Lucky over Kim het konijn

konijnHoi lieve allemaal, hier ben ik weer deze week. Het is eindelijk minder tropisch warm buiten en ik moet zeggen dat ik daar erg blij mee ben. We kunnen nu gewoon weer buiten als het niet hard regent en het is niet meer zo warm maar ik heb een dikke jas, dus dat scheelt veel.

Een van de konijntjes is nog bezig met de jas uit te doen maar hoop dat ze snel weer een nieuwe krijgt want het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze het koud krijgt en zij zit wel altijd buiten. Nu heeft ze zoveel losse plukken dat mijn mensen die eruit halen. Heel voorzichtig natuurlijk maar het doet geen pijn want ze piept niet.

In de tuin

Nou, deze week was ik dus rustig buiten aan het rondsnuffelen. Ik had net wat lekkers op, want dat krijgen we altijd als mijn man van het brokjes verdienen thuis komt. Mijn vrouw had blikjes met kip en een andere soort kip (iets van een kalkoen zeiden ze geloof ik, dat is een groot soort kip denk ik) gekocht en dat had de postmevrouw gebracht dus voorlopig zitten we niet zonder. De postmevrouw had het naar een speciale plek gebracht waar ze heel veel pakjes bij elkaar hebben. Dat vind ik eigenlijk best een goed idee want dan komt het konijnze niet hier aan de deur en schrikken wij er niet van. Molly en Dropje vinden het namelijk nogal eng en spannend als er iemand komt. Ik ben wat minder bang maar geen grote held hoor dus als mijn mensen het zelf ergens ophalen, vind ik dat allang prima natuurlijk. Zeker als we het zelf dan snel hebben.

Maar goed, ik zit dus in de tuin en Dropje lag in haar bloempot te doezelen. Komt mijn man ineens naar buiten met een mandje. Oeps… dat is niet goed als ze een mand bij zich hebben kan ik je zeggen want dat betekent dat er iemand van ons naar de witte jas moet. Ik dacht nog: ik ben niet ziek, ik eet en drink goed en ben nog niet zo lang geleden geweest (denk ik toch want ik houd de tijd echt niet bij hoor, dat is niks voor katten) dus misschien is het voor Dropje. Die ook al heel schrikachtig om zich heen zat te kijken natuurlijk. Er viel me alleen wel iets op: het was een andere mand dan die waar ik normaal in moet. En het was al helemaal niet die van Dropje. Dat weet ik want die heeft een heel speciale zodat ze bij de witte jas er niet uit hoeft. Deze keer was het een roze mand. Heel mooi hoor maar ik heb een zwarte mand want die past veel beter bij mijn rood witte jas. Nu ja, die mand heb ik vooral omdat ik niet goed in een andere pas als maatje meer katermans.

De mand

Dus voor wie was die mand dan wel? Misschien zat er een andere kat of diertje in de tuin of zo, dacht ik nog even maar dat zouden we dan toch al wel opgemerkt hebben. Nee, dat was het ook niet dus. Mijn man ging toen met de mand naar de konijntjes toe… en Kim het konijn moest erin. Kim is niet ziek hoor maar moest een prik. Net zo eentje als wij ieder jaar krijgen, maar dan speciaal voor konijntjes. Dan wordt ze niet ziek dus dat is goed. Kim was heel stoer hoor en zat te stampen in de mand. Wist niet eens dat ze dat zo hard kon doen maar ik moet zeggen dat ik erg opgelucht was dat zij in die mand verdween en dat wij thuis mochten blijven. Niet dat ze mij deze keer zomaar hadden kunnen pakken en in die mand hadden kunnen doen, want ik had meteen een plan gemaakt toen ik het zag en was al door het luikje naar binnen gegaan om onder de bank te gaan zitten.

