Loesje vertelt over haar eerste week van deze niewe jaar…

week
Lieve allemaal hier ben ik weer van mij eigen, hoop dattie u jaar al een beetje beeter heb leere kenne? Selluf merk ik dat mij hart nog moet wenne. Er gebeur soms zofeel, daar heb mij hart moeite mee. Assie seeniejorpoes ben en jij ben gefoelig dan hebbie jou tijd noodig foor jou emoozie.

Plukke

Foorige week fertelde ik u van Elani en Bommel en dattie ze koffertje moes pakke foor ze reis naar Reegeboogland. Maar jij heb jou poot nog nie van jou tikbord af en jij hoor dat Opa Pepper ook aan ze reis naar Reegeboogland is begonne. Dan schrik jij wel en ik zeg u eerluk. Jij ben erges tog blij dat jou broer Oopa Floris ze leefe niemeer zo goed begrijp. Hij heb nerges nie last van. Maar assie superseeniejor ben dan is jou leefe kwesbaar. Mij vrouw zeg dattie jou dag moet plukke assie dat kan, maar selluf zou ik nie weete waar jij zoies moet doen. Wel wil ik de mense van Opa Pepper heel feel sterkzijn wense want ferdriet tel geen jaare. Ieder leefe is belangrijk en assie iemand moet misse dan doe jou hart pijn. Troos kan dan helpe…

Zoiets mooi

Maar er gebeur soms ook mooie dinge dattie denk, jou weereld heb ook zofeel waar jij trots op kan zijn. Misschien heb u zondag mij vriendje Kever ze blog geleese. Hij fertel zo een mooie ferhaal. Dat ze buurmefrouw en ze mense een ouwe katermans heb gefonde en dattie nu weer thuis is bij ze eigen vrouw. Jij moet er tog nie aan denke wat er was gebeurd assie nie gefonde was? Het heb zofeel indruk op mij eigen gemaak. Dattie inees zoies mooi hoor en jij weet het is eg waar gebeur. Dan weet jij inees weer, leefe ken ze eigen ferrassing.
Jij moet alteit jou hart oope houwe foor jou geluk. Assie niemeer in poosietiefe dinge geloof wor jou leefe swaar en moeiluk. Dat moetie nie wille. Mij erfaring is, er kom alteit weer iets mooi onder moeilukke gefoeles fandaan. Dan zie jou week er inees anders uit en jou makkareele smaak offie regt uit mij visboer ze winkel zijn geswomme. Ferse makkareele breng jou buik meer geluk dan ouwe haaring in ze eigen sjelei!

Verkering

Maar er was nog iets waar mij hart zofeel door geraak was. En mij Bert heb het selluf fertel, ze teelefoon belde offie Mienisser wil worre? U ken mij Bert, hij is zofeel bescheide. Hij loop er nie mee te koop assie op ze fensterbank lig. En hij ga ook ze straat niemeer op. Hij heb genoeg op ze straat geleef, hij zeg Loes ik ben er klaar mee. Maar jij denk er tog ofer na. Selluf denk ik mij Bert zou zo een goeie Mienisser zijn, hij heb er wel ze leeftijd foor. Hij heb zofeel erfaring want hij kontrooleer al jaare ze straat. Hebbie ooit gehoord dat mij Bert ze straat proobleeme heb of dat ze straat ofer ze stuur was? Assie jou goeie kontrooleur ben dan krijg jij geen proobleeme. Dan hebbie alles onder jou kontroole en dat is belangrijk. Dan kan jij Mienisser worre van Veilig zijn. Daarom heb ze teelefoon waarscheinluk gebeld want mij Bert heb wel aansien. En u weet van mij eigen steun ik mij Bert. Offie nou op ze fensterbank lig of hij lig in ze Mienisserzeetel, mij hart zal mij Bert alteit folge.
Maar jij fraag jou eigen ook af hoe jij jou eigen selluf moet gedraage? Assie zofeel verkering heb als mij Bert en ik dan zou jij Mienisserspoes kunne worre! Iedere bekende katermans heb wel ze poesedame achter ze eigen staan. Mij vrouw zeg Loes sla jij nou nie heel feel door? Maar selluf denk ik, jij moet alteit jou opzies oope houwe. Anders kom jij nooit nie te weete hoe jou visbuufet bij jou Mienisseerie smaak.

