Kever heeft een mening over zijn gesond

gesondDeze week was ik een beetje ziek, ik had een grote bult op miin kin, dat heet apses, het deed pijn en ik moest er van kwijlen, ik had ook koorts, dat zei de dokter toen ik daar was, ik moest er naar toe van mijn mensen, ze gingen gelukkig wel mee want in mijn eentje had ik dat nooit gedurfd!, ik moest in een tas en we gingen heeeeeel lang met iets dat heet mee-troo, de dokter maakte een stuk van mijn kin kaal en ze kneep in die bult, daardoor kreeg ik ZO een fiese smaak in mijn mond, bah!, ik kreeg ook nog twee prikken en we mochten weer naar huis, net op tijd, want ik was er klaar mee, ik stond op het PUNT om in mijn eentje weg te gaan.

Hoofd

Weet je wat zo erg was?, ik zat in mijn tas op de taafel bij de dokter, ze deed mijn tas open, ik stak mijn hoofd eruit en toen moest ze lachen, ze zei dat ze had geprobeerd dat in te gesondhauden maar ze vond dat ik een ekstreem grappig hoofd heb, nau ja!!!, dat is toch geen manier van doen?!, ik kom daar voor iets seeriejeus en dan word ik gewoon uitgelachen!, mijn hoofd is helemaal niet grappig, het is gewoon mijn hoofd, dat heb ik altijd gehad en dat wil ik ook blijfen hauden, PUNT uit.

Van de dokter moest ik elke dag pillen nemen, in de afond en in de morgen, ik heb me zo goed als ik kon verzet: ik sloeg mijn naagels in de hand van mijn vrouw, ik klemde mijn kaaken op elkaar, ik beet, ik spuugde de pil soms wel vijf keer uit, ik liet een kouwstik met de pil erin staan maar toch kreeg ik die pillen in mijn buik, erg hè?, het moest zeiden mijn mensen, voor mijn gesond, mijn vrouw zei dat ze niet kon wachten tot ik die pillen niet meer hoefde, nau anders ik wel!!, maar gelukkig konden we er na woensdagafond een PUNT achter zetten.

Gesond

Maar als ik heel eerlijk ben moet ik toegefen dat ik me na die prikken en die pillen meteen een stuk beter foelde, en nau ben ik weer gesond, gewoon zoals altijd, alleen weet ik nau dat dat eigenlijk helemaal niet zo gewoon is, je gesond is een groot kadoo, vaak denk je er gesondniet bij na totdat je ineens niet meer gesond bent, als je gesond niet goed is kan je zelfs een ster worden, en dat is echt heel erg ferdrietig, en niet iedereen kan zo makkelijk weer gesond worden, dat weet ik, daarom stuur ik heeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes naar Muzette en haar vrouw, en naar mevrouw Annelieke, ik tetter zachtjes naar Milo die nu een ster is geworden, kan je me horen?, en ferder stuur ik kopjes naar iedereen die er eentje wil hebben of die er eentje noodig heeft, ik doe er ook zachte neusjes bij, maar nau ga ik eventjes rennen, omdat ik weet hoe biesonder het is dat ik weer een gesonde Kever ben, met zo een streepPUNT!

en ik blijf net zo lang tetteren voor vreede als nodig is!!

35 thoughts on “Kever heeft een mening over zijn gesond

 1. Hier ben ik nog eventjes, ik stuur ook heeeeeeeeel veel lieve kopjes naar mevrouw Sylvia, omdat ik haar zo lief vindt!!!, en omdat Milo eerst bij haar woonde!!!

  1. Lieve Kever en zijn mensen dank jullie. Ik ga jullie nog een email sturen maar de kamer boven was een vreselijke sauna.

   1. Lieve mevrouw Sylvia, Doe maar rustig aan , roept mijn vrouw, en dat vind ik ook, de meel komt gewoon als u er tijd voor heeft!!!

 2. Hajooooooo poomsie.
  Sniksnik. Me neefie milo is een mooi ster geworde. Sniksnik. Ikke fin ut so siewig foor mefrauw annelieke en me sjoonmoessie. Sniksnik. Heewe jonge katte mooge niet siek worre en somaar doodgaan. Sniksnik.

