Lucky over dat je van elkaar iets kunt leren

lerenHoi allemaal, Lucky weer hier zo. Het is vandaag nogal warm nu ik aan de laptop mag, maar als jullie deze blog lezen zal het minder heet zijn. Warm weer vind ik wel oké maar om eerlijk te zijn mag het wel wat minder vandaag.

Iets leren

Maar goed, altijd beter dan veel regen want dan kunnen we niet naar buiten en nu kan ik lerenheel de dag op een fijn plekje in de schaduw liggen. Hoop dat jullie het ook fijn gehad hebben in het weekend. Normaal moeten we ’s avonds voordat het donker wordt terug naar binnen maar nu was er een nacht bij dat het luikje open mocht blijven staan en konden we nog steeds buiten. Ik mocht nu buiten blijven toen het al donker was en ik moet zeggen, dat vond ik erg spannend. Ik ben wel bij Dropje in de buurt gebleven want dat is veiliger en zij is vaker buiten als het donker is en weet precies hoe dat werkt.
Deze keer wil ik jullie wat vertellen over hoe je dingen van andere poezels kunt leren en kunt nadoen. Toen ik hier kwam wonen, was ik nog maar een kitten en nog geen eens vier maandjes oud. Dat is nog niet zo veel maar sommige dingen kende ik al goed omdat ik die van mijn mama geleerd heb. Ik wist bijvoorbeeld al hoe de bak werkt, waar je lekkers kunt vinden en was niet bang voor mensen die ik nog niet kende. Tegenwoordig ben ik iets voorzichtiger maar ik heb het snel door als er visite is die geen kwaad in de zin heeft en dan laat ik me prima zien. Sterker nog, daar ga ik rustig eens bij zitten om me te laten aaien of wat lekkers te krijgen. Ik ben hier komen wonen omdat er veel kittens in het asiel zaten en omdat mijn mensen een poezel bij wilden die de andere twee kon leren dat ze niet zo bang hoefden ze zijn.

Molly en Dropje

Dit betekent dus eigenlijk dat we van elkaar kunnen leren. Zo heb ik hier geleerd van Molly wat de fijnste plekjes in huis zijn om te slapen, wanneer je beter onder de bank kunt gaan zitten omdat dat veiliger is, of wanneer het handig is om wat lekkers te vragen. Dat laatste kan ik erg goed. Maar Molly en Dropje hebben ook dingen van mij geleerd hoor. Zij zijn nu niet altijd meer even bang als de postmeneer of -mevrouw aan de deur komt en weten nu ook precies wat ze moeten doen om natvoer en snoepjes te krijgen. Molly gaat er zelfs iedere avond speciaal voor zitten. Ik slaap dan soms al maar niet altijd, want een lekker snoepje laat ik me echt niet door de kattenneus boren hoor.
lerenBeide dames hebben ook van mij geleerd dat op tafel liggen fijn is en tegenwoordig gaan we ook steeds dichter bij elkaar op de bank liggen. Misschien binnenkort wel een keertje fijn tegen elkaar aan maar dat doen we alleen als het niet zulk warm weer is hoor. De bank is tegenwoordig bij ons allemaal favoriet. We leren van elkaar welke plekjes op de bank het fijnste liggen en soms kan ik er uren slapen. Ik moet alleen wel eerlijk zeggen dat de bank niet meer zo heel goed is sinds we hier in huis wonen. Ik lig op de foto naast de bank en misschien kun je het wel zien maar we hebben de stof al stuk gemaakt en nu zijn we bezig met de bank uit te hollen…af en toe vinden mijn mensen ook dikke vlokken die er eigenlijk in horen te zitten op de grond. Die doen ze wel terug maar wij halen ze er ook weer uit. Ondeugend zijn leer je als poezel ook best van elkaar hoor! O ja…en Dropje en ik liggen om de beurt in dezelfde mand. Die vinden we allebei het fijnste van allemaal.

In de tuin

Eerder deze week was er iets spannends in de tuin. Ik was nog laat buiten en ik hoorde van alles ritselen. Eerst viel er een blaadje van een struik en nog eentje. Ik heb heel lang in de heg zitten kijken en zoeken en ik denk echt dat er misschien een muis of vogeltje zat maar ik kon ze niet vinden. Ik heb echt heel goed gekeken maar ga vanavond nog eens proberen of er wat te zien is. Ik denk wel dat er een nestje vogels ergens woont maar die zijn slim hoor. Die laten zich niet zomaar zien als er een kat in de buurt is natuurlijk! Ik heb vandaag wel heel veel vlinders gezien, die vind ik mooi. Mijn vrouw zegt dat Milo er eentje gestuurd heeft. Ze was erg verdrietig deze week omdat lieve Milo een sterretje geworden is. Sturen jullie zijn vrouw allemaal veel troostkopjes en zachte knuffels? Dank jullie wel. Veel knuffels van Lucky en tot volgende week.