Jou hart

Assie het zo bekijk dan kan jij in jou week feel hebbe waar jij ofer naa moet denke. Dattie moeilukke emoozie heb, maar ook dat jou hart ferras wor. En onse jaar is nog zofeel jong van ze eigen, jij fraag jou eigen af. Hoe ga jij ferder? Selluf vin ik het fijn om mij jaar met ze dag te neeme. Dat ik mij leefe begrijp. Jij kannie in jou toekoms kijke en soms breng jou ene dag al heel feel. Mij vrouw zeg Loes jou week heb seefe daage en iedere week begin met Loesjesdag. Dan weet jij wel waar jij aan toe ben.
Assie maar nooit nie fergeet dat leefe jou hart kan raake. Iedere dag kan jou ferrasse. Jij kan gefonde worre terwijl jou hoop ze eigen niemeer durf te laate zien. Dan kan jij tog fertrouwe hebbe in jou leefe en in jou weereld, ook al wor mij Bert nooit nie Mienisser. Maar selluf vin ik het wel goed klinke, Mienisser Adelbert van Veilig zijn!

Dank u wel

Loesje

19 thoughts on “Loesje vertelt over haar eerste week van deze niewe jaar…

 1. Lieve Loesje,

  Wat heb je mooie letters gemaakt, en het is zo waar allemaal.
  Het jaar is zeker nog jong, en er is al zoveel gebeurt, het is niet bij te houden gewoon.
  Gelukkig hoeft dat ook niet, en ons hart verteld altijd hoe de dag van vandaag is en hoe het er voor staat. Dat is het belangrijkste.

  Zelf zou ik Bert ook een super goeie mienisser vinden, maar snap ook wel dat hij niet meer naar buiten wilt.
  Dat heeft hij zolang gedaan, en binnen is het veilig en rustig. En is hij samen met zijn vrouw, dat is ook heel belangrijk toch.
  Straat controleur is ook een belangrijke taak, daar doet Bert heel veel goeie dingen mee.

  Lieve Loesje je bent een super lieve poezendame met heel veel wijsheid, geniet maar van de dag die elke dag komt.
  Uiteraard natuurlijk ook van verkeering Bert, en van de heerlijke makkareel of garnaale verder hoef jij je geen zorgen te maken hoor.
  Dat doen wij mensen wel, beloofd?

  Pootje van Tommy.

  1. Lieve Tommy en mevrouw deeltijdbaasje,

   dank wel van zo een mooie ree-akzie en dattie zofeel wijse dinge zeg. Dattie moet geniete van jou dag die elke dag komt. Oooh jou letters sta zofeel wijs op ze plek. Mij hart wor er blij van.
   Maar jij heb gelijk, Tommy, er is al zofeel gebeur en onse jaar is nog heel feel jong. Dan schrik jij wel.
   Gelukkig Tommy gebeur er ook mooie dinge en sietuuwaazie en dat jou hart blij wor dattie in jou niewe jaar leef. Assie zo een kwesbaar leefe red dan krijg jij fertrouwe.
   Net als onse fertrouwe in mij Bert. Hij heb zofeel taalent, dan kan jij mienisser worre want mij gefoel zeg.
   Daar hebbie ies aan en daar zit wij allemaal op te wachte met onse hart.

   Dank jou wel Tommy van mij eigen,

   Loesje

 2. Hajooooooooo mamsie fan me wamsie.

  Oooooooh sniksnik. So errug he datte er alleweer diertjes oofer de regenboogbwug sijn gegaan. Hep de reegenboogweide dan geen genoeg diertjes datte se se hier bwijffe weghaale? Sniksnik.

