Bram over hoe hij toch een baaskater werd

baaskaterLieve allemaal, vorige week waren we met zijn alle aan het swaaie naar onze friendsterre omdat Elani haar koffer had gepakt. Dees week is de regeboogpoort dicht. En van mij mag dees langer dicht zijn. Mevrouw Cooroona is er ook nog steeds en dat is soms best lastig.

Mijn vrouw kwam afgelopen week langs om te knuffelen met mij toen ze vertelde dat die Mevrouw er nog steeds is. Dat is vervelend. Door dees Mevrouw kan mijn vrouw geen nieuwe vachten voor haarzelf kopen. Nu ben ik best blij dat ik altijd mijn vacht bij me heb maar voor mijn vrouw vind ik dat jammer. Ik heb haar een ekstra kopje gegeven en ook nog een neusje. Want sinds kort doe ik mee met een nieuwe groep. We zijn allemaal mienisters. Eerst werd Bertje gebeld of hij dat wilde zijn. Nou ik wist niet wat dat is en Bertje heeft het me uitgelegd. Dat is wanneer je ergens de baas van bent. Zo foelde ik me helemaal niet. Ik foel me helemaal geen baaskater omdat ik van mezelf heel gefoelig ben. En toen ben ik gaan denken, want dat kan ik goed.

Baas

Bertje zei dat ik best baas kan zijn van mijn tuin omdat ik dat al goed kan. Hier ben ik onzeker. Want wanneer doe je het dan goed en zijn er ook regels? Nou ben ik gaan denken over wat ik doe. Ik zorg dat de tuin netjes is en dat er geen verdwaalde dieren in mijn tuintje zijn. Dan ben je eigenlijk al een beetje baas maar zo foelt het niet. Ik vind mezelf wel dapper omdat ik het elke keer probeer en doe. En ik ben voor iedereen friendelijk ook de dieren die verdwaalt zijn in mijn tuin. Met de tuin netjes houden bedoel ik dat ik netjes mijn poepjes in mijn tuintje begraaf zodat er niemand in kan trappen. Want dat is niet leuk.

baaskaterGefoelige Saake

Maar nu kwam er op feesboek iets speesjaals voorbij en toen ben ik heel dapper geweest. Ik zal het uitleggen. Van de blije beesten boel kwam er een foto voorbij op feesboek dat een van hen een mienister is geworden. Dat moest ik meteen zien. Dus ik klikte verder op de foto en toen zag ik ineens kei veel foto’s van andere poese, katers en woefen. Zij zijn allemaal mienister geworden. En iedereen heeft zijn of haar speesjaale mienistertaak. De een is mienister van de koekjes en iemand anders is weer mienister van kontroole over het eete. Maar er zijn ook mienisters van het voorproefe, slaperige saake, pootballen, lekkere hapjes, gezelligheid-en voeding en nog kei veel meer. Muzette is mienister van de blind- en slechtziende en Lucky gaat over snekverdeeling, zodat iedereen eefe veel krijgt. En toen kwam ik er ook bij. Ik heb gefraagt of ik mienister mag zijn van Gefoelige Saake. Dat ben ik nu. Mienister van gefoelige saake.

Nodig

Ik weet nog niet wat het presies is want dees is de eerste keer dat ik een mienister ben geworden. Het is spannend want ik deed heel veel op en neer loope en haaibaaien. Haaibaaien is wanneer ik rondjes om mijn mensen ga lopen en ga zeuren om iets. Dan mauw ik er ook bij.
Mijn manspersoon zag het ook. En hij vroeg aan mij wat er was. Toen vertelde ik dat ik mienister geworden ben en dat ik nu een beetje baas ben over de gefoelige saake. Net zoals met mijn vrouw en mevrouw Cooroona. Dan foel ik dat zij iets nodig heeft en dan geef ik kopjes. Ook luister ik naar wat mijn vrouw allemaal te zeggen heeft. Dat hoort erbij. Bij gefoelige saake vraag je niet om sneks maar dan ben je er voor je mens. Soms duurt het heel eefe maar soms kan het lang duren. Bij mijn vrouw duurde het niet zolang. Maar eerlijk is eerlijk, ik vind het nog steeds moeilijk. Maar dat is denk ik omdat er ineens een luuks woord aan vast zit. En ik ben nog nooit mienister geweest.

baaskaterSnek

Mijn manspersoon en mijn vrouw zijn super trots op mij dat ik dees heb durven te fraage. En ik zal kei mijn best doen. Van mijn manspersoon kreeg ik een lepeltje slagroom! Dat vind ik ook super lekker. Het is niet zo goed voor je en je moet ervan naar de bak, maar een klein lepeltje is echt een super snek. Ik krijg dees ook niet elke dag want dat is niet goed. Ik wens jullie allemaal een fijn wiekent!