Nijntjes

konijnBen niet gek zeker maar vond het wel allemaal erg spannend weer. Kim was weer snel thuis en toen gingen de andere nijntjes haar besnuffelen of alles goed was. En Dropje en ik hebben buiten de ren gekeken en geroken of alles nog hetzelfde is als anders, want dat is erg belangrijk. Wij houden niet van verandering en hebben het liefste dat alles alle dagen hetzelfde is. Dat is het fijnste van allemaal! Na dit spannende gebeuren ben ik binnen gaan slapen op de bank. En ik kreeg nog yoghurt om te snoepen. Dat was fijn en dan vergeet ik weer snel alles wat gebeurd is. Ik slaap nu weer veel in mijn hangmat. De warme plaat hoeft nog niet aan maar mijn vrouw zegt dat het binnenkort weer zover is. Kan niet wachten want dan is mijn slaapplekje altijd zo lekker warm.

Knuffel van Lucky voor iedereen en vergeten jullie niet om morgen naar de Hoedjesshow te kijken? Het is om 12 uur. Dat is als het precies middag is al. En als je dan niet kijken kunt omdat je mensen er niet zijn of zo, kan het later ook nog altijd hoor.

PS op de foto lig ik nog in de zon. Dat kan nu heel goed en is heerlijk warm.

9 thoughts on “Lucky over Kim het konijn

 1. Hoi Lucky,

  Nou wat fijn dat de rust weer terug gekeerd is bij jullie en dat niemand zieketjes is.
  De warme plaat is hier ook nog niet aan, voorlopig lig ik warm onder de dekens in mijn mand of bij mijn personeel op bed of onder het dekbed dat is ook heel warm.

  Kopje van Ollie

  1. Hoi Ollie, jij bent ook een rode katermans he? Dat is leuk. Ik vind het zelf ook het fijnste als het allemaal iedere dag een beetje hetzelfde is hoor en ik houd erg van rust. maar als we een mandje zien, schieten we toch wel een beetje in de stress natuurlijk. Hier is gisteren de warme plaat eventjes aan geweest en toen lag Molly in mijn hangmat….nu ja zeg. Maar onder het dekbed of onder een deken vind ik ook een top plan. Dat ga ik ook proberen! Kopje van Lucky

 2. Hoi Lucky,

  Dat was even spannend toen je man mens met een mandje naar buiten kwam, gelukkig is alles goed met nijntje dus kan ze weer fijn bij haar vriendjes thuis zijn.
  Mijn baasje doet zelden de warme plaat in, hij gaat altijd onder een warme deken liggen zodat hij het niet koud heeft.
  En ik kom er dan gezellig bovenop liggen, en heel soms kruip ik ook onder de deken! dat is lekker warm vind ik.
  Als ik daar genoeg van heb, dan ga ik in mijn warme mandje liggen!

  Wens jou ook een fijne dag vandaag, pootje van Tommy!

  1. ha die vriend Tommy, ik vind het wel erg slim van je baasje dat hij onder een plaid gaat liggen. Dat is ook lekker warm natuurlijk. We zijn vandaag wel even buiten geweest omdat het nu niet meer zo hard regent maar het is nogal fris dus alleen even een frisse kattenneus gehaald hoor. Dat is ruim voldoende nu. Best slim dat jij op het zachte deken gaat liggen of in een warme mand…eronder zal ik ook eens gaan proberen maar ik kan niet zo goed uit mezelf onder een plaid raken. Drop kan dat heel goed dus ik zal eerst nog eens kijken hoe zij dat precies aanpakt. Dan lukt het mij misschien ook wel. Pootje terug van Lucky en een fijne dag!

 3. Hallo Lucky, vrouwtje heeft gisteren de warme plaat even aan gehad. Ze vond het koud in huis en ik vond het ook koud in huis. Al die regen, bah! Nu schijnt de zon hier. Dan is het binnen veel fijner.

  Wat fijn dat alles goed is met konijn. Na een prikje kan konijn niet meer ziek worden.

  Vrouwtje en ik gaan later naar de hoedjesshow kijken. Vrouwtje gaat eerst werken.

