Kever heeft een mening over alleen zijn

alleen zijnVorige week ik was ik een dag thuis met mijn man, we deden van alles, we gingen samen de tuin in, ik kreeg knuffels en brokjes, en mijn man ging gek doen in de slaapkamer, dat heet sporten zegt hij, er hoort een mat bij en een soort raar ding om op te tillen, ik doe zelf niet mee hoor!, maar ik ga wel steeds op de mat liggen, of kopjes geven en tetteren natuurlijk, zo help ik hem en daar is hij blij mee, en dat is natuurlijk het PUNT van samenwerken.

Over mijn stuur

Mijn vrouw was een paar uur weg, tenminste dat zegt ze zelf, dat het een paar uur was, ik hau dat niet zo bij, maar in de middag ging mijn man ook nog weg, dat vond ik nog niet meteen zo erg, ik ging gewoon in mijn mand onder het bed slapen, daar lag ik nog toen mijn vrouw thuis kwam, ze riep me en ik kwam kopjes geven en natte neusjes, we alleen zijnknuffelden en we zijn even in de tuin gaan kijken want dat wil ik altijd graag, ik kreeg ook nog een snekkie en alles was helemaal in orde, ik was gelukkig niet meer alleen, en ik bleef in de tuin om alles goed te bekijken, het was kaud maar er was zon dus ik heb overal gekeken en gesnuffeld om alles tot in de PUNTjes te kontroleren.

Na een tijdje ging ik weer naar binnen, ik tetterde zachtjes dat ik eraan kwam, maar ik hoorde geen antwoord want mijn man was nog niet thuis, en mijn vrouw was ook al weer weg!, zooo heee daar moest ik echt keihard van tetteren, ik was helemaal over mijn stuur, ik stond in het gangetje en ik bleef maar roepen waarom ik nau WEER alleen was, straks moest ik voor altijd alleen blijven, o dat zau echt heel vreselijk zijn!, ik was zooo ferdrietig, ik riep en ik huilde, tot ik ineens de stem van mijn vrouw hoorde, ze riep steeds Keef, ik ben hier!, haar stem kwam vanuit de kamer met al het water, mijn vrouw riep tegen me dat ze onder de doesj stond, ze deed de deur open en zei Kijk maar Keef, hier ben ik!, ze wilde de deur weer dicht doen maar ik ging snel naar binnen, ik moest zeker weten dat mijn vrouw daar echt was, ik ging die kamer in, leunde tegen haar aan en werd nat van mijn neus tot het witte PUNTje van mijn staart.

Knuffels

De rest van de afond wilde ik kontinu knuffelen, met mijn man en met mijn vrouw, de hele afond hebben we geknuffeld, ik klom bij mijn vrouw op het buro en kroop tegen haar aan, alleen zijnmijn vrouw legde me uit dat ze het druk had gehad, en dat ze daarom weg moest, nau ja!!! ik had het ook druk maar ik was toch gewoon thuis, dus dat kan best, maar folgens mijn vrouw is dat anders voor mensen dan voor katten, mijn man heeft me twee keer zachtjes geborsteld en in de nacht sliep ik tegen zijn benen aan, mijn vrouw had nog maar een kleine PUNT van het bed, zei ze de folgende morgen.
Mijn mensen zeggen heel vaak dat ze ALTIJD terug komen bij mij, dat ze me nooit achter zullen laten, dat weet ik ook eigelijk wel, en ik probeer er op te fertrauwen, soms lukt dat ook, maar andere keren ben ik zoooo bang dat ze niet meer thuiskomen, dat ik weer op straat moet wonen en heel maager word, hoe kom ik dan aan knuffels?, en wat moet ik dan doen?, dan word ik bang en foel ik me heel klein en allenig, het is toch nog een gefoelig PUNT.

39 thoughts on “Kever heeft een mening over alleen zijn

 1. Hoi lieve Kever, wat erg dat je dacht dat je helemaal alleen thuis was. Dat vind ik ook niet leuk hoor. Ik houd er meer van dat er iemand is. Dat komt omdat ik als kitten later gevonden ben dan mijn mama, broer en zusjes. Ik ben toen een paar dagen helemaal alleen geweest en dat vond ik echt verschrikkelijk erg. Ik had toen ook erge honger en daarom lust ik nu ook alles heel erg graag. Ik ben blij dat je je vrouw toch snel hoorde toen ze onder de douche was en het was heel goed dat je hard gekwetterd hebt hoor. Dan weet je zeker dat ze je ook horen. Soms zijn mijn mensen allebei tegelijk weg maar dat is gelukkig niet zo vaak. Meestal zijn ze dan ook snel weer thuis en dan hebben ze boodschappen gedaan. Ik hoop dat ook altijd dat ze wat lekkers voor mij hebben meegebracht natuurlijk. Als mijn mensen weg zijn, ben ik nooit echt alleen want dan zijn Molly, Dropje en de konijntjes er natuurlijk nog. Dat vind ik wel erg fijn. Vind jij het niet koud nu in de tuin? Ik kom daar niet zo graag als het niet zo warm is maar over een poosje gaat dat wel komen en dat vind ik erg fijn. Dikke knuffel van Lucky en de rest!

