan maak wij van onse wetstreid onse traadiezie. Dan kan Janou ze sonnebrilletje opzette foor assie wilt ga doen. Oopa Floris roep keigaaf teege ze vriendje Stokkie en lieve Tokkiedinnetjes, mij Doorie en Mamsie kom binnekort oomelette eete. Met garnaale in sjelei alstoeblief!
  Oooh mij Doorie Mamsie heb erfan genoote,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooooooooooo mamsie fan me wamsie.

   Oooooh wat was hut fein he op tessel bij fjientje khumba. Aween moet uwes niet meer naas tante piggy gaan staan!! Ikke was so bang toen de boot naar 1 kant begon te hellen ๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Ooooh en oopa begon gelijk te pinkele ooferal. Hihihihi.
   De silte hampurgers waare superwekker he? En wat een gewuk dat daar ook een smekdonnals was!!
   Koeskoes mamsie.
   Ikke loef uwes

 5. Hoi Doorie.
  Wow helemaal naar Texel met de prachtige kanariegele bus.Met zoveel dieren mee,had je wel extra ruimte nodig.Gelukkig kon Piggy weer op het dak.Anders was het zo’n beetje bij elkaar op schoot zitten geworden….en met allemaal grotere levenswerken,wordt dat een probleempje.
  Jullie foto is geweldig.Lekker aan het strand uitwaaien.Misschien kunnen jullie van de zomer er nog eens naar toe,kunnen jullie lekker in de zon liggen.Met een mand vol smekdonnals,en bekers vol milksjeeks.{Yeah sjeek,sjeek}Je tante Muzette ziet het al helemaal voor zich!
  Ik vind het fijn om te horen dat het na de innervjoews goed is gegaan met onze vrienden en vriendinnen.
  Ik ben heel nieuwsgierig naar deel 2 want het is zo leuk om van iedereen nog eens te horen!!
  En je mamsie haar voorstel om purger eten wedstijd te doen is zo’n goed idee!
  Ik denk dat Khumba met zijn ervaring met koekjes eten het ook goed zal doen in zo’n wedstrijd.
  Dank je wel voor de update!!
  Zachte kopjes van je tante Muzette

  1. Hajooooooo tante muzette.
   Oooooh hihihi die westrijt was soooo weuk๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ
   Wat kan mamsie eete seg. Miss piggy furloor ook hihihihi.
   Oofer twee week kun uwes fjientje khumba, pauwerrpoestante luna en oopaaaaa leese. Weuk he?
   We saate te twijffele of mamsie ook hut dak op moes. Maar opeens plopte mamsie door de deur met haar puikie hihihihi.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 6. Kever, mijn mensen zijn ook de mensen van โญ๏ธ Bolle schreef:

  Heee lieve grote zwarte siejemeze sterieporter!!!, wat een keigaaf intervjoew heb je gemaakt, samen ook met je mamsie, en wat leuk om te lesen hoe het nau met Miss Piggy en Janou en Stokkie-Stefan en Pippi en Dotje gaat, zooo heee ze zijn allemaal helemaal beroemde supersterren geworden!, dat ze overal herkend worden en een zonnebril opmoeten, heb je dat zelf ook wel eens Door, dat je herkend wordt door andere diertjes?, want je maakt nau al heeel lang top-intervjoews, ik denk dat je wel wereldberoemd bent toch?, ik ben nau al benieuwd naar de volgende keer!, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mamsie, en voor Miss Piggy, Janou, Stokkie-Stefan, Pippi en Dotje, en voor Khumba natuurlijk!, en spesjaal voor jau heb ik bij de vensterbang een doos met kaastoktoknoepies neergezet, ze zijn van je poomsie Kever!!!

  1. Hajoooooooo poomsie keefer. Ooooooh we hadde soon pwet op tessel.
   Oooooh ikke ben nu eemoe datte uwes ook fin datte ik een toprieporrer ben!! Weet uwes poomsie… asse se me flauwerpauwerrauwtoo sien dan hoor ik stees mense kwijse… oooooh daar gaat DE toprieporrer fanne weerelt!!! Egwaar!!! En dan denk ik… KWOPT!!! Hihihihihi
   Oofer 2 week komp fjientje khumba. Ooooh uwes gaat so hart huuwe as uwes dat gaat leese sniksnik. Oooooh ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
   Poomsie, onner uwes bet ligge liedelstikkies. Mette toonijnsmaak!! Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 7. Hallo Dorus,
  Hier Pippie en Dotje……
  Wat was het tooooktokttoktok leuk om met z’n alle naar Tessel te gaan!!!!!
  Wij zijn door onze poten gezakt van het toktoktoktokkelen (lachen).

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ”๐Ÿ”๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Hajoooooooooooo wekkere kippies

   Oooooh wat hatte we een lol he op tessel. Weete juwwie nog datte juwwie een zwempakkie moese aantjekke fan mamsie? Annes mogte juwwie niet eens swemme fan haar hihihihi
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Tooooktoktoktokkeltokkel dat broekje viel nog mee tokkeltokkeltokkel maar toen Dotje boven water kwam en ze had het bovenstukje voor haar ogen zitten!!!!!!!
    Tooooktoktoktokkeltokkeltokkel

 8. Hoi Dorus,

  Wat gezellig dat een heleboel geรฏnterviewde dieren met elkaar herinneringen gingen ophalen. En dan ook nog op Texel, waar je heerlijk rustig kunt uitwaaien. Goed om te lezen dat het nog steeds met iedereen goed gaat (ook met de senioren) en dat niemand zeeziek is geworden.
  Wij blijven hier maar lekker thuis en gaan niet op reis. Veel te koud buiten ! Maar nu hoorden wij wel van onze vrouw dat we binnenkort onze jaarlijkse prik moeten krijgen. Tja, daarvoor moeten wij natuurlijk wel even ons huis verlaten en daar zitten we echt niet op te wachten en bovendien ook niet op die stomme prik. We hopen maar dat onze vrouw dat gaat vergeten.

  Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Hajoooooo mefrauw marjoke.
   Ooooh het was soooo fijn op tessel. We moesse wel de kippies bij hun pootjes vasthappe want ze waaide sowat stees weg hihihihi. Oofer 2 week sijn we er weer!! Dan koom de laase dwie aan hut woort!! Hihihihi.
   Oooooh nee. Ooooh juwwie mooge bij mij koome hoor!! Dan sguile juwwie maar evve foor de dokker ๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Sniksnik
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

Reacties zijn welkom