De beste spullen om mee te spelen

spelen
Ik doe het weer, ik kan het weer. Spelen. Misschien komt het ook omdat ik al heel lang geen stomme dingen van thuis heb gekregen en mijn gefoel heeft weer ontdekt wat leuk is.

Denk-speelgoed

Het is nou eenmaal zo dat ik een gefoelige katerman ben. Dus als mijn vrouw thuis begint over beweging en spelen en mijn gezond, dan luister ik en dan weet ik ook dat ik wat moet gaan doen.
Maar moeten is nooit leuk.
En helemaal niet als je vrouw naar de winkel gaat en ze koop heel speesjaal speelgoed voor katten. Ze heeft een keer denk-speelgoed gekocht daar kan ik niks mee dacht ik meteen. Dat ging weg.

De beste spullen om mee te spelen dat zijn de spullen die ik leuk vind. Wat zijn dat:

 • een oude krant, wegens dat een oude krant naar thuis ruikt en een nieuwe niet. Met een oude krant kan ik scheuren en daar spring ik op als ik me oer voel en heel soms rol ik er ook op. Scheuren is iets dat ik alleen speel.
 • een veter, stevig of zacht dat maakt me niet uit, een veter is een veter en daar zet ik dan BAM mijn poten op, dus het is iets om samen mee te spelen. Soms kan een veter ook door het papier van de krant en soms onder een lap dan zie ik het bewegen en dan BAM, ik er weer op.
 •  een propje, alleen dan moet ik wel het gefoel hebben. Mijn vrouw moet dan een propje maken en eerst zelf mee friemelen en dan naar mij gooien. Dan vang ik het en ik ga het scheuren en dan wil ik een ander propje. Dat is het spelletje. Alleen als ik het gefoel heb anders lukt het niet.
 •  een ding aan een hengel dat ronddraait is ook leuk alleen heel soms en je moet het saame doen.

Wat ik niet mag

Een veer is ook leuk alleen dat mag ik niet van thuis omdat ik er meteen in wil happen en scheuren, en van een muis hap ik het staartje eraf en dan is ze bang dat ik stik dus dat krijg ik ook niet. Nou gelukkig heb ik genoeg ander speelgoed in mijn huis, en het zijn nou net de beste spullen om mee te spelen.

13 thoughts on “De beste spullen om mee te spelen

 1. Hoi Bert,

  Spelen is soms best leuk, zelf speel ik ook graag met een propje ga er dan mee pootballen.
  Eerste een beetje heen en weer met mijn pootjes en dan mep ik hem weg om er hard achteraan te rennen, dat is zo koel.
  Of soms heb ik een korreltje grit te pakken om mee te pootballen, kan ik volgens baasje best lang volhouden.

  Maar het liefs lig ik toch in mijn mandje te slapen, dat is het fijnste van alles.
  Het ligt ook zo lekker en warm, en als baasje dan thuis is dan is het helemaal goed vind ik!

  Pootje van Tommy!

 2. Hallo Bert,
  Ja krant scheuren en met de veter spelen weet ik dat jij dat tof vind. Mijn vrouwtje zegt dat ik voor een senioren Jip van bijna 15 jaar heel speels ben en ook nog flink door het huis kan racen. Maar wat vrouwtje ook heel fijn vind is dat ik goed alleen kan spelen en dat is belangrijk voor als ze veel weg moet. Jij weet een ding van mijn vele speeltjes, vrouwtje mag niks opruimen en ook niet op een hoop doen, nee het moet blijven liggen waar ik het heb gelegd.
  Vandaag is mijn taak om het hele huis een grote controle beurt te doen, kan ik overal in de vensterbank meteen ook buiten controle doen. Ik verdien dus een heel lui weekend vind ik met veel knuffen en een snekkie, en wie weet ga ik met mijn vele muizen wel potenballen, ik ga ze vandaag maar eens wakker maken, want ze liggen overal te slapen.
  Bert jij heel veel plezier met jou leuke speeltjes en een knuf van vrouwtje. Poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip ja racen en rennen dat doe ik ook maar alleen korte stukken en dan ben ik moe. Ik snap wel dat je je speelgoed bij elkaar wilt hebben dan heb je oferzicht dat heb ik nou met mijn papier dat ik gescheurd heb. En ik find ook dat jij een lang gezellig uitrust-wiekent hebt verdiend!
   poot van je vriend
   Bert