  1. Hoi lieve Lucky, moeilijk is het hè, om alleen te zijn?, en wat erg dat jij als beebiekatermansje een paar dagen zonder mama en broer en zusjes hebt moeten zijn!, o dat moet zo grieselig zijn geweest en ik snap heel goed dat je dan zo een honger had, zoiets blijft altijd bij je, dat kan je nooit vergeten, gelukkig heb je nau mensen en Molly en Dropje en de konijntjes!, dan hoef je nooit meer alleen te zijn, mijn mensen zijn ook meestal thuis, en meestal vind ik het niet zo erg als ze even weg zijn, maar die dag was ik ineens zoooo ferdrietig, gelukkig is het weer over hoor, ik ben nau niet meer ferdrietig, o ja en over de tuin: mijn mensen zeggen altijd dat ik geen kaukleum ben, ik weet niet wat dat is, maar ik ga elke dag naar buiten en blijf wel een half uur of langer buiten, ook als het kaud is, alleen als het echt heeeeeel kaud is, dat het friest, dan kom ik gouw weer naar binnen, maar ik hoop toch dat het snel lente wordt met een zonnetje, dat is het allerfijnste!, lieve Lucky, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en er zitten ook knuffels bij EN snekkies voor iedereen!!

 2. Och lieve Kever,

  Heb jij misschien last van verlatingsangst?

  Misschien leuk als jij er een maatje bij krijgt 🙂 dan voel jij je niet zo alleen meer misschien?

  1. Lieve mevrouw Jeanine, mijn mensen denken dat ik dat heb, dat moeilijke woord, maar niet altijd hoor, alleen soms word ik ineens heel bang en ferdrietig!, en ze denken ook wel eens over een vriendje of vriendinnetje erbij, maar daar zijn ze nog niet uit zeggen ze, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!!

 3. Hallo grote vriend Kever,
  Aj jakkes wat heb jij een moeilijke dag gehad, nou dat jij zo bang was snapper ik wel. Als je zo bang bent moet je maar in je verstopplekje onder het bed in je mand gaan liggen. Ben jij altijd veilig. Gelukkig komen jou mensen altijd weer terug en ja soms zijn ze samen weg en kan het ook wat langer duren eer ze weer bij jou zijn.
  Ik vind het ook vreselijk als vrouwtje weg gaat, maar ze zegt ook dat ze terug komt en mij nooit alleen zal achter laten. Als ze weg moet verteld ze wat ze gaat doen en wanneer ze er weer is. Ik krijg altijd een snoepje en grote knuffel als ze weg gaat en ik doe meestal in de vensterbank zitten om te kijken. Vrouwtje en ik doen dan naar elkaar zwaaien. Ik hoor ook altijd als ze er weer aankomt, ik ken het geluid van dat blik op wielen heel goed en loop al naar de deur om klaar te zitten voor de berg knufjes die ik krijg en we doen altijd even zachtjes miauwpraten samen.
  Als vrouwtje hele dag weg is geweest doe ik heel hard racen en leeuwbrullen door het huis, iedereen moet dan horen dat ik reuze blij ben dat ik niet meer alleen ben en ja dan krijg ik ook een super lekker hapje en heel veel kufjes en als we dan gaan slapen kruip ik stijf tegen vrouwtje aan en de dag erna zegt ze tegen mij: Jip ik heb geen honing aan mijn je weet wel, ik loop dan steeds achter haar aan en ik hou haar goed in de smiesjes.
  Vandaag is vrouwtje fijn bij mij en doen we gezellig samen zijn en ik heb natuurlijk een Jippesnipperdag, komt omdat ik altijd goed mijn huistaken doe en het dan in het weekend rusten is voor mij.
  Nou Kever ik heb weer een hele warme mand gevonden bij de warme plaat en ik ga nu maar een grote slaap doen. Voor jou een heerlijke kauwsnekkie in je mand onder het bed gelegd, kan jij die op je gemakkie smikkelen. Knufjes op je bolletje van mijn vrouwtje en lieve groetjes voor jou mensen. Poot en kopje van je grote racevriend Jip.

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, moeilijk is dat hè, als je alleen bent?, ik vind het veeeeeeel geselliger als mijn mensen gewoon thuis zijn, dat hoort nau eenmaal zo, mijn mensen leggen ook altijd uit waar ze naar toe gaan en wanneer ze weer terugkomen, en ze zijn altijd weer terug gekomen, dat moet ik eerlijk zeggen, maar soms ben ik ineens helemaal bang dat ze voor altijd wegblijven, dat zau ik echt heeeeeel erg vinden!, ik snap heel goed dat jij het moeilijk vindt als je vrouw weg gaat, ook omdat je zoveel sterren hebt meegemaakt die nooit meer terugkwamen en dat zit dan in je hoofd, dan ben je natuurlijk bang dat dat weer gebeurt, dat is logies, zulke dingen vergeet je nooit, gelukkig is jauw vrouw altijd weer terug gekomen, en kunnen jullie dan ekstraveel knuffelen en kan jij goed rennen en brullen, ik wil vaak spelen als mijn mensen terugkomen, en Bolle ging altijd scheuren door het huis, en tegen een snekkie zeg ik ook geen nee, want als mijn mensen er niet zijn eet ik bijna niks, heb jij dat ook?, lieve Jip dankjewel voor de heeeerlijke kouwsnek, ik heb hem gevonden!, ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van jullie grote vriend Kever!!!, mijn mensen sturen jullie heel veel lieve groetjes en een knuffel voor jau, en spesjaal voor jau heb ik een likstikkie in je mand bij de warme plaat gedaan!!