  Nog een fijne week Lucky en de rest van de familie.
  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Ha die Gijsje, fijn is dat als ze even de verwarming aandoen he? Dan is het meteen een stuk minder kil in huis. wij hadden het nog niet zo heel koud zelf maar vrouwtje wel dus die deed alle deuren toe en de warme plaat lekker even aan. Konden we meteen daarvan profiteren natuurlijk. Wij gaan ook pas later naar de Hoedjes kijken hoor want hier moeten ze eerst ook brokjes verdienen. Maar dat kan later ook dus dat is helemaal goed natuurlijk. Doe jij zelf ook mee met zwaaien Gijsje? Knuffel van Lucky en een heel fijne week gewenst (ze zeggen meer zon dus dat is altijd fijn he?)

 4. Haai Luckyboy

  hier is Oopa.
  Ken jij mij?
  Wat zeg je Loes?
  Is Luckyboy een konijn?
  En waarom weet ik dat niet?
  Wat?
  Omdat het niet zo is?
  Ludo help.
  Hier kan ik toch niks mee.
  Ik ben een ouwe katerman
  Maar Oopa is nie gek.
  Oke waar was ik gebleven.
  Wat zeg je Loes?
  Bij het konijn?
  Welk konijn?
  Zit hier een konijn?
  Keivet.
  Hee konijn heb jij een naam zodat Oopa dat niet vergeet?
  Wat?
  Kim?
  Die ken ik nie?
  Luister mevrouw met de wortel.
  Er wordt niet gegeten met lange tanden!
  Oopa heeft geen zin in peen in die….
  Ja ja ik gedraag me!
  Gekke wortels

  Toedels

  1. Ha die Oopa Floris, nee ik ben zelf geen konijn hoor maar hier wonen wel drie konijnen vriendinnetjes en daarvan moest er eentje een prik gaan halen. Ik was eerlijk gezegd allang blij dat ik het niet was deze keer maar ja…ik houd niet precies bij wanneer ik aan de beurt ben. Helaas stuurt de witte jas dan altijd een kaartje als ik weer moet…heeft u dat ook? Enne….eet u ook wortels zoals de konijntjes? Dat lijkt me wel bijzonder, Ik zelf lust ze niet hoor….knuffel en een zacht kopje van Lucky voor jullie allemaal. En morgen gaan we zeker naar de Hoedjesshow kijken.

 5. Heee lieve vriend Lucky, goed dat je meteen binnen onder de bank was gaan liggen want zo een mand is meestal slecht nieuws, dan foel je al dat je naar de dokter moet en daar is HELEMAAL niks aan!, ik heb geen mand maar een tas, die laten mijn mensen dan zo lang mogelijk buiten in de gang staan, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik die tas nog niet herken, maar Pop, Beer, Mol en Bol waren meteen weg als ze een tas of mand zagen!, dan zaten ze op het dak van het schuurtje en ze kwamen niet meer naar beneden, logies natuurlijk!, gelukkig maar dat jij niet hoefde, en ook gelukkig dat Kim weer thuis is en dat ze nau een prik heeft gehad dat ze niet ziek wordt, je gesond is heel belangrijk maar toch ga ik liefer niet naar de dokter!!, ik snap heel goed dat Molly en Dropje bang zijn als er iemand komt die pakjes brengt, ik ferstop me altijd meteen onder het bed als de bel gaat, want onder het bed hoeft niemand te komen, daar ben ik feilig, heb je ook zoveel reegen gehad?, ik heb fandaag eindelijk weer een beetje zon!!, ik ben er helemaal frolijk van, want ik moest tetteren van steeds maar weer die reegen, denk jij dat de zomer nog terugkomt?, mijn vrouw zegt van niet, maar wat weet zij daar nau van?, ik hoop dattie nog terugkomt hoor!, lieve Lucky ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!, en ik heb voor iedereen snekkies neergelegd, voor de katten partiemiks, voor de nijnen nijnensnoepjes en voor je mensen warme sjookoolaademelk met slagroom!!

Reacties zijn welkom