10 thoughts on “Lucky over dat je van elkaar iets kunt leren

 1. Hajoooooooo oom wukkie.

  Ikke leer fan iedeween ies. Fan me frauw leer ik dat ik haar niet mag bijte want dan kweig ik een mep tewug. Of se gooit me opsij. Errug he?

  Ikke fin ut so siewig fan me neefie milo. Sniksnik. Hij is nu bij me bwoertje in reegebooglant. Sniksnik.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Dorus, ja het is heel erg sneu van Milo he? Hij was nog maar zo jong en nu al een sterretje maar hij kan nu wel met al zijn vriendjes in regenboogland spelen en heeft geen pijn meer. Maar het is verdrietig. En jij leert dus dingen van je vrouw? Dat moet je andersom doen hoor…dat jij lekker de baas bent in huis en dat zij dingen van jou leert! Dan kun je haar bijvoorbeeld leren om veel snoepjes en zo te geven….is dat misschien een idee? Knuffels van Lucky

 2. Lieve Lucky,

  Wat goed zeg dat jullie elkaar veel leren en van elkaar veel leren.
  3 weten altijd meer dan 1 zeg ik altijd maar, en samen leuke dingen leren is ook heel leuk.
  Tommy woont alleen bij zijn baasje, maar leert soms ook nog nieuwe en spannende dingen.
  Al vind het het zo ook wel prima denk hoor.

  Spannend dat je veel gezien hebt in de tuin, zou het goed in de gaten houden als ik jou was.
  Dank je wel voor je lieve zachte kopjes, ik voel ze in mijn hart lieve Lucky.
  Ook ik heb al een vlinder gezien, en zei toen dat Milo dat was…..dat vond ik zo mooi.
  Milo mis ik enorm maar weet ook dat hij nu geen pijn meer heeft en dat troost mij wel.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, we missen lieve Milo allemaal heel erg en vinden het zo sneu voor zijn vrouw die ook jouw deeltijdbaasje is. We denken veel aan hem en sturen veel knuffels voor jullie allemaal. Ik zie hier regelmatig wat bewegen in de struiken en in de tuin dus je kunt er wel zeker van zijn dat ik alles goed in de smiezen houdt hoor. Ik ben een echte waakkater volgens mijn baasje. En als je alleen woont, kun je ook nog veel spannende dingen ontdekken en leren hoor. Daar is niks mis mee! En ja, wij zien veel van elkaar en doen dan dezelfde dingen soms. Ik wil jullie heel veel knuffels sturen en troostkopjes, pootje van Lucky

 3. Haai Luckyboy,

  wie is die mevrouw van de …
  Uhm…
  Loes waar gaat dit over?
  Wat?
  Troostkopjes?
  Hee mevrouw mevrouw
  Kent u mij.
  Ik ben Oopa Floris.
  Keivet vindt u niet?
  Oké en nu Loes?
  Wat?
  Troostkopjes?
  Ja natuurlijk geef ik Troostkopjes.
  Let op mevrouw van de troost.
  Komt ie….
  Boem
  Boemsie
  Bonk
  Bonksie
  BOEMMM
  BOEMMMM
  Auw….
  Kei auw
  Hee mevrouw keiveel troost voor….
  Uhm
  Loes voor wie?
  Voor de mevrouw van wie?
  Van Milo?
  Ken ik die?
  Hee whoe kerrs
  Natuurlijk ken ik die!
  Mevrouw mevrouw
  Oopa stuurt keiveel troost.
  Echt wel….