 4. Lieve Kever,

  mij hart breek assie jou letters foel. Jou letters van deze week zijn letters die jij foel in jou hart. Mij vrouw heb jou letters foorgeleese want van mij eigen vin ik leese nog moeiluk. Maar jou letters heb zofeel van jou diepse gefoel van alleen zijn dat ik eers mij drie makkareele weg moes werke. Dan kan jij tot jou diepse eigen gefoel koome. In jou diepse eigen gefoel zit eensaam zijn en van mij hart foel ik. Jou eensaame snaar is geraak en het is nie eens van jou spieraal speele. Jij heb zofeel erfaring met jou alleen zijn en dattie jou eigen eensaam foel. Assie denk dattie het dan weer mee moet maake dan ga jij tettere. Jijj ga huile van jou toeter en jij foel jou scheur in jou hart. Lieve Kever, wij kan het vandaag allemaal foele. Het is zo een moeilukke emoozie en jij heb tijd noodig. Dattie weet jou mense ga weg maar zij kom van ze eigen weer trug. Van mij eigen heb ik feel erfaring met mij vrouw die weg ga. Maar zij zeg alteit teege ons dattie trugkom en dattie ons heel feel mis en dattie ons houw. Gelukkig houw zij ze eigen nog stees aan wattie teege ons zeg en jou mense ook Kever. Maar jij moet nog fertrouwe krijge en jij heb tijd noodig.
  Van mij hart wil ik jou zegge, jij ben onse groote Kevervriend en wij laat jou eigen nooit nie alleen en jou mense kom alteit bij jou eigen trug. Zij houw jou Kever foor alteit. Jou tijd ga het jou fertelle, mij hart foel het en jij ben zofeel dapper dattie er jou letters ofer heb gemaak. Mij erfaring is, assie deel kan jij sterker worre…
  Dank jou wel foor jou eerluk zijn, jij ben een stoere Kevermans en dan kan jij jou eigen sijfer optille. Mij vrouw zeg dat zij hoop dat ik het ook kan van mij sijfer maar daar ga ik mij poote liefer nie aan breeke.
  Lieve Kever vandaag krijg jij mij ferse Saametaart. Die kan jij Saame met jou mense op eete maar alleen assie Ooma ook fraag. Want zij mag ook nooit nie alleen zijn en daarom is mij taart foor Saame….

  Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel voor je lieve en mooie letters, je zegt het presies zoals ik me foelde, ineens zat er een scheur in mijn hart, die scheur kwam toen ik op straat moest wonen, meestal is die scheur weer dicht gegroeid maar soms gaat ie weer een klein beetje open en dan word ik bang of foel ik me klein en allenig, dat is helemaal niet fijn, dan ga ik keihard roepen en huilen, dus ik ben helemaal blij dat je zegt dat mijn vrienden me nooit alleen laten, dankjewel!, nau ben ik weer frolijk, gelukkig dat jauw vrouw ook altijd weer terug komt, en dat ze jullie altijd mist en hauwt, dat zeggen mijn mensen ook, en op een dag weet ik dat echt voor altijd zeker, dan hoef ik niet meer bang te zijn, ik denk dat dat op een dag wel zo gaat worden, en ik wil graag eerlijk zijn hier op de blog, dat ik ook letters maak over dat ik niet altijd alles durf en niet altijd frolijk ben, want als ik zau doen alsof dat wel zo is dan zau ik liegen en dat mag niet!, zooo heee denk je echt dat ik mijn sijfer kan tillen?, dat is veel hoor!, ik kan wel helpen om jauw sijfer te tillen, dat durf ik wel, lieve Loes wat heb je een heerlijke taart gemaakt voor Saame!, dankjewel, niemand kan zo een heerlijke taarten bakken als jij!, we gaan er hier Saame van smullen, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik al ferse frietjes gesneden, ze gaan zo in de frietuur, en voor erbij maak ik hamburgertjes!!!

 5. Lieve Kever,

  dat was even niet zo fijn toen je dacht dat je alleen was, gelukkig stond je vrouw onder de douche en heb je haar ook weer gezien.
  Alleen zijn is echt niet leuk, dat weet ik ook heel goed.
  Soms gaat mijn baasje ook even weg, boodschapjes doen of ergens anders heen.
  En dat vind ik ook nooit leuk, ga dan maar stil in de mand liggen en wachten totdat hij terug komt.