5 thoughts on “Bram over hoe hij toch een baaskater werd

 1. Hajoooooo oompje bwam.

  Gissere isse er weer een kat langs de planke geglip oompje. Sniksnik.
  Oom tombo 😭😭 siewig he. Mefrauw annelieke was gissere furrdwietig sniksnik.

  Ikke ben mienisser fan pootballen geworte. En me eerse set was om fjientje khumba in ons doel te sette hihihihi. Die laat geen bal door.
  Lus uwes swagwoom? IEEEEEEEEEEE fies seg!!
  Pootjes 🐾🐾

 2. Hallo Mienister Bram,
  Nou wat zal alles in de dieren wereld nu goed komen, kunnen de mensen eens een voorbeeld aan nemen, want die doen het helemaal verkeerd.
  Ja je tuin moet ook heel netjes zijn vind ikke en poepjes horen begraven te worden, anders wordt iedereen ook ziek.
  Ikke doe alles in de badkamer op mijn eigen bak en graaf alles onder het grind en is ook alles netjes.
  Nu jullie allemaal mienister zijn geworden kunnen jullie misschien er wel voor zorgen dat die mevrouw corona haar koffer gaat pakken en ophoepelen, we zijn haar allemaal kei beu. De mensen mogen verdikkeme helemaal niks meer en ze gaan allemaal ruzie maken met elkaar. Wie is de minenister van vrede, want dan moet die daar maar eens een hartig miauwtje over doen.
  Ikke vind het heel lief van jou dat er ook verdwaalde dieren in jouw tuin mogen komen en kan jij er voor zorgen dat ze weer naar hun huisje kunnen. Net als vrouw en manmens van Kever.
  Ik zal nu nog beter in mijn tuin opletten of er verdwaalde dieren komen en zal mijn vrouwtje goed voor ze zorgen hoor.
  Bram tot volgende week weer en samen met iedereen en fijn verwen weekend met veel knuffels en een snekkie. Knufje van mijn vrouwtje, poot en kopje van jouw vriendje Jip.

 3. Hoi Meneer mienister Bram,

  Wat goed zeg dat je mienister van gefoelige zaken bent geworden, weet zeker dat je dat heel goed kan en gaat doen.
  Je past al heel goed op je tuintje en je zorgt ook voor alle dieren die in je tuintje komen, dan doe je het al heel goed vind ik.
  Ben mega trots op jou, en je krijgt van mij een dikke knuffel en een high pootje van Tommy.

  Zelf ben ik nu heel verdrietig want gister is de boerderijkaterman Tombo over de regenboogbrug gegaan.
  Wij waren dikke vriendjes met elkaar, en nu is hij er ineens niet meer.

  Ben heel benieuwd naar al je avonturen als mienister van gevoelige zaken, wie weet komen er nog mooie verhalen!

  Pootje van Tommy!

 4. Heeee lieve Brammievlinder!, wat een mooie letters heb je geschreven, en ik vind het echt heel dapper dat je mienister van gefoelige saake bent geworden!, dat past presies bij jau en ik denk dat jij dat heel goed kan doen, en ik vind het ook zo mooi over wat je zegt dat je niet de baas wilt zijn, want waarom zau je de baas moeten zijn als we ook allemaal vrienden kunnen zijn?, zo zie ik dat, ik vind dat we veel beter alles SAMEN kunnen doen, dan dat één iemand vertelt wat de anderen moeten doen, ik ben mienister van knuffels en samenzijn geworden, , dat iedereen genoeg knuffels krijgt en dat we allemaal SAMENzijn, dat vind ik mooi, ik ben er ook best een beetje senuwachtig van, net als jij, het is best moeilijk maar ik ga het proberen goed te doen, en we kunnen elkaar toch helpen?, we zijn toch met zijn allen?, en iedereen kan weer andere dingen, dat is helemaal top, het gaat vast goed komen Brammie, en lees ik nau dat er al weeeeeer een ster bij is gekomen?, dat mag helemaal niet!, ik hoop echt dat het ophaudt, het is veels te ferdrietig allemaal, lieve Brammievlinder ik ben keitrots op je dat je mienister van gefoelige saake bent geworden!!, ik stuur je heeeeeeeeel veel lieve kopjes en zachte neusjes en ik tetter voor je, hoor je me?, de kopjes zijn ook voor je famielie maar de tettertjes zijn spesjaal voor jau, o ja ik heb ook nog snekkies met kipsmaak neergelegd in je ooranje mandjes, ze zijn van je Kevermans!!!

 5. Haai Bramienister,

  Keivet!
  Haai ik ben Oopa Floris
  Kennen jullie mij?
  Hee ik weet er de ballen niet van.
  Mijn vrouw zegt dat ik de huppeldepup van deemenzie ben maar daar weet ik niks van!
  Ik ben Oopa Floris.
  En nu Loes?
  Dutten!

  Dag Karel

  Oopa

Reacties zijn welkom