Minne ofer een dag uit haar leefe

leefeDe dag begon als een gewone donderdag. Ik deed mijn oogjes open. Sprong van het wasrek via de wasmachine op de grond. Ik had nog geen ring ring gehoord dus Frau lag nog op bed.

Ben eefe gezellig naast haar gekroope. Saame wakker worden is het fijnste wat er is. Saame uitslaape ook maar dat was niet deese dag. Dat is op de daage dat ik mijn wiekentsnek krijg. Geloof dat mensen die dag ook Wiekent noemen. Wel grappig, dees heeft dezelfde naam als mijn sneks die ik dan krijg.

Opstaan

Nou en toen klonk het ring ring en gingen we opstaan. Natuurlijk deed ik reese om als eerste de trap af beneede te zijn. Eerst naar de mensenbak en daarna trip trip liep ik foor haar uit naar de woonkamer en daarna naar de keuken. Want dat betekend oggent noepies! En mijn brokjesbakje wordt bijgefuld. En ook krijg ikke fers waater. Toen ging zij haar eigen brokjes eete en ik bij haar liggen op de taafel. Nou en daarna kwam het folgende daagelijkse spelletje hihi. Als zei zich schoon gaat likken in de natte kaamer dan leefeprobeer ik altijd mee te gaan. Helaas brokjeskaas ook dees keer lukte het me niet. Ikke mag daar naamelijk niet alleen zijn ooferdag. En ommedat ik naar de woordjes Nee en Kom op Nu niet altijd so goed luister mag ik dus in de oggent niet mee. In het wiekent mag het wel. Dan mag ik sellufs mee doesen. Of nou ja een soort fan.
Toen ze eenmaal de deur uit was brokjes furrdienen toen ben ik eerst een lekkere lange dut gaan doen. Heb wat fensterbank controles uitgefoerd. Een beetje op de aaipet getsjet. Ik maakte een paar catfies foor mijn fens. En ik probeerde uit hoe leuk het is om bovenop de hoge kast te zitten met de footoos erop. Want dat mag ikke eigenlijk niet. Tot ik dus ineene de deur fan de poort hoorde gaan. Huh is Frau nou al thuis? Wat zou er zijn? Ik keek door het glas naar buiten en zei mauw. Zoals altijd zei ze mauw terug. Zo groeten wij mekaar altijd. Fijn he.

Furrpleegpoes

leefeNadat ze haar ding op twee wielen had opgeborgen kwam ze binnen gelopen. Of nou ja loope. Het was meer schuifelen. Ikke ben ziekies Min. Dat zei ze. Nou dan weer deese poes meteen wat ze moet doen. Ikke ging meteen in de furrpleegpoes modus. Ze ging zitten en ik sprong op schoot.
Ikke ben best een tijdje op haar schoot blijfe liggen. Toen zei ik mauw en ging eefe naar de bak. Dat moet ook gebeuren. Daarna zei ik nog een keer mauw en liep ik naar de keuken. Want ik fond dat het tijd was foor mijn aafondeete. Ikke kan geen goeie furrpleegpoes zijn als ik niet goed eet. Na het eete heb ik haar een lief kopje gegeven en ben nog eefe op haar gekroope. Tot we naar boofe naar de groote mand gingen. Om te slaape. Ik ging duime dat Frau zich als het weer licht werd niet meer ziekies foelde.

Fandaag is het Hoedjessjow op Loesje haar pagina. Dus allemaal kijken vanaf 12 uur! Ook ligt de Miljoenen Brokjes Nota vandaag klaar in mijn mand. Enne oh ja we blijfe ook nog steeds tetteren foor Freede.

Poot, Minnie

8 thoughts on “Minne ofer een dag uit haar leefe

 1. Hoi Minnie,

  Je hebt best een druk dagje, je doet van alles en nog wat.
  Zelf doe ik op een dag niet zo heel veel hoor, beetje dutten, wandelen, eten, naar de weecee gaan, bij mijn baasje liggen en sneckkies scoren.
  Wat goed dat jij je vrouw verpleegd als ze ziekjes is, vind dat je daarom wel extra sneckkies verdient hebt hoor.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy. Oh find jij dat ik ekstra noepies furdien? Ik ga het meteen Frau mauwen! Enne ik tsjill en slaap ook veel hoor. Poot, Minnie 🐾

 2. Heee lieve Minnespin, ik denk dat het wiekent naar jauw sneks is genoemd!, omdat jij die krijgt heten die dagen wiekent, dat is eigenlijk wel logiestoch, het kan niet andersom zijn natuurlijk!!, heb jij dat ook dat je Nee niet zo goed snapt?, wat beteekent het nau presies?, dat je iets niet mag?, maar als je het nau wilt dan wil je het toch gewoon, of je mens nau Ja of Nee zegt, dat maakt niks uit, ik doe dus altijd maar net of ik het niet hoor, dat is het beste denk ik, wat ferfelend dat je Frau ziekies is Min, ik hoop dat ze snel weer beeter is, daarom stuur ik jullie SAMEN heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefski!, en ik heb voor jau allemaal snekkies ferstopt in huis, en voor je vrouw heb ik een grote fruitsaalaade gemaakt voor de fietamientjes, en ook warme sjookoomel voor het lekker!!!, fijn dat jullie meetetteren voor vreede, en ik ben heel benieuwd naar de Miljoenen Brokjes Nota en de Hoedjessjoow!!!

  1. Hee liefe Keefspin. Dankjewel foor de fietamientjes en de snekkies. Oh dus jij kent het woordje Nee ook niet. Liefe Keefski ikke geef je lieve kopjes en ze zijn ook foor je mensen! Poot, Minnie.

 3. Haai Minnie

  Hier ben ik
  Oopa Floris
  Ik ben wakkerrrr.
  Loes?
  Loehoes wat lig jij nou te slapen?
  Kom op met die geit.
  Hup met die poote
  Whaaaaa haaaaaa
  Oké waar gaat dit over?
  Wat over wiekentsneks?
  Wie kent die nou?
  Volgende graag.
  Mevrouw Minnie?
  Ken ik die?
  Hee mevrouw mevrouw
  Ik ben Oopa Floris en ik zeg.
  Boemsie boem boem.
  Auwwwwww
  Hee kopstootjes voor uhm…
  Loes waarvoor zit ik hier mijn kop af te beulen?
  Wat?
  Voor beterschap?
  Mevrouw mevrouw het is voor….
  Sjips
  Alweer vergeten!

  De ballen

 4. Hoi Minnie,

  Wat heb jij een drukke dag gehad. En een beetje ondeugend zijn hoort er natuurlijk bij. Wij vinden jouw catfies geweldig gelukt. Wij willen ook leren hoe dat moet, maar onze vrouw verstopt haar telefoon altijd heel goed voor ons.
  Zorg maar goed voor je vrouw, dan wordt ze vast snel weer beter.

  Veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke , Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal. Foor catfiesvheb je wel een telefoon nodig. Sjips dat je frau die opbergt. Ondeugend zijn is leuk. Pootje van mij voor jullie allemaal.

Reacties zijn welkom