  Maar je hebt ook samen de tuin gedaan met je man, dat is wel heel koel vind ik.
  Heerlijk even buiten zijn en samen werken, zo hoort dat toch ook.
  Je man en vrouw gaan nooit bij je weg, en ze komen altijd weer terug, dat zegt mijn baasje ook altijd.
  En het is helemaal waar, kan ik je vertellen.

  Heb voor jou heel veel lekkere sneckkies op het buro gelegd, omdat je van de week zo alleen was.
  En voor je mensen een heerlijk stuk chocolade in de keuken.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy, ik moest echt zeker weten dat mijn vrouw er toch gewoon was, ook als werd ik daar nat van, ik ben liever nat dan alleen, zo zie ik dat, vind jij het ook niet fijn om alleen te zijn?, slapen is dan vaak maar het beste, want wat moet je anders doen?, gelukkig dat jauw baasje altijd weer terug komt, mijn mensen doen dat ook zeggen ze, nau ben ik al weer frolijk hoor, misschien kunnen we elkaar een keertje bellen als we alleen zijn, dan zijn we toch een beetje SAMEN, o en ik wil aan je vrouw nog heeeeeeeeel veel ekstra zachte kopjes geven voor Tombo die een ster is geworden, dat is heel ferdrietig, lieve vriend Tommy ik stuur jau en je mensen heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik zag ineens allemaal snekkies op het buro, dankjewel!, en mijn mensen zitten te smullen van de sjookoolaade en roepen ook dankjewel!, ik heb spesjaal vopr jau lekkere snekkies in je mandje gelegd, en voor je mensen staat er sjookoolaadetaart met slagroom in de keuken!

   1. Hoi Kever,

    Vind er niks aan als baasje weg is, soms is hij wel eens een héél wiekent weg.
    Want dan zit hij bij deeltijdbaasje(Annelieke), nou dan kan ik soms best sjagarijnig van worden hoor.
    Maar zodra hij er dan weer is, doe ik eerst nog sjaggie maar dan gaat de knormodus wel weer aan.

    Dank je wel voor de lekkere snecks, jammie de jammie!
    En de baasje zeggen: “dank je wel voor de chocolade taart”

    Pootje van Tommy!

    1. Lieve Tommy, dat snap ik wel hoor, dat je sjagerijnig wordt als je een wiekent alleen bent, daar is niks aan, dan ben je natuurlijk een beetje beledigd, dat had Molly die hier vroeger woonde ook, die deed dan net alsof ze mijn mensen niet zag als ze thuis kwamen, en ze bleef gewoon in de tuin en wilde geen knuffels, gelukkig maar dat je toch weer gaat knorren, want boos zijn is helemaal niet fijn!, maar ja alleen zijn ook niet!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes en fijn dat alles lekker was!!

 6. Hajooooooooooo poomsie
  Oooooooh liete uwes mense uwes aween? Oooooooh dat kost se een pakkie liedelsnekkies hoor!!! Ikke gaat alleteit mee met me mense inne die natte kaamer. Mij bak staat daar!! Hihihihi. En asse ik gestinkt hep gaa ik evve kijke naar se.

  Poomsie, mij mense gaan soms ook weg sniksnik. Nau, dan gaat ik maar sjaape. En asse se tewugkoome dan gaat me man met me frijen hihihihi.

  Pootjes poomsie🐾🐾
  Sssssst er lig onner uwes sjaapie liedelstikkies.

  1. Heee lieve grote jongenszwartepantersiejemees, o dat ga ik de folgende keer zeggen, van dat pakkie liedelstikkies, goed iedee , ga jij altijd mee naar die natte kamer?, ik kom daar niet zo vaak want er is niks aan bij ons, en het is vaak nat op de floer en dat vind ik niet fijn, wel gesellig dat jij kan stinken als je mensen doesjen, dat vinden ze vast leuk!, slapen is altijd goed als je alleen bent, dat doe ik ook meestal maar, wat moet je anders?, ik hoop dat je mensen er weer zijn en dat je goed hebt gefreejen met je man!, zooo heee en dankjewel voor de stikkies, het zijn de allerlekkerste!, lieve Door ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie, en spesjaal voor jau heb ik een grote berg kaastoktoknoepies bij de bank neergelegd!!

 7. Hoi Kever,
  Het is wat hé???
  Heel akelig om het gevoel te hebben dat je alleen gelaten wordt…….je angst gaat dan toch overheersen.
  Gelukkig dat je weet dat man en vrouw altijd bij jou terug komen!!!!!
  En je hoeft niet bang te zijn dat je weer op straat moet wonen want wij beloven je dat je dan hier bij ons mag komen wonen!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi lieve allemaal, zooo heee, wat zeggen jullie nau?!!, o ik moet er echt keihard van tetteren en rennen en kopjes en natte neusjes geven aan jullie!, ik vind het zoooooo mooi en zo een feilig gefoel dat ik bij jullie mag komen als ik weer op straat zau moeten wonen, heeeeeeeel veel dankjulliewels, dat vind ik echt fantasties!l gelukkig zeggen mijn mensen dat ze altijd bij me terugkomen, dat ik niet bang hoef te zijn, en meestal ben ik dat ook niet hoor, maar nau helemaal niet meer!, nau weet ik zeker dat ik nooit meer hoef te zwerven!!, dankjulliewel vrienden en vriendinnen, ik vind het helemaal top!, lieve Moby, Panda, Izzy, Belle, Dopey, Tica en mevrouw Ceciel, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes en grote knuffels, ze zijn van Kever!!