  Ikke ben bwei dat uwes geen fiese pille meer hoef te neeme. Ikke kweig soms enge dwuppels in me ooge. Of een fies dwankie in me puikie.
  En dan neeme se me in een dwieduppele hauwtgweep. Soooo gemeen!!
  Poomsie, ikke ga weer wekker naar buite!!! Ooooh het is nu sulk wekker weer hihihi. Ikke hep selfs me heewe ontbijtje opge-eet hihihihi.
  Er lig een beerehap met saateesauws kwaar in uwes tuin. Hihihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heeee daar is de wereldberomede ster rieporter, die ook zwarte pantersiejemees is!, het is zoooo ferdrietig van je neefie Milo, voor mevrouw Annelieke en voor mevrouw Sylvia, ik vind dat er veeeeeel te veel sterren bij zijn gekomen de laatste tijd, ik weet niet wat we kunnen doen om dat op te laten hauden maar we MOETEN een plan verzinnen!, o Door druppels in je oog lijken me nog veel enger dan een pil!, in mijn oog wil ik echt niks hoor, ik hoop dat jij goed bijt en krabt, als je weer die druppels moet hebben kom ik je helpen!, wat fijn is het nau om buiten te zijn hè?, fandaag is er een beetje regen, maar als je op je balkon bent geeft dat niks, dankjewel voor de beerehap met jauw eigen saateesous, dat is de allerlekkerste saateesous die er bestaat!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes voor jou en je mensen van je poomsie!!!, en ik heb de bittere ballen al in de frietuur, en de mopstert staat al klaar!!!, wil je ook frietjes?

    1. Zooo heee, je hebt een gesonde eetlust, net als je poomsie, komt er allemaal aan!!!

 3. Lieve Kever,

  Dank je wel lieve Kever voor je zachte kopjes, dat is zo fijn om te mogen krijgen.

  Gezond zijn is héél belangrijk, en al vond je de pillen niet leuk om te krijgen ze hebben je wel weer beter gemaakt.
  En dat is het hele grote PUNT van alles, soms heb je die pilletjes nodig om beter te worden.

  En wat stom zeg dat de dierendokter jou uitlachte om je hoofd, hoe durft ze.
  tsssssss, je hebt het mooiste hoofd die je maar kan hebben.
  En ik geef je een zacht kusje op je knappe hoofd.

  Heb speciaal voor jou héél véél snecckss onder het bed gelegd, dan kan je muziek maken en lekker eten.
  Voor je mensen heb ik koffie en thee in de keuken klaar gezet met een doos Merci, omdat jullie zo met mij mee leven.

  Pootje van Tommy

  1. Lieve mevrouw Annelieke ik geef zoveel zachte kopjes als jullie maar willen, want ferdriet is moeilijk, u mag zoveel kopjes hebbrn als u wilt!, ik ben zeker weten blij dat ik weer gesond ben, en dat komt van die pillen, daar heb je een PUNT!, gelukkig maar dat jullie niet moeten lachen om mijn hoofd, ik vind zelf dat het een prima hoofd is, en bofendien: ik heb geen andere!, en ik denk ook niet dat ik een ander hoofd zau willen hoor, dankuwel voor alle snekkies, ze zijn heerlijk!, en mijn mensen roepen Heel erg bedankt voor al het lekkers!, natuuuuuuurlijk leven we met u mee, want op de blog zijn we allemaal SAMEN!, niet alleen als alles goed is, maar juist ook als er ferdriet is, dan heb je SAMEN eigenlijk nog veel meer noodig!, lieve mevrouw Annelieke en lieve vriend Tommy, ik stuur jullie een heeeeeeele grote berg zachte kopjes, en voor Tommy heb ik allemaal snekkies naast zijn mandje neergelegd, en voor u en meneer Tommy heb ik een taart gemaakt in de form van een hart, het is van julie vriend Kever!!

   1. Lieve Kever,

    Samen is zoveel fijner, en dat voel ik ook.
    Dank je wel lieve kever ook voor het lekkers, daar gaan we van smullekes doen!

    Pootje van Tommy!

    1. Eet smakelijk lieve Tommy, en SAMEN kan je bijna alles!!, heeeeeeel veel lieve kopjes van je vriend Kever!!

 4. Goeiemorgen Kever, fijn dat je weer beter bent. Abcessen zijn altijd pijnlijk. En als je er niets aan doet woekeren ze door. Goed van je mensen dat ze naar de dierenarts met jouw zijn gegaan. Al lachte ze je dan uit, ze wist wel wat ze moest doen om jou van je abces af te
  helpen. Een goede raad voor de volgende keer; plas gewoon over haar schoenen. Dat moest ik van Sam tegen je zeggen. Sam heeft de pest aan háár dierenarts en is altijd onaangenaam als ze komt. Ik mag de DA wel maar daar heeft Sam duidelijk geen boodschap aan.
  Er staan spare ribs met sous voor je in de tuin, onder je stoel. Nogmaals fijn dat het weer goed met je gaat.
  Groet van Kim en Sam.