  Mamsie… uwes moet ook mienisser worre. Mienisser fanne dikke puikies. Hihihihihi. Lijk uwes dat ies?
  Koeskoes mamsie 😽😽❤🐾

  1. Mij lieve beebie,

   mamsie begin met zegge dattie ook ferdriet heb van alle vriendjes die ofer ze Reegeboogbrug ga. Eg heel feel. Mamsie beloof dattie deze jaar weer heel feel mooie hoedjes ga maake want onse vriendjes ga nooit nie fergeete worre.
   Kommie weer passe mij beebie?

   En dan wil mamsie praate ofer ze mienisseres worre. Oooh mij beebie jij maak jou mamsie ferleege. Jou oom Bert heb aa-luure maar Mamsie ga alteit mee. Misschien kan zij dan Mienisserspoes worre van Leefeswerk. Of Mienisserspoes van alle Sterre.
   Maar mamsie is ook ferleege mij beebie en dan wil zij graag ze groote buufet

   Koes koes van jou MammaLoesje

 3. Hallo Loes, uit heel betrouwbare bron heb ik gehoord dat Mevrouw Kaag in Den Haag de schilderijen van de muren heeft gerukt toen ze hoorde dat Bert geen minister van veiligheid wilde worden! Ook heeft ze geroepen dat ze desnoods de Gouden Koets zou sturen om hem te halen. Maar ja als Bert nee zegt dan is het nee en het blijft nee.
  Jij zou wel een heel stijlvolle ministersvrouw zijn.
  Het is altijd verdrietig als vriendjes over de regenboog gaan. Vannacht droomde ik dat mijn grote lieve ster Elvis teruggekomen was van de reis.
  Sam & ik wensen jou, Zusje, Oopa Floris en jullie vrouw een fijne dag.

  1. Lieve mevrouw Kim,

   dank u wel van u ree-akzie en mij hart foel van u emoozie assie droom ofe u lieve groote ster Elvis. Maar als jij Moeder ben van alle sterre dan weet jij, Elvis heb u laate weete. Hij ga u nooit nie fergeete. Ze hart blijf alteit dichbij u hart…

   Maar u zeg nog zofeel meer van u trouwbaare bron. Oooh mij vrouw moes hier zofeel lache Maar selluf doe ik schrikke.want als die mevrouw alle schillerije van ze muur ruk, ooooh mevrouw Kim dan ga mij Bert echt nooit nie koome. Hij zeg van ze eigen trouwbaare bron, Loes nie alles is gouwt wat blink en hij ga ze huis niemeer uit. Foor niks en niemand niemeer. Wij kan fluite naar onse Mienisser van Veilig zijn mevrouw Kim.
   Dank u wel dat u mij eigen wel zie zitte als Mienisserspoes. Selluf denk ik, mij Adelbert en mij eigen zou nie mistaan op onse boddes, maar nog liefer zit ik op onse buufet.

   U krijg mij zachte kopjes en ze zijn ook foor mij dinnetje Sam,

   Loesje

 4. Lieve Loesje, het nieuwe jaar geeft al meteen verdrietige situazies met vriendjes die over de regenboogbrug gaan, zoals deze week Opa Pepper. En wij sturen allemaal lieve kopjes en lichtjes uit ons hart voor troost.

  En het nieuwe jaar gaf ook al een heel bijzondere gebeurtenisen met het witte katertje met zwarte vlekjes bij de buurvrouw van Kever. Hoe gelukkig dat het katertje gered is en weer veilig huis is.

  Dan is er ook het Katbinet bij de BBB. Er is een mooie groep mienisters geworden met uiteen lopende kwaliteiten. Daar hebben we wat aan.
  Van Bert kunnen we het begrijpen dat hij thuis wil blijven. Hij kan als geen ander de straat controleren. Maar misschien kan het wel allebei? Mienister van thuis, met een tegniese verbinding vanaf de fensterbank? Maar als Bert het niet wil, moet hij het zeker niet doen.