 8. ha lieve Kever, och, nou toch wat een moeilijke letters vandaag. Als je bijna altijd samen bent is het heel naar om ”ineens” alleen te zijn he? Ook al vertellen je mensen dat ze even weggaan en weer bij je terug komen.

  Als je slaapt, merk je er niet zoveel van. Maar als je dan wakker wordt en je gaat tetteren voor de gezelligheid en je wilt je neusjes uitdelen en er is niemand? Tja wat dan. Dan moet je wachten en wachten en wachten duurt vaak zo lang. Ook al is misschien maar even.

  Dan voel je je alleen en daar kun je verdrietig van worden. Dan slaat je kop op hol en denk je dat het voor altijd is. Tjeemienee.

  Gelukkig kwamen je mensen weer terug en kon je ze weer in huis vinden. En kopjes geven en neusjes en knuffels en tetteren tegen hen. Ze zullen vast wel vaker even weggaan lieve Kever, maar je mensen houden zooooo veel van je dat ze altijd, altijd bij je terugkomen hoor. Daar kun je op rekenen.

  Muppet roept prrrr prrrr van vertrouwen door je doos met het ronde gat, prr prrr en een lieve knuffel van mij erbij.

  1. Dag lieve mevrouw Maria en lieve Muppet, ja het was best een beetje moeilijk, u zegt het presies goed in letters, dat mijn kop soms op hol slaat, ik dacht dat ik weer alleen was en dat vond ik niet fijn, als ik alleen ben word ik soms bang dat mijn mensen nooit meer bij me terug komen, en dan ga ik roepen en huilen, zo ferdrietig ben ik daarvan, want altijd alleen zijn is heel moeilijk, je foelt je klein en onsichtbaar en je mist knuffels, gelukkig was mijn vrouw gewoon toch thuis, alleen stond ze onder de doesj, ik ga daar nooit bijstaan maar deze keer wel, ik was liever nat dan eensaam, echt waar, maar nau is alles weer goed hoor!, ik ben gewoon weer frolijk en ik heb mijn fertrauwen weer terug, maar ik ben heeeeeel blij dat ik ekstra fertrauwen van Muppet heb gekregen, dat bewaar ik voor als ik het nodig heb, dan hoef ik niet meer zo bang te zijn, en dankuwel voor de lieve knuffel, die was heerlijk!, en van knuffels kan ik nooit genoeg krijgen, ik stuur u en Muppet en jullie meneermens heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en voor Muppet heb ik ekstrazachte kopjes en snekkies, ik leg ze achter je kastje lieve mienister Muppet!!

 9. Lieve Kever,
  Oh wat erg!! dan heb je twee mensen, en dan gaan ze nog allebei weg ook!
  Ik kan me voorstellen dat je zo over je stuur heen was, dat je dat stuur helemaal niet meer terug kon vinden!!
  Mijn vrouwmens laat me ook wel eens alleen, maar ze zegt dat ze altijd terugkomt. Tot nu toe heeft ze dat altijd gedaan. Ze vertelde me dat al mijn voorgangers haar dan kwamen begroeten, maar daar begin ik niet aan. ik ga meestal ergens liggen slapen, en ik kom mooi niet meteen aanrennen als ze weer terugkomt. Meestal blijf ik liggen waar ik lig, en pas als ze me komt zoeken, sta ik op en doe ik net of ik niet gemerkt heb dat ze weggeweest is.
  Alleen als ze lang weg was, dan kan ik me niet inhouden, en ren ik naar haar toe en ga ik kopjes geven.
  Maar Kever, jouw mensen zullen je nooit in de steek laten hoor, ze zijn veel te gek op hun Kevermans, dat weet ik zeker!! Ze houden veel teveel van je!!
  Als ze beloven dat ze terug komen, dan doen ze dat ook, vertrouw er maar op!!

  Heel veel troostkopjes voor de schrik, en ook een paar kopjes voor je mensen.
  En mijn vrouw roept dat je een knuffel van haar krijgt, en groetjes voor je mensen!
  Veel liefs van Fietje,

  1. Lieve Fietje, erg hè, dat ze allebei weg waren, of nau ja, dat dacht ik, maar als mijn vrouw onder de doesj staat telt dat eigenlijk als wegzijn vind ik, maar ik wilde er deze keer toch bij, zo bang was ik geworden, dan denk ik dat ik voor altijd alleen ben en nooit meer knuffels ga krijgen, en wat moet ik dan?, gelukkig dat jauw vrouw altijd weer terug is gekomen, mijn mensen ook hoor, dat moet ik eerlijk zeggen, maar je weet nooit vind ik, meestal weet ik wel dat mijn mensen weer terugkomen, en ik ga proberen het te onthauden, Molletje die hier vroeger woonde, was altijd een beetje boos als mijn mensen weg waren geweest, dan deed ze net alsof ze ze niet zag en ze wilde ook geen knuffels, pas na een tijdje kwam ze weer naar binnen, mijn mensen denken dat ze een beetje beleedigd was, pas toen ze al aud was kwam ze een keer naar mijn vrouw toedribbelen toen die weg was geweest, dat heeft mijn vrouw altijd onthauden!, ik denk dat damespoesen best heel zelfstandig zijn, katerpoesen ook wel misschien, maar ik niet!, lieve Fietje ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, mijn mensen sturen jullie heel veel lieve groetjes, en ik heb spesjaal voor jau snekkies op de vensterbank gelegd!!