  1. Lieve mevrouw Kim en lieve Sam, de dierenarts zei dat ze mij niet uitlachtte, maar zo foelde het wel!, ik moet toegefen dat ze goed wist hoe ik weer beter moest worden, maar ik ben blij met de tip van Sam, dankjewel Sam, ik ga het onthauden!!, woensdag moest ik ook nog naar mijn eigen dokter en die zei dat ik te dik ben, nau ja!!, dus foorlopig wil ik liever gewoon thuisblijven, mijn mensen zeggen dat ze dat ook liefer hebben, en dat ze daar op hopen, zooo en die spare ribs met sous, die zijn fantasties!, dankuwel, ik heb goed gekluifd dan is het ook nog goed voor mijn tanden, ik stuur jullie tweetjes heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever, en ik heb voor Sam een kom zalm moes gemaakt, en voor u weer eens een keer mijn sjoowarma!!, met knoflooksous maar geen slaa hoor!!

   1. Danl je Keverbaas. Slaaa dat lust echt niet! Sam raadt je aan om goed te oefenen met het onderplassen van dierenartsen
    Zíj zullen dan denken dat je bang bent. Maar wij weten beter.

    1. Slaaa is gesond, en dat is vaak niet lekker, ik ga meteen ofenen met plassen, ze zullen raar opkijken folgende keer!!

 5. Hallo Lieve Pepeoom Super Kever + . Ik wilsse beginsse om te fjagen of u stjaks klaar staatse want mijn papa Jiekkie is jarig dus ondanks het furdriet moetsse we ferder. Ik hebsse weer mijn bjokhandsjoentjes aan wantsse ik bensse boos.
  Boos op de Fip en die hebsse wij allemaal gesegsse wegwezen en hier segge we foorgoedsse weg naar Mars en nooit meer terugkomen. En nu lees ik wat de witte jas hebsse gesegd tegen uwes. Nou ik kom langs met mijn hele familie want zoiets magsse niet seggen. Hoe durfsse aan mijn Pepeoom te koomsse. Niemand komsse aan onze fjiendjes en fjiedinnetjes. Ik maak hier nu heel duidelijk mijn punt. Enne ik wil effes seggen hoe megatrots ik op u bensse met uwes medicijnen. Ik heb maar sttt 2 bakken sla voor uwes . Voor u mensen een hele grote danksse u wel taart met bjotercreme en fjuggies. Hier blijven wij tetteren dat het klaar moet zijn met ziektes sterren . Tetteren blijven we foor freede. En vanavond als het donker is sturen we lichtstraaltjes naar alle sterren. En voor mijn lieve Tante Muzette voor u hebben eetse dat u mag want u moesse er ook bij sijn. En Mikkie magsse mee maar dan krijgsse hij wel van mij een standje wansse een kind van Sir Surf Bolle moet net als hij zijn.

  1. Heeee daar is mijn Pepekind, mijn allerliefst en allerknapste en allermooiste en allergrootste en allerslimste Faalenino!!!, goed dat je je bokshandschoentjes aan hebt, ik doe die van mij ook aan en dan geven we die ziekte FIP zo een keiharde tik, dattie NOOIT meer terug durft te komen!!, en we willen nau geen sterren meer erbij, ik vind dat het nau afgelopen moet zijn!, gelukkig dat er ook fijne dingen zijn, zoals dat je papa Jiekie jaarig is, natuurlijk sta ik klaar, ik heb mijn smooking al aan, en dan vieren we de liefde en dat we SAMEN zijn, en dat de sterren er altijd bij blijven horen, want SAMEN gaat nooit foorbij, dankjewel dat je trots bent op hoe ik mijn meediesijnen nam, ik ben blij dat het niet meer hoeft, en ik ben ook blij dat jullie blijven tetteren voor vreede en voor de sterren, het is belangrijk, zooo heee dankjewel voor de slaa, mijn vrouw vroeg “Sinds wanneer ben jij zo dol op slaa?” en toen heb ik maar gezegd dat ik slaa altijd heerlijk heb gefonden, sttttt…..!, mijn mensen zitten te smikkelen van de taart en roepen dankjulliewel!, fijn dat er ook eten is voor je tante Muzette, het is pas echt een feest als iedereen er bij kan zijn!, en wat ben je toch een lieve jongen dat je altijd aan iedereen denkt!, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb in de tunnel bij de flinderstruiken een doos vol met snekkies neergezet, en een grote kom kittenmelk, voor je mensen heb ik booterkoek gebakken, het is van Pepeoom Super Kever +!!!