  Heb jij al nagedacht om mienister te worden. Volgens mij is er een mysterie van ”buitengewone, er- is- meer- tussen- hemel- en- aarde- zaken”. Met biesondere levens evenementen zoals een hoedjesshow en kerstverhaal, zorg, aandacht en troost voor elkaar. Een verbindend mienisterie en daar zou je een geweldige mienister zijn als moeder van alle Sterren.

  Laten we maar met één dag tegelijk bezig zijn in ons leven. Daar hebben we soms al onze pootjes en handen vol aan he? Blij zijn en genieten als het kan en elkaar helpen en troosten als het nodig is. Prrrr prrrr roept Muppet en ze stuurt je een zacht kopje, en een aai knuffel van mij.

  1. Lieve mevrouw Maria en mij dinnetje Muppet,

   dank u wel van u ree-akzie en u heb heel feel gelijk. Jij heb jou poot nog nie gewasse of jou vriendjes ga met ze snelletrein ofer ze Reegeboogbrug. Jij schrik er tog van en in jou hart stel jij jou eigen jou fraag, wat heb onse jaar nog meer in ze petje?
   Mij vrouw zeg Loes, jij moet met jou dag leefe maar selluf leef ik liefer met mij Bert.
   Gelukkig heb de mense van Kever met ze buurmefrouw zoies mooi meegemaak. Dan foel jij, zofeel slecht kan jou jaar nie worre. Dan hebbie weer hoop en ferdwijn jou frres.

   Maar assie het mij eigen fraag dan was onse frees foor iedereen minder als mij Bert de Mienisser was geworre. Van mij eigen droom ik wel van zo een prachtige katermienisser op ze boddes. En dat jij daar Saame sta en daarna krijg jij jou groote buufet. Maar mij Bert geef er niks om, hij zeg Loes mij fensterbank is mij thuis. En hij heb zofeel gelijk. En tusse u en mij eigen gesweege, iedere groote Mienisser is op ze fensterbank begonne. Daarom doe ik wel mij opzie oope houwe en ik beloof u. Mij kop en mij hart ga nedenke ofer mij eigen Mienisser zijn. Assie poes ben denk jij nie zofeel ferder dan jou kaabeljouw lang is maar jij ben er selluf ook nog.
   Tog weet mij hart lieve mevrouw Maria, er is alleen maar geluk als ik in mij Bert ze oog kijk. Dan foel mij hart ze buufet van lief zijn. Selluf denk ik nie dattie zoies vin op jou buufet van jou Mienisseeerie.
   Maar ik doe tog prrrrr prrrrr foor u en mij dinnetje Muppet,

   Loesje

 5. Lieve Loes, wat een goede letters heb je gemaakt, het nieuwe jaar is net begonnen en er is al zoveel gebeurd, hoe moet dat als het de hele tijd zo doorgaat?!, het begon zo ferdrietig, met Bommel en Elani en Opa Pepper, ze zijn nau prachtige sterren maar ze worden hier heel erg gemist, en je hebt helemaal gelijk, het maakt niks uit hoe aud een ster is geworden, het doet altijd ferdriet!, maar gelukkig was er ook fijn nieuws, van de kleine aude katermans die weer haar huis kon, en wat lees ik nau?, was Bert gefraagd voor mienister?, dat zau helemaal top zijn!, Bert kan en weet zooooveel, hij zau echt een fantastiese mienister zijn, en hij kan toch fia de kompjoeter meedoen?, maar Bert heeft het ook al heel druk, dat is natuurlijk zo, ik hoop dat hij er nog eens over wil denken, want Bert zou echt de beste mienister van veilig zijn!, maar Loes…. waarom word jij niet mienisteres van de sterren?!, dat is het perfekte mienisterie voor jau!, en het is heeeeel belangrijk, ik hoop dat je het doet!, lieve Loes mijn mensen zeggen dat je zo fantasties mooi bent op de onderste footoo, dat zie ik ook natuurlijk, maar dat is misschien raar om te zeggen, dat je denkt Wat zegt Kever nau?, en mijn mensen hebben samen al verkering dus die mogen dat gewoon zeggen toch?, ik hoop dat het nieuwe jaar veel fijne ferrassingen brengt, en geen ferdrietige, maar je weet het nooit van teforen, dus ik denk er maar niet teveel over na, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en de frietjes zitten al in de frietuur, en ik ben nau een grote gaarnale-salaade aan het maken, met maajonesse en een beetje ketsjup!!