 10. Liefe Kever,

  Gelukkig was je snel weer samen want samen is goed. Hier ben ik ook weleens het mensenmeisje kwijt en ik ga dan hard roepen. Zij antwoord dan met ‘ik ben hieeeer’ net zoals bij jou thuis. Als ik haar dan weer zie, is het meteen goed. Ik hou alleen van het mensenmeisje en van Tjilla en soms van Tjaiia.

  Soms moeten mensen naar het kamer met al het water. Hier thuis delen we die kamer, soms is het een badkamer en soms een katkamer en soms allebei. Er staan ook hoge kasten en Tjilla en Tjaiia vinden springen heel leuk maar dat mag alleen als het mensenmeisje thuis is.

  Ik weet zeker dat jouw mensen heel veel van jou houden en je nooit in de steek laten. Hun thuis is een fijn thuis door jou, dat moet je niet vergeten. Knoop maar in je oren als dat lukt.

  Pootjes van mij en ons.

  1. Lieve Tjessi, goed dat jij ook hard gaat roepen als je jullie mensenmeisje kwijt bent, dat is mpeilijk hè?, gelukkig dat ze dan naar je roept waar ze is, maar ik snap heel goed dat je haar dan toch wilt zien voor de zekerheid, dat had ik ook met mijn vrouw, ik wilde weten dat ze er ECHT was ook al werd ik dan nat, mijn vrouw had wel de doesj stopgezet, maar ze was zelf helemaal nat en de floer en overal ook, wat gesellig dat jullie die kamer delen!, en spring jij niet in de kasten?, ik zau dat zelf niet durven!, als jij alleen van het mensenmeisje en Tjilla en soms van Tjaiia haudt heb je heeeeeel veel liefde, dat is mooi!, ik ga het proberen met mijn oren, maar ik weet niet zeker of het lukt want ik heb maar kleine oren, als het niet gaat knoop ik het in mijn staart, dat gaat vast goed!, lieve Tjessi, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb spesjaal voor jau kouwstikkies van de Liedel neergelegd, het is met de smaak van zalmvisjes!!

 11. Halloooo lieve Keverbaas, alleen gelaten worden betekent dat je niet weet waar je aan toe bent. Ik zeg het altijd tegen Sam als ik weg moet, al is het maar om de vuilnis buiten te zetten. Als ik dan terug kom zit ze achter de voordeur te wachten.
  Veel poezen kunnen er niet tegen om alleen te zijn, al zorg je als baasje voor nog zo’n goede oppas. Mijn poes Millie, al lang een ster heeft ooit een oppas aangevallen die toen niet meer naar binnen durfde en mij opbelde op Vlieland. Ben toen met de eerste de beste boot naar huis gegaan.
  Maar Keverbaas je mensen kun je vertrouwen. Ze komen altijd bij je terug. Sam weet ook dat ik nooit lang wegblijf én ze weet altijd waar ik naar toe ga.
  En je hebt gelijk dat je altijd eerlijke letters schrijft. Het is nu eenmaal niet altijd kaviaar.
  Voor jou zet ik een bakje vissoep neer met voor toe een chocoladepuddinkje en voor je mensen een zak caramels.
  Sam & Kim

  1. Lieve mevrouw Kim en lieve Sam, o wat ferdrietig van Millie!, ik denk dat ze dacht dat de oppas u had kwijtgemaakt!, mijn mensen hadden dat met een katerman waar ze op pasten, die ging ze steeds bijten en aanvallen, maar zijn man was heel ver weg en kon niet zomaar terugkomen, na een tijdje werd de katerman boos als mijn mensen binnen kwamen, maar hij ging voor de deur staan en grommen en blazen als ze weg wilden, want dat mocht dan toch ook niet van hem, daar moest mijn vrouw stiekem een beetje om lachen, maar ze zegt wel dat ze best bang was voor de katerman, ook al wist ze dat hij er niks aan kon doen, Millie was vast een hele dappere poesendame!, en eerlijke letters vind ik belangrijk, want liegen is niet netjes en dan denken andere katten misschien dat ze de enige zijn die soms bang zijn of boos, of dat ze als enige iets niet kunnen, terwijl dat heel normaal is!, lieve mevrouw Kim, de vissoep was heeeeeerlijk!, het puddinkje bewaar ik voor vannagt, anders pakt mijn vrouw het misschien af omdat ik eigenlijk op diejeet ben… terwijl ze zelf meteen kaaramels ging eten, nau ja!!, ik heb voor u en Sam al frietjes in de frietuur, en ik bak kleine hamburgertjes erbij, met maajonesse en ketsjup natuurlijk!, ze zijn van Kever!!