  Boemsie (auwwww)

  1. ha die Oopa, u geeft wel best harde kopjes maar ook super veel en dat is heel erg lief van u hoor! Heel erg bedankt daarvoor en we sturen u heel veel knuffels terug! wij kennen u goed hoor want we lezen steeds uw blogs en die van uw mantelpoes Loes natuurlijk ook. Pootje van Lucky en de rest hier

 4. Heee lieve vriend Lucky, wat mooi dat Milo als flinder eventjes hallo was komen zeggen!, het is zoooo ferdrietig voor mevrouw Annelieke en mevrouw Sylvia dat hij een sterretje is geworden, het hoort gewoon niet dat zo een jonge katermans een ster wordt, en ik hoop maar dat nau een hele tijd NIEMAND meer een ster wordt!, en wat een mooie letters heb je gemaakt over dingen leren, ik vind het gaaf dat jij en Molly en Dropje van elkaar leren, en ik vind het knap dat jullie de bank zo kapoo kunnen maken!, hier kan ik dat niet meer doen omdat Popje dat al had gedaan, hij is door alle laagen stof heen gegaan en haalde ook steeds die flokken eruit, bij ons zijn die geel, ik heb er ook wel eens een paar uitgehaald, maar dat vinden mijn mensen niet erg meer zeggen ze, er zit nau flies om de bank, daar krab ik vaak aan maar het gaat niet kapoo!, spannend is het buiten als het donker is hè?, het is dan ineens heel anders dan oferdag!, o en weet je wat ik zo leuk vind?, dat ik op jauw footoos kan zien dat jij net zo gespierd bent als ik!!, dat vind ik fijn, want ik moet op diejeet, en dat wil ik helemaal niet!, lieve Lucky ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb voor jullie allemaal snekkies neergelegd!!

 5. Hallo Lucky, ik weet wel dat poezen van elkaar kunnen leren. Daarom vind ik het zo jammer dat Sam niemand om zich heen verdraagt. Dan zou ze
  bijvoorbeeld kunnen leren dat ik smorgens echt wel opsta en dat zij daarvoor niet eerst een heel bloknoot aan flarden zou hoeven scheuren.
  Vanmorgen werd ik wakker toen Sam aanstalten maakte om de kaft van een boek te kapot te trekken. Misschien dat het mogelijk is om Sam op afstand iets te leren?

  1. hoi mevrouw Kim en Sam. hier woonde eerst een andere poezel, Spinner. Zij woonde alleen en wilde ook liever geen andere poezels om zich heen waar ze van leren kon. Maar het is misschien geen gek idee als Sam op afstand wat kan leren ook? Denk dat het best moet lukken om het op die manier te doen. Ze wil natuurlijk alleen maar je aandacht trekken als ze wat stuk maakt en misschien kun je haar leren dat je heus wel opstaat en zij knuffels krijgt? Soms is dat best moeilijk voor een poezel om te leren hoor, zeker als je net als hier Dropje bijvoorbeeld heel jong al je mama moest missen en pas later dingen geleerd hebt. Maar het kan echt hoor want wij leren hier allemaal iedere dag nog dingen bij! Dikke knuffel van Lucky en de rest

 6. Hoi Lucky.
  Ik weet zeker dat katten van elkaar kunnen leren hoor.Toen mijn wolken broer Fynn hier kwam,vond ik het niet leuk,daar ben ik eerlijk in.
  Maar achteraf gezien was het toch wel een handige zet van mijn scullary girl.In die tijd zat mijn nu wolkenzus Sparkle nogal eens op mijn rug of wilde spelen.Ik wilde best met haar spelen,maar wegens mijn slechte ogen kon ik het niet zoals Sparkle wilde.En zij snapte niet dat mijn gillen een NEE betekende.Ze was heel erg lief maar eerlijk gezegd niet zo eh….snugger zal ik maar zeggen.
  Toen Fynn kwam heeft hij Sparkle geleerd hoe je op zijn Kats met elkaar speelt.Hij deed dingen voor,en deed zij het hem na.
  Zo hebben we ook geleerd dat een woef in huis te logeren, betekent dat je ze wel moet leren wie er hoogste in rang waren.Nou dat was ik natuurlijk,dan Sparkle en daarna Fynney want hij was de jongste.
  .Alleen de honden van mijn tante Paula kwamen hoor en de hond van mijn vervangende blikopener..
  Alle woefs hadden thuis ook katjes dus ze wisten het wel een beetje.
  Fynney heeft ook pogingen gedaan om samen met Sparkle een muis te vangen,een echte,waar mijn scullary girl van griezelig.
  Helaas is dat niet gelukt.Sparkle snapte er niets van!!!
  Maar omdat Fynn Sparkle van alles leerde,kon ik rustig spelen met mijn balletjes met een rammeltje erin.
  Uiteindelijk hadden we het zo net elkaar goed voor elkaar!
  En zat er nog een nest in de tuin?en hebben jullie de bank al zo gemodelleerd dat jullie samen kunnen liggen.Anders misschien nog wat vlokken eruit,tot het echt goed ligt.
  Veel zachte kopjes van Muzette

Reacties zijn welkom