  1. Lieve Kever,

   hier ben ik weer maar het is niemeer Loesjesdag. Maar jij weet jij krijg alteit mij ree-akzie. Dank jou wel dattie mij buik ferwen met frietjes en jij kan ook al garnaaaale-salaaaade maake. Misschien kan jij wel Mienisser van Frietuur en andere foeding worre. Misschien als wij allemaal Mienisser worre dat mij Bert ook mee ga doen? Jij zeg ies zofeel ferstannig, misschien kan het ook fia ze kompjoeter. Dat mij Bert ze kompjoeter op ze fensterbank zet en hij kontrooleer ze straat en alles van Veilig zijn. Iedereen weet, mij Bert zou het kunne want hij heb zofeel ferstand. Dan kan jij Mienisser zijn en iedereen kan ze fertrouwe hebbe. Mij idee is wel, jij moet Mienisser zijn van dinge waar jij jou ferstand van heb. Selluf vin ik Mienisser van alle Sterre wel heel feel biesonner. Maar van mij eigen denk ik, misschien ben ik die al. Want offie nou Moeder ben of jij ben Mienisser. Belangrijk is dat jou hart bij jou Sterre is en dattie op ze tijd jou hoedje opzet. Daar werk ik nu aan Kever.
   En jij heb ook heel feel gelijk van onse jaar. Want wat moet jij van jou jaar denke assie zofeel vriendjes ferlies? Onse jaar moet nog ze eerste maand worre! Dan foel mij hart ze eigen tog ongerus Kever. Daarom ging mij hart zofeel trille van ze geluk toen jou mense met ze buurmefrouw zoies biesonners meemaak van de ouwe katermans. Dattie zo een mooi kwesbaar leefe red geef mij hart hoop en fertrouwe Kever. Dattie weer plankjes foor jou Reegeboogbrug sla want soms is leefe sterker!
   Lieve Kever ik doe tog bloose van wattie mij eigen zeg van mij footoo. Het is mij ferrassende loek want assie jou eigen niemeer laat ferrasse heb jij ook niks te soeke op onse visbuufet op onse Mienisseerie.
   Daarom doe ik jou en jou mense én Ooma ferrasse vandaag met mij taart van één week ouwt. Maar hij kom wel uit mij frieser want jij heb niks aan jou ouwe taart. Het is mij taart met ijs en sneeuwflokjes van sjooklaa. En kaaramelfulling met nootemeelansie en massepein. En boofe op kan jij slagroom likke Kever, speesiejaal foor jou buik,

   Loesje

 6. Hallo lief dinnetje Loesje.
  Nee Bert kan eggies geen minisser worden van de mensenclub. Beter zo het kunnen dat hij minisser van de poezels zou worden en jij minisserpoes. Mar hoe zou dat dan verder moeten met de hoedjessjow. Och natuurlijk de minissepoezels moeten een hoed op hebben en de kater minisser een pet. Tja dat zou mooi zijn.
  Maar nee doen jullie maar mooi jullie eigen dingen en daar hebben jullie de poot vol aan hoor.
  Ikke ben veel te verlegen om belangrijk te worden, en ik moet voor mijn vrouwtje en de dieren in de tuin zorgen en naar alle kleine kindjes die voor mijn tuin staan te kijken en zwaai-zwaai doen naar mij. Ik moet dan ook de kindjes pootzwaai doen
  Loesje we blijven maar gewoon met de pootjes op de grond en heel lief er voor elkaar zijn, of men nu verdriet heeft of heel blij is.
  Loesje tot de volgende keer en een knufje voor jullie allemaal en groetjes voor mevrouw Loesje. Poot en kopje van je grote vriendje Jip.