    1. Van mij krijgen jullie een hartje terug, kijk maar, spesjaal met een strik erom 💝!

 12. Ach jochie toch, en wat lief dat je daarna zo dicht bij hen bleef.
  Ik ga nu weer 4 dagen per week naar kantoor. Roos moest heel erg wennen in het begin van corona dat ik ineens hele dagen/maanden thuis was. Maar ik denk dat ze ook heel erg moest wennen dat ik nu niet iedere dag thuisben. Ze zit altijd heel lief te wachten bij het raam of ze komt hard naar beneden rennen.
  Knuffelzzzz van onzzzz

  1. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, mijn mensen noemen me ook altijd jochie!!, dat vind ik gesellig, ik snap heel goed dat Roos eerst moest wennen dat u ineens weer weg bent overdag, maar ook dat ze moest wennen toen u altijd thuis was, feranderingen zijn moeilijk als je kat bent, het fijnste is het als alles altijd hetzelfde blijft, wat leuk dat Roos zit te wachten of aan komt rennen, dan kunnen jullie weer SAMEN blij zijn!, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes en ook dikke knuffels!!, ze zijn van Kever!!!, en ik heb voor Roos snekkies neergelegd voor als u weg bent!!!

    1. Snuffies terug van mij Roos, snuffies is zo een gezellig woord!!

 13. Lieve Kever.
  Wat een akelig gevoel moet dat zijn geweest Dat je je zo alleen voelde.
  Mijn scullary girl gaat ook wel weg en ook een paar X per week om naar mijn mensen oma te gaan.
  Ik zeg eerlijk,ik vind het niet leuk,al weet ik dat het nodig is voor oma.
  Maar mijn scullary girl zegt altijd waar ze naar toe gaat of soms dat ze lang weg moet.
  Nu ik alleen ben,mis ik dan wel mijn broer en zus nog steeds.En verlatingsangst heb ik niet,mijn zus had dat wel en ik vond het heel verdrietig voor haar.Dat kwam nadat ze een paar dagen bij de dokter moest slapen toen haar buik erg ziek was Toen waren we nog best klein want het was nog voor mijn broer kwam.
  Ikzelf ga meestal liggen slapen op ons grote bed,want ik weet zeker dat ze daar komt.
  Als ze een keer ergens blijft slapen zegt ze het ook,maar dat gebeurt haast nooit
  Ik vind het knap van je dat je zomaar de natte kamer in ging en nat werd.Daar heb ik zo’n hekel aan!!
  Ik stuur je een voorraad snekkies van de liedl.Ze liggen bij je schaapje onder het bed.
  Mijn advies is:ga op het bed slapen als je alleen bent,want daar komen ze absoluut terug.
  Heel veel zachte kopjes van Muzette

  1. Lieve Muzette, ik snap heel goed dat je Sparkle en Fynn mist als je alleen bent, want vroeger was je nooit echt alleen, jullie waren altijd met zijn drietjes, wat deed Sparkle, als jullie scullary girl er niet was?, ging ze roepen?, gelukkig waren jij en Fynn er en hoefde Sparkle nooit meer helemaal alleen te zijn, na die ene keer toen ze ziek was, zoiets blijft toch ergens in je hoofd zitten, en dan komt het zomaar ineens weer terug, dankjewel voor je tip om op het grote bed te gaan slapen!, dat iedee is helemaal top!, dat ga ik folgende keer doen, en ik heb ook een iedee: als je scullary girl een keertje ergens anders blijft slapen mag je mij altijd bellen hoor, dan kunnen we eventjes praten en dan foel je je misschien niet zo alleen, dankjewel voor de liedelstikkies!, het zijn de allerlekkerste stikkies, en nau kan ik in de nagt gewoon lekker snekken, lieve Muzette ik stuur jou en je scullary girl heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor jau heb ik een schaaltje paprikaasjips neergezet op het grote bed, en ook een paar soepjes, voor als je zin hebt in iets lekkers!!