 3. Hoi Bert.
  Fijn dat je weer de dingen hebt om mee te spelen die JIJ leuk vindt
  Ik begrijp je best.Mijn scullary girl weet nu inmiddels wel dat een balletje met een rammeltje mijn favoriete speeltje is.Verder hoef ik niks anders.En ook dat ik niet in mandjes ga liggen,ook al staan er veel
  Ze hoeft echt niet met andere dingen aan te komen want ik ga er eggies waar,niks mee doen.
  Wij senioren weten zelf wel wat we graag willen.Onze vrouwen willen nogal eens voor ons denken,is mijn ervaring….het heeft mij best veel energie gekost om mijn scullary girl dat aan haar verstand te brengen.
  Dus Bert,speel fijn met je krant en veter.Controleer je straat en lekker dutten!!!
  🐾🐾🐾🐾Van Muzette

  1. hoi Muzette, nou zie je wel jij weet ook wat je leuk vindt en wat niet en dan hoef je helemaal geen rare dingen die je vrouw bedenkt of dat ze iets koopt omdat zij het zo leuk vindt, een balletje met een rammeltje daar kun je veel aan beleefe en dat doe je ook,
   pootjes van
   Bertje

 4. Hajooooooo oompie.
  Ikke fin feertjes leuk. Fooral pauwefeere. Die knakke so fijn hihihi. Ennnn ik pootbal heel graag hihihihi.
  Pootjes 🐾🐾

 5. Lieve Bert,

  mij hart is blij assie ons fertel dattie jou gefoel heb foor jou eigen speele. Dattie krante scheur en jij sla BAM BAM op jou feeter. Dat is jou faavooriet en soms fang jij propjes van jou vrouw. Dan kan jij saame speele en dat is belangrijk. Dattie geniet Bert en dattie alles in jou kop BAM BAM los mep. Dan bennie weer fris in jou kop en dat is belangrijk.
  Selluf ben ik geen speelpoes, jij ken mij eigen. Maar mij vrouw doe soms met mij eigen en mij lampje speele. Dan doe ik wel aa-lert zijn en soms doe ik ook met mij poot meppe. Ik doe er een keer mij letters ofer maake Bert, dan doe ik alles fertelle.
  Nu is mij hart fooral blij van mij geluk foor jou mij Bert. En jij heb zofeel groote spierpoote, dan foel ik wel mij flinders maar daar doe ik nie mee speele

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, spelen is alleen voor als je het gefoel hebt, anders lukt het gewoon niet, dat is mijn erfaring en jouw erfaring ook. Als je met je poot mept is dat misschien ook wel speele maar het kan ook van niet. Misschien hebben meer poesen en katermannen dat ook dus als je erover schrijft kan dat veel helpen dat ze weten ik ben niet alleen. En ik speel wel maar nooit met jou als je dat niet wil,
   je Bertje

 6. Hoi lieve Bert, je hebt helemaal gelijk dat denkspeelgoed stom is, ik heb dat ook maar ik doe er lekker niks mee, want denken is toch geen spelen?, mijn vrouw zegt dat het goed is dat ik dan wat langzamer ga eten, maar ik zet gewoon meteen mijn toeter aan en doe net alsof ik het niet kan, en ik vind dat als je seeniejor bent dat je echt helemaaaaaal geen denkspeelgoed hoeft te doen!, veters en propjes vind ik ook gaaf om mee te spelen, o ja en mijn vrouw zegt dat je zo fantasties op de footoo staat, met je hoofd zo naar voren, en je mooie witte poten, ze zegt dat je er echt als een stoere katerman uitziet, en dat vind ik ook! lieve Bert ik stuur je heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!

  1. hoi Kever het was een aksiefoto dat ik aan het speele was en toen ging het vanzelf want ik stond gewoon zo. Goed dat je niks doet met het denk-speelgoed je kunt al denken dus dan hoeft het niet zeker weten niet als je seeniejor bent, dan heb je erfaring genoeg met denken. Dat is mijn seenijor katermanmening,
   kopje van
   Bertje

 7. Lieve Bert, wat heb je dat goed uitgelegd, hoe jij het liefste speelt met de veter en papier. De meest eenvoudige dingen spelen het fijnste, dat vindt Floortje. Kleine propjes papier, kleine zachte balletjes. Ze speelt zo af en toe nog wel, niet zo vaak meer hoor. Knuffelen en bankhangen vindt ze het leukste. Fijne avond lieverd, knuffels van ons.

  1. hoi Ina en Floortje, dus Floortje heeft hetzelfde gefoel dat je iets eenvoudigs nodig hebt, dat is gewoon het fijnste daar kun je wat mee. Floortje is geen kitten meer en ik ook niet dan speel je alleen als je het gefoel hebt,
   zacht pootje van mij,
   Bertje

Reacties zijn welkom