  1. Lieve Jip,

   dank jou wel van jou ferstannige ree-akzie. En wat zeggie mij eigen nou, hebbie kindjes van mense foor jou tuin staan en jullie doen zwaai zwaai naar elkaar? Ooh ik vinnut mooi en het breng mense en diere dicherbij. En jij bennie bang Jip, dattie jou eigen laat zien en jij doe zwaai zwaai. Dan hebbie wel zo een belangrijke taak en dan hebbie gelijk. Dan moet jij met jou poote op jou grond blijve staan. Mij Bert zeg ook, Loes iedereen wil dat ik Mienisser wor maar mij taak lig hier op mij fensterbank. Hij zeg dattie ze straat nooit nie in ze steek ga laate. Mij Bert laat ze eigen nie gek maake, hij zeg van me eigen heb ik genoeg meegemaak. En nu heb ze straat geluk dat mij Bert ze huis daar heb neergezet. Net als dat jou kindjes geluk heb dattie daar ben koome woone Jip. Saame met jou vrouw. Nu kan jij saame zwaaie en dat is belangijk. Dattie vriendeluk zijn heb in jou straat. Onse jaar heb het nu noodig Jip. Assie zofeel moeiluk begin moet jij alles doen om jou leefe weer rustig in jou hart te krijge.
   Dank jou wel Jip en jij krijg mij zachte kopjes en zet is ook foor jou vrouw, mevrouw Jip.

   Van mij eigen, Loes en mij famielie

 7. Lieve Loesje , wat heb je mooie letters geschreven, we hebben jouw blog saampjes zitten lezen , Floortje en ik. Er is al zoveel gebeurd in het nieuwe jaar. Gelukkig dat jouw Bert de mienistersbaan niet heeft aangenomen, zo’n zware baan, bovendien kunnen wij Bert zijn schrijf niet missen, alles moet blijven zoals het is. Wij, alle vriendjes en dinnetjes, zorgen voor elkaar en steunen elkaar, SAMEN staan we sterk. Knuffels van ons lieve Loes, er komen wat makkereelen in roomsaus jouw kant op zwemmen, geniet er maar van.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   mij hart is zofeel blij met u letters van u ree-akzie. En u zeg mij zofeel lieve en wijse dinge. Onse jaar is zofeel moeiluk begonne en dan hebbie behoefte aan rust en dattie veilig ben in jou hart. Dattie Saame kan zijn mevrouw Ina, met Floortje op u schoot. En al onse vriendjes op onse blog en mij Bert die iedere dag kleur geef. Want u heb zofeel gelijk, mij Bert hoor bij ons en assie Mienisser wor dan moetie misschien van ze fensterbank af. En hoe ga onse dag dan beginne? Iedereen weet dat mij Bert er is, hij maak onse hart warm. Maar ik zeg u eerluk lieve mevrouw Ina, onse weereld zie er mooier uit mét mij Bert. Daarom blijf mij Bert gewoon waar hij is en van mij eigen ga ik dan nerges nie mee naar toe. Iedereen blijf Saame en zo kan wij elkaar helpe en steun geefe en aan elkaar denke.
   Dank u wel dattie mij kop weer mij goede kant op zet. Lieve mevrouw Ina u krijg mij zachte kopjes foor u hart en ze zijn ook foor mij dinnetje Floortje. En dank u wel foor u makkareele maar ik moet wel eerluk zijn dattie nu niemeer swem….

   Loesje

 8. Lieve Loesje vriendin.
  Je hebt helemaal gelijk.Het jaar is nog maar net kers vers begonnen en er is al zoveel gebeurd dat ik het idee heb dat het jaar al lang bezig is.Ikzelf neem het per dag,want ik kan het op mijn leeftijd anders niet meer bijhouden!
  De lieve sterren die erbij gekomen zijn,en afgelopen zondag het prachtige verhaal van Kever over het katje dat kwijt was, gevonden is en nu weer thuis is
  De emoties gaan op en neer.
  Ik heb mij opgegeven als minister van blind en slechtziende zaken.Ik wil mij daar graag voor inzetten.
  Natuurlijk wel inline,want ook al ben ik senior poes,ik ben modern en doe alles met de computer.Ik heb eggies waar geen zin om naar buiten te gaan met deze kou
  Want ik moet nog langer mee dan vandaag.Muzette is dan wel slechtziende,maar dat zie ik wel.
  Ik snap dat Bert lekker thuis wil blijven.Hij heeft het druk met de straat veilig houden.
  En jij hebt het al druk lieve vriendin.
  Je bent Loesje zelf, mantelpoes voor je broer Oopa Floris, verkering van Bert,Mamsie van Doorie,Schoonmamsie van Jiekkie,Oma van Valentino
  Je bent de Moeder van alle Sterren.Ben ik nog wat vergeten???
  Loes ik weet eggies waar niet waar je de tijd vandaan haalt om ook nog je levenswerk te onderhouden.
  Dus neem ook eens even rust
  Ministers zijn er genoeg en iedereen weet:als we iets niet weten gaan we naar Loesje.
  Je kan gewoon Adviseur worden van alle zaken.
  En er is een goede ploeg ministers dus dat baantje kost niet veel tijd En eigenlijk doe je het al,dus veranderd er niet veel.
  Lieve Loesje dank je wel voor je prachtige letters
  Heel veel zachte kopjes en op je denkpaal ligt een door mijzelf gerookte makreel.
  Van Muzette

  1. Lieve Muzette.

   dank jou wel van jou ree-akzie en van wattie mij zeg met jou letters. Van mij hart weet ik zeeker, jij ben onse beste Mienisser van Blinde en Slechtzienne Zaake. Jij heb zofeel erfaring en mij eigen meening is, jij kan jou help het beste geefe assie weet waar jij het ofer heb. Mij visboer heb er niks aan om Mienisser van auwtoomonteur te worre, hij kan beeter Mienisser zijn van Makkareele tot Tonijn. Mij vrouw zeg Loes hoe moet het dan met jou eigen vis? Daar moet ik nog ofer naa denke.
   Lieve Muzette wat bennie tog mij lieve dinnetje dattie jou eigen zofeel ofer mij eigen komkommer. Jij weet mij leefe is druk en mij leeftijd is ook van mij seeniejorpoes. Misschien hebbie wel jou punt en moet ik met mij eigen rustig aan doen. Maar assie Moeder ben van al jou Sterre weet jij, het is foor nu en foor alteit. Het is foor hier en tot mij Sterre. Deze jaar heb wij alweer vriendjes ofer ze Reegeboogbrug zien gaan met ze koffertje tusse ze pootjes. Iedere keer wor mij hart zofeel geraak, assie alleen maar op mij denkpaal zou ligge dan heb mij hart geen rust Muzette. En mij leefeswerk ga rommele en alles loop in mij soep. Mij vrouw zeg dat soep nie zofeel goed is foor mij niere, dan moet jij dus foorsichtig zijn.
   Daarom ben ik van mij hart tot mij poote geraak assie zofeel goed foor mij eigen zorg en jij rook mij eigen makkareel. Jij blijf mij eigen ferrasse. Van mij kop weet ik wel, jij ben slim en jij ben intulliegent. Maar mij kop wis nie dattie makkareele kon rooke. Ik doe jou wel ferklappe in mij huis ruik nu alles zofeel meer lekker. Ik doe nu vandaag op mij denkpaal ligge Muzette en ik doe bijkoome. Mij broer Oopa Floris lig te slaape, dan hoef jij jou mantel nog nie meteen aan te doen. Mij vrouw zeg ook, Loes jij moet ook foor jou eigen zorge. Maar jij ga maar door en jij ga maar door, jij weet nie beeter. Daarom doe ik vandaag slaape met mij neus in mij rooklugt van mij ferse Makkareele. Daar wor mij leefeswerk zofeel gelukkig van…
   Lieve Muzette jij krijg mij kaassnek met ouwe tingeltangelkaas en het is ook foor jou vrouw, mevrouw Skullarie gurl,

   Loesje

Reacties zijn welkom