   1. O ja, ik stuur ook een zacht kopje voor je mensenoma!, en ik zwaai vanafond ekstra naar Sparkle en Fynn!!

    1. Hoi kever.
     Dat ga ik doen!Als ze weer eens erg lang weg blijft of ergens blijft slapen ga ik je bellen.!Dank je wel voor het aanbod.
     Ik heb je kopje aan mijn oma doorgegeven via de telefoon.Ze is dol op kopjes van katten en op hondjes.Ze knuffeld daar waar ze nu woont ook wel met hondjes die daar soms bij de mensen langs komen.En via de beeld telefoon babbelt ze ook tegen Blue,de hond van mijn tante Paula.Maar Bluesnapt beeld bellen niet zo goed……Tja honden zijn niet altijd even slim als wij katten!!Als ik mijn oma haar stem hoor,kom ik snel naar de telefoon toe!
     Ook bedankt voor de paprika chippies,jammie die eet ik snel op voor ze het ziet en de snoepjes bewaar ik even onder mijn eigen dekbedje.
     Mijn zus deed verder niks hoor,geen miauwen of zo.We waren tenslotte samen,het mooiste woord van Bolle.Maar mijn scullary girl zag het wel aan haar gedrag.Toen bij Sparkle haar tandjes gedaan moesten worden ging ze maar even slapen tijdens het tandjes doen,bij de dokter.En toen mijn scullary girl haar op kwam halen lag ze helemaal zielig en slap in de armen van de dokter. Nina{zo heet onze dokter} zei “kijk eens wie daar is? en toen zei mijn scullary girl alleen maar Sparkle’tje en toen ging Sparkle toch zwaaien met de pootjes en haar hele lijf{ en ze was best groot} om los te komen!!En gauw in de reis tas en thuis werd ze plat geknuffeld.Toen was alles weer in orde en Sparkle ging gauw eten toen dat weer mocht.
     Sparkle vond alles goed,als mijn scullary girl er maar was en we allemaal thuis waren.
     Kopjes van je dinnetje Muzette

     1. Lief dinnetje Muzette, dankjewel voor je letters!, en gesellig als je belt als je folgende keer alleen bent, dat mag altijd!, gelukkig dat je oma toch nog met hondjes kan knuffelen als die langs komen, en ik vind het zo mooi dat jij meteen naar de teelefoon rent als je je oma hoort, dat is echt biesonder!, honden kunnen best heel lief zijn maar als kat ben je toch altijd het slimste, dat is nau eenmaal zo, en wat een moeilijk verhaal van Sparkle en haar tandjes, dat is ook wel het allerengste dat er is, denk ik, aan je tanden geopereerd worden, nau… het is nog enger dat je een paar dagen moet blijven, zoals Sparkle toen had, en Bolle ook, ik moet er niet aan denken!!, SAMEN is altijd het fijnste!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van je vriend Kever!!!

 14. Lieve Pepeoom Super Kever !. Oooh wat was her erg foor u. Ik kansse u segge u hoefsse nooit bang te sijn want niemand laatse u ooit alleensse. Ik ben se hier nooit alleeen maar ik heb wel ietsje ontdekt wat vreemd was foor mij. Fjijdag ging mijn vrouw naar bed en natuurlijk mag ik mee maar ineens ging ze uit bed e ik hoorde rare geluiden in de badkamer. Ze kwam terug met een emmer en toen kwam ze overeind en ooh er kwam iets in de emmer . Nu bensse ik nieuws gierig en ik wilde weten wat het was en ik rook. Maar ze ging gelijk naar de badkamer om de emmer schoon te maken. Dus ik wde met de emmer peele en toen werd ik uit de kamer gezet. Se segge Faalentino nu niet. Ik was verdrietig en begreep het niet toen ben ik aan de deur gaan krasse en heb ik getterters. Dat hielp want ze kwam met de emmer naar beneden en ging op de bank liggen. En toen was het goed. Ik kon op haar voetjes liggen en ze kon bij de emmer. Maar het was raar ze was thuis en ik mocht niet mee slapen. Nu is ze nog ziek maar ze blijft beneden en ik letsse op haar. Pepeoom ik heb heel snekkies ook tjoostsnekkies en voor u mensen appeltjestaart.

  1. Heeeee daar is mijn grote jongen, mijn Faalentino!!, het allerliefste en allerslimste en allermooiste en allerknapste Pepekind!!!, ik ben alweer frolijk hoor, en ik ben nau niet meer bang, het komt zomaar af en toe, ik weet niet presies waarom, en wat vertel je me nau?, is je vrouw ziekies aan haar buik?, o wat erg, mijn mensen hadden dat ook wel eens, dat je moet spugen, daar is helemaal niks aan, gelukkig dat jij voor haar zorgt en op haar voetjes slaapt, dan wordt ze vast gouw weer beter, met zo een emmer is niet fijn, je buik en je maag zijn dan helemaal leeg en je foelt je heel slap, bah, misschien lust je vrouw wat brokjes van jau?, want ze zal vast wel honger hebben en tegelijk ook niet, ik ben trots dat jij ook tettert Faalentino!!, tetteren helpt altijd want anders hoort niemand je, als ik in de nagt aandagt wil zauden mijn mensen dat nooit weten als ik niet ga tetteren, en dan zau ik geen knuffels krijgen!, nau kan ik natuurlijk ook nog spieraal spelen, maar ik begin altijd met tetteren, lieve grote jongen wens jij je vrouw alsjeblieft heeeeeeeel veel betersgap van mij, en ook van mijn mensen roepen ze!, pas je goed op haar?, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik ga nau mijn troostsnekkies eten, jumjum!, mijn mensen zeggen dat de appeltjestaart helemaal perfekt is, en ik heb voor jau een kommetje slagroom neergezet (ssttt…!) en allemaal snekkies rondgestrooid voor iedereen, en een ekstra kopje voor Jafita omdat ze haar mama mist, en voor je mensen heb ik geraptse appel met beschuitjes gemaakt, dat is heel zacht voor je buik!!

Reacties zijn welkom