 6. Lieve Faalentino.
  Allereerst gefeliciteerd met de verjaardag van je papa.En het dubbel op want in de mensen wereld is het ook nog eens Vaderdag.
  Dank je wel dat je eten hebt dat ik ook mag.Ik mag heel veel wel,dus ik hoop niet het erg moeilijk was Ik heb mijn taxi besteld en kom straks naar jullie toe.Alvast veel zachte kopjes van je tante Muzette

 7. Dag lieve Kever.
  Ach wat was het toch verdrietig van Milo van mevrouw Annelieke en ook voor mevrouw Sylvia.
  Mijn scullary girl en ik hadden zoveel natte ogen…

  Toen hoorde ik van je bezoek aan de dokter vanwege een abces.O,o dat is zo akelig en pijnlijk.
  Wat een rare dokter zeg,dat ze ging lachen om je kop..Ttttssssss ik vind het nogal een belediging hoor.Heeft ze wel sorry gezegd tegen jou,???.
  Mijn scullary girl vindt je kop prachtig en ik zie met mijn hart ook dat je zo mooi bent.
  Dus trek je er niks van aan hoor!!
  Maar je hebt gelijk.Je gezond is belangrijk en je kan het niet kopen.
  Dank je wel voor je heerlijk kopjes.Dat kan je echt super goed!.
  Ik vind het gedoe over mijn gezond,door mijn scullary girl zwaar overdreven.
  Oké mijn kop deed raar en ik kon even (maar een halve dag)haast niet lopen,eten en drinken,maar nu gaat dat weer goed hoor.
  En mijn bol was niet eens op hol geweest van de epilepsie.
  Ik merk er niks van dat mijn bloed te dik is en de druk in mijn bloed te hoog En mijn schildklier op hol.
  Maar na mijn bezoek aan de dokter kreeg ik er zomaar pillen bij.
  Gelukkig heb ik ervaring met pillen slikken maar 3 in de ochtend en 2 tegen de avond,vind ik eigenlijk helemaal zo overdreven!!!!
  Helaas heeft protesteren hierover geen zin,dat ik heb lang geleden opgegeven…..
  Maar goed,om mijn scullary girl maar weer gerust te stellen,denk ik erover om dinsdag maar mee te werken als er weer bloed geprikt moet worden.Ik houd mij heel rustig,maar kan heel boos kijken.Dan weten ze hoe ik erover denk.Mijn sterren broer Fynn gaf de dokter kopjes en ging spinnen.Nou daar begin ik echt niet aan.Ik slijm nooit bij dit soort akkefietjes.Alleen thuis,slijm ik als ik wat lekkers wil Dat kan ik heeeeeeel goed!!!

  Lieve mooie kop hebbende Kever,ik heb voor jou bij je stoel buiten heerlijke snoepstaafjes neer gelegd.En in allerlei smaken.Ik heb er anti abces in laten verwerken en eggies waar,daar proef je niks van.Ik heb ze eerst even geproefd.
  Dan blijft je gezond goed.
  Zachte kopjes van je dinnetje Muzette

  1. Lief dapper dinnetje Muzette, ja het is zoooo ferdrietig dat kleine Milo nau al een ster is geworden, dat zau toch niet moeten mogen!!!, er zijn veels te veel sterren bijgekomen de laatste tijd, ik wil zoooo graag dat het nau ophaudt!, maar mijn vrouw zegt dat je dat niet altijd kunt kiezen, dat vind ik moeilijk, en ik snap niet waarom dat niet kan, maar mijn vrouw snapt dat ook niet zegt ze, daarom ben ik ekstra blij dat ik weer gesond ben, maar ik vind het nau nog veeeeeel knapper dat jij allemaal pillies neemt, ik wilde het echt niet, gelukkig hoefde ik er maar twee elke dag, zooo heee en ik was echt opgelugt toen het niet meer hoefde, en mijn vrouw helemáál roept ze, want ik kan echt best goed krabben, ik hau mijn naagels heel scherp en ik heb al mijn tanden nog!, ik hoop zoooo dat jij ook weer gesond wordt lieve Muzette!, helemaal gesond kan misschien niet door die epielepsie en die schildklier en je bloed, maar dat je je weer goed foelt, dat is het belangrijkste, en ik denk dinsdag heeeeeeel veel aan je, want bloed prikken is nooit leuk, het is grieselig, maar iedereen denkt aan je, en we draaien met zijn allen pootjes dat je bloed goed is, en je mag zo boos kijken als je wilt naar de dokter!, misschien dacht Fynn dat als hij heel lief was hij geen prik kreeg?, Molly en Beer die hier froeger woonden gingen altijd bijten en krabben, fooral Mol kon dat echt heel goed, en ze kon KEIhard krijsen dat ze boos was!, ik durf alleen zweetfoetjes te maken op de taafel, en ik laat allemaal haaren los, maar dan weet de dokter toch dat ik het er niet mee eens ben!, laat je me weten hoe het dinsdag was?, dankjewel voor de kouwstiks, ik kon die antiapses echt niet proefen!, ik heb voor jau een grote kom kattensoep gemaakt, met een strik eromheen voor het gesellig, en er zitten heeeeeeel veel fietamientjes in dat je je weer goed foelt, en ik stuur jau en je scullary girl heeeeeeeel veel lieve kopjes, met een klein tettertje, het is van Kever met de mooie kop (zooo heee….!!!)!!

 8. ha lieve Kever op Kever-zondag, wat fijn gezonde letters van je te lezen.

  En och, och die mevrouw de dierenarts dat ze spontaan begon te lachten toen ze je hoofd zag. Het is natuurlijk een compliment van haar maar dat heeft ze wel een beetje onhandig ingepakt met lachen. Je hebt een geweldig mooi lief hoofd en het is echt jouw Kever Hoofd, met hoofdletters aan het begin. Ik snap wel dat je er een beetje boos om werd hoor. Mensen zijn gewoon soms onhandig moet je maar denken.

  Gelukkig wist ze wel hoe ze je goed van het apses af kon helpen. En dat is belangrijk want zo werd je weer gesond. Pillen zijn niet fijn en je hebt je kranig geweerd op alle mogelijke manieren. Maar zoals je zelf hebt ontdekt hebben de pillen je wel weer beter gemaakt.

  Gesond is belangrijk dat klopt. Helaas lukt dat niet altijd. En zo krijgen we er steeds weer sterren bij. Deze week de lieve kleine Milo en dat is heel verdrietig. Gelukkig heeft hij het heel fijn gehad bij mevrouw Annelieke en heeft hij liefde gekend die hij mee kon nemen naar de sterren. Wij zwaaien naar hem, natuurlijk ook naar Muppy en alle anderen.

  Voor Muzette en mevrouw Muzette draaien we pootjes, we tetteren voor vrede en zo alles met elkaar en samen moet het toch zo goed als mogelijk komen.

  Ook deze week stuur ik je twiet-twiet-twiet en tjilp-tjilp nog wat vogelgeluiden. Over paar daagjes gaan wij weer naar ons eigen huis. En ik stuur je zachte lieve aai knuffels en liefs voor je mensen, maria

  1. Lieve mevrouw Maria, mijn man zei ook dat het een kompliement was over mijn hoofd, maar ik foelde me toch een beetje moeilijk erover, o en wat krijg ik een boel hartjes, ik stuur u er ook een heleboel terug, kijk maar ♥️♥️♥️, ze zijn ook voor Muppet, en voor Milo, en voor Muzette, dat ze weer beter wordt, ik vind het zoooo ferdrietig dat er ineens zoveel sterren bijkomen, ik vind dat het op moet hauden!, maar mijn vrouw zegt dat het soms zomaar gebeurt, of je nau wilt of niet, maar hoe kan dat nau?, daarom ben ik ekstra blij dat mijn apses weer weg is, het deed veel pijn, ik heb nau nog een kale kin aan één kant, maar dat haar groeit vanzelf aan, ik heb zoveel haaren dat dat geen probleem is!, ik zwaai ook met jullie mee naar mijn vriendinnetje Muppy en naar kleine Milo en naar alle andere sterren, ze worden NOOIT fergeten!, en ik vind de twiettwiet geluiden machtig mooi!!, u klinkt net als een echte vogel!, dankuwel voor je zachte aaiknuffels, die zijn heerlijk!, ik stuur u en meneer Muppet heeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes, ze zijn van Kever!!!

   1. O ja, en ik hoop natuurlijk dat jullie het heeeeeel fijn hebben in het huisje met alle vogels, de vogels gaan jullie missen als jullie weer weg gaan naar huis, want ze krijgen zoveel lekker eten!, ik heb een beebie-merel in mijn tuin, het is al de tweede dit jaar, en ik doe niks hoor, alleen kijken!!, ik stuur jullie twee een grote taart met allemaal fers fruit, en lekker dikke slagroom!!, het is van Kever!!

 9. Lieve Kever,

  dank jou wel van jou mooie letters en van mij eerste wil ik zegge, mij hart is blij dattie weer zofeel gesond ben van jou leefe. Mij vrouw zeg het ook, jou gesond is nie jou fansellufspreekend. Jou gesond is jou grooste geluk van jou leefe. Jij kan het nerges nie koope Kever. Jij kannie sweippe op jou kompjoeter en dattie zeg, deese maag vin ik groot genoeg en die wil ik wel van mij eigen want hij zie er goed uit en is nog heel feel gesond. Jij kan niks nie met jou gesond assie nie goed foor jou gesond zorg. Jou mense prop jou eigen in jou tas en zij sjouw jou mee. Zij zorg goed foor jou gesond maar jij moet jou Keverhoofd nooit niemeer uit jou eigen tas steeke. Jij ben nie jou lachfillum, jij ben Kever en jou gesond gaf jou kweil in jou bek. Dat moetie nie wille. Jij weet Kever van mij eigen heb ik mij moeilukke gesond maar mij vrouw zeg, Loes jij doe zofeel jou best. Meer kan jij nie doen. Jij moet ook geluk hebbe foor jou gesond. Assie die nie heb dan moet jij vechte foor jou gesond. Mij dinnetje Muzette is mij grooste foorbeeld, zij laat ze eigen nooit nie klein krijge. Helaas heb onse friendje Milo nie zofeel geluk van ze gesond gehad. Maar hij heb alles gegeefe net als ze lieve vrouw, mevrouw Annelieke. Meer kan jij nie doen Kever. Jij heb geluk noodig foor jou leefe en dattie lekker kan eete.
  Daarom heb ik mij buufet foor gesond geoopen en jij mag jou heele tas folgooie met jou kouwstik en slagroom. En er is ook trillpudding met kaaramel en wallienoot. En foor Ooma heb ik mij heele tafel vol massepein en assie goed kijk kan jij zien, mij tafel kan jij ook eete. Allemaal foor gesond en mij kop heb niks fergeete want onner mij taafel sta mij krat met makkareele foor jou herses,

  Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel voor je lieve letters!, ik ben ook heeeeeel blij dat mijn gesond weer terug is, want als het weg is merk je pas hoe belangrijk het is!, je hebt helemaal gelijk dat je gesond niet kan kopen, o dat zau fantasties zijn als dat kon!, dat als iets kapoo is in je lijfje je gewoon een nieuwe koopt die het nog doet, maar dat kan niet, en daarom is je gesond zo belangrijk, ik hoop dat Muzette haar gesond weer goed wordt, en dat jauw gesond het ook nog een heeeeeele tijd blijft doen, want als je gesond helemaal op is word je een ster, zoals kleine Milo, soms kan je zoooveel je best doen zoals mevrouw Annelieke en Milo gedaan, en toch is Milo een ster geworden, dat is heel moeilijk om te begrijpen en het is heel erg ferdrietig, je vrouw zegt het presies goed, dat je ook geluk nodig hebt voor je gesond, daarom ben ik ekstra blij dat ik weer gesond ben, ik hoop dat ik een heeeeele tijd niet naar de dokter hoef, en folgende keer hau ik mijn hoofd in de tas, dat weet ik nau al!, lieve Loes, dankjewel voor het buufet gesond, soms is gesond eten niet lekker, maar kouwstiks en slagroom en makkareele lust ik!!, mijn vrouw rende natuurlijk meteen naar die trillpudding met kaaramel, en mijn man heeft alle wallienoote gegeten, en Ooma smult van de massepein, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keever!!, het fet is heet en de frietjes gaan er zo in, en voor erbij heb ik krooketjes gesond gemaakt, dat is met garnaale en ekstrafette room!!!

 10. Lieve Kever,
  Wat een ellende zeg…..een apses hebben is echt pijnlijk!!!!
  Maar om het beter te krijgen moet je inderdaad wel naar de dokter!
  Maar goed dat jou mensen volgehouden hebben met jou pillen te geven want nu ben je weer gezond!!!
  En zoals je zegt gezondheid is belangrijk!!!

  Lieve Kever dank je wel voor jou kopjes en natte snuitjes……van jou hebben we die graag!!!!!!
  Je krijgt van ons allemaal dikke knuffels terug!!!!!
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi lieve allemaal, dat apses deed pijn en het smaakte ook heel fies, want er zat een gaatje in naar mijn mond, jekkie!, nau is de bult gelukkig helemaal weg, en de pillen ook, alleen mijn haaren moeten weer groeien, maar dat gaat vanzelf, daar hoef ik helemaal niks voor te doen!, ik ben blij dat jullie de kopjes en natte neusjes fijn vonden, ik geef altijd heeeeel graag kopjes en neusjes, jullie mogen er altijd nog veel meer fragen!!, lieve Moby, Izzy, Tica, Belle, Dopey, Panda, Pippi, Dotje en mevrouw Ceciel, de dikke knuffels waren helemaal top!!, presies zoals ik ze het allerfijnste vind!, ik stuur jullie ook hele dikke zachte warme grote knuffels terug, ze zijn van Kever!!!

 11. Hallo Lieve grote vriend Kever.

  Jee wat leest mijn vrouwtje nu voor mij hardop. Moest je naar de witte jas, maar dat je daar van de niksie aan vind snapper ik heel goed hoor. Maar jij had heel veel au aan je lieve mooie kopje. Tja toch snapper ik wel dat de witte jas moest lachen, het was niet uitlachen maar jou toelachen, Kijk als de witte jas zo’n mooie snuit ziet moet je toch lach doen. Maar verdikkeme die bult deed vast en zeker heel veel au en nu ben je gelukkig weer gezond en ja het is altijd een knokpartijtje met jou lieve mensen om pillen in jou te krijgen, maar Kever is bij de meeste van ons hoor.
  Nu maar zorgen dat jij HEEL LANG gezond blijft en veel geniet van jouw fijne gelukkige leven bij jouw mensen.
  Ik wil jouw nog miauw doen dat er iedere dag voor mijn ren een roodborstje in de drinkschaal een bad komt nemen, nou dat is reuze leuk om naar te kijken en vrouwtje is helemaal verbaast dat ik dan stil ben en alleen maar doe kijken.
  Zo nu mag ik dadelijk vrouwtje mee gaan helpen voor het klaarmaken van de buikvulling, ik doe dan op een krukje zitten kijken voor het aanrecht of vrouwtje het goed doet.
  Ga jij nog maar in jouw buitenhuis kijken, daar liggen snoepjes voor jou en Mikkie. Grote knuffel van vrouwtje voor jou, lieve groetjes voor jouw mensen.
  Poot en kopje van jouw grote vriend Jip.

  1. Heee lieve grote vriend Jip, dankjewel voor je lieve woorden over mijn hoofd!, ik was best een beetje onseker geworden toen de dokter ging lachen, ze zei dat ze mijn hoofd zo grappig vond, mijn vrouw zegt hetzelfde als dat jij zegt, van dat toelachen, maar folgende keer blijf ik toch maar thuis!, ik ben heeeeeeel blij dat ik weer gesond ben, en ook dat ik geen pillen meer hoef, daar vond ik niks aan, maar die pillen waren dat het apses weg ging, en dat is wel gelukt!, vind jij pillen krijgen ook moeilijk Jip?, en wat gesellig dat je elke dag een roodboorstje hebt dat komt badderen!, dat is echt biesonder, en je bent een hele slimme Jip dat je stil blijft, want anders gaat het vogeltje weer weg, misschien weet het roodborstje helemaal niet dat jij er bent als je zo stil bent, ik heb hier wel eens vogeltjes in de tuin die in mijn bakken gaan badderen, en dan ligt AL het waater ernaast!, en wat goed dat jij je vrouw zo helpt met eten maken, jij kan echt alles Jip!!, zooo heee en dankjewel voor de snoepjes!, ik vond ze meteen toen ik in mijn buitenhuisje zat, er was een beetje reegen en daarom zat ik in mijn huisje, ik heb de helft aan Mikkie gegeven, zo hoort dat vind ik!, lieve Jip en mevrouw Jop, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van jullie vriend Kever!!!!, en ik heb spesjaal voor jau likwit sneks in je ren gelegd, en voor mevrouw Jip is er appeltaart, en mijn mensen sturen heel veel lieve groetjes!!!

 12. Lieve Kever,

  Wat heb jij allemaal meegemaakt. Eerst een klap van Mikkie met als vervelend resultaat een groot abces aan je kin. Toen in een tas met de metro mee naar een dierendokter, die om jouw hoofd moest lachen. Daar moet je eigenlijk een beetje blij om zijn, vinden wij. Je maakt met je vrolijke hoofd zomaar een mens vrolijk en zoiets gebeurd niet vaak. Wij vinden juist dat je een heel leuk hoofd hebt. Een karakteristiek hoofd, zegt onze vrouw, een hoofd waar je heel trots op mag zijn en dat niet iedere kat heeft.
  Het is maar goed dat de dokter je met pillen weer beter heeft gemaakt. Wij zijn het met je eens dat gezond zijn een groot cadeau is. Een hele tijd geleden was Cindel een beetje ziek. Ze deed heel narrig tegen iedereen en onze vrouw mocht haar niet aaien, want dan ging ze heel hard blazen. Onze vrouw vertrouwde het niet en nam haar mee naar de dierendokter. En ja hoor, Cindel had blaasontsteking . Geen idee hoe je zoiets krijgt, maar pillen hebben haar weer beter gemaakt.
  Over hoofden gesproken : Cindel en haar dochter Fenneke lijken sprekend op elkaar, ze kijken alleen ietsje anders uit hun ogen, maar als je niet heel goed kijkt zie je dat niet. Op een keer moest Fenneke naar de dierentandarts om haar laatste tanden en kiezen te laten trekken. Onze vrouw dacht dat ze Fenneke in het mandje had gezet en was met haar al in de auto gaan zitten. Net wilde ze weg rijden, maar voor de zekerheid keek ze nog even in het mandje of ze wel de goede poes had. Nee dus, dat werd opnieuw een kat vangen en Fenneke had zich inmiddels in huis verstopt. Gelukkig kwam onze vrouw nog net op tijd bij de tandarts aan. Toen was het de tandarts die moest lachen toen onze vrouw het verhaal vertelde.

  Lieve Kever met je vrolijke hoofd, je krijgt veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw,

  1. Lieve mevrouw Marjoke, Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar, dankjulliewel voor jullie lieve woorden over mijn hoofd, een frolijk hoofd wil ik wel hebben, want ik ben een frolijk jongetje, meestal dan, soms niet, toen ik die pillen moest was ik soms een beetje boos of een beetje bang, maar eigenlijk ben ik altijd wel blij en frolijk, en karakteristiek is een moeilijk woord maar het is heel mooi zegt mijn vrouw, ik heb zelf nooit echt nagedacht over mijn hoofd, het zit gewoon aan mij vast en het doet het prima, ik wil het graag hauden, maar ik was er een beetje onseker van geworden toen de dokter moest lachen, ik vind het biesonder om te horen dat Cindel en Fenneke zo op elkaar lijken dat zelfs u ze door elkaar haalde!, en wat slim van Fenneke om zich maar vast te verstoppen, ik denk dat Fenneke het vast jammer vond dat jullie toch nog op tijd kwamen bij de tandarts!, gelukkig maar dat Cindel weer gesond is geworden van de blaasontsteking, moest ze toen ook pillen nemen?, ik was heel stilletjes toen ik ziek was, en ik tetterde bijna niet, maar mijn toeter doet het gelukkig weer perfekt!, lieve mevrouw Marjoke, Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar, ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes met mijn eigen frolijke hoofd, ze zijn van Kever!!!

  1. Lieve mevrouw Charlotte, Romy, Lotje en Famke, dankjulliewel!, ik foel me echt weer de aude Kever!!, mijn vrouw zegt dat ze nog antwoord heeft gegeven bij het ferhaal over de pillen, maar gelukkig hoef ik die niet meer!!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

 13. Hoi lieve Kever met je mooie snuit, had de witte jas je nog niet eerder gezien dat ze je grappig vond? Wij vinden jou er mooi en lief uitzien en je snuit hoort gewoon echt helemaal bij jou hoor. Dat is precies een passende Keversnuit. Wij hebben ook niet graag pilletjes of een of ander vies drankje hoor maar soms is het nodig om goed gezond te blijven. Niet dat we het dan zomaar opeten natuurlijk. Je mag best verzet tonen, want anders denken je mensen dat je een watje bent of een katermans die alles met zich laat doen en dat is natuurlijk echt niet zo. Toen ik nog heel klein was, at ik wel eens zo een pilletje van de hand van mijn mensen op maar daar trapt Lucky echt niet meer in. Nu proppen ze het gewoon zo in mijn bek en ik slik nogal snel dus dat is handig zeggen ze. Maar ik vind er nog steeds niks aan. Het is alleen wel zo dat je, wanneer je pilletjes of een drankje of zo moet, dat echt is om beter te worden., En je gezondheid is het belangrijkste van allemaal hoor, heus. Maar ben blij voor je dat je weer beter bent en nu niet meer van die rare dingen hoeft te nemen. Een voordeel is dan wel dat je dan meestal veel snoepjes krijgt,,,daar ben ik dan zeker weer wel voor te porren. Mag ik met je mee tetteren voor vrede? En ik wil ook iedereen die het extra nodig heeft, zachte kopjes geven. Knuffels van Lucky

  1. Heee lieve vriend Lucky, dit was een dokter bij een soort dierenziekenhuis, omdat het wiekent was, dus ze had mij nog nooit gezien, en mijn haaren zaten een beetje in de war omdat ik in mijn tas zat, misschien was dat het?, dankjewel dat je mijn hoofd goed vindt, ik ben er zelf ook best tefreden mee, alles doe het dus ik vind het wel prima zo!, en ik vind het helemaal top als je meetettert voor vreede, heel graag!, en ook als je iedereen die het nodig heeft zachte kopjes geeft, hoe meet kopjes hoe beter, toch?, moeten jullie wel eens pillen?, ik vond de eerste dag niet zo erg, maar daarna vond ik het mooi geweest, maar mijn mensen niet!, gelukkig ben ik weer gesond, en hoef ik pas over een heeeeeeele tijd weer een pilletje tegen wormpjes, bah!, lieve Lucky, dankjewel voor je knuffels, ze waren presies goed!, ik stuur er een hele staapel terug, voor jau en je famielie, ze zijn van je vriend Kever!!

Reacties